» »

Čuden zvok pri motorju, kaj je to?

Čuden zvok pri motorju, kaj je to?

xsum1 ::

Če se kdo spozna lepo prosim kaj bi lahko bil ta zvok pri magnetu. Gre za tomos motor. Ko je prižgan ima takle zvok, ko pa malo hitreje pelješ se ga pa sliši manj. Prilagam zvok na dropboxu ker ne vem kako uploadat tukaj.

Zvok https://www.dropbox.com/s/t20uekie4647z...

xsum1 ::

Kdorkoli?

val46 ::

Slišati je kot da bi ti nekaj drsalo po notranji strani magneta. Si poskusil že razstavit? Da ni morda kak kamenček ali morda kak vijak ostal kje notr, pa ti ga ko se vrti drsa in premetava po magnetu,k slišat je kot bi nekaj drsalo po kovini.

xsum1 ::

Evo citiram, ker ne sprasujem za sebe:

(Brat): to bi se slišal k sm na roke probavo vrtet, in takrat se nic ne slisi
tak da moznost za to je 0%

razstavlo pa nism ker je to elektrika in baje ko razstavis se lah prestela vse, in pol mors stelat elektriko, in v primeru da ni neki hudga to kar se cuje al pa da normaln po moznosti, bom brezveze vse to razstelo, morm vedet tocn razlog ki sto posto drzi.

Tud ko na roke vrtis se slisi kot da rska nek, ampak mors ful dobr poslusat ko vrtis, in pac gre pol za neko nepremicno stvar ob kiro rska, naj tud omenim da sm jz blokiro enkrat magnet cez te lukne od magneta da bi odsravfo kuplungo in da je od takrat tak zvok

val46 ::

Čaki zdej...prvo praviš, da ko vrtiš na roke, da se nič ne sliši...na koncu pa napišeš, da ko na roke vrtiš, da se sliši če dobro poslušaš, da neki rska not. Je pa normalno, da se težje sliši,tko na roke...k ti na roke nikdar ne boš tolk hitro vrtel, kot se vrti ob prižganem motorju. Morda je brat takrat ko je blokiral magnet čez tiste luknje, kaj zvil ali odlomil pod magnetom in to zdej drsa na sam magnet med vrtenjem. To da se elektrika razđtela, ni čisto res...treba je tako zavrtet magnet, da je bat v spodnjem položaju(takrat,ko ima vrtenje magneta malo lufta) in pol blokiraš magnet,si označiš s kakim flomastrom,kako je bil takrat obrnjen(črtico narišeš iz magneta na blok motorja), pol pa magnet odviješ. Sam, glede na pisanje tvojga brata,ko si ga citiral, bi rekel, da je tvoj brat še malo "zelen" mulc, tko da bi blo bolj pametno verjetno, če bi to vseeno kak ki se mal več spozna na to naredil. Morda kak "vaški mehanik" kje tam okrog njega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj to ne deluje (perpetuum mobile again) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5812526 (4341) cvalsr
»

APN 6 noče vžgati (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8917141 (7549) koyotee

Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35262227 (51020) Gandalfar
»

Pumpa kaput!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402380 (1421) Tugo
»

Disk blizu napajlnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
243728 (3264) Pyr0Beast

Več podobnih tem