Forum » Zvok in slika » Nizkocenovni 32" LED TV
Nizkocenovni 32" LED TV
BCSman ::
Za v kuhinjo/jedilnico iščem en poceni LED TV, ki bo nadomestil staro CRT škatlo.
Gledalo se bo samo preko antene (RTVSlo HD), satelitske antene, ter zelo redko kak posnetek preko USB-ja.
Prvo vprašanje, ki se pojavi, ali bi bila sploh opazna razlika med HD ready in FullHD pri tej velikosti TV-ja in pri DVB-t signalu?
V igri so zaenkrat:
Tv sprejemniki 32T319SH TESLA 153EUR HD ready. Pomislek: kako močan dvb-t in s2 tuner je pri teslah? Če je philipsov boljši, potem tesla odpade.
Tv sprejemniki 32PHS4503/12 PHILIPS 180EUR HD ready. Pomislek: raje dati več za FullHD če bo opazna razlika?
Tv sprejemniki 32PFS4132/12 PHILIPS 207EUR FullHD.
Mogoče kakšen drug predlog?
Gledalo se bo samo preko antene (RTVSlo HD), satelitske antene, ter zelo redko kak posnetek preko USB-ja.
Prvo vprašanje, ki se pojavi, ali bi bila sploh opazna razlika med HD ready in FullHD pri tej velikosti TV-ja in pri DVB-t signalu?
V igri so zaenkrat:
Tv sprejemniki 32T319SH TESLA 153EUR HD ready. Pomislek: kako močan dvb-t in s2 tuner je pri teslah? Če je philipsov boljši, potem tesla odpade.
Tv sprejemniki 32PHS4503/12 PHILIPS 180EUR HD ready. Pomislek: raje dati več za FullHD če bo opazna razlika?
Tv sprejemniki 32PFS4132/12 PHILIPS 207EUR FullHD.
Mogoče kakšen drug predlog?
pero50 ::
s cenejšim philipsom imam izkušnje. Sicer je ok, največji minus je ta, da rabi 15 sekund da se prižge + 15 sekund, da daljinec postane operativen. Izredno moteče, sploh če kdo pusti tv preveč naglas in se pri isti glasnosti vključi.
aiko ::
Kupi Vox ali Teslo. Vsaj Vox ima 3 leta garancije.
Tu imaš par modelov >
Pa integriran player predvaja šumnike bp
beta1 ::
Jaz sem ravno kupil za 199eur samsunga 32inč 4000 serijo. Dela BP. Nobenih težav. Podpira tudi HEVC 265 main 10.
Torej philips odpade. Samsung serije 4 za cca 200eur nima S2 tunerja.
Voxi in tesle so hd ready, torej ni hude razlike med hd ready in fullhd, če se gre za sekundarni tv?
Tale tesla je zelo poceni in vsi jo hvalijo:
Tv sprejemniki 32S307WH HD TV TESLA
135eur
Voxi in tesle so hd ready, torej ni hude razlike med hd ready in fullhd, če se gre za sekundarni tv?
Tale tesla je zelo poceni in vsi jo hvalijo:
Tv sprejemniki 32S307WH HD TV TESLA
135eur
d4vid ::
32" tesle, voxi in poceni phillipsi so vse isti k*, vsi pridejo iz Turške firme Vestel ;)
Sem pa po slabem letu se kar zadovoljen s Voxom. Tuner mi je cist kul, da bi pa primerjal med TVji pa nisem. Dela pa cist super tud satelitska.
Sem pa po slabem letu se kar zadovoljen s Voxom. Tuner mi je cist kul, da bi pa primerjal med TVji pa nisem. Dela pa cist super tud satelitska.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Evo Tesla 32S307WH HD:
TV je top za ta denar. HD kanali (rtvslo) lepa slika z vseh kotov, sd kanali so ok, izjema je TV Golica, kjer je slika katastrofa lol.
Satelitski tuner je očitno zelo dober, saj pri nepravilno nameščenem satelitskem krožniku, ki se ga ni nihče dotikal 15 let lovi kanale z 20% kvaliteto in 100% intenzivnostjo, dejansko je celo mogoče gledat programe z občasnimi prekinitvami pri tako slabi kakovosti. Namenski satelitski receiver sploh ni zaznal kanalov pri tako švoh signalu.
Edino enege hrošča sem našel, ko poskeniraš satelitske kanale, vrže ven večino DVB-t kanalov, nekaj pomeša frekvence očitno, in je potrebno na novo poskenirat dvb-t kanale. Ampak to je popolnoma nepomembno, saj narediš samo 1x.
Predvajanje posnetkov brezhibno. Malo bom sicer imel dela za pretvarjat videote v .mp4, saj imam na usb disku v .m2ts formatu direktno s kamere in pa v .avi iz stare kamere, česar pa ne podpira.
Program tudi tekoče posname na star usb 2.0 ključek.
Prižge se hitro, kanale preklaplja hitro, teletext deluje normalno.
Zvok ni nek vrhunski, manjka basov tudi če sem dal bas na max, ampak res nepomembno za tak denar.
Uglavnem TV je zakon za smešnih 135eur. Za primarni TV, kjer se bo večinoma gledalo SD kanale od IPTV A1, bom pa moral preštudirat kateri TV-ji imajo najboljši sd v hd upscalling. Če se tesle in vox-i ne kaj dosti razlikujejo od dražjih, bom verjetno kupil še enega nizkocenovca z večjo diagonalo.
TV je top za ta denar. HD kanali (rtvslo) lepa slika z vseh kotov, sd kanali so ok, izjema je TV Golica, kjer je slika katastrofa lol.
Satelitski tuner je očitno zelo dober, saj pri nepravilno nameščenem satelitskem krožniku, ki se ga ni nihče dotikal 15 let lovi kanale z 20% kvaliteto in 100% intenzivnostjo, dejansko je celo mogoče gledat programe z občasnimi prekinitvami pri tako slabi kakovosti. Namenski satelitski receiver sploh ni zaznal kanalov pri tako švoh signalu.
Edino enege hrošča sem našel, ko poskeniraš satelitske kanale, vrže ven večino DVB-t kanalov, nekaj pomeša frekvence očitno, in je potrebno na novo poskenirat dvb-t kanale. Ampak to je popolnoma nepomembno, saj narediš samo 1x.
Predvajanje posnetkov brezhibno. Malo bom sicer imel dela za pretvarjat videote v .mp4, saj imam na usb disku v .m2ts formatu direktno s kamere in pa v .avi iz stare kamere, česar pa ne podpira.
Program tudi tekoče posname na star usb 2.0 ključek.
Prižge se hitro, kanale preklaplja hitro, teletext deluje normalno.
Zvok ni nek vrhunski, manjka basov tudi če sem dal bas na max, ampak res nepomembno za tak denar.
Uglavnem TV je zakon za smešnih 135eur. Za primarni TV, kjer se bo večinoma gledalo SD kanale od IPTV A1, bom pa moral preštudirat kateri TV-ji imajo najboljši sd v hd upscalling. Če se tesle in vox-i ne kaj dosti razlikujejo od dražjih, bom verjetno kupil še enega nizkocenovca z večjo diagonalo.
aiko ::
Zvok je slabši zaradi pomanjkanja "izolacije" okoli zvočnikov oz. njihove namestitve. Isto je pri VOX-u. Treba nekje prišparat :) Me pa veseli da si tudi ti zadovoljen z nakupom :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri televizor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18354 (8087) | Mirkokovačec |
» | Medion TVOddelek: Zvok in slika | 4881 (3846) | Scorpy84 |
» | Kateri 22 inchni TV zaželjeno HD boljši kupitiOddelek: Zvok in slika | 862 (650) | mat xxl |
» | now TV, LCD 32" , okrog 350€Oddelek: Kaj kupiti | 2801 (2148) | Bananovec |
⊘ | HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14635 (10011) | Akssi |