» »

CD-rom me ne šljivi pet posto!!

CD-rom me ne šljivi pet posto!!

Belac ::

torej imam cd rom 48x ATAPI cdrom.in mi noče ne v win2k in ne v win98 zagnat kakega cd-ja.ko pregledam kako dela mi napiše da je vse v redu(dis device is working propretly)se pravi da j enekje napaka v samem cd-romu,umazana leča al kej podobnega.če je imel že kake izkušnje naj mi prosim pomaga kr rabim nujno cd.rom!!

J-A-G ::

prvič čujem kej podobnega, mislim pa da ga odpel na servis kjer si ga kuupu pa ti ga bodo rade volje menal, seveda če ga imaš v garanciji:D

garancija je amak je ohišje že tko zvrtano da...pa tudi če bi ven dal bi šla garancija...živim pa na obali kupu sm pa ga pri mlacomu ki pa j ev lj.če se ne motim!

gorenc ::

he, he, he imel sem iste probleme potem pa sem svojega 16x lepo razdrl, spucal ves prah, svinjarijo, namazal kontakte,... in sedaj dela ko nov (star je pa skoraj 5 let). Poizkusi, vzame ti 20 minut in nimas kaj zgresit.

ej sorry ma nevem kako zgleda od znotri da mi nebo kej začelo padat z njega ven,če mi mal opišeš kako stvar zgleda bom ga poskusu učistit

Tomi ::

Samo malo je treba vedeti, od kod si kaj vzel, pa ne boš nič neumnega naredil.. Samo kot pri vsaki stvari, raje "vadi" na kakšni neuporabni stvari, da ne zamočiš na začetku..
metrodusa.blogspot.com

kaj pa je mogoče da me priključki jebejo na cd-romu al pa na man.plati??

ABX ::

Določeni cd-romi začnejo spet delat če jih parkrat udariš :)
Lahko pa tudi ga vzameš ven poliješ z alhoholom, počakaš da izhlapi in probaš če dela.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Can ::

Najverjetneje se ti je samo leča zapacala. Če boš tak ROM nesel na servis, ti bojo v vsakem primeru zaračunali, saj si (tako pravijo) sam kriv za umazanijo okrog svojega PC-ja. Torej odpreš CDrom(odviješ zgornji pokrov in ga snameš). Tam boš zagledal eno majhno lečo (cca 6mm). Vzameš eno krpico (za čiščenje očal, jelenova kože,...) in nežno obrišeš lečo. Lahko uporabiš tudi ovlaženo palčko za pucanje uhljev, samo ni najboljša, ker pušča vlakna, ma za silo je o.k. To je vse.

Sicer preveri kable. Če je ROM na istem kablu kot Hdisk, mora biti Rom na SLAVE(običajno je to default), barvna žica IDE kabla mora biti obrnjena proti napajalnemu priključku, seveda če je na m.plošči na pinu 1)

OZZY ::

Eni cd romi majo problem pri branju kakih posnetih cdjih. Vsaj moj stari mitsumi jih je mel. Ma pa jih tud creativ, ki ga ma moj frend.

ma noben dc ne šljivi!!ne joker ne kak progy n epcgamer,tej ki imajo awto run.aja še nekiv win98 če kliknem na ikono cd.rom mi napiše:D:/is not acesssible the device is not ready.kaj če met s tem opozorilom?

Can ::

Samo to, da v CDromu ni Cd-ja, no oz. je ampak on to ne ve

OZZY ::

Dej probi ga izstekat iz napajanja in ponovno zažen comp pol pa ugasn in ga ponovno priklop ter prižgi. Tko je men creativ ga sral pa mi je po tem delu. Res pa je, da mi je čez nekaj časa spustu dušo. Lahko, da se bo teb zgodil isto, lahko pa je samo leča zamazana.

sm rešu stvar,sm ga odpru pa sčistu vse iz njega in zdej dela in upam da bo delal vsaj še neki cajta.hvala za vaše odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CD-ROM

Oddelek: Pomoč in nasveti
201352 (1120) 5er-->
»

D:/ is not accesible incorrect function

Oddelek: Pomoč in nasveti
121221 (948) Ruby
»