Forum » Na cesti » Nakup avtodelov rezervni deli autodoc in podobno
Nakup avtodelov rezervni deli autodoc in podobno
Scena56 ::
Za Astro J bi potreboval gumijasto korito za prtljažnik. Originalni nalen prav za ta avto je recimo tale za 30 €. Iščem, da bi kupil zgolj neko gumo za 5 € in jo odrezal, vendar nič ne najdem. Vse je precej dražje.
Kaj mi svetujete?
Kaj mi svetujete?
DePalmo ::
https://www.withcar.si/avtomobili/opel?...
Najdi svojemu avtu primernega. Če je težava teh par 10 evrov, potem ti pa ne morem pomagat.
Najdi svojemu avtu primernega. Če je težava teh par 10 evrov, potem ti pa ne morem pomagat.
Assass1n ::
Za Astro J bi potreboval gumijasto korito za prtljažnik. Originalni nalen prav za ta avto je recimo tale za 30 €. Iščem, da bi kupil zgolj neko gumo za 5 € in jo odrezal, vendar nič ne najdem. Vse je precej dražje.
Kaj mi svetujete?
Gradbene trgovine imajo na metre razne pohodne gume.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
JeBelaCesta ::
jaz sem pred mesecem tole kupil
https://www.gumitehna.si/avtotekac-3mmx...
https://www.gumitehna.si/avtotekac-3mmx...
lep pozdrav iz višav ;-)
fikus_ ::
Scena sprašuje za prtljažnik.
Če želiš "korito" boš moral plačati tistih 30€, če kje ok podloga, potem poglej v kakšen Hofer, če še imajo.
Če želiš "korito" boš moral plačati tistih 30€, če kje ok podloga, potem poglej v kakšen Hofer, če še imajo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Lejga ::
Sem naročal kar nekaj zadev, redko je šlo skozi brez problemov. Za isto ceno dobim stvari v lokalni štacuni v 48-tih urah. Je pa res da si znam izpogajati dobro ceno. En del, ki sem ga nujno potreboval (bil je edini v SLO in vsi trgovci so mi ga ponujali) sem dobil za 199,99€ začetna cena 560€, drugi primer 36€ na 12€... Marže so zelo visoke tako da "es ist immer luft nach unten".
Ghost7 ::
Jaz nisem imel težav z autodoc, zaenkrat. Res pa je, da sem naročeval le dele za redni servis.
In drži, da imajo naši nore marže in drži, če malo potipaš se da dobr izpogajat tudi pri nas.
In drži, da imajo naši nore marže in drži, če malo potipaš se da dobr izpogajat tudi pri nas.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
c3p0 ::
Kar je lažje, če si redni odjemalec (vsaj kozolčar), kot pa en, ki si 1x na leto pride po eno svečko.
fikus_ ::
Mehaniki dobivajo okrog 20-30% marže pri SLO dobaviteljih rezervnih delov, glede na cene, ki jih dobiš ti, kot občasen kupec.
Tako da mehanikom se splača prikazat polno ceno rezervnega dela in nizko urno postavko. Zato tudi radi menjavajo dele kot po tekočem traku, ne popravljajo kakšnega dela, ki bi ga "rešili" s čiščenjem in ponovno namazali,...
Izkušnja pred nekaj meseci, v sili razmer peljal avto na servis, štarter ni delal. Prva diagnoza mehanika pokvarjen "avtomat", kateri potisne zobnik in sklene elektriko. Ko pridem po avto, pa reče, da je moral zamenjati cel štarter. Starega sem zahteval nazaj, doma odprl, očistil ter namazal in glej čudež, štarter dela. Potem sem ga dal znancu za sixpack, štarter dela že nekaj mesecev.....
Tako da mehanikom se splača prikazat polno ceno rezervnega dela in nizko urno postavko. Zato tudi radi menjavajo dele kot po tekočem traku, ne popravljajo kakšnega dela, ki bi ga "rešili" s čiščenjem in ponovno namazali,...
Izkušnja pred nekaj meseci, v sili razmer peljal avto na servis, štarter ni delal. Prva diagnoza mehanika pokvarjen "avtomat", kateri potisne zobnik in sklene elektriko. Ko pridem po avto, pa reče, da je moral zamenjati cel štarter. Starega sem zahteval nazaj, doma odprl, očistil ter namazal in glej čudež, štarter dela. Potem sem ga dal znancu za sixpack, štarter dela že nekaj mesecev.....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Floxi ::
Problem pri popravilu je, da če bi ti crknu pred 1 letom, bi pa potem zahtevu, da ti ga spet popravi zastonj. Tako pa reče, da ni on kriv ampak proizvajalec štarterja . Potem pa se ti zmeni s proizvajalcem glede nadomestnega dela in stroškov popravila.
mugen999 ::
Za isto ceno dobim stvari v lokalni štacuni v 48-tih urah.
Aja, za isto ceno? Imho težko. V naših avtoštacunah so vsaj kar se cen filtrov(zračni, kabinski, oljni, naftni...) postali zlatarji. Cene teh filtrov so vsaj X2 proti autodocu. Brezsramni so postali.
Ni jih recimo sram za en zračni filter avta golfovega razreda računat 39 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mugen999 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katere firma za avtodele so kvalitetne made in europeOddelek: Na cesti | 7655 (1694) | mugen999 |
» | Velik servis - absurdna cena? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 47725 (33173) | robo125 |
» | Autodoc, Rezervnideliavtodeli24 in ostaliOddelek: Na cesti | 4652 (3345) | treker |
» | Rezervni deli - rezervniavtodeli24 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23939 (16677) | undertacker |
» | Sprednji zavorni diski mazda 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20033 (18405) | theBill |