» »

laptop->televizija wlan (nvidia?)

laptop->televizija wlan (nvidia?)

Ijus ::

zdravo.

kupil sem si televizijo in sem jo povezal brezžično preko routerja na prenosnik.
vse štima samo resolucije ne morem imeti 4k.
opazil sem, da če na win desktopu na televiziji kliknem z desnim miškinim klikom in izberem nvidia control panel mi napiše da ta ekran ni povezan z nvidia grafično kartico.

imam televizijo ki podpira 4k in v prenosniku nvidia 1050 4gb grafo ki tudi podpira 4k.

matobeli ::

Mogoče je video izhod samo na integrirano kartico vezan?

Dej model leptopa, mogoče kdo kaj ugotovi

gl753vd asus rog strix

drugač router mam ta:

tp-link TL-WR1043ND - 450Mbps Wireless N Gigabit Router / 2.4GHz

Mavrik ::

S čim točno si jo povezal "brezžično"?
The truth is rarely pure and never simple.

ja. sej to je zgleda problem.

wirelessly preko routera v windows 10 home z default - miracast.

problem je pa v tem - kokr sem uspel ugotoviti, da je res tako kot je vprašal kolega prej: izgleda je dispaly vezan na intel hd in ne na nvidia.
ker če v control pannel izklopim oziroma disejblam intel hd graphics se wirelessly z miracast ne morem povezat s televizijo - mi izpiše vaša grafična kartica ne podpira miracast funkcije.
tudi če na desku od winsov desno kliknem pa izberem nvidia mi izpiše da vaš ekran ni povezan z grafično.
tudi ugotovil sem da so takrat laufal default microsoft disply driverji.

včeraj pomoč sem ugotovil na googlu da nvidia pa miracast od ene pred dvema letoma nista več v navezi. ne podpirata drug drugega.

pol sem še prej odprl laptop da sem ga tud mal spihal s kompresorjem (izkoristil priliko) pa pogledal če bi se dal ekran preklopit v kak drug kao nvidia port.
ni nič kaj takega blo videt.

torej sem so far kar se tiče wirelessly omejen na 2K s 30Hz. pa še slika je obupna na tvju v tem primeru.
drugače je tv lg 49uk6400 in ima podporo za 4K in HDR in une default slike v menijih so uber lepe.

Mikrohard ::

Kar pozabi, da boš brezžično dobil 4K na televizijo. Že 1080p pri 30Hz je neuporaben za kaj resnega. Uporabi HDMI.

_Denny_ ::

Ne želiš si Miracasta za vsakdanjo uporabo, verjemi. Za pogledati kak film je ok, ostalo pa obup (kvaliteta, lag). Kot primerjava - za 4k 60Hz prek hdmi rabiš 18Gbps, Miracast pa bi naj deloval s 54Mbit (tako pravi Google).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

BivšiUser2 ::

HDMI 2.0 komaj dosega teh 18Gbps.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

gendale2018 ::

zakaj ne uporabiš kabla, a ni bolj enostavno?

Dr_M ::

Za pogledati kak film je ok,

A si ziher? Miracast je uporaben za kaksne fotografije gledat, kjer je bolj ali manj staticna slika, cim se kaj premika, je konec. Nisem ziher, ce zadeva spravi vec kot 15fps, vsaj tako pri meni zgleda.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

a so še kakšne alternative miracastu?

BivšiUser2 je izjavil:

HDMI 2.0 komaj dosega teh 18Gbps.

HDMI @ Wikipedia - tle piše 14.4Gbs in da je dost za 4K video s 60Hz in vse ostalo.

darkolord ::

Ijus je izjavil:

a so še kakšne alternative miracastu?
Kaj sploh želiš? Za brskanje po spletu bi se verjetno lahko našla kakšna rešitev, da boš pa prek tega gledal 4K filme iz računalnika je pa znanstvena fantastika.

gendale2018 ::

dej boljše preberi članek ki ga linkaš, 14.4 in 18 je pravilno, odvisno kaj gledaš (ker se uporablja 8/10 kodiranje)

aha. aha aha. sorry. my bad. ;((

ja za delo z glasbo in grafiko. dejansko bi ga mel kot primarni display za vse.

zdej sem za foro povezal laptop z tvjem preko hdmi kabla in je tko kot so mi rekli pri asus: 4k z 30hz. (poslal sem jim e-mail in dobil odgovor.)
zalaufal hearthstone in dela bp. smooth. bom še pol dooma sprobal.

zdej me sam zanima - k vsi pravite da naj pozabim na miracast (čeprav sem vprašal če je kaka alternativa) - če bom lahko mel zvok prek aux-out iz matične če bom mel tv prkloplen prek mini displayporat-to-hdmi na tv. gre za to da mam doma studijske minitorje ki imajo boljši zvok kot ta televizija k sem si jo kupil. teve ma res bogi plastik fantastik zvok.

problme je še v tem da teve nima aux-out. ma sam digital line out. kar meni ne pride v poštev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ijus ()

Pod to da pozabi na miracast so mišljene tudi alternative, HDMI je namreč v praksi več stokrat hitrejši od wifija.

Če ima računalnik ločen audio izhod, lahko za audio seveda uporabiš tistega namesto DisplayPort/HDMI izhoda.

sem sedaj probal. se opravičujem. lahko imam aux-out na matični.

dobro. to je to.

bom kupil en mini displayport-to-hdmi kabel pa povezal.

lahko priporočate kakega dobrega?
al pa trgovino kjer jih majo?

Najcenejšega, npr. kaj takega + navaden HDMI kabel.

ne ne. jaz bi mel aktivni kabel. vse v enenm.
neki sem najdel pri nam v sloveniji: goobay mdp-to-hdmi 2m za 18€.

hojnikb ::

o kakem aktivnem kablu ti to ?
#brezpodpisa

goobay mdp-to-hdmi 2m za 18EUR.
sam zascrolu bi gor.

tam k ma hdmi konc' je v ohišju neko tiskano vezje - neka elektronika. kao takemu kablu se reče če sem si prav zapomnil aktivni kabel. da ne rabiš med dveh kosov: 1. mdp z škatlico 2. hdmi kabel.

Zgodovina sprememb…

V tisti škatlici je samo luft. Malo je cenejše kot mdp-hdmi kabel, sicer je pa enako.

ja ne vem. jst kokr sem gledla po netu so ti kabli aktivni in majo na eni strani običajno na hdmi sgtrani elektroniko not v ohišju.
čak bom pogledal.

aktivni kabli

aktivni kab li - kako not zgleda

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

seveda je aktiven, ce je pa zram vga.
za hdmi - displayport pa nerabis aktivne elektronike, ker zna displayport prenasat tudi hdmi protokol.
#brezpodpisa

dobr. sej nema veze. vazn da jaz kupm cabl.

tlele - na wikipediji - piše za kaj se gre okrog teh aktivnih adapterjev in pasivnih adapterjev in kablov. men se ne lub vsega brat ker je preveč. če se komu ljubi na kratko in hit razložit za kaj se gre pri aktivnih kablih naj napiše. mene delno zanima. mogoče koga drugega bolj.

//popravlam: piše za displayport standard

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5111504 (4069) acookook
»

S čim priklopit 4k monitor na huawei matebook 13

204077 (3357) yellowbe34
»

zanimam se za nakup televizije - nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678741 (6555) Ijus
»

laptop + televizija brezžično

Oddelek: Pomoč in nasveti
81223 (1139) jb_j
»

HDMI kabel ne deluje (strani: 1 2 )

809669 (7621) deejay2

Več podobnih tem