» »

Kdo naj ostane ... in kdo naj gre?

««
10 / 13
»»

FormerUser ::

gruntfürmich je izjavil:

dobro si to zaspinala. najprej ko si začela z debatami se je še zdelo kot da iščeš svobodno odločitev za človeštvo, nato preko bioenergije (kar nakazuje na nizko inteligenco) v drugi temi, na koncu pridemo do seksistične ženske ki želi privilegije zase in za druge ženske, da bi tako odpravila neenakosti...
klasična levičarska logika, nimaš kaj! žrtvovati svobodo zato da bomo 'enaki', kot v komunizmu. vendar še vedno eni hudo priviligirani.
porazno...

Me veseli, da si se poglobil v moja zbrana dela, zaenkrat še vedno stojim za vsem kar sem napisala. Ne, bioenergija ni znak nizke inteligence, zgolj znak odprtosti za alternativne rešitve, prav tako navajanje statističnih dejstev ni znak seksizma, dejstva pač niso seksistična, zavzemanje za enakovrednost žensk vidijo kot privilegij samo tisti, ki jim je moška dominacija edino sprejemljivo in normalno stanje, pa tudi biti levičar ni nič sramotnega.

gruntfürmich je izjavil:

osvoboditev izpod tiranije s pomočjo tiranije.
bravo za vaš intelektualni domet!

Na mile prošnje tirani pač ne reagirajo.

MasterTade ::

windigo je izjavil:

MasterTade je izjavil:

Daj mi prosim povej kdaj naj bi to bilo. Ker navsezadnje, what could possibly go wrong? Samo poglejte to temo, vi pa flancate da se to neizbežno bliža? To bo zanimivo, ko bo stroj iz nekih svojih razlogov "žrtvoval" črnca, da bi zaščitil upper class belega poslovneža haha, da ne omenjam vseh možnih zlorab in drugega sranja. Teli futuristični scenaristi vedno bolj pretiravajo

Russia wants autonomous fighting robots.
Everybody wants autonomous fighting robots.

In ko bodo prišli ti roboti, ne bo več etičnih pomislekov vojakov, ko se reče: "Pali!", se bo dalo vedno izgovoriti, da je, saj veste, oni programer, tam v zadnji sobi pač naredil napako in je izključno kriv za masaker, ki so ga roboti povzročili. Dokler ne bodo avtonomno masakrirali tudi tistih, ki jih ne bi smeli. Kar pa bi znal biti malo bolj resen problem in odločitve za stroje včasih precej komplicirane. Podobno kot za vojake danes. In zato pač raziskujejo tudi te reči, sploh ker so v zadnjih vojnah, naprimer v Siriji, naši in vaši precej nejasne kategorije, ki se povrh lahko spremenijo še preden se robot spet priklopi na omrežje (in tvega, da se izda). Včasih je dobro tudi omejiti kolateralno škodo, saj je morda Mehičani, podobno kot zidu, ne bi hoteli plačati. Itd. Avtomobili? No, te lahko v specialnih primerih, bolj nesrečah, tudi ubijejo. Če bi napisal ubijajo, bi bilo pa že preveč zlovešče.

Kam vse skupaj pelje se vidi že na srednjem vzhodu na primeru dronov. Pa so droni mišji k. v primerjavi s tem kaj vse bi lahko razvili v prihodnosti. Norišnica

gruntfürmich je izjavil:

kvote so namenjene privilegijem, velikim privilegijem.

Kvote so namenjene popravljanju krivic, pozitivna diskriminacija pa odpravi rezultatov negativne.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

FormerUser je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

kvote so namenjene privilegijem, velikim privilegijem.

Kvote so namenjene popravljanju krivic, pozitivna diskriminacija pa odpravi rezultatov negativne.

Oko za oko in zob za zob.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

euagrus ::

FormerUser je izjavil:

euagrus je izjavil:

Ergo, "ce ze slucajno" nisem sovinist, potem sem vseeno kriv, ker sem moski. Ne vem sicer kje vidis v tem odpravo krivic (prej delanje novih), tvojo dikcijo lahko mirno enacim z nacisticno, o zidih, iz predvojnega obdobja.

Če se že gremo analogije, potem si ti tisti Nemec, ki je bil tiho, ko so odvažali Žide, sedaj pa se pritožuješ, da je še vedno toliko govora o holokavstu in anti-semitizmu.

euagrus je izjavil:

Ampak obrniva malo plosco ("zgrabiva bika za roge", "cut the crap",..), mi lahko poves primer krivice, ki se je TEBI zgodil (ne kot vsesplosno izkoriscanje ljudi s strani kapitala) samo zato ker si zenska in ni zakonodajno urejen?

Ja, dajva obrniti ploščo in ti povej konkreten primer krivice, ki ti jo je povzročil feminizem, da ga povezuješ z besedami kot je revanšizem in sovraštvo. Ker meni se zdi, da veliko moških, že vsako kritiko vidijo kot osebni napad in vsak poskus uveljavitve enakovrednosti kot željo po prevladi.

Skratka, nobena krivica se ti se ni zgodila. Cisto po mojih predvidevanjih, sem mislil, da bos zmogla vsaj za sofizme, pa ti tudi to ne gre. Skratka, gres se social justice warriorja, zalis nasprotni spol, in to brez razloga. Zdaj ti pa se jaz povem zgodbico, ki sem jo imel pripravljeno ze za prejsnji post, pa sem pocakal.

Prvi del bom preskocil, te je cisto vreden.

A ves zakaj se grejo moski sovinizem? Ker so v osnovi revcki, prizadeti, da svet ne ustreza njihovim pogledom (ustvarjenih iz ekonomsko propagandnega programa na televiziji, internetu,...) in oni sicer bi imeli bejbo iz reklame, ampak so pac nezanimivi zanje. Niso ravno alfa samci, ampak vecinoma pomilovanja vredni revcki, ki so razvili obrambni mehanizem - "A ne marate me? NE! Jaz vas ne maram!". Skratka pomilovanja vredni, nesamozavestni pacienti. A ves iz cesa izvira DANASNJI (povdaril, ker je nekaj cisto drugega, kot prvi in drugi val) feminizem? Beri zgoraj. Razlogi so enaki, samo spol je drugi. Frustracije, neujemanje zelja z realnostjo in popolnom neprimerna pricakovanja, ki so rezultirala v razocaranje in na koncu zavracanje. Nic posebnega, psiholosko dobro raziskana pojava in pri normalno razvitih ljudeh nekje preziveta okrog 10-14 leta (ali prej). V primeru helikopterskih starsev in razvajanja, pa se potegne globoko v cas, ko bi moralo odrascanje ze davno miniti.

Zdaj, ko sva razjasnila ta del, pa se tvojemu vprasanju na vprasanje. Konkreten primer krivice. Poslusati moram vase vecno jamranje, na intelektualno trhlih in zaljivih temeljih (ce ne razumes, preberi si zapise gruntfurmich, je na enakem nivoju), stalno iskanje pozornosti in zastrupljanje labilnih ljudi in druzbe z praznoverjem. Pravo mucenje.
In regione caecorum rex est luscus.
Ker me je nekaj slotechovcev sprasevalo:
https://github.com/cullum/dank-selfhosted

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: euagrus ()

SimplyMiha ::

Zgodovina sprememb…

vostok_1 je izjavil:

V bistvu razen vaše propagande, v feminizmu ni nič konkretnega, kar bi nakazovalo, da gre zgolj za egalitarnost.

To je samo tvoja interpretacija.

vostok_1 je izjavil:

Kot rečeno. Besedo so poznali že (več kot) 150 let pred sufražetkami. Zakaj ni nihče pomislu preimenovat gibanje...je povsem jasno.

Zakaj bi kdorkoli želel preimenovati gibanje? Saj nihče ne skriva, da gre tukaj za boj za ženske pravice in s tem ni prav nič narobe.

vostok_1 je izjavil:

Skratka, vse od imena do glavnih nosilcev in dejanj nakazuje, da gre za supremacizem. Zgolj ti in jype (in vam podobni) trdite, da gre za egalitarnost, četudi zravn držite visoko plakate "kill all men".
Nobody's buying it.

Ravno obratno, večina zelo dobro razume zakaj gre in tudi popira feministične ideje, samo alt-right fantki kričijo kako da gre za boj za prevlado.

vostok_1 je izjavil:

Da pa ženske ne bi sodile moške vizualno, je totalna patriarhalna laž. Ženske so v povprečju bolj površinske, zgolj drugače se odražajo in izražajo.

Ne vem zakaj meni podtikaš te teze, jaz nisem nikoli trdila, da ženske ne sodijo moških tudi vizualno, vendar ne na tako obsesiven in primitiven način kot večina vas. In to, da nisi pripravljen iti z vsakim klošarjem pač ni znak površinskosti ampak tega, da se ceniš in imaš določene standarde in meje.

Abejžno.

euagrus je izjavil:

Skratka, nobena krivica se ti se ni zgodila. Cisto po mojih predvidevanjih, sem mislil, da bos zmogla vsaj za sofizme, pa ti tudi to ne gre. Skratka, gres se social justice warriorja, zalis nasprotni spol, in to brez razloga.

Patriarhat mi je naredil enako število krivic in škode kot vsaki povprečni ženski, nekatere jo pa seveda še bistveno slabše odnesejo, so pa to osebne stvari, ki jih tukaj ne mislim razlagati. Jaz nimam nič z SJW. Če je pa nasprotni spol užaljen zaradi resnice potem pač naj bo.

euagrus je izjavil:

A ves zakaj se grejo moski sovinizem? Ker so v osnovi revcki, prizadeti, da svet ne ustreza njihovim pogledom (ustvarjenih iz ekonomsko propagandnega programa na televiziji, internetu,...) in oni sicer bi imeli bejbo iz reklame, ampak so pac nezanimivi zanje. Niso ravno alfa samci, ampak vecinoma pomilovanja vredni revcki, ki so razvili obrambni mehanizem - "A ne marate me? NE! Jaz vas ne maram!". Skratka pomilovanja vredni, nesamozavestni pacienti.

To je pač en stereotip, v reali je pa tako, da je tudi med "alfami" veliko šovinistov in med "betami" kar nekaj pristnih " nice guyev".

euagrus je izjavil:

A ves iz cesa izvira DANASNJI (povdaril, ker je nekaj cisto drugega, kot prvi in drugi val) feminizem? Beri zgoraj. Razlogi so enaki, samo spol je drugi. Frustracije, neujemanje zelja z realnostjo in popolnom neprimerna pricakovanja, ki so rezultirala v razocaranje in na koncu zavracanje.

Če bi ti imel kaj pojma bi vedel, da je bil 2. val feminizma bistveno bolj radikalen in zahteven do moških kot pa moderni feminizem.

euagrus je izjavil:

Zdaj, ko sva razjasnila ta del, pa se tvojemu vprasanju na vprasanje. Konkreten primer krivice. Poslusati moram vase vecno jamranje, na intelektualno trhlih in zaljivih temeljih (ce ne razumes, preberi si zapise gruntfurmich, je na enakem nivoju), stalno iskanje pozornosti in zastrupljanje labilnih ljudi in druzbe z praznoverjem. Pravo mucenje.

Skratka, to, da moraš ti poslušati neprijetno resnico o lastnem spolu je veliko večji problem kot dejansko nasilje in krivice, ki se dogajajo ženskam. Razumem.

Osebnih problemov se ne rešuje z iskanjem izgovorov ter krivcev.

FormerUser je izjavil:

Ravno obratno, večina zelo dobro razume zakaj gre in tudi popira feministične ideje, samo alt-right fantki kričijo kako da gre za boj za prevlado.

Ne pa jih ne. Vecina ljudi je zmernih in bolj, ko pretiravas, bolj jih odbijas in vecina zmerne populacije, tako moske kot zenske vas ima za luno. Dejansko si sama najvecji skodljivec sami sebi, vecje skode feminizmu ne bi mogla delati.

Unknown_001 ::

euagrus je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Ne pa jih ne. Vecina ljudi je zmernih in bolj, ko pretiravas, bolj jih odbijas in vecina zmerne populacije, tako moske kot zenske vas ima za luno. Dejansko si sama najvecji skodljivec sami sebi, vecje skode feminizmu ne bi mogla delati.

Temu se reče antipatija.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

SimplyMiha je izjavil:

Rešuje se jih z iskanjem vzrokov in eden večjih vzrokov za probleme žensk je ta, da živimo v (neo)patriarhalni družbi.

euagrus je izjavil:

Ja pa jih, vse študije kažejo, da se večina ljudi zavzema za enakost med spoloma, zatakne se, predvsem pri moških, pri izvedbi, ko se zavejo, da bi to terjalo odpoved določenim privilegijem.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

(neo)patriarhalni družbi.

Po slovensko prosim...

Begabt

FormerUser je izjavil:

Rešuje se jih z iskanjem vzrokov in eden večjih vzrokov za probleme žensk je ta, da živimo v (neo)patriarhalni družbi.

Vzrok raje išči v svojem ogledalu. Predstavljaj si, da si neka tretja oseba (ne glede na spol, starost, politično ali kako drugačno opredeljenost); kako bi videla sebe?

Samo v razmislek. Je res vredno?

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Vzrok raje išči v svojem ogledalu. Predstavljaj si, da si neka tretja oseba (ne glede na spol, starost, politično ali kako drugačno opredeljenost); kako bi videla sebe?

Samo v razmislek. Je res vredno?

Psihoanaliza je še ena od patriarhalnih izpostav, ki je ženskam naredila ogromno škode, ko jim je govorila naj vzroke za probleme iščejo v sebi namesto v izrazito krivičnem sistemu.

Eh, brezupen primer.

SimplyMiha je izjavil:

Eh, brezupen primer.

LOL. Itak da me ne boste prepričali z nekimi poceni forami.

FormerUser je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Eh, brezupen primer.

LOL. Itak da me ne boste prepričali z nekimi poceni forami.

NPC alert.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

NPC alert.

Hvala za opozorilo, bom pripravila pepper spray.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

euagrus je izjavil:

Ja pa jih, vse študije kažejo, da se večina ljudi zavzema za enakost med spoloma, zatakne se, predvsem pri moških, pri izvedbi, ko se zavejo, da bi to terjalo odpoved določenim privilegijem.

Katerim privilegijem in kaksna krivica se ti godi (sem te ze enkrat vprasal)?

(Jype, si to ti? :D :D :D)

jype ::

ZaphodBB je izjavil:

Oko za oko in zob za zob.
Kdaj so desničarjem v EU nazadnje legalno zaplenili vse premoženje in jih internirali v koncentracijska taborišča, ker so uporabljali napačen zaimek?

Se mi je zdelo.

Selektiven spomin?

MasterTade ::

Kaj ste naredili s temo, to novico lahko vržejo samo še v kanto

bMozart ::

Hipatija, kaj če bi raje ta tvoj problem reševala na sodišču?

Glej, če te napade črnc, te pretepe/zlorabi/oropa, in se to ponavlja 10 let, še ne pomeni da so vsi črnci zlobni, čeprav imaš tega zlobnega črnca ves čas pred očmi in si ne moreš pomagat da zaradi tega nebi o vseh črncih tako mislil. In vsekakor ni rešitev da potem uletiš na basket igrišče med same črnce in začneš žalit vse povprek. S tem ne boš dosegla nič. Niti se ne boš na dolgi rok bolje počutila. S tem samo širiš zlo, ki je bilo narobe storjeno tebi naprej drugim. A nebi raje to ustavila?

Glej, sam (in še en kolega) sem bil na istem, tako da vem o čem govorim (več o tem lahko na zasena sporočila). Mislim da je rešitev da za začetek zbereš pogum in greš na policijo ter poveš krivico, ki se ti je dogajala oz. zgodila. Naprej bo to reševalo pristojno sodišče. Dokler to ne bo rešeno uradno, ne boš imela miru v sebi. Tako da prej boš to storila, prej bo pravici zadoščeno in boš lahko šla naprej v življenju.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

bMozart je izjavil:

še ne pomeni da so vsi črnci zlobni
Povej to desničarjem.

kuall ::

FormerUser je izjavil:

Psihoanaliza je še ena od patriarhalnih izpostav, ki je ženskam naredila ogromno škode, ko jim je govorila naj vzroke za probleme iščejo v sebi namesto v izrazito krivičnem sistemu.

Vsak zdrav človek bo vzrok za probleme iskal v sebi.
Vsaka nezrela tečnoba, ki se smili sama sebi, pa bo jokala, kako je svet krivičen do nje.
Jaz npr imam tako visoko razvito zavest, da tudi če sem na kakšem področju slabši od drugih za to ne krivim drugih ampak se zavedam, da sem sam kriv. Oziroma celo tako visoko razvito zavest imam, da tudi sebe ne krivim ampak vem, da svet tak je in da valjenje krivde na kogarkoli delajo samo idioti. Pač sem zrel človek, ti in jype pa nista.

Jypeta v kanto, če ne bo šel tale forum v kanto. :)

kuall je izjavil:

Jypeta v kanto, če ne bo šel tale forum v kanto. :)
Hvala, veliko mi pomeni, da pisci popolnih idiotizmov v svojih prispevkih pogosto omenijo, da se z mano ne strinjajo in bi se me radi odkrižali.

Samo tvojemu zgledu sledijo.

Gagatronix ::

Zenska je zenski najhujsi sovraznik.

Sej ženske so čist v redu. Moški so bolj zblojeni. Jype je pefekten dokaz za to.
Ženske so ponavadi zelo prijazne in to je njihov največji plus nasproti moškim. Prijaznost je veliko vredna.

Ženske so tudi večje lažnivke, toliko o tem.

SimplyMiha je izjavil:

Samo tvojemu zgledu sledijo.
Prvi ste začel.

kuall je izjavil:

Ženske so ponavadi zelo prijazne in to je njihov največji plus nasproti moškim. Prijaznost je veliko vredna.
Gospod "bom kar IEEE754 uporabljal za finančne podatke" si ne zasluži nobene prijaznosti in spoštovanja. (Bi si jo, če bi sprejel kritiko in se iz nasvetov izkušenejših kaj naučil - a ničesar od tega ni storil.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

vsakič ko uporabljam decimal ali float se spomnim tvojega nagravžnega značaja ja. :))

I still have some hope for this topic.

Begabt

ALO, vidva.

Get a room !

Begabt

kuall je izjavil:

Vsak zdrav človek bo vzrok za probleme iskal v sebi.
Vsaka nezrela tečnoba, ki se smili sama sebi, pa bo jokala, kako je svet krivičen do nje.

No, potem pa še dobro, da Spartak ni bil zdrav človek, ki bi vzroke za svoje probleme iskal v sebi in ne v sužnjelastniškem družbenem redu. Pa denimo Rosa Parks tudi ni iskala vzroka zakaj mora sedeti na zadnjih sedežih avtobusa v sebi ampak v rasizmu. Zaverovanost v lastni popek si lahko privoščijo samo priviligiranci, ki jim status-quo ustreza in jim ni treba storiti ničesar.

bMozart je izjavil:

Hipatija, kaj če bi raje ta tvoj problem reševala na sodišču?

Kateri problem? Probleme, ki se jih da reševati na sodišču je seveda najbolje reševati tam ampak tukaj ni govora o teh ampak o družbenih problemih, zakoreninjenih vzorcih in predsodkih, ki se lahko rešujejo zgolj po politični poti.

bMozart je izjavil:

Glej, če te napade črnc, te pretepe/zlorabi/oropa, in se to ponavlja 10 let, še ne pomeni da so vsi črnci zlobni, čeprav imaš tega zlobnega črnca ves čas pred očmi in si ne moreš pomagat da zaradi tega nebi o vseh črncih tako mislil. In vsekakor ni rešitev da potem uletiš na basket igrišče med same črnce in začneš žalit vse povprek. S tem ne boš dosegla nič. Niti se ne boš na dolgi rok bolje počutila. S tem samo širiš zlo, ki je bilo narobe storjeno tebi naprej drugim. A nebi raje to ustavila?

Ne gre za posamezne primere ampak za sistemske stvari. Tipičen primer je #metoo, mnogi so mnenja, da je treba odstraniti zgolj nekaj gnilih jabolk iz gajbe pa bo zadeva rešena, ampak ni tako, spremeniti se bo moralo tudi splošno mnenje, predvsem tistih, ki so raje gledali stran čeprav so vedeli kaj se dogaja, vseh tistih, ki ob novici o posilstvu/zlorabi vedno naprej vprašajo kako je bila žrtev oblečena, ali je bila pijana, kaj je počela na samem s posiljevalcem, ali si ni morda sama kriva....

No glej, tudi če imaš prav v vsemu kar si napisala (kar večina tukaj ne misli tako), ali res misliš da je to pravi kraj za reševati te probleme? A veš kako zgleda tole tukaj s tabo:

Kot da bi šla na Srednjo tehniško šolo, vstopila sredi pouka v učilnico k matematiki in začela predavat o socialnih problemih družbe.
Razen tistih, ki hodijo v šolo za zajebancijo, bi bili vsi od prvega do zadnjega mnenja, da je s tabo nekaj zelo narobe, neglede na izrečeno. Če bi bila učiteljica/učitelj zelo dobre volje te bi pustil da govoriš do konca ure. V večina primerov bi pač poklicali varnostnika, da te odstrani iz šole.
No potem bi probala to ponoviti pri različnih tehniških predmetih.
In če bi jaz hodil na to Srednjo tehniško šolo in te po več tvojih poiskusih nebi stalno odstranili, niti probali, bi si rekel, kaj hudiča je narobe s to šolo. Očitno ne funkcionira več (učenje tehniških predmetov) in se bi prepisal na drugo šolo.

In ravno to se eni sprašujemo tukaj, zakaj tega še nismo naredili. Kaže da ni volje da te bi odstranili, medtem ko je zajebantov, ki jih tehnika ne zanima(več) ratalo v razredu preveč.
Šum je nastal prevelik da se bi s sošolci sploh lahko pogovarjal o tehniki. Medtem se je tudi razširila novica da je ta Srednja Tehniška šola, ena najslabših v Sloveniji.

Kaj sledi, je odvisno predvsem od tvoje razumnosti in administratorjev. Vsekakor pa če se nekaj v kratkem ne spremeni, sledi v parih dneh množičen odhod najboljših dijakov. No, ali pa v najboljšem primeru, vsaj enega povprečnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bMozart ()

windigo je izjavil:

MasterTade je izjavil:

Daj mi prosim povej kdaj naj bi to bilo. Ker navsezadnje, what could possibly go wrong? Samo poglejte to temo, vi pa flancate da se to neizbežno bliža? To bo zanimivo, ko bo stroj iz nekih svojih razlogov "žrtvoval" črnca, da bi zaščitil upper class belega poslovneža haha, da ne omenjam vseh možnih zlorab in drugega sranja. Teli futuristični scenaristi vedno bolj pretiravajo

Russia wants autonomous fighting robots.
Everybody wants autonomous fighting robots.

In ko bodo prišli ti roboti, ne bo več etičnih pomislekov vojakov, ko se reče: "Pali!", se bo dalo vedno izgovoriti, da je, saj veste, oni programer, tam v zadnji sobi pač naredil napako in je izključno kriv za masaker, ki so ga roboti povzročili. Dokler ne bodo avtonomno masakrirali tudi tistih, ki jih ne bi smeli. Kar pa bi znal biti malo bolj resen problem in odločitve za stroje včasih precej komplicirane. Podobno kot za vojake danes. In zato pač raziskujejo tudi te reči, sploh ker so v zadnjih vojnah, naprimer v Siriji, naši in vaši precej nejasne kategorije, ki se povrh lahko spremenijo še preden se robot spet priklopi na omrežje (in tvega, da se izda). Včasih je dobro tudi omejiti kolateralno škodo, saj je morda Mehičani, podobno kot zidu, ne bi hoteli plačati. Itd. Avtomobili? No, te lahko v specialnih primerih, bolj nesrečah, tudi ubijejo. Če bi napisal ubijajo, bi bilo pa že preveč zlovešče.

Tole kar sta izpostavila dejansko je problem. Današnje algoritme za prepoznavo obrazov nebi bilo noben problem vgraditi v avtomobile. In tudi bi bilo s tehniškega vidika čisto enostavno sprogramirat, da v prometni nesreči pri odločitvi, ali povoziti direktorja avtomobilske firme trenutnega avtomobila ali taborniški vod (citiram Zmelkoowe :) ) povozi slednje.

Torej prvi pogoj rešitev tega problema je, da se ve kaj je spodaj (torej po zakonodaji kar koli že bo), da je koda opensource.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bMozart ()

Drugi pogoj, brez možnosti brezžične "on the fly" nadgradnje, tako da se avtomobila na enkrat nebi dalo narediti "zlobnega" (naprimer v vojni, še posebej, ko ena država napade drugo).

Potem naprej, bi bilo najbolj logično, kot je že eden omenil, da se zaščiti šibkejše. Naprimer, da imamo dve odrasle enako veliki osebi (dvojčka), eden stoji za znakom/drevesom, drugi pa na prostem. Če avto povozi onega na prostem bo utrpel srednje do težje poškodbe, medtem, ko dvojček za znakom/dreveson prometne nesreče nebi preživel. Relativno enostavno bi bilo v program vrzit par if stavkov, ki preverjajo ali je za človekom drevo/znak ali pa nič.

Potem naprej, algoritem bi lahko prepoznal ali gre za "bodybuilderja" ali za suhega (ravno trenuutno prehlajenega) človeka, ki stoji za znakom/drevesom. Izračuna možnost poškodb enega in drugega in se odloči za tistega, ki bo utrpel manjše poškodbe.

Potem imamo primer običajnega odraslega moškega, ter majno 10 letno punčko, čez katero gleda cela havba. Ampak pozor, otrok ima veliko večje reflekse, da odskoči stran (dejansko sem že doživel tak primer). Če bi algoritem izračunal, da lahko avto premakne proti punčki, ki je avto opazila do časa(to da ga je opazila, se bi dejansko dalo naučit AI s prepoznavo obrazne mimike), bi zapeljal 10 cm proti njej, in računal da bo tistih 10 centimetrov refleksno odskočila. Kot omenjeno, to dejansko se pogosto zgodi v praksi.

Naprej, če je prometna nesreča neizbežna da avto zadane eno osebo, (pozor tukaj še ni konec zgodbe!) se bi dalo kar dobro izračunat, kako jo naj zadane, da bo utrpela čimmanjše poškodbe. Algoritmi tukaj so že kar napredni(ironično najbolj podobni onim iz igrice GTA, kako se lik obnaša, ko ga zadane avto) in se bi jih dalo še zelo izboljšat (vračunat pomembnost notranjih organov, glave, itd). Človek tukaj ni šans, da bi v trenutku lahko to izračunal, medtem ko imamo zelo hitre računalnike, ki bi lahko to izračunali oz. imeli predprogramirano in rešili marsikatero hudo poškodbo/življenje.

bMozart je izjavil:

No glej, tudi če imaš prav v vsemu kar si napisala (kar večina tukaj ne misli tako), ali res misliš da je to pravi kraj za reševati te probleme? A veš kako zgleda tole tukaj s tabo:
Povsod je pravi kraj za opozarjanje na družbena neskladja, ki jih družba poizkuša ignorirat. Tvoja ideja, da bi morale ženske na težave opozarjati tam, kjer jih tebi ne bi bilo treba videti, je abotna.

Utk ::

Današnje algoritme za prepoznavo obrazov nebi bilo noben problem vgraditi v avtomobile. In tudi bi bilo s tehniškega vidika čisto enostavno sprogramirat, da v prometni nesreči pri odločitvi, ali povoziti direktorja avtomobilske firme trenutnega avtomobila ali taborniški vod (citiram Zmelkoowe :) ) povozi slednje.

Morda ravno zarad tega ne bi smel prepoznavati obraze. Velikost, smer, pogled, da, kdo in kaksen je, pa ne.

jype je izjavil:

bMozart je izjavil:

Povsod je pravi kraj za opozarjanje na družbena neskladja, ki jih družba poizkuša ignorirat. Tvoja ideja, da bi morale ženske na težave opozarjati tam, kjer jih tebi ne bi bilo treba videti, je abotna.

Ne tako da se moti delo in pouk. Oprost, sam nek red pa tud mora bit, magari je slab.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Ne tako da se moti delo in pouk. Oprost, sam nek red pa tud mora bit, magari je slab.
"Red mora bit" rečejo tisti, ki zagovarjajo posiljevalce in pedofile.

bMozart je izjavil:

Drugi pogoj, brez možnosti brezžične "on the fly" nadgradnje, tako da se avtomobila na enkrat nebi dalo narediti "zlobnega" (naprimer v vojni, še posebej, ko ena država napade drugo).

Potem naprej, bi bilo najbolj logično, kot je že eden omenil, da se zaščiti šibkejše. Naprimer, da imamo dve odrasle enako veliki osebi (dvojčka), eden stoji za znakom/drevesom, drugi pa na prostem. Če avto povozi onega na prostem bo utrpel srednje do težje poškodbe, medtem, ko dvojček za znakom/dreveson prometne nesreče nebi preživel. Relativno enostavno bi bilo v program vrzit par if stavkov, ki preverjajo ali je za človekom drevo/znak ali pa nič.

Potem naprej, algoritem bi lahko prepoznal ali gre za "bodybuilderja" ali za suhega (ravno trenuutno prehlajenega) človeka, ki stoji za znakom/drevesom. Izračuna možnost poškodb enega in drugega in se odloči za tistega, ki bo utrpel manjše poškodbe.

Potem imamo primer običajnega odraslega moškega, ter majno 10 letno punčko, čez katero gleda cela havba. Ampak pozor, otrok ima veliko večje reflekse, da odskoči stran (dejansko sem že doživel tak primer). Če bi algoritem izračunal, da lahko avto premakne proti punčki, ki je avto opazila do časa(to da ga je opazila, se bi dejansko dalo naučit AI s prepoznavo obrazne mimike), bi zapeljal 10 cm proti njej, in računal da bo tistih 10 centimetrov refleksno odskočila. Kot omenjeno, to dejansko se pogosto zgodi v praksi.

Naprej, če je prometna nesreča neizbežna da avto zadane eno osebo, (pozor tukaj še ni konec zgodbe!) se bi dalo kar dobro izračunat, kako jo naj zadane, da bo utrpela čimmanjše poškodbe. Algoritmi tukaj so že kar napredni(ironično najbolj podobni onim iz igrice GTA, kako se lik obnaša, ko ga zadane avto) in se bi jih dalo še zelo izboljšat (vračunat pomembnost notranjih organov, glave, itd). Človek tukaj ni šans, da bi v trenutku lahko to izračunal, medtem ko imamo zelo hitre računalnike, ki bi lahko to izračunali oz. imeli predprogramirano in rešili marsikatero hudo poškodbo/življenje.

1.) In čemu avtomobil ne bi žrtvoval samega sebe?

2.) V naseljenem območju postaviš bariere za zaustavljanje ob cesti pa naj se v tisto zabija, dokler se ne zaustavi. Vsaka bariera lahko s plastično deformacijo dissipira toliko in toliko energije .

3.) Razmišljati o žrtvovanju pešcev je absurdno. Pešec v katerega trčiš s hitrostjo prek 40km/h ima zelo slabe možnosti preživetja.

4.) To je ista bedarija kot Mujo, k mu je pedal za bremze odpovedal pa je povozu 100 ljudi. Na sodni obravnavi vprašajo kaj je blo, pa on razloži.
"Da se je vozil z golfom, čez cesto pa porine družina s frocom in se je mogu odločt al bo zapeljal na levi pločnik pa povozu 99 ljudi al pa na desnega in povozu sam enga"

Sodnik ga čudn gleda pa vpraša kako mu je uspelo 100 ljudi povozt

Mujo razloži:
"Pa onaj majmun mi pobjegao ma drugu stranu"

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

"Red mora bit" rečejo tisti, ki zagovarjajo posiljevalce in pedofile.

Se mi zdi, da je prej obratno. Po pravem je treba tiste, ki se ne držijo reda
sankcionirat. Kazen kot negativna zanka sistema za zatiranje nekega problema.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

Se mi zdi, da je prej obratno.
Zdi se ti narobe. Stroge hierarhije ščitijo zločince.

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Se mi zdi, da je prej obratno.
Zdi se ti narobe. Stroge hierarhije ščitijo zločince.

Nope. To so slabo urejene hirearhije. V dobro urejenem sistemu imaš več neodvisnih nadzornih organov, ki lahko precenjujejo kompetentnost in vredostojnost nastavljenih. In v DOBRI ureditvi zakon pred predstavniki vodstva NIMA zadržkov. To je RED, tisto kar pa ti opisuješ je tipičen BALKANIZEM, ki deluje po principu "snači čemo se mi".

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

Nope. To so slabo urejene hirearhije.
Nobena hierarhija ne obstaja, ki ne bi bila slabo urejena.

Unknown_001 je izjavil:

V dobro urejenem sistemu imaš več neodvisnih nadzornih organov
Ki pomagajo prikrivat zločine in žrtve prepričat, da se nima smisla pritoževati.

Unknown_001 je izjavil:

In v DOBRI ureditvi zakon pred predstavniki vodstva NIMA zadržkov. To je RED, tisto kar pa ti opisuješ je tipičen BALKANIZEM, ki deluje po principu "snači čemo se mi".
Edina pravična oblika družbene ureditve, kjer vlada red, je anarhija.

Balkanizem je zgolj rezultat "DOBRE" ureditve.

Balkanizem je rezultat lopovske ureditve.

Ciganija po domače.

Begabt

Zgodovina sprememb…

««
10 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koga naj ubije samovozeč avtomobil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
22972562 (65176) Truga
»

Kdo naj financira znanost? Država ali privatni sektor?

Oddelek: Problemi človeštva
363754 (3450) A. Smith
»

Kdo naj bo novi papež? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535131 (4190) mips/cips

Več podobnih tem