Forum » Šola » Kam po diplomi iz FRI?
Kam po diplomi iz FRI?
i33a ::
Pozdravljeni, pred meseci sem diplomiral na FRI in sedaj se vpisujem na magistrski študij, kjer pa še ne vem kje bi nadaljeval.
Zanima me kaj si mislite o magistrskem programu in programu išrm(je matematika pretežka za fri?)
Poleg tega se zanimam tudi za poslovno informatko na EF. Seveda sem pa tudi odprt za nove predloge
Kakšne so vaše izkušnje / mnenje?
Zanima me kaj si mislite o magistrskem programu in programu išrm(je matematika pretežka za fri?)
Poleg tega se zanimam tudi za poslovno informatko na EF. Seveda sem pa tudi odprt za nove predloge
Kakšne so vaše izkušnje / mnenje?
holabaluza ::
Moje mnenje: cimprej zacni studirat, kje bos dobil izkusnje za delo. Poskrbi za to, da ne bos se eden mnogih, ki so magistriral in po studiju na svetu nimajo kam, ker jih noben ne zaposli.
Poleg študija sem zadnji dve leti programiral v računalniškem podjetju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: i33a ()
Namereavam nadaljevati delo, seveda.
Poleg tega pa sem imel v planu prihodnje dve leti tudi še študirati.
Apple ::
Namereavam nadaljevati delo, seveda.
A ni obvezna prisotnost na vajah, etc.?
LP, Apple
Na vajah je prisotnost (v večini primerov) res obvezna, a se da z menjavo terminov te vaje po večini koncentritari na 1-2 dneva. Seveda nisem(in ne bom) delal vseskozi full-time.
pickle_rick ::
IŠRM je vredu če ti leži matematika, ti pa zna manjkati podlage pri predmetih na Matematiki. Sam sem hodil na magisterij na FRI (čaka me še magistrska), precej je odvisno od predmetov, ki jih izbereš. Da se sestavit super predmetnik (tudi zahteven seveda), lahko pa tudi takega da imaš na koncu samo papir.
Precej pomembno je tudi v kakšni firmi delaš, ter koliko je potenciala za tvoj nadaljni razvoj. Če se ti zdi da premalo imaš v teh dveh letih lepo priložnost za najti firmo, ki ti bo ustrezala.
Precej pomembno je tudi v kakšni firmi delaš, ter koliko je potenciala za tvoj nadaljni razvoj. Če se ti zdi da premalo imaš v teh dveh letih lepo priložnost za najti firmo, ki ti bo ustrezala.
Gambino ::
To da delaš v podjetju in zraven še študiraš je cool. Tako da nadaljuj in službe se ti bodo ponujale.
lebdim ::
i33a, je že v redu, da zraven študija tudi malo delaš in teoretično znanje prenašaš v praktično znanje, me pa kot aktivnega iskalca prve zaposlitve malo moti, da potem zasedaš delovno mesto, ki je namenjeno diplomantom, saj potem zraven ne moreš priti, če podjetje vedno išče samo študente oz. ljudi s statusom študenta. Pa ne razumem zakaj to počnejo ...
WhiteAngel ::
Pozdravljeni, pred meseci sem diplomiral na FRI in sedaj se vpisujem na magistrski študij, kjer pa še ne vem kje bi nadaljeval.
Glede prihodnosti lahko pogledaš aktualne buzzworde: autonomous driving, computer vision, IoT, blockchain, cloud, big data. In tja usmeriš svoj študij/delo.
pwn3rrr ::
i33a, je že v redu, da zraven študija tudi malo delaš in teoretično znanje prenašaš v praktično znanje, me pa kot aktivnega iskalca prve zaposlitve malo moti, da potem zasedaš delovno mesto, ki je namenjeno diplomantom, saj potem zraven ne moreš priti, če podjetje vedno išče samo študente oz. ljudi s statusom študenta. Pa ne razumem zakaj to počnejo ...
Zakaj to počnejo? Stroškovno se podjetjem bolj splača imeti študente, ki tekom študija z delom dobijo veliko izkušenj in uporabnih znanj, po koncu študija jih pa normalno zaposlijo, s tem da so oni lahko že samostojni, tebe kot neizkušenega diplomanta pa morajo uvajati od začetka.
Blinder ::
VIP, veze in poznanstva
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
[D]emon ::
> Pa ne razumem zakaj to počnejo ...
Ker so studenti cenejsi od redno zaposlenega. Slovenija je pa s takim konceptom studentskega dela, kot ga imamo, tako ali tako svetovni fenomen.
Ker so studenti cenejsi od redno zaposlenega. Slovenija je pa s takim konceptom studentskega dela, kot ga imamo, tako ali tako svetovni fenomen.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
KAVINSKY ::
Če nimaš namena iti v delati javno upravo je vsak nadaljni študij izguba časa. Enako se lahko naučiš v lastni režiji oz. ob delu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26423 (19620) | jernejl |
» | Vzporedni študij ekonomijeOddelek: Šola | 10232 (6017) | Meridian |
» | FERI ali FRI? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 18830 (13560) | KraitPay |
» | Magistrski študij - bolonjski podiplomskiOddelek: Šola | 4008 (3582) | bluesman |
» | elektroenergetikOddelek: Šola | 3069 (2508) | DOOM_er |