» »

Problemi s cd-romom in kako vam "koristi" garancija

Problemi s cd-romom in kako vam "koristi" garancija

1309976 ::

Zdravo!

Imam matično Seatle,celerona 400,ter zdaj že tretji cd rom,ter Sony CDRW,ker imam računalnik še en mesec pod garancijo in mi ga očitno ne znajo ali nočejo popravit me zanima če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe ker je "strokovnjaki" na servisu očitno nimajo!



Problem:Cd rom (zgornji torej navaden,trenutno je Artec,prej je bil Cyberdriwe...,spodaj imam pekača),mi noče brati cdjev,oz. mi je dosedaj bral le enega se je potem "zbudil" in nekaj časa delal ok,pa potem spet "crknil",verjameš ali ne zbujal se je na Barry Whita,zdaj pa še to ne dela več. Skratka zgornji cd rom mi je odpovedal ker noče brati cdjev.Dal sem ga temeljito sčistiti tako da umazanija ni problem!



Nesel sem ga že kak mesec nazaj na servis,kjer so sprva rekli da pri njih vse dela a se jim je pri dokazovanju tega orng zalomlo in so potem sveto oblubli da bodo svar porihtali in so imel računalo mal več kot teden in v tem tednu "uspeli" popraviti računalnik.

Že takoj sem si mislil da so ga popravili pač na ekspres tako da so zopet dali drug cd rom noter in je bila za njih stvar rešena. Meni pa je računalo oz. cd rom delal kak teden potem pa vse po starem.



Zdaj se mi že zamalo zdi sploh nositi na servis če ga tam tak ne bodo znali popravit!! Zato BOM VSAKE IDEJE RES HVALEŽEN!



P.s.

Na tem računalniku sem zamenjal že tri diske,rame in napajalnik ter grafično ker je vse "crknilo",originalna sta le matična in procesor!!



Ne vem, a so le v Power Plusu taki luftarji, da se jim ne da nič zrihtat

čeprav na veliko razlagajo o garancijah in tako naprej ko ti prodajajo računalnik, potem ko pa pride do tega da nekaj ne dela več, pa gledajo le še na denar, ali je pač to splošna praksa pri nas ?!

Res da bi za to da pride neki stvari do dna serviser verjetno porabil kak dan in v tem času nebi delal za njih kaj bolj finančno pozitivnega,

si pa zato nebi ustvarili slabega glasu in imeli zadovoljne stranke...za kar pa, kot opažam bolj al manj v vseh prodajalnah računalniške opreme, nimajo ne volje ne časa in ne "denarja"; če si seveda le navaden smrtnik.:\
  • spremenilo: 1309976 ()

MaX ::

Firmo zameni!!!



Jst sm pr nih nabavu ram, pa sm meu sma probleme z njim...nkol več!!!;(

Z garancijo je pa tko...dokler jo maš jim tež sto na uro, saj jst vem da bi jim.

whatson ::

huh... jaz sem pred leti tudi imel probleme z CDromom... v firmi kjer sem ga kupil so mi rekli da je cdrom baje "potrošna oprema računalnika" in za njega NE velja garancija... huh... ;((

Simko ::

heh..da za cd rom ne velja garancija, to so te verjetno napi***i :)
Jaz sem že menjal cd rom, pa niso nič komplicirali. Sploh niso pogledalim, kar menjal mi ga je.
A pol, če se ti CD player na HI-FI pokvari, tudi ne velja garancija? Ker tudi tam so mi že laserček menjali v okviru garancije :)

POWERPLUS-...tam pa ne kupujem več...vsaj celega rač. ne...predragi so, pa še predragi so :) Pa okrog tudi radi prenašajo...če še imaš garancijo, jo kar uveljavi..to je tvoja pravica
LP
LP

nemesis ::

na predracunu oz. racunu ti mora pisat kolk je garancije za sisteme in posamezne racunalniske komponente... CD-rom je vsekakor racunalniska komponenta in torej spada v garancijo !!!

Problem pri nasih trgovinah in servisih je, da stvari tolk casa meckajo in komplicirajo, da se stranke navelicamo tezit in rajs damo 20.000 in kupimo nove stvari...



Ti servisu se kar tez, poleg tega se mi dozdeva, da ti morjo garancijo za posamezno komponento podaljsat za rok, ko je bil racunalnik na servisu; ce pa ti stvar zamenjajo, bi mogli po logiki garancijo resetirat !!!



Glede CD-romov: so res potrosni material in vzames v zakup, da ga bos enkrat na dve leti zamenjal, vendar ne enkrat na mesec... Noben od mojih CD-romov se ni zdrzal vec kot dve leti. Kolker vem ti pa CD-rome takoj lahko zamenjajo, ker jih ponavadi v nobenem primeru ne popravljajo! Še CDr-ov nihče ni pripravljen vzeti na servis in jih popravljat...







lp,

nemesis



p.s.

ti poskus se z garancijo naprej tezit, ker ko bos enkrat sam kej v racunalu popravljal ti bojo lahko se zaradi tega tezili in tebi ocitali krivdo za nedelujoco opremo... drugac pa ti svetujem, da locis CDr in CD pogon vsaj za eno mesto, vmes daj pa kak ventilator al pa kaj, ker se ti dve komponenti po mojih izkusnjah zelo segrevata...



p.s.2

kot sem ze nekajkrat rekel bi blo fino narest eno special stran, kjer bi gor lahko objavil vse piz****, ki jih dozivimo v trgovinah in servisih... seveda bi lahko kaj tudi pohvalili :)

1309976 ::

Stran kjer bi lahko objavil vse "p..arije", ki jih doživiš in seveda vse pozitivne stvari,pa ne zdaj da bi pol tipi sami seb reklamo delal,bi bila super stvar,ker osebno ko sem kupoval računalnik nisem bil vedel za pol grdob, ki si jih servisi in razne prodajalne privoščijo.

Glede računalnika je tak da mi velja garancija na cel računalnik,ker ga še nisem razdiral,ter sem nosil vse stvari,ki sem jih dokupil k nijm vgrajevat in jim posebej še plačeval zato,da so mi vgrajevali in sem zato imel lahko še garancijo,kar je po moje sporno samo po sebi !



Glede cd roma je pa tak, da so mi ga zamenjali ,pa je blo njim in men jasno da ni kriv cd rom ,ampak mora bit problem nek drugje in so zato kao obdržali računalnik dlje, v tem cajtu pa niso nardili nič drugega kot zamenjali cd rom za drugega, kar seveda ni moglo pomagati!

Garancijo imam na cel računalnik in sicer 2 leti ,vendar sem imel brezhibno delujoč računalnik kvečjemu 3 mesece in sem ga imel pri nijh tolkrat, da je že vse skupaj brez smisla ker nimam več volje zastonj nosit računalnik dol in potem zgubljati živce, ko vidim da ni nič popravljeno!



Zato tudi iščem idejo kako zrihtati ta cd rom, da bo bral,ker spodnji dela ok, žal pa ga nimam priključenega na zvočno (Live), ker sem uporablal za branje cdjev zgornjega, ki je hutrejši...Pa niti ga ne smem sam priljučiti,zarad garancije pač!



Res da po zakonu bi morali podaljšati garancijo,za čas ko imaš računalo na popravilu in če ti zamenjajo bistveno sestavino ti mora začeti teči garancija znova, vendar ko si 50 pri nijh in nikoli ne popravijo stvari vredu, oz. če že končno popravijo nekaj, bo čez en teden šlo k vragu nekaj drugega in boš lahko spet 10 krat prinesel računalo na servis, da ti ga bodo, če ga sploh bojo, popravili tako kot je treba!In je res da potem skoraj raje kupiš novo stvar kot pa da bi zgubljal čas s njimi, če imaš denar seveda, če pa ne moraš pa tako kot jaz upati,da bodo dobili preblisk in ti končno popravili računalnik tako kot je treba!

Res me zanima če sem res edini, tako vsaj oni pravijo, ki je kupil pri nih cel računalnik,pa mu "crkuje" eno za drugim.

Mogoče mi ga pa bodo lahko čudežno popravili ko bo garancija potekla!!!!

Če kdo ve za stran, kjer bi bile omenjene zgoraj opisane stvari se mu tudi toplo priporočam!!!



p.s.



A ni najboljša stvar,ko ti rečejo,da sicer imajo stvar,ki se je pokvarila,da pa boš moral čakati tolko in tolko časa,imajo pa neko drugo boljšo stvar,ki ti jo lahko takoj vgradijo,če si pripravkjen plačati par tisoč tolarjev ali več...

...čeprav naj bi bilo to zakonsko prepovedano, pa zgleda pri nas nimamo kompetentne inšpekcije, oz. jo imamo, pa ni niti pod razno učinkovita, ker se tudi servisi zavedajo da bi potrošnik imel s tem več stroškov kot če kupi novo stvar, če te inšpektor sploh jemlje resno?!



ZA SVEŽE IDEJE GLEDE MOJEGA PROBLEMA S CD ROMOM SE ZAHVALJUJEM ŽE VNAPREJ!!!!

ABX ::

Glede garancije je tako: če menjajo vitalen del računalnika ti garancija žačne veljat ponovno za celoten računalnik (pojem vitalnega dela ne vem). Tako da je pametno ohranit servisne naloge katere ti morejo obvezno izdat. CD-rom definitivno ti morejo menjat pod garancijo, zateži za TEAC cd-rom če tega ti nočejo dat pa prinesi na servisi kak CD-RW (tej mediji so najtežji za brat - po možnosti naj ima gor ene 20 sesion-ov, ker če to bere je bog) in vstrajaj naj pred tabo preverijo delovanje Pc z tem cd-jem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

1309976 ::

Stvar je taka da ko je bral ja bral vse tudi najbolj čudne cdje,ko pa ne pa ne bere nič!!!Pa smo isti cd rom prestavili na drugo računalo tam je pa delal !!!Kaj pa zdaj?!!
Garancijske oz. servisne listke so začeli devati šele pred kratkim,prej jih niso in še to le če si jih zahteval!!

whatson ::

saj pol na koncu so mi menjali CDrom, a komaj po tem, ko sem jim pol ure težil... na koncu so mi še rekli, da so zdaj naredili izjemo....
argh...
if only I were older then... ;(

1309976 ::

Teaca mi nočejo dat ker je pač tolk dražji kao (nočem pa več doplačvat,sem že enkrat padel na to foro).

Simko ::

ja če hočeš za dražjega menjat...pol boš moral doplačati, drugače pa ti morajo za istega menjat oz. dat to možnost...

1309976 ::

Ja saj to je to ,so že menjali,in menjali ,pa še vedno ne deluje?!Nisem ravno zbirčen,vendar bi blo fajn če bi mi stvar porihtali tak da bi jo lahko uporabljal...;(

Simko ::

a teaca si že tudi mel?

1309976 ::

Žal ne!:\

blue96 ::

kupi teac , ceprav je drag. ampak obljubim, jest ga mam ze 1.4 leta in se se vedno hitro suce kot placana prostitutka...:D:D
.

1309976 ::

Gre se zato da ni kriv cd rom ampak mora bit nekaj drugega!!Sam kaj??:\

bastadu ::

Men so mogl kr 3 acerje zamenat, na koncu so mi dal pa enga drugega (samsung semizde) pol je pa vredu blo. Pač se mi zdi, da ima Acer zaen k**c cdrome...

bastadu ::

Men so mogl kr 3 Acer cdrome zamenat. Na koncu so mi dal pa samsungovga, pol je pa blo vredu... Se mi zdi, da so Acer cdromi ful u k***u.

MaX ::

Men se je DVD čist sf***, pa sm ga učeri nesu k jerovšku, kr sm mel še garancijo. Na možnost so mi dal da doplačam za bolšga, ker takšnga k je moj niso več mel, al pa da mi vrnejo denar.
Vzel sm denar in šel k JAE, kjer sm nabavu pioneerja 106, k je bil za 5 K cenejši kot pri jerovšku:D:D:D

Simko ::

Pa Sony CD romi so tudi za en K...
Ja če še nisi imel Teaca, pa probaj s te....al p ati ga naj posodijo za kak dan ali dva, da vidiš če zadeva fajn laufa, pa ga celi dan testiraj.....

nemesis ::

Ti pejd lepo k njim s komplet papirji ki jih premores. Sprva bodi miren in lepo povej za kaj si prisel in zahtevaj da ti stvar takoj popravijo... Reci, da imas racunalnik za resno delo in da je celoten mesecni dohodek odvisen od sposobnosti racunala. Ce to ne bo pomagalo cist popizdi in poklic inspektorja. Glede inspekcij je tko, da se ponavadi oglasijo enkrat letno (s tem da se napovejo), ce pa jih poklices naj bi prisli takoj (ponovim: naj bi...). Problem pri klicanju inspekcije je, da mors ti placat okol 20.000SIT, ce ne najdejo nobenih nepravilnosti --> vendar verjemi mi, da lahko zajeban inspektor v vsaki firmi najde nepravilnosti, ce ne druzga pa gasilnega aparat nimajo najnovejsga...

sam pazi, da bos mel samo legalno opremo nalozeno gor...

lp,
nemesis

p.s.
vsekakor se je treba tem firmam upret!!!

1309976 ::

Še enkrat dal smo cd rom na drugo računalo pa je tam delal ok,na moji mašini pa ne, so rekli da se bodo v zadevo poglobili,pa jim je v enem tednu uspelo le poglobljeno zamejat cd rom in to je blo za njih to neglede na to da jim je bilo jasno da ni bil kriv sam cd rom,ampak je moglo bit nekaj drugega,ne vem,zgleda so mislil,da se bom ob pogledu na nov cd rom začel kar topiti...:\

bosstjann ::

ej men je pri 3 tedne starmu računalniku crknu teac (opevani)

sem se zmenu ga ob 8:00 pustu v megahit kranj in ga bo 12:00 odpeliv

sam kabla za hp 640c mi pa še niso dal delujočega sedaj čakam 3. zadenč sem čist popizdu k spet ni printu

reku sem jim da jim dam en teden da dobijo delujoči lpt kabel al pa mi nej dajo usb (na doplačilo pa lepo pozabjo ker nisem jest kriv da nemorjo imet DELUJOČEGA kabla

Marina84 ::

Helou!
Mene pa neki zanima. Kupila sem prenosnik Acer Travelmate 7530. Cd-rom ni čisto stabilen in se maje, ko pa dam not CD pa strašno ropota in brenči. A naj računalnik odnesem nazaj in najga pošljejo na servis? Bom lahko uvelavlala garancijo?
Lp

solatko ::

Ne da lahko, temveč ga nesi dokler ti ne uniči kakšnega pomembnega CD-ja s podatki.

Marina84 ::

Ja sm ga odnesla nazaj...po 14 dneh so mi rekl da je vse v redu, da majo vsi ti Acer Travelmate tako slabo pritrjeno Cd režo in da ne morejo nič naredit...8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422923 (1390) darkolord
»

Črna lista hardwarea

Oddelek: Strojna oprema
251480 (1068) Athlon 64
»

Virus uniču cd-rom!! nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
252182 (1610) alesrosina
»

Razneslo cd v cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
201670 (1140) postar_si
»

CD-rom me ne šljivi pet posto!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131050 (893) Belac

Več podobnih tem