Forum » Pomoč in nasveti » Excel - autofill šifer v filtrirane celice
Excel - autofill šifer v filtrirane celice
akulp ::
Živjo.
Ne najdem poti do cilja, čeprav je kar nekaj napisanega o tem, kako narediti autofill (varianta ko vpišeš 1,2 in "potegneš navzdol, on pa ti nadaljuje 3,4,5 ...) šifer v recimo stolpec A za imena, v stolpcu B, ki pa so filtrirana s celotnega seznama
Torej, želim, da se šifre dodelijo le filtriranim imenom.
Hvala!
Ne najdem poti do cilja, čeprav je kar nekaj napisanega o tem, kako narediti autofill (varianta ko vpišeš 1,2 in "potegneš navzdol, on pa ti nadaljuje 3,4,5 ...) šifer v recimo stolpec A za imena, v stolpcu B, ki pa so filtrirana s celotnega seznama
Torej, želim, da se šifre dodelijo le filtriranim imenom.
Hvala!
Lukcc
Hvala, poskusim.
Sem poskusil spodobno, pa mi ni delovalo. Ne vem ali pa ne razumem tisih navodil okrog označevanja ...
Sem poskusil spodobno, pa mi ni delovalo. Ne vem ali pa ne razumem tisih navodil okrog označevanja ...
Lukcc
smacker ::
1. Filtriraš stolpce
2. Označiš celice v stolpcu A
3. Pritisneš F5, klikneš posebno in obkljukaš "Samo vidne celice"
4. Vtipkaš formulo: =MAX($A$1;A4)+1 --tukaj pri A4 štirko zamenjaš s številko vrstice od prve filtrirane vrstice -1. Če ima prva filtrirana vrstica št. 5, potem vpišeš A4.
5. Potrdiš vnos formule s CTRL+ENTER
2. Označiš celice v stolpcu A
3. Pritisneš F5, klikneš posebno in obkljukaš "Samo vidne celice"
4. Vtipkaš formulo: =MAX($A$1;A4)+1 --tukaj pri A4 štirko zamenjaš s številko vrstice od prve filtrirane vrstice -1. Če ima prva filtrirana vrstica št. 5, potem vpišeš A4.
5. Potrdiš vnos formule s CTRL+ENTER
Ne vem, kaj delam narobe, ampak ne uspem.
Če imaš toliko volje, lepo prosim za pomoč. Primer:
https://ufile.io/ys6gr
Če imaš toliko volje, lepo prosim za pomoč. Primer:
https://ufile.io/ys6gr
Lukcc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excel makro in vb, kopiranje vrednostiOddelek: Programiranje | 1322 (1081) | max00slo |
» | pomoč excelOddelek: Pomoč in nasveti | 3506 (2230) | sax8er |
» | Excel iskanje podvojenih vnosovOddelek: Pomoč in nasveti | 6501 (5127) | smetko |
» | excel helpOddelek: Pomoč in nasveti | 2287 (2052) | klemenSLO |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2496 (2189) | smetko |