» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
55 / 84
»»

Treer ::

FlyingBee je izjavil:

Na computeruniverse je strix 1660ti brez oc za dobrih 280 eur. Verjetno se bodo cene še znižale, tole bo kar dobra zadeva do Navija za do 300 eur. Kdor je z 970 ali 290 zdržal do zdaj bo s tem kar lepo pohitritev dobil.

Ja, osnovna verzija od Asusa pa je celo samo 255€! Sicer ima samo en ventilator, ampak za 120W bi moralo biti dovolj, sploh pa če so tako ugodne že samo 2 dni po izidu, bo takih ponudb sčasoma še več. Zaenkrat je 1660TI vsekakor "delivered what had been promised" in popolnoma izrine 590-ko že iz razmišljanja o nakupu, v zelje pa hodi tudi sicer rahlo hitrejši, a v povprečju 100 in več € dražji Vegi 56, ki je poleg vsega še neznosen kalorifer. Dejansko se je Nvidia sedaj kupcev mid-range graf malo usmilila, saj bi lahko glede na (ne)konkurenco ceno postavili še malo višje ali pa za to ceno nekaj nižjo zmogljivost...8-)

neo5468 ::

Če bo šlo tako naprej z AMD grafičnimi, bo ampere 2 jurja.

Jah, top karta najbrž ne bo daleč od tega...

FlyingBee ::

Ljudje se jezijo, ker 2080ti ni 600eur, 2070 pa 300eur. Škoda, da nvidia ni kakšna dobrodelna organizacija kot je recimo AMD.

Hehe, tako kot Rx 590, obe Vegi in VII, ki so sedaj vse dražje, slabše, glasnejše in dosti požrešnejše od zelenih ekvivalentov! :));((

D3m ::

Komaj čakam 2k ampere.
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

Furbo je izjavil:

Ja, znižaš teksture zaradi rama, znižaš resolucijo zaradi podhranjenega procesorja, še malo znižaš zaradi RT.. na koncu vsega pa v letu 2019 igramo na 10 let stari ločljivosti, ki jo zdaj prekašajo že telefoni.

Kateri telefon laufa BFV z high grafiko na 2k pri 60fps z RT in 120fps brez RT?

D3m je izjavil:

Komaj čakam 2k ampere.

Skoda da Radeon 7 ni 390 evrov.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ja, znižaš teksture zaradi rama, znižaš resolucijo zaradi podhranjenega procesorja, še malo znižaš zaradi RT.. na koncu vsega pa v letu 2019 igramo na 10 let stari ločljivosti, ki jo zdaj prekašajo že telefoni.

Kateri telefon laufa BFV z high grafiko na 2k pri 60fps z RT in 120fps brez RT?

D3m je izjavil:

Komaj čakam 2k ampere.

Skoda da Radeon 7 ni 390 evrov.

Pa ne no. Kje bom potlej bonus dobil? ;(
|HP EliteBook|R5 6650U|

gddr85 predlagam za najbolj objektivnega in realnega st uporabnika

Treer je izjavil:

Hehe, tako kot Rx 590, obe Vegi in VII, ki so sedaj vse dražje, slabše, glasnejše in dosti požrešnejše od zelenih ekvivalentov! :));((

si predstavljaš koliko bo slabe volje rdečkic, ko bo Intel še na GPU področju začel migat, enkrat pa s tem budgetom tudi tukaj prehitel AMD, če ga bo slednji tako sral naprej

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Treer, dej raje spij en šilček, kot pa da greš polovici soforumašev na živce.
AMD je tukaj jasen underdog, ki si zasluži vse pohvale, da jim stvari delujejo kot jim delujejo.
nVidia je pač pobrala boljše kadre, ki jih je težko najti/vzgojiti, tega se ne da spremenit.
Za razliko od tvojega, AMD-jev turd še kdo povoha. :)
#65W!

boljše, da bi rtg prodali s Kodurijem vred Intelu pa samo še CPUje, pa vsake druge generacije

Se strinjam, tako bi vsaj dobili nekaj zanj, tako pa imam občutek, da bodo kmalu prisliljeni dGPUje povsem ukiniti in obdržati le še APUje in program za konzole...

gddr85, kar pohvale si dobil iz nasprotnega tabora. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: camx ()

ker si ti preneumen

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

Opa še ena pohvala, sicer negativna a vendar pohvala. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: camx ()

mailer ::

si predstavljaš koliko bo slabe volje rdečkic, ko bo Intel še na GPU področju začel migat, enkrat pa s tem budgetom tudi tukaj prehitel AMD, če ga bo slednji tako sral naprej
Dejansko je intel pred kratkim odprl stran, kjer se lahko prijaviš na novice o napredku diskretnih grafik, ki jih pripravljajo. Prvi primerki menda že drugo leto. So pa referenčne kartice od Nvidie serije 20xx na pogled veliko lepše kot vsi 166oti custom hladilniki, edina dokaj v redu je asusova TUF serija, ki pa v EU (zaenkrat) ni na voljo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

D3m je izjavil:

Opa še ena pohvala, sicer negativna a vendar pohvala. :))

ti spet autocorrect nagaja!?

mailer je izjavil:

Dejansko je intel pred kratkim odprl stran, kjer se lahko prijaviš na novice o napredku diskretnih grafik, ki jih pripravljajo. Prvi primerki menda že drugo leto. So pa referenčne kartice od Nvidie serije 20xx na pogled veliko lepše kot vsi 166oti custom hladilniki, edina dokaj v redu je asusova TUF serija, ki pa v EU (zaenkrat) ni na voljo.

Ja, saj pravim - drugo leto prvi primerki, 2021 pa že ujamejo ali celo prehitijo AMD :)) Glede dizajna pa ne vem, če se bi strinjal. 2060 in 2070 FE sta še kar uredu, dočim imata 2080 in 2080TI prevelik razmak med ventilatorjema (tisti širok črn pas) in mi ne izgledata v redu.
 2060

2060

2080

2080

Od referenčnih verzij je za moj okus najbolje izgledal čisto prvi Titan.
 Titan

Titan

klinker ::

FlyingBee je izjavil:

Dokler se ne losajo tega GCNja, v igrah ne bo kruha s te moke. Ce bo Navi res spet GCN so ga opleli in jih bo Nvidia pohodla da bo res grdo, ker ze zdaj je vse prej kot lepo. Da se 1650ka pride v rang 570/580 lahko samo zaprejo, ker nimajo vec nic v nobenem razredu, kar bi prepricalo v nakup.
Intel je pa za moje pojme samo dobrodosel. Vec konkurence je boljse za potrosnike.

mailer ::

Ja, mislil sem na referenčno 2060 oz 2070, vedno več je raznih strix serij, ki namesto dveh slotov zasedejo 2,5 ali celo tri, kar je za manjša ohišja preveliko. Večina jih zelo kritizira dizajne z 1 ventilatorjem pa ne vem kaj naj si sploh mislim, vseeno bolje 2.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Master_Yoda ::

1050 MSRP $109
2650 MSRP $179

Nice price increase on the "entry level" GPU you have there.
Dovie'andi se tovya sagain.

Yoda, plače povečale so se.:D

Cena in zmogljivost bosta gotovo ekvivalent mid-range Polarisom, poraba pa dosti manjša, tako da bo to še vseeno no-brainer, vsaj do Navija, ko bodo pač po potrebi ceno spustili.

Master_Yoda ::

FlyingBee je izjavil:

Yoda, plače povečale so se.:D

Heh ko bi bilo to res ...
Dovie'andi se tovya sagain.

Dr_M ::

Master_Yoda je izjavil:

1050 MSRP $109
2650 MSRP $179

Nice price increase on the "entry level" GPU you have there.

Odvisno od cipa, ce bo komplet omogocen, je to nadomestek 1050Ti. Potem razlika v ceni ne bo vec tako velika.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Furbo ::

mailer je izjavil:

Ja, mislil sem na referenčno 2060 oz 2070, vedno več je raznih strix serij, ki namesto dveh slotov zasedejo 2,5 ali celo tri, kar je za manjša ohišja preveliko. Večina jih zelo kritizira dizajne z 1 ventilatorjem pa ne vem kaj naj si sploh mislim, vseeno bolje 2.

Jaz sem si nabavil Strixa 2060 OC danes, zasede res še več kot prejšnji Windforce od Gigabyta, ampak je pa milina tole, povsem neslišen. Res je malo preterana cena, ampak jbg, na dolgi rok mi manj pomeni 100€, kot pa ropot. Placa v ohišju je pa itak za izvažat.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

JHabuj1 ::

Živjo

sem nov na forumu in tudi še en izmed latnikov nove RTX kartice 2080 TI Windforce in moram povedat, da sem razočaran nad Gigabyte proizvajalcem! Kartica je GLASNA in VROČA kot sam hudič! Brez kakršnega koli posega v frekvence se greje nenormalno! Temperature gredo tudi čez 80 stopinj! Pa to gredo v dobro prezračenem in prostornem ohišju.

Sem mislil, da se bo zadevo dalo kaj navit ampak rajši ne poizkušam, da ne oglušim poleg!
Zato vsem, ki razmišljate o tej kartici, torej Windforce ali Windforce OC - NE KUPOVAT!
Mislim, da so od Gigabyte EDINE Aorus kartice dobro hlajenje, vse ostalo je za en "drek" vredno.

Ja, presenetljivo jih, kljub VELIKANSKEM frekvenčnem zniževanju! Med igranjem sem imel vklopljen riva tuner in opazoval frekvence, lahko rečem samo SRAMOTA za Gigabyte! Pade tudi pod 1800?? Res razočaranje od kartice!

Kaj mi pomagajo tisti FPS, če pa vidim, da bo potrebno računalnik zvočno izolirat ali pa prestavit v hladilnico?

Seba22 ::

Moja Asus Rog RTX 2080 doseže max 66 stopinj z max 45% fan speed in je praktično neslišna.Je pa tud res da je dražja za cca 100EUR od drugih cenješih modelov
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Kartico sem dobil za ugodno ceno, in samo zato sem jo vzel, drugače je nebi. Jaz osebno sem s Palit, MSI in Asus karticami zelo zadovoljen!

Palit-ovo Gamerock/JetStream hlajenje je odlično, MSI Gaming/Z/Lightning in pa Strix. To so zame top izdelki, ostalo pa vidim, da ne kupujem več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JHabuj1 ()

Seba22 ::

Jas sem imel samo eno od gigabyte in sicer GTX 980Ti pa sem jo prodal po cca 14 dneh uporabe zaradi nezadovoljstva.Asus pa MSI zame osebno top druga sploh ne gledam še majn pa kupujem
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Znanec ima MSI-jevo Gaming X TRIO in je tudi zmaga kar se tiče tišine in hlajenja, seveda posledično se mu super navije in ima minimalne frekvenčne padce!

Zanimivo, da se Gigabyte matra s hlajenjem. MSI pa ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Truga ()

Alien123 ::

zanimivo, moja gigabyte 2080 gaming oc pride na max power nekje do 40% z venti, grafične se sploh ne sliši, prej od kište ventilatorje ..

tikitoki ::

Vedno lahko naletis na defekten izdelke, zal.

Tu ni izdelek defekten ampak vidim, da glede na izjave in izkušnje ostalih lastnikov po različnih forumih je to res standard windforce serije nasploh.
Gaming oc ima pa malce debelejše hladilno telo in verjetno še kaj drugega boljšega in imajo ostali tudi dobre izkušnje s kartico.

+ ima še 4 letno garancijo.. tako da je tole no brainer..

2080ti je precej drugačen beast od non ti.

barocco ::

Imel 8800Gt in 660Ti gtx od Windforce obe lepo "hladile" ,pa še glasne niso bile..
Imam občutek,da Zadnja leta Windforce šepa pri grafikah.. so jih prehitele firme kot so Palit ,KFA,Inno3D.,ki so bile daleč za njimi leta 2007..
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Dr_M ::

Od kdaj je pa windforce firma?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Windforce so potisnili v budget, Aorus je zdaj, če se kupuje od Gigabajtke.

Takšne idiotske poteze, da se na top kartice namešča katastrofalna hlajenja, so zadnja leta pri gigabyte kar pogoste narave in se ne čudim, da se jih vedno manj proda/kupi! Res porazno!

Za Aorus pa itak nabijejo ceno, ker "zgleda hudo"

m0LN4r ::

barocco je izjavil:

Imel 8800Gt in 660Ti gtx od Windforce obe lepo "hladile" ,pa še glasne niso bile..
Imam občutek,da Zadnja leta Windforce šepa pri grafikah.. so jih prehitele firme kot so Palit ,KFA,Inno3D.,ki so bile daleč za njimi leta 2007..

To so up to 150W kartice, te sploh ni problem ohladit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ja, enim še ni preklopilo, da je zdaj 250w novih 150w.

klinker ::

JHabuj1 je izjavil:

Živjo

sem nov na forumu in tudi še en izmed latnikov nove RTX kartice 2080 TI Windforce in moram povedat, da sem razočaran nad Gigabyte proizvajalcem! Kartica je GLASNA in VROČA kot sam hudič! Brez kakršnega koli posega v frekvence se greje nenormalno! Temperature gredo tudi čez 80 stopinj! Pa to gredo v dobro prezračenem in prostornem ohišju.

Sem mislil, da se bo zadevo dalo kaj navit ampak rajši ne poizkušam, da ne oglušim poleg!
Zato vsem, ki razmišljate o tej kartici, torej Windforce ali Windforce OC - NE KUPOVAT!
Mislim, da so od Gigabyte EDINE Aorus kartice dobro hlajenje, vse ostalo je za en "drek" vredno.

Sicer 80°c ni nic kriticnega za grafo, vseeno pa solidna temperatura.
Preden tolko klincas, vzami dol cooler, ga ocisti in na novo namesti pasto. Karto si dobu kot pravis ugodno, verjetno ne kar tako ;)

Novo sem dobil ja, tako da s ponovno pasto ne bo nič drugače.

tikitoki ::

Mogoce bi pomagalo, ne vem pa kako bo nato z garancijo.

gddr85 ::

iz reddita: "Get a Gaming OC instead. Tried both RTX 2080 Windforce and Gaming OC on stock settings, and, all else equal, the Gaming OC was running 10-11c lower than the Windforce." prešvoh robo si vzel :P

treba prej malo internet prečekirat :D
««
55 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33953688 (45125) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26750128 (43362) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10217480 (14934) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12226345 (22774) Cange

Več podobnih tem