» »

Študentski protesti v Bangladešu

Študentski protesti v Bangladešu

SimplyMiha ::

29. julija avtobus povozi skupino študentov in ubije dva.

Študenti od takrat na protestih zahtevajo varne ceste.

Danes jih vladna "študentska" organizacija začne pretepati in posiljevati študente. Do sedaj so že našli štiri trupla, med njimi posiljene študentke, katere so prej nasilno ločili od protestnikov. Policija ne ukrepa; nasprotno, protestnike napadajo s solzivcem.

Bangladeška vlada je izklopila mobilna omrežja in nekaj širokopasovnih omrežij. Mediji cenzurirajo vse povezane novice. Celo Facebook cenzurira povezano vsebino, med drugim klice na pomoč. Bangladeški študenti, ki še imajo internet, so preplavili internet z objavami, v katerih razkrivajo nasilje in kličejo na pomoč, med drugim v komentarjih na PewDiePie-jevem kanalu.

Kot pričakovano je špansko nasilno zatrtje katalonskih protestov brez ostrega odziva javnosti prineslo nevaren precedens. Se bo tokrat kaj ukrepalo?

Se bo ponovil Tiananmen?

SimplyMiha ::

Jarno ::

Študenti od takrat na protestih zahtevajo varne ceste.



Če bi zahtevali še varne železnice, potem bi še bil hec.

Bangladeš je sicer znan tudi po nevarnem delu, kjer razrezujejo zapuščene ladje in velikem številu delovnih nesreč s smrtnim izzidom.

Zato IMO prevelik optimizem ni na mestu, se pa pokaže nizka raven kulture priviligiranih prisklednikov.
#65W!

SimplyMiha ::

Saj to je to, ko ljudje zahtevajo večjo varnost, vlada odgovori z nasiljem.

SimplyMiha ::

En dan kasneje, še vedno nobenega kritja v slovenskih medijih. Bangladeš je v medijski temi, na veliko cenzurirajo vse, kar je povezano z napadom na študente, celo prebivalcem so poslali SMS, v katerem označujejo te vesti za fake news. Če je fake news, zakaj so ugasnili mobilni internet in zakaj pretepajo vse, ki snemajo dogodke ter jim uničuje telefone/kamere?

Drugod po svetu pa nič. Samo nekaj člankov dokaj docilno krije proteste, nič pa o ekstremnem nasilju.

SimplyMiha ::

Tu gre za osnovnošolce in dijake, ne 19-letne "otroke" po palestinsko. Kaj bi ti naredil, če bi dijaki protestirali zaradi nevarne ceste mimo njihove šole, vlada pa bi nadnje poslala nasilneže in policijo s solzivcem? Kaj bi ti naredil, če bi enemu dijaku iztaknili oko, drugega ubili, pet dijakinj pa odvlekli in posilili?

Ti bi jih označil za disidente in napadal desničarje, ki da jim nočejo zrihtat viz za "varno državo".

Si lahko še bolj nizkoten?

Pa kakšna balistična raketa neki? Ali je tvoja zblojena pamet zmožna sproducirati samo to rešitev? Buhnedej da bi kdajkoli nastopil politično opcijo!

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha ::

Slovenske Novice: nič.
Delo: nič.
Dnevnik: nič.
Večer: nič.
Žurnal24: nič.
24ur: nič.
RTV: nič.

Rešitev je samo ena, in sicer takojšnja mednarodna obsoditev nasilja ter sankcije zoper odgovorne, in sicer trenutno nelegalno vlado v Bangladešu. Vendar zgleda, da so vsi na dopustu, kjer na vso moč mižijo.

Magic1 ::

A res vidite problem v "nevarnosti" v Indiji zaradi enega zbezljanega avtobusa med študenti, medtem ko se tam vlaki, na katerem je X krat preveč ljudi, vozijo čez tržnice polne ljudi. Tam dnevno umre veliko več ljudi zaradi vlakov. Spet smo rasisti in probavamo pomagat neki priviligirani skupini, ki je veliko manj ogrožena od ostale večine. Realnost je kruta, saj je politično korektno vsaka realna rešitev rasistična...
Magic

jype ::

SimplyMiha je izjavil:

Rešitev je samo ena, in sicer takojšnja mednarodna obsoditev nasilja ter sankcije zoper odgovorne, in sicer trenutno nelegalno vlado v Bangladešu. Vendar zgleda, da so vsi na dopustu, kjer na vso moč mižijo.
A, zdaj razumem: Ti se jeziš nad "slovenskimi mediji", da ne poročajo o tem? Obsodba nasilja s strani medija je sicer nepotrebna, to mora storiti politika. Sankcije? S strani Slovenije? Bomo prepovedali prodajo v Sloveniji dokončanih Twingotov mafijcem med banladeškimi oblastniki?

Te reči se dogajajo na nivoju, ki ga očitno še nisi osvojil. Prva reč, ki jo storiš, kot sem ti povedal, je včlanitev v organizacijo, ki te bo o takih izrednih dogodkih sproti obveščala. Na žalost to pomeni več kot eno obvestilo na dan, tvoj odziv pa običajno terja, da pišeš komisiji za človekove pravice v Evropskem parlamentu in Evropski komisiji, ter morda tudi tvojemu predstavniku v Državnem zboru. Vsi ostali, ki bi jih lahko v povezavi s temi dogodki kontaktiral, imajo nepomembno malo možnosti za kakršenkoli vpliv na oblasti, ki trenutno svinjarijo dejansko izvajajo.

Magic1 je izjavil:

A res vidite problem v "nevarnosti" v Indiji zaradi enega zbezljanega avtobusa med študenti
Ne. Problem vidimo v tem, da se oblasti na proteste odzovejo z nasiljem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iran blokiral družabna omrežja, DRK ugasnil mobilni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6518213 (14739) rekt

Protesti v Turčiji

Oddelek: Problemi človeštva
325311 (4213) Gandalfar
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12131099 (21924) CaqKa
»

Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
978124454 (107416) €uro

Več podobnih tem