» »

Sosedu voda teče na dvorišče iz moje parcele

Sosedu voda teče na dvorišče iz moje parcele

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

Furbo ::

blackmack je izjavil:

Haha kaj ti živiš v Sloveniji ali v indiji Koromandiji? Še lukn ne popravijo...

Njemu se je šlo samo zato, ker je imel cele noči prižgane luči okrog hišem da bi potem lepo bila svetloba na občinske stroške...

Jaz za vsako luknjo/stvar zatežim in se stvari uredijo.
Mi je iz državne ceste vodo metalo na parcelo, en dopis, urejeno.
So delali pločnike, malce teženja in je še ograja na državne stroške in ena luč več, tam kjer mi paše.

Če pa samo čakaš, da bo bog dal, potem se boste pa še načakali.

Kako leto pred volivami je idealen čas za težit. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Mare2 ::

Morda so isti delavci, ki so polagali asfalt tudi naredili ta jašek, na državne stroške. Tistemu sosedu, ki se je tako silil pa zadevo še 1x zaračunali, brez računa seveda. Treba je preveriti pri izvajalcih. :)

krneki0001 ::

St235 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ampak z roko v roki. Če se boš zaradi kvazi dobrega odnosa odrekel vsebini,...


Absolutno, ampak s takim odnosom: . in tu je treba bit oster in trden, nič zajebancije, vsaka najmanjša napakica soseda pomeni da ne plačaš nič, pa še račune je treba izstavit. je brezveze sploh govorit o vsebini.


Se čisto strinjam.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

r3dkv1c4 ::

Mato989 je izjavil:

Osebno, jaz ne bi plačal nič dokelr ne dobiš v predogled računa... to je 1x1... Po tem ko bi dobil v predogled račun bi povprašal kaj je z tem da je tam 6 hiš deli se pa na 4 dele??? Če ne bi dobil zadovoljivega odgovora spet ne bi plačal nič, potem bi vprašal zakaj se ni prišlo povedat prej če se strinjat z dejstvom da se zviša cifra ne za 10% ampak za 75%... če ne bi dobil zadovoljivega odgovora spet ne bi plačal nič ali pa max 200€.

In šele če bi vsi ti odgovori bili zadovoljivi in če bi videl uradni račun in še poklical bi proizvajalca, in če bi se delilo s 6 bi plačal svoj delež.

To je najbolj logičen razpored po katerem bi moral it... jebeš sosede in dobre odnose... če bi on bil dober sosed bi on častil, zakaj nihče ne gleda tako =)

Bravo.
Sosed je tisti, ki ti ga na koncu vedno vtakne.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

r3dkv1c4 ::

Mare2 je izjavil:

Morda so isti delavci, ki so polagali asfalt tudi naredili ta jašek, na državne stroške. Tistemu sosedu, ki se je tako silil pa zadevo še 1x zaračunali, brez računa seveda. Treba je preveriti pri izvajalcih. :)

Sosed se je pozanimal koliko bi to prišlo in kar čez palec razdelil kvazi stroške.
Priden sosed.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

billy ::

Da si malce sposodim še tole temo...

BigWhale je izjavil:

Furbo je izjavil:

Za 350€ si prišel poceni skoz, pa še s prstom ti ni bilo treba migniti, voda iz tvoje parcele nima kaj teči k drugim.


Lol, ne. :D

Ce gre za vodo, ki pade iz neba, potem je cisto vseeno od koga in kam tece. Sporno bi bilo, ce bi imel recimo zleb iz strehe speljan k sosedu.


Imam podobno situcijo.

Med sosedom je ogromna škarpka. Škarpo je postavil "prodajalec" parcele, škarpa je na mojem zemljišču. Očitno škarpa nima narejenega primernega odvajanja in je pri diletaciji začela tečt voda k sosedu. Ta seveda zdaj teži meni.
A ker se gre za vode, ki padajo "iz neba", me zanima kako je v tem primeru to pravno urejeno? Ker če škarpe ne bi bilo, bi vseeno voda tekla do soseda in takrat je jasno da ne bi bila moja odgovornost, da to uredim. Ali pa se škarpa smatra kot "žleb" in sem jaz odgovoren, da ne teče voda k sosedu?

Ales ::

billy je izjavil:

Med sosedom je ogromna škarpka. Škarpo je postavil "prodajalec" parcele, škarpa je na mojem zemljišču. Očitno škarpa nima narejenega primernega odvajanja in je pri diletaciji začela tečt voda k sosedu. Ta seveda zdaj teži meni.

Čakaj, s sosedove parcele se steka voda preko tvoje škarpe nazaj k temu istemu sosedu?

sbawe64 ::

Tvoja škarpa je tvoja odgovornost.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

billy ::

Škarpa ja, kaj pa voda?

@Ales, ne.

c3p0 ::

Vprašanje koliko je te vode. Če je ob dežju "potoček", boš moral nekaj naredit.

billy ::

Hja saj, kdo pa bo ocenil koliko je to vode, če je potrebno sanirati ali ne?

Ima pa problem, da že ima drugače zanič rešeno odvajanje vode pri sebi, na enem delu parcele je že moral vreči ven zemljo, ker je nonstop stala voda in sedaj valda teži vedno meni, ko pade 1cm dežja.

vnetidebater ::

Normalno, saj on ne more na tvojem zemljišču reševati sranja ki mu ga dela tvoja škarpa.

Odprita skupaj pivo in se pomenita kako bi se to dalo obojestransko rešit.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Težko tako na pamet svetovat. Če je zaradi lastnosti tvoje (preurejene) parcele in škarpe, na sosedovi parceli nastaja škoda, si ti odgovoren za sanacijo.

Povprašaj prejšnjega lastnika za odnose s tem človekom.

billy ::

Pomeni da bi bilo bolje, če niti škarpe ne bi bilo, ker potem bi se pač reklo "tak je pač breg naret", zdaj pa jeba?

vnetidebater ::

billy je izjavil:

Pomeni da bi bilo bolje, če niti škarpe ne bi bilo, ker potem bi se pač reklo "tak je pač breg naret", zdaj pa jeba?


Ne, iz tvoje zemlje bi še vedno potoček tekel na njegovo zemljiške in mu odnašal zemljo ali pa zgolj nraedil tisti kos zemljišča neuporaben zaradi močvirnatega terena.

Moje laično razišljanje. Mi smo imeli problem da je ob našem zemljišču tekel potoček ki se je jeseni vedno zabasal z listi ob močnejšem deževju. Rezultat je bil da je potoček napolnil svojo strugo in nastal pravi hudournik ki je nato tekel preko naše zemlje direktno v zid sosedove hiše in se tam razlival po sosedovem zemljišču.

Lahko bi rekli sosedu jebiga, zrihtej si. Pa smo sami uredili strugo potočka na lastne stroške. Brez kaj vprašat. S sosedovo družino smo 30 let dobri prijatelji. Ko me ni doma mi sosed pogleda na hišo.

Ampak ja, razumem da eni sosedje pa so pač enostavno prasci in težijo za neumnosti. Pač hočem ti rečt da dobro oceni situacijo in reagiraj kulturno. Boš mel več od tega kot če se zdaj kurčiš da imaš slabo plačo in si tega izdatka nočeš privoščiti.



Zdej....ali si zakonsko dolžan to urediti pa nimam pojma. Bo kdo drug vedel.

Zgodovina sprememb…

billy ::

Žal se mi zaradi celotne situacije, gre samo za zakonske odločbe, teh okoliščin pa ne bi javno razglabljal :)

vnetidebater ::

billy je izjavil:

Žal se mi zaradi celotne situacije, gre samo za zakonske odločbe, teh okoliščin pa ne bi javno razglabljal :)


Okoliščine so jasne, nočeš plačati odvajanja vode.
V tem primeru ti priporočam da enostavno narediš vodotesno ograjo okoli svojega zemljišča in vso vodo zadržiš pri sebi ter uživaš v močvirju :D XD

Stavim da če bi si dala roko in našla skupno rešitev bi si stroške lahko razdelila. Malenkost bi ti naredil drenaže po svoji zemlji malenkost pa on pa bi bilo že nekolk boljše.

Zgodovina sprememb…

billy ::

Ne, on noče slišati o tem, ker zatrjuje, da moram jaz urediti.

Invictus ::

Nimaš prav veliko za naredit...

Voda teče iz tvoje na njegovo parcelo. Če se boš preveč zapel, te bo civilno tožil. Strošek zna biti 10k+ z odvetniki in razne izvedence.

Ceneje bo, da si urediš škarpo in odvodnjavanje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

billy ::

Zanimivo. ker BW pa je takrat pisal, da vodo "od boga" ni potrebno speljat nikamur, da se to samo naredi za strešno vodo, ali pa kaj drugega, ki bi nekdo imel na parceli.

Pomeni, tudi če ima nekdo kmetijsko nad mano, in od tam teče voda k meni, mora on to uredit?

Magic1 ::

Vse je odvisno od okoliščin. Po moje je tako, da če je parcela naravna, potem nisi odgovroen za razne hudourniške vode. Ko pa se parcelo kakorkoli obdela, pa verjetno postaneš odgovoren za vodo.
Magic

billy ::

Tako nekako nakazuje logika ja, pomeni sem se zajebal s škarpo, ni čudno da je bil sosed ves vesel za njo :D

mertseger ::

Jaz sem za kanalete in podobno ki mi od soseda teče navzdol do sedaj skeširal že ca 2500€ pa še enkrat toliko bom moral da vse uredim. Pa mi tudi na misel na pride da bi njemu govoril kaj za denar. Pač živim pod njim in voda teče navzdol....logično.

nejcek74 ::

ko naredis poseg na zemljišču, ne smes poslabsati vodnih razmer, v ta namen se tako pri nizkih kot visokih gradnjah naredi vodni zadrzevalnik.
Kaj to pomeni, primer:
- na prazni parceli bom zidali hiso in uredili parkirne prostore
- recimo, da bo 300m2 travnatih površin zamenjanih s trdo podlago, ki ne vpije meteornih vod
- preracunamo maksimalen kratkotrajni dotok vode (imas pravilnik za to), gleda se nekaj podobnega mocni nevihti, izracunaš kolicino presezne vode, vgradis tako imenovani vodni zadrzevalnik, beteonska ali pasltcina vertikalna "cev" zakopana v tla, s prodom na dnu da voda pocasi odteka
- tako preprecis poskodbe zaradi povecanega pretoka vode

Ali gre v tvojem primeru za to, da je skarpa "spremenila" razmere ne vem, verjetno bi se v primeru sodbe zacele delati ekspertizo glede tega. Ali je bila skarpa pravilno postavljena? Poglej načrte, dovoljenja, itd. Predvsem si pa preračunaj ali se ti ne splača bolj, narediti ob skarpi odvodnjavanje (naluknjana cev s primernim padcem, po potrebi čistilni jaski, v prodnatem kanalau, ali pa samo betonske mulde) in na koncu vodni zadrževalnik.

billy ::

No, tu se pa zaplete nejcek74, ker škarpo je naredil prejšnji lastnik parcele, preden jo je prodal meni (parcelo torej, skupaj s papirji za gradnjo hiše in plačanimi vsemi prispevki). Škarpa bi naj bila od obeh sosedov, oz na meji, zdaj pa se je izkazalo, da so tudi meje bile narobe izmerjene in škarpa je v celoti moja. Torej namesto da bi bila skupna in bi se delilo stroške odvodnjavanja na dva dela, bom jaz pokasiral.

Prodajalec zemljišča tudi ni nikjer, v kupoprodajni pogodbi, da je škarpa predmet prodaje in da sem jo "kupil", ampak jo je pač samo postavil.

Škarpa bi že v osnovi morala imeti odvodnjavanje urejeno, pa ga nima. In tako se komplicira zgodba :)

l0g1t3ch ::

Potem te je nategnil prodajalec. Žal.

billy ::

"""edino""", kar bi lahko, da bi rekel prodajalcu, kaj dela tu škarpa in da hočem da vrne prvotno stanje parcele :)

lušni cajti.

kurac, niti tega ne morem, ker je en člen pogodbe: da prodajalka prodaja predmetno nepremičnino kupcu v stanju, v kakršnem je bila na
dan ogleda;

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

svecka ::

- Škarpe se ne sme graditi na meji razen če imaš dovoljenja od soseda da dovoli. - Vedno mora biti do mm do meje ali stran, lahko si pogledaš uredbo občine.
- za parcelo sam odgovarjaš in sam nosiš stroške
- voda ki odteka iz tvoje parcele si ti dolžan sanirati, saj obstajajo pravila o hudournih vodah.

nategnjen si bil pri škarpi, ko si kupil, sedaj pa moraš nositi tudi posledice, ko se nisi pozanimal.

billy ::

Ne, saj je bil prešnji lastnik, lastnik vseh parcel in je naredil generalno eno veliko škarpo, ki se razteza med 6 parcelami.

svecka ::

še zmeraj je tvoja škarpa in če škarpa ni imela narejenega sistema odvodnjavanja, moraš potem sam kriti te stroške, saj si za hudourne vode sam kriv. Če bi tvoja voda tekla na občinsko zemljo oziroma cesto in če bi nekdo iz občine to videl bi te hitro obiskala opozorila od inšpekcije.

fikus_ ::

Lahko tožiš prejšnjega lastnika parcele/hiše/. . . da ti je prodal mačka v žaklju. Še vedno si ti kot lastnik parcele odgovoren, če voda teče iz tvoje parcele na sosedovo in povzroča škodo.
Ti čisto verjamem, da ko si kupil parcelo, nisi vedel za to zadevo, prav tako spodnji sosed ne. Torej je na nek način prodajalec "nategnil" oba. Sedaj je faj rešit zadevo na korekten način. Najprej preveri, če za škarpo obstajajo papirji, kakšen je na nivoju občine določeno, ali je potrebna papirologija ali ne. Če je škarpa zgrajena na črno, lahko poskusiš pritisniti na prejšnjega lastnika.

V osnovi si pa ti kot lastnik odgovoren za odvodnjavanje, tako da ne povzročaš škode na sosedovi parceli.

billy ::

Kaj pa, če se izkaže, da je vseeno škarpa na meji? Ker to, da je na moji zemlji, je povedal sosed - ki ni nujno da je objektiven. Tisti, ki je prodal parcelo, pa vztraja, da je točno na meji.

S tem sicer pomeni, da je tudi en del zemlje od soseda "moje", in mu lahko rečem, da tam odstrani travo in vse kar že ima gor?

Škarpa ima GD in tudi nadzorni je poleg. Ampak so to takšni "poj v rit" ljudje, da vprašanje kaj sploh naredit.

Nimam pa nikjer nobenega "papirja", da sem sedaj lastnik škarpe, če le-ta ni bila predmet prodaje, na podlagi česa bi šel izsiljevat prodajalca, razen pač na podlagi usntnega dogovora, pri čemer bi pa tudi lahko pomagal sosed?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

fikus_ ::

Poglejte v kataster, dobite geodeta (približno 1000€) pa bo meja znana in lastništvo škarpe.

Machete ::

Eno odvodnavanje ni nobena drama. Ne bo zastonj, ma konec sveta pa to ni rešit. Naroči ustreznega strokovnjaka, da ti pride pogledat, stuhtajte rešitev, oddaj povpraševanja in reši. Prej boš rešil, prej boš živel srečno do konca svojih dni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

billy ::

fikus_ je izjavil:

Poglejte v kataster, dobite geodeta (približno 1000€) pa bo meja znana in lastništvo škarpe.


Verjetno si mislil 100 ?

Machete je izjavil:

Eno odvodnavanje ni nobena drama. Ne bo zastonj, ma konec sveta pa to ni rešit. Naroči ustreznega strokovnjaka, da ti pride pogledat, stuhtajte rešitev, oddaj povpraševanja in reši. Prej boš rešil, prej boš živel srečno do konca svojih dni.


Je bil izvajalec na lokaciji, cca 3000 bi prišlo tole. Ni ravno kar tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

svecka ::

Imaš mejnike in lahko vidiš kje je meja (rumene barve so zakoličeni na meji). Poglej v gurs če je meja urejena, če je urejena ni vprašanja kje je meja, ker je določena do max 20 cm natančno.

Lahko naročiš geodeta ti bo povedal kje je meja, samo te pride strošek cca 500€.

fikus_ ::

Verjetno bo bolj 500€ kot je napisal svečka, ali pa manj, če ne boste postavljali mejnike. Pa fajn je, da se s sosedom strinjata s tako izmerjeno mejo, ker drugače nima haska.

Okapi ::

fikus_ je izjavil:

Poglejte v kataster, dobite geodeta (približno 1000€) pa bo meja znana in lastništvo škarpe.

Lastništvo škarpe ne kar tako preprosto. Če bi se slučajno izkazalo, da jo je prejšnji lastnik postavil na sosedovo zemljo, bo ta verjetno zahteval, da jo odstraniš oziroma premakneš na svojo parcelo.

Machete ::

To ni čisto tako preprosto. Odvisno koliko časa sosed 've' oz. 'ne ve', da je škarpa na njegovem.
Potem je tu še ureditev meje (ne vemo kakšna je konkretno situacija). A če jo zahteva odstranit, bo pa kaj, svojo sezidal? Svomim, da mu je v interesu nagajat, in to potem plačevat iz svojega. Če je stvar 30 CM se takih neumnosti ne dela. Ti povem iz prakse, da ima vsak raje urejeno in utrjeno mejo, kot stroške ali celo divje stanje zaradi nekih napak ali nekaj CM. Sicer je pa vse možno v Slo.

*3K pa verjamem da ti je odveč, ampak ni tako grozno, da bi kopičil slabo voljo in odlagal problem. Pa mogoče se da še kaj 'optimizirati'.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Okapi ::

Machete je izjavil:

To ni čisto tako preprosto. Odvisno koliko časa sosed 've' oz. 'ne ve', da je škarpa na njegovem.
Potem je tu še ureditev meje (ne vemo kakšna je konkretno situacija). A če jo zahteva odstranit, bo pa kaj, svojo sezidal? Svomim, da mu je v interesu nagajat, in to potem plačevat iz svojega.
Saj sem napisal, da ni kar tako preprosto. Mogoče sosed škarpe sploh ne rabi, ker ga breg ne moti.

Machete ::

Rušitev je ekstrem, in je izjemno težko najboljša rešitev za soseda.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

vnetidebater ::

Okapi je izjavil:

Machete je izjavil:

To ni čisto tako preprosto. Odvisno koliko časa sosed 've' oz. 'ne ve', da je škarpa na njegovem.
Potem je tu še ureditev meje (ne vemo kakšna je konkretno situacija). A če jo zahteva odstranit, bo pa kaj, svojo sezidal? Svomim, da mu je v interesu nagajat, in to potem plačevat iz svojega.
Saj sem napisal, da ni kar tako preprosto. Mogoče sosed škarpe sploh ne rabi, ker ga breg ne moti.


Potem pa se bo teren začel posuvati k sosedu. Škarpe niso nikdar lepotne. Vedno imajo nek namen.

Škarpa je v tej debati brez bilokakšnega pomena. Tudi če bi bil tam samo blatni klanec bi bil OP še vedno odgovoren za nastajanje škode pri sosedu zaradi potočka ki ob dežju teče na sosedovo zemljo.
Prepoved spreminjanja vodotoka

86. člen

Lastnik nepremičnine ne sme na svoji nepremičnini na škodo sosednje nepremičnine spremeniti toka, njegove moči ter količine in kakovosti vode, ki teče čez njegovo nepremičnino.

Odtekanje meteornih padavin

87. člen

Lastnik nepremičnine mora storiti vse potrebno, da meteorne padavine z njegove zgradbe ne odtekajo oziroma ne padajo na tujo nepremičnino.


Je pa odvisno vse od tega od kod točno ta meteorna voda dejansko pride. Če gre za situacijo ki je ni bilo preden se je OPovo parcelo urejalo je to pač "naravna okoliščina" (ki bi se jo načeloma tudi moralo urediti) in je bila tam še preden je OPova hiša stala. Če so OPOovo parcelo uredili in je odvodnavanje namerno k sosedu (umetno narejena klančina k sosedu) pa je OP nedvoumno brezpogojno odgovoren to urediti.

https://sodisce.si/znanje/sodna_praksa/...
https://www.trebnje.si/n530/inspektor-o...

Vse občane znova opozarjamo, da so dolžni meteorno vodo s svojih streh in dvorišč speljati v
lastne ponikovalnice, razen tam kjer je urejena meteorna kanalizacija. Nujno potrebno in
predpisano z Odlokom o odvajanju in čiščenju odpadne vode je, da vsak lastnik objekta poskrbi,
da svojo meteorno vodo odvede v posebno ponikovalnico. Če tega ne bo storil, bodo pristojni
organi takega lastnika tudi kaznovali na podlagi omenjenega odloka. Meteorna voda se sicer
lahko odvaja in ponika tudi površinsko, vendar samo v primeru, če teče po vašem zemljišču. Če
teče z vašega zemljišča na sosedovo,
to že lahko pomeni motenje posest. To velja tudi za tiste
žlebove, ki so speljani s streh kar na občinsko cesto.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

billy je izjavil:

Zanimivo. ker BW pa je takrat pisal, da vodo "od boga" ni potrebno speljat nikamur, da se to samo naredi za strešno vodo, ali pa kaj drugega, ki bi nekdo imel na parceli.

Pomeni, tudi če ima nekdo kmetijsko nad mano, in od tam teče voda k meni, mora on to uredit?


Ne, ne. Napisal sem, da je voda iz neba. Nebo je pojem in zato ne more urejati teh problemov. Ce je pa voda od boga, bi moral pa pol to bog zrihtat. ;>

Pa ne zdej jemat moje interpretacije za sveto pravilo, no. :)) Verjetno se vedno gleda na okoliscine. Ce sta dve parceli na rahlem klancu in iz ene pac tece voda na drugo, ker voda to pac pocne, pol je to nekaj drugega kot ce imas ti parcelo, ki ima obliko lijaka in ob mocnem dezevju se v tistem lijaku nardi hudournik, ki hoce sosedu podret bajto. :D

vnetidebater ::

Ni nujno BigWhale.
Lahko ima OP tako oblikovano streho hiše in tako postavljene žlebove da mu voda iz strehe teče proti sosedu s še posebno velikim tokom.

Tudi če je vse na klancu se da vodo speljat tako da se ustvari strugo (oba soseda morata prijateljsko se tako dogovoriti) in je strošek minimalen. Če je strugo seveda možno lepo speljati.
Niti ne rabiš urejati nekih ponikvalnic. Pač narediš umetno betonsko strugo pred škarpo kjer vodi točno pokažeš kam mora teči, enako pa potem naredi sosed na svoji parceli. Pa še čudovit potoček lahko oblikuješ ki te bo spravil v dobro voljo ko bo dež.


Ampak lepše se je pizdit.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Jaz sem govoril o vodi, ki pade na tla, na samo zemljisce, ne o vodi s strehe. To je povsem logicno, da ne mors svojga zleba poslat k sosedu. Ce sem prav razumel tukaj ni tak problem, da bi slo za vodo s strehe.

vnetidebater ::

Tudi meteorne vode je treba urejat. Škarpo so postavili kar že samo po sebi nakazuje na to da so urejali teren. Ta voda je prej lahko tekla nekam drugam, ali pa se celo zbirala na OPovi parceli, zdaj pa teče k sosedu.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Ja, seveda. Zato pravim, da so pomembne predvsem okoliscine same situacije in kako je prislo do tega.

vnetidebater ::

Ideja za rešitev če se s sosedom uspeta dogovoriti za skupno reševanje problema:








Ima pa Bigwhale prav, važne so okoliščine situacije in kako je do tega prišlo. Pa tudi sosedski odnos ni nezanemarljiv.

Zgodovina sprememb…

billy ::

No, potemtakem je itak vsaka parcela, zazidljiva, potrebna ureditve, ker vsak vsaj malo poseže v teren - že zaradi zelenice :)

Glede mojega problema, da še dodam en faktor kompliciranja.
Kot sem rekel, se gre za 6 parcel, po sredini katerih gre dolga škarpa - cca 50m. Žal je moja parcela v takšni legi, da se zna vse zlivat k meni in zato tudi teče potem vse do soseda, ker je točno tu tudi urejena dilatacija. Kako točno teče voda se bo videlo, ko se odkloplje in takrat bo več znano.
Zdaj pa.
Če teče voda iz drugih parcel na mojo, potemtakem morajo tudi drugi urediti, torej drugi sosedje? Kako pa to dokazat?

eventyr, solidna rešitev, če ne bi bil spodaj lapor :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

Gogyto ::

Če je občinska, se nimaš kaj sekirat. Tole meni še najbolj smrdi po tem, da so sosedje menili, da bojo novega junca izkoristili, ker še ne ve, kaj se točno dogaja na vasi. če ti je bilo predstavljeno, kot da moraš ti samo dat žegen, da si oni uredijo, potem to pelji tako do konca. Bolje prva zamera kot zadnja. Tako bodo tudi v bodoče malo drugače delali s tabo.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hiša na skali in hidroizolacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
595285 (3114) borut_p
»

meteorna voda in kanalizacija po naši parceli (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
586996 (4813) fikus_
»

Zanemarjeno sosednje zemljišče in njega urejanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508860 (6770) Okapi
»

škarpa 20x2m

Oddelek: Loža
3917916 (14620) fikus_
»

Pravni nasvet?

Oddelek: Loža
356396 (4889) seba993

Več podobnih tem