» »

Predmeti na maturi -HELP

Predmeti na maturi -HELP

AnimalLovers ::

Hellou:)
Sem dijakinja gimnazije in razmišljam o maturitetnih predmetih. Ampak kar nemorem se odlocit kaj bi zbrala in kaj bi mi prinslo najvec pik. Zaenkrat imam v mislih geografijo in kemijo. Ima kdo izkusnje s tem? Menim, da mi predmeta gresta dobro ter se mi ju ni treba veliki uciti.
A po drugi strani me pa zelo vlece biologiji, ter bi mogoce sla studirat kaj v zvezi s tem (zoologija natancno, ampak to je povsem druga zgodba...). Se pa bojim da ne bom naredila mature iz biologije. Nevem zakaj ampak zdi se mi zelo tezka (pole iz lanskih let), polni piflanja in se bojim da mi mogoce s tem spodleti. Ali kdo kaj ve o tezavnosti predmet na maturi? Ima kdo izkusnje? Pa se ali menite, da ce bi sla naprej biologijo studirat, ali bi bilo nujno imeti biologijo na maturi?

No tu je se cetrti predmet -zgodovina. Tega se mi sploh ni tezko uciti, in razmislam ali bi bilo boljse vzeti zgodovino namesto geografije? Anyone? Help?

Hvala ze vnaprej za pomoc:))
Pozdrav!!!!

VelikiZnoj ::

Po mojih izkušnjah z gimnazije so vse tri opcije - geografija, zgodovina in biologija - polne "piflarije", pri čemer si po maturitetni težavnosti sledijo takole: biologija > geografija > zgodovina. Težavnost je sorazmerna z uporabnostjo.

Tvoja odločitev je odvisna od tega, katere fakultete te zanimajo. Če je zoologija prva na spisku želja za študij, potem je biologija prava odločitev, sploh če te zanima. Piflarija je v primeru biologije, vsaj na gimnaziji, nujno zlo in je pač potrebna za dobro oceno.

Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::

Jst sem imel fiziko in biologijo, oboje je blo čist lahko (z minimalno učenja sem dobil najvišjo oceno pri obeh). Ampak je že neki časa od tega tko da..

Edino mal tečno je bilo ker smo morali pisat neka poročila..
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
359015 (6345) Yacked2
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

6015806 (13494) amacar
»

Katere predmete je najbolše(najlažje) imet na maturi?

227654 (7342) McHusch
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222351 (2168) NoUse4AName
»

Računalniški tehnik v Celju !!

Oddelek: Loža
392804 (2416) Tomi

Več podobnih tem