» »

Predaja vodstva društva

Predaja vodstva društva

s1m0n ::

Zanimam me kako je do predaje predsedstva in funkcij društva ob izvolitvi novega predsedstva, upravnega in nadzornega odbora?

Imajo kakšne funkcije, možnosti... do formalne / uradne predaje predsedstva / funkcij s strani starega vodstva?

EDIT: Novo predsedstvo hoče dostop do prostorov društva, a predaja s strani predsednika, tajnika... še ni bila izpeljana...
  • spremenil: s1m0n ()

SaXsIm ::

Takšne zadeve zakonsko niso predpisane, saj so čisto izvedbene narave. V kolikor imate v statutu napisanega kaj na to temo, ali pa če ste sprejeli kakšen pravilnik, drugače pa je vse stvar dogovora.
SaXsIm

noob96 ::

Za kater študentski klub se gre? :D

DOOM_er ::

kot je SaXsIm povedal, več ali manje se vse ureja preko statuta društva, oziroma po dogovoru. Ko sem predajal naprej funkcijo predsednika društva je stvar izgledala tako da sem na občnem zboru dal odstopno izjavo, nakar se je volilo novega predsednika. Nič komplikacij, mislim pa da moraš na Ajpesu javiti spremembo, nevem točno ker je od tega že dosti let. Računovodstvo in ostale stvari so pa tako ali tako samoumevne, vse mora biti na papirju in vse podokumentirano.
Robots will steal your job. But that's OK

SaXsIm ::

Register društev v bistvu vodi upravna enota. Tja greš z zapisnikom občnega zbora, nato oni naredijo spremembo zakonitega zastopnika v registru. Dobiš odločbo, s katero greš na banko, kjer dobiš pooblastilo za TRR (in pravico, da ostalim ukineš pooblastila - tukaj predlagam dogovor za prehodno obdobje s prejšnjim vodstvom, da ne boste nekaj časa brez možnosti plačevanja računov preko spletne banke, če jo uporabljate).

Če se gre za študentski klub, se nujno čimprej obrni na Zvezo študentskih klubov Slovenije. Podobno pri ostalih društvih, ki delujejo pod okriljem nacionalnih zvez, ki jim zagotavljajo financiranje.

V primeru, da vam staro vodstvo ne da dostopa do prostorov, si najprej nujno zagotovite odločbo o vpisu novega zastopnika, nato pa lahko v prostore tudi vlomiš, če tako želiš, in zamenjaš ključavnico. Sem bil pred leti v podobnem položaju (sicer zgolj glede dostopa do financ), pa sem šel z odločbo na banko, preklical vsa pooblastila in naredil nova. Ko prideš z odločbo, nihče nikjer nič ne komplicira.
SaXsIm

s1m0n ::

Težko je kot zgleda omogočit dostop do prostorov in s tem tudi dokumentacije preden je le-te bila predana s strani "starih".

Zapisnika pa še tudi ni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SAZAS se želi znebiti transparentnosti, nadzora in ukrepov zoper njih (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7313392 (6603) Machete
»

Ustanovitev društva

Oddelek: Loža
378160 (3264) šernk
»

Organi društva

Oddelek: Loža
141674 (1341) SkIDiver
»

dokumenti v društvu

Oddelek: Loža
61448 (1169) Zeberdee
»

kako do športnega kluba?

Oddelek: Loža
84502 (4412) ali3n

Več podobnih tem