» »

Zahtevnost angleščine na fakulteti

Zahtevnost angleščine na fakulteti

Besla ::

Res me zanima, kako je z angleščino na fakulteti. Na gimanziji sem jo imel 3, na maturi 4. Je bil moj najslabši predmet v gimnaziji in me res skrbi, da bom imel težave z njo na faksu. Vpisan sem na računalništvo in infromatiko (UN).

Gramatika ni tak problem kot je malo bolj zakomplicirano izražanje ...

Hvala za odgovore.

amacar ::

Bo slo bp.

Besla ::

Kako pa izgledajo predavanja iz angleščine? Res si ne predstavljam.

janig ::

Pa si siguren, da bos sploh imel anglescino? Ko sem jst hodil so to bili izbirni predmeti.

TheBlueOne ::

Ne bi smel biti problem, po drugi strani pa se kar navadi, ker brez nje je povsod tezka.

Vazelin ::

Koliko pa je služb v IT brez Ang?

Dpool ::

Vazelin nevem ce si usmeril vprasanje kot retoricno - v tem primeru se strinjam. Ce zelis biti uspesen v IT podrocju moras enostavno obvladati anglescino. OK, ni nujno, da tekoce govoris, ampak da vsaj razumes kar slisis in beres. V IT podrocju ce zelis napredovati bos se verjetno udelezaval kaksnih mednarodnih konferenc, ki bodo v anglescini, certifikati so vsi anglescini, literatura, ki je kvalitetna prav tako. Skratka jaz si ne predstavljam delo v IT nekoga, ki ne ve anglesko. Rad bi se potrudil in omenil, da je nemscina OK alternativa, ampak ne morem zbrati dovolj podpore za to trditev, saj kot sem prej omenil vse mednarodne konference so v anglescini.

Bo se pa par pametnih tukaj naslo na Forumu in odpisalo, da to ne drzi in da so oni 'bog i batina' z znanjem slovenscine in slovenscine only, realnost pa je seveda drugacna.

Lahko pa omenim, da za kaksno povprecno slovensko podjetje, ki ima IT department bos verjetno kljub temu dobil sluzbo saj tudi zahteve ne bodo nevem kaksne (temu primerno pa tudi prilagojena placa).

Svetujem ti, da se znebis tega strahu pred anglescino, ker je to res najlazji jezik se za nauciti in to samo za to, ker ga vsepovsod danes slisis in beres. Poglej, ze domena te spletne strani (ki se trudi biti povsem v slovenscini kakor vidis) ima poseben 'tech', ki je angleska kratica. Drugace pa eno je neki grammar pa nevem kaksne 'solske zahteve' za anglescino, povsem drugo pa to, da se ti dejansko ves sporazumevat v anglescini, cetudi malce 'posvoje', te bodo razumeli. In to slednje si postavi za cilj, ocene odmisli, to ni pomembno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dpool ()

xardas ::

V mojih letih je bila lažja, kot na srednji šoli (splošna gimnazija).

Dpool ::

Aja, da ne bom samo off-topic:

Tudi v mojem primeru je bila lazja ANG na faksu kot v splosni gimnazijo. In to za faktor tam ene 5. Pomeni da sem brez ucenja na faksu imel z odlicnim opravljen izpit.

c3p0 ::

Enako, na tehniškem faksu je bila celo lažja kot v SŠ, 10/10 bp.

OracleDev ::

Tudi meni je bila lažja. Tudi enkrat se nisem učil. Kolkr se spomnem so še izpiti zgledal takšni da si mogu samo neke manjkajoče besede vstavljat. Jaz je nebi primerjal s srednjo šolo ampak z osnovno, z razliko tega da je bil malenkosten poudarek na poslovni angleščini, kar pomeni da boš slišal par mogoče novih strokovnih besed. Angleščina naj te še najmanj skrbi!

BladE_ ::

Besla je izjavil:

Vpisan sem na računalništvo in infromatiko (UN)


Pa te skrbi jezik, ki je danes praktično osnova?
Akcija - Reakcija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegova tehniška gimazija - izkušnje prosim

Oddelek: Šola
185306 (4548) Unknown_001
»

FRI-mnenja, opis

Oddelek: Šola
174222 (3539) kuall
»

programer ali kaj drugega?

Oddelek: Programiranje
244498 (2039) kloko
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014990 (12678) amacar
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747927 (45409) Jan987

Več podobnih tem