» »

Domače media omrežje

Domače media omrežje

PerS ::

Naslov morda ni najbolj posrečen. Situacija je taka, da imamo v hiši že enih 5 ekranov. Od najbolj pametnega LGja, pa nizkocenovnega Mediona, do najbolj neumnega računalniškega monitorja. Zaenkrat funkcionirajo vsak zase - priklapljamo gor prenosnike, ključke, zunanje diske, ipd. Kar ni najbolj praktično. Pa jasno še boxe za IP TV, ampak s temi ne vidim težav.

Zaradi netflix accountov in podobnih naročniških zadev, je želja, da bi se tudi tiste bolj neumne naprave naredile pametne (zoprno je vsakič priklapljati računalnik). Druga želja pa je, da bi imeli en centralni file server kjer bi bila glasba in filmi, ki bi jo potem lahko streamali na poljubni napravi.

1. Kaj je torej najboljši način da neumne televizorje spremenimo v pametne? Verjetno nek media player? Kakšno priporočilo kateri? A bi Chromecast morda opravil nalogo?
Zaželjeno je, da se bi torej znal povezati na centralni file server, da bi znal brskati po spletu, da bi se lahko naložili gor appi za netflix, youtube in podobno in da ga lahko vežem na Logitech Harmony daljince. Predvajati mora v 4K. Manj kot stane, bolj bom vesel, glede na to, koliko jih moram kupiti :)

2. Kako rešiti centralni file server. A obstajajo kakšne kul plug and play rešitve?
Synology se mi za to zadevo zdi kar malo overkill. Želja je pač škatla z diskom, ki jo postavim v mrežno omarico, povežem na ruter in elektriko in se z njo ne rabim več ukvarjati. Morda se lahko klasičen zunanji HDD veže kar na router, glede na to da ima ta neke USB porte?

Res bom vesel kakšnih praktičnih napotkov, kako ste ostali vso to moderno tehnologijo naredili še bolj uporabniku prijazno in dostopno.

gendale2018 ::

2. en računalnik s čim več diski + plex

na diske lepo daš datoteke in ti jih sam prepozna in označi, od tam jih lahko potem streamaš na vse odjemalce pri hiši (in na tiste drugje, če hočeš).. če samo streamaš ne rabiš nekega blazno dobrega hwja, če hočeš še transcodat pol pa bo treba malo boljši

1. eno od teh tv škatlic ki podpirajo kar si želiš, tega je ogromno
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

PerS ::

sej ravno zato, ker je tega ogromno - kaj je nek dober price/performance? Oz. nekaj da ne bom zgubljal brezveznih ur z nastavitvami, stabilnostjo ipd. Da priklopim in šiba.

na komp sem tudi sam pomislil, ampak se mi zdi malo overkill za vse skupaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14232317 (21682) sasoe
»

Raspberry Pi za HTPC

Oddelek: Kaj kupiti
486109 (5408) GTX970
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7821476 (14914) kamuee
»

Domači file server

Oddelek: Kaj kupiti
443715 (2523) sandi9
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333429 (2117) SasoS

Več podobnih tem