» »

zvočnik hrešči in izginja zvok ob dotiku le tega

zvočnik hrešči in izginja zvok ob dotiku le tega

5tra ::

Živjo, prosim za pomoč. Imam Logitech zvočnike S200 Black, z wofferjem



povezani so z prenosnikom, kjer poslušam muziko ali gledam filme. A mi že skoraj leto dni hreščijo in volume se stiša, če se dotikam gumba za volume in povišuje glasnost itd.. Težava mislim da je v gumbu za volume, ki je na zvočniku na desni strani, namreč ko povečujem glasnost ali stišujem zvok izginja, in ko naštimam željeno glasnost se tega gumba ne smem več dotikati, sicer zopet hrešči ali se stišuje in povečuje glasnost,v levem zvočniku pa sploh ni zvoka.

Wofer (bassi) so pa glasni... Kakor vidim sta težavi dve, torej ena je da v levem zvočniku ni zvoka. V desnem, kjer je volume gumb (ki je "soliden gumb" se sicer gladko obrača in trdo - tako kot je prav, a kot da bi izgubljal stik,..ne vem kako bi drugače razložila)...

Imam Win7, gonilniki so pa : Conexant SMartAudio HD (8.65.55.62, datum 13.4.2015) to mi je kolega pregledal, pravi da je težava v zvočniku, da pa ni "električar" in ne zna tega popravit.

Ne bi rada novih kupovala, ker so ti "dobri in glasni, čeprav le en dela je zelo glasen in wofer tudi...sem pogledala da ga bi odprla in očistila a ni nikjer nobenih vijakov, kot da je zlepljeno vse skupaj... se mi splača kam odnesti na popravilo?

hvala


lep pozdrav

Blond ::

Potenciometer za glasnost je fuč (ali je oksidiral ali pa je obrabljen).
Dolgoročna rešitev - zamenjaj ga z identičnim (malo znanja lotanja in problem rešen)
Kratkoročna rešitev - pošpricaj ga z WD40 ali še bolje z namenskim "kontakt šprejem"

Problem rešen
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

5tra ::

@Blond, ne vem če sem razumela...pošpricam naj gumb za glasnost z WD40?? bo le na zunanji strani moker, notri ne bo, ker je tako tesno vstavljen gumb.

ali z kontakt sprejem? s tem:
http://www.trgovina.avtomarko.si/kontak...

koliko kratkoročna rešitev pa bo to?
Lotati...kako saj ne morem odpreti zvočnika, nima vijakov...črni in srebrni del plastike sta pa močno lepljena skupaj..tudi če bi mi uspelo odpreti, kaj bi bilo potrebno lotati? (istega gumba ne morem nikjer dobiti)..

Blond ::

Pošpricati je potrebno potenciometer in ne gumb od zunaj ;)
Gumb se mora dati sneti, najverjetneje je samo nataknjen in potem skoraj zagotovo lahko pošprejaš potenciometer. a ne zalit vsega notri ;)

Zvočnik se skoraj zagotovo da razstavit. Ne poznam sicer dotičnih.
Lahko pa se motim, bo povedal kdo, ki jih ima na mizi.
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

5tra ::

da pošpricam potenciometer , ga moram razstavit?
wofer se da razstavit..a satelita dva sem skoraj 100% da ne....:(

Han ::

Tisti del poteciometra, ki ima zamazane ali obrabljene kontakte, je ponavadi takoj za gumbom, ki ga vrtiš. Za to moraš zvočnik odpret, da lahko skozi majhno luknjico s pomočjo slamice popršiš notranjost potenciometra. Včasih to pomaga, včasih ne. Če ne, imaš dve opciji: ali zamenjaš potecoimeter z novim brezhibnim (spajkanje) ali zamenjaš zvočnike v celoti.

Pred kratkim sem to izvedel na GigaWorks T20 series II zvočnikih. Najprej s kontakt sprejem, a je bilo še slabše. Tudi WD40 ni odpravil hreščanja, zato sem poteciometer spral s 70% alkoholom in pustil dva dni, da se je notranjost posušila. Po tem je bilo za silo v redu, a sem zaradi občasnega hreščanja zvočnika po 10 letih vseeno upokojil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

nsa_ag3nt ::

Btw, wd40 je razmaščevalec, tako da raje uporabi fino strojno olje za šivalne aparate ali kaj podobnega za mazanje..
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

FX6300B ::

saj ni problem v mazanju.. wd40 priporoča ravno zaradi tega ker je dober odstranjevalec nesnage, pod kar tudi spada oksidiran del potenciometra :))
sam imam tudi logitechove zvočnike sicer malo drugačne, starejše identični problem sem podrl in malo spihal in z kontakt sprejem našprical potenciomer in deluje za silo...
May the force be with you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FX6300B ()

DeeCoy ::

Zvočniki se 100% dajo razstavit, verjetno gre mreža ven, pa so pod njo šraufi. Z wdjem ne špricat. Če že, potem čist razstavljenga z alkoholom očistiš. Ali potenciometer zamenjaš, kar je trajna rešitev. Z drugim zvočnikom je verjetno problem v kablu, ga je treba malo skrajšat in ponovno prilotat na plato. Sem ravno podobno stvar zadnič reševal na enih logitechovih zvočnikih.

ProGo ::

Kupi nove zvočnike, ki niso Logitech.

Edifier, Cerwin-vega, Genius, kakšne 4 ali 5" monitorje z dodanim subom ...

Npr. http://www.cerwinvega.com/home-audio/de... + http://www.cerwinvega.com/home-audio/de...

5tra ::

hval vsem za odgovore, a sem podrobno pregledala oba zvočnika in sem 100% da se jih ne da razstavit. So zlepljeni (črni del in srebrni, mrežica je pa tudi zlepljena gor, ker je ne premaknem niti za milimeter. Tudi na internetu nisem našla kaksnih navodil za razstavit zvočnik :( ker se ne da.

Woffer, se da razstavit, a on je OK.

Ne želim novih kupovati, (Jih bom kasneje, verjetno za drug PC, a ti so mi prirasli k srcu... ker npr. le en zvočnik je dovolj močan z woferjem, a me moti da ne delata oba, da ni zvoka na levi strani mize, in pač občasen šum, če vrtim ta potenciometer.....

DeeCoy ::

Če se po tvojem ne dajo razstavit, potem lahko te vržeš v smeti, ker od zunaj ne moreš tega rešit. Se pa dajo razstavit, tako ali drugače gre vse narazen.

Han ::

Lahko da so zlepljeni, bolj verjetno pa sta črna in srebrna plastika staknjeni skupaj (z močnimi) plastičnimi zatiči, katere lahko pri razstavljanju polomiš. Če se to zgodi, zadevo pač zlepiš nazaj s sekundnim lepilom...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sumenje ob spreminjanju glasnosti

Oddelek: Strojna oprema
161773 (1552) furion
»

Kako popraviti potenciometer na zvočnikih?

Oddelek: Zvok in slika
111641 (1517) Kurzweil
»

Logitech S-220 2.1 25 W

Oddelek: Zvok in slika
111084 (874) OK.d
»

Logitech Z-560

Oddelek: Kaj kupiti
131296 (886) Veron
»

problem z zvočniki Z-2200

Oddelek: Pomoč in nasveti
161315 (1094) nokia6310

Več podobnih tem