Forum » Na cesti » Kako prevesti Spurstange
Kako prevesti Spurstange
grga1975 ::
Če je kdo expert za nemščino in avtomobile.
Na servisu v Avstriji so mi rekli, da imam "Spiel in der Spurstange". Po slovensko to pomeni?
Štos je pa v tem, da so mi po nesreči v Sloveniji servisirali avto in naj bi mi zamenjali:
-Prečno vodilo
-premnik
-vzmetno nogo
-pesto z ležajem.
Pozna kdo nemške izraze za te stvari? Skrbi me, da so me, po domače povedano nasrali, in mi zaračunali nov del, pa ga v resnici niso menjali. In se je to zdaj videlo pri Avstrijcih.
Pomoč dobrodošla.
Na servisu v Avstriji so mi rekli, da imam "Spiel in der Spurstange". Po slovensko to pomeni?
Štos je pa v tem, da so mi po nesreči v Sloveniji servisirali avto in naj bi mi zamenjali:
-Prečno vodilo
-premnik
-vzmetno nogo
-pesto z ležajem.
Pozna kdo nemške izraze za te stvari? Skrbi me, da so me, po domače povedano nasrali, in mi zaračunali nov del, pa ga v resnici niso menjali. In se je to zdaj videlo pri Avstrijcih.
Pomoč dobrodošla.
venson ::
Stabilizator. Stabilizator štangica po domače štajersko.
Ta zadeva je večkrat vzrok za pokanje, ko se pelješ čez kakšne neravnine ali luknje. Je kar potrošni material.
Ta zadeva je večkrat vzrok za pokanje, ko se pelješ čez kakšne neravnine ali luknje. Je kar potrošni material.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: venson ()
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
A ti bo to pomagalo?
https://de.wikipedia.org/wiki/Spurstange
... bi rekel, da imaš zračnost v končnikih...
Lp
Jože
A ti bo to pomagalo?
https://de.wikipedia.org/wiki/Spurstange
... bi rekel, da imaš zračnost v končnikih...
Lp
Jože
Dimnik ::
To je volanski končnik komplet z štangico, kjer se nastavlja optika
Po slovensko axialni zgib-jarmov drog(štangica iz volanske letve) in konec jarmovega droga(končnik)
Po slovensko axialni zgib-jarmov drog(štangica iz volanske letve) in konec jarmovega droga(končnik)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
grga1975 ::
Hvala vsem za tako hiter odziv. Jaz sem medteem našel to kot "jarmov drog", pa mi to pomeni toliko kot nič... Še nisem slišal za to.
Se pravi - če na servisu trdijo, da so mi zamenjali prečno vodilo, to vključuje tudi tole "spurstango"?
Se pravi - če na servisu trdijo, da so mi zamenjali prečno vodilo, to vključuje tudi tole "spurstango"?
romex ::
Špurštanga je palica na katero sta na oba konca našraufana končnika. Meni jo je enkrat uspelo zvit, menjal sem špurštango z heavy duty ter komplet končnike. Ko smo naredili še optiko so vse težave izginile :)
Death wooble je kur*a :D
Jarmov drog = končnik
Death wooble je kur*a :D
Jarmov drog = končnik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: romex ()
tony1 ::
vilica pa je roka po domače.
Špurštanga bi bila lahko knjižno tudi vodilna letev za stek kolesa.
Kakor izgleda je niso zamenjali.
Špurštanga bi bila lahko knjižno tudi vodilna letev za stek kolesa.
Kakor izgleda je niso zamenjali.
kandelabr ::
mene pa zanima sledeče:
končniki in vse komplet menjano, ker se je slišalo pokanje. pokanje kot mora izginil, po 3 mesecih spet. možen vzrok?
končniki in vse komplet menjano, ker se je slišalo pokanje. pokanje kot mora izginil, po 3 mesecih spet. možen vzrok?
kandelabrštanga
brbr21 ::
Kaj je to vse komplet?
Lahko je zg. vpetje amortizerja, stabilizator, silent bloki, včasih tudi neumnost na zavori ali pogonski gredi (če je spr. pogon), ležišče ležaja
Podret pa pogledat. :)
Lahko je zg. vpetje amortizerja, stabilizator, silent bloki, včasih tudi neumnost na zavori ali pogonski gredi (če je spr. pogon), ležišče ležaja
Podret pa pogledat. :)
kandelabr ::
kompet spurstange. koncniki spodaj zgoraj in palica. obe strani, pokanje je za nekaj mesecev res nehalo, torej je prvotno bil to vzrok.
a so za zategnit?
a so za zategnit?
kandelabrštanga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Renault Megan sprednji amortizerjiOddelek: Na cesti | 6347 (5334) | facepalm |
» | Hyundai i30 podvozjeOddelek: Na cesti | 8170 (6229) | Isotropic |
» | Šraufanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9148 (7127) | Brane22 |
» | Zapečeni končniki na vozilu??Oddelek: Loža | 8544 (7912) | guest #44 |
» | Naj pomaga vsak, ki se spozna na popravljanje avtomobilov (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17132 (15730) | SkIDiver |