» »

Katero statistično metodo naj izberem za eksperiment?

Katero statistično metodo naj izberem za eksperiment?

johnnyy ::

Pišem diplomsko nalogo, kjer primerjam performanse dveh sistemov (prepustnost procesiranja podatkov, glede na količino uvoženih podatkov). Ali mogoče kdo ve katera je najprimernejša statistična metoda za analizo hipotez za ta eksperiment?

bajsibajsi ::

Vsekakor gre za statisticno preizkusanje domnev. Naceloma gre pri omenjenem problemu za preizkus dvojic. Ker vsebinsko zadeve ne poznam, ti pa jo, najprej ocenis ali gre za dva neodvisna vzorca ali pa sta med seboj povezana (sorodnost dveh sistemov). Nato izberes ustrezen preizkus. Bodisi Preizkus domneve o razliki med aritmeticnima sredinama za odvisna vzorca, bodisi Preizkus domneve o razliki med aritmeticnima sredinama za neodvisna vzorca (kjer sigma1 kvadrat ni enaka sigma2 kvadrat) oz. ...za neodvisna vzorca, ce je sigma1^^2 = sigma2^^2).

Po mojem mnenju bi bila to primerna statisticna metoda; ne trdim pa, da je edina mozna oz. najprimernejsa. Svetujem, da povprasas za nasvet mentorja. Ce izbrani mentor ne obvlada podrocja statistike, bi mogoce "na skrivaj" za pomoc poprosil profesorja iz katedre za matematiko, statistiko (stohastiko) in operacijske raziskave.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

fizika

Oddelek: Šola
6821 (668) aaaaa93
»

Statistika

Oddelek: Šola
152059 (1371) Hardstyle
»

Potek raziskave o odnosu do spletnega oglaševanja na Slo-Techu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
618165 (6739) poweroff
»

Pomoč pri fiziki (elektrika)

Oddelek: Šola
192303 (2158) snow
»

Problem (za Stratosa?)

Oddelek: Programiranje
372188 (1538) Thomas

Več podobnih tem