Forum » Loža » Limit na banki
Limit na banki
Rusty77 ::
Zdravo!
Na banki bi rad vzel limit v vrednosti npr. 300€ in me zanima kko to potem odplacujes. Verjetno imas pač en datum do katerega moras vrniti ta denar. Ali moraš to vračati na mesec ali kako drugače? Hvala za kakršnekoli informacije. Lp!
Na banki bi rad vzel limit v vrednosti npr. 300€ in me zanima kko to potem odplacujes. Verjetno imas pač en datum do katerega moras vrniti ta denar. Ali moraš to vračati na mesec ali kako drugače? Hvala za kakršnekoli informacije. Lp!
val46 ::
Ponavadi se limit sklene za obdobje enega leta. Ni to kot nek kredit, da bi ti mesečno odtrgovali al kaj podobnega, ampak ti vsak mesec poberejo nekaj obresti, vse dokler si v negativnem stanju. Sicer je odvisno od banke do banke, ampak lahko pričakueješ, da ti bodo za 300Eur negativnega stanja, vsak mesec pobrali po cca 3 do 5 euro obresti,vse dokler ne boš na koncu meseca, ko delajo banke obračun, bil v pozitivnem stanju. Pozanimaj se konkretno na tvoji banki kako pa kaj, da ne boš slučajno imel več stroškov s kakim zavarovanjem in posredovanjem pri limitu, kot bo sama vsota limita.
louser ::
Stane te odobritev limita, zavarovanje limita in obresti od limita v kolikor si v negativnem stanju. Največ se dela za eno leto, nato se obnavlja.
Pozanimaj se, kakšna je razlika v stroških za pridobitev v limita za cifro 2000 in cifro 300 evrov.
Pozanimaj se, kakšna je razlika v stroških za pridobitev v limita za cifro 2000 in cifro 300 evrov.
OZZY ::
tak mali znesek imajo banke večinoma v tekočem limitu brez stroškov odobritve. OM pa je glede na banko različna. Ponvadi je tak limit odobren za nedoločen čas, če si zaposlen za NDČ. Če pa si za določen pa se ponavadi odobri za čas trajanja zaposlitve. Odvisno od preostanaka časa zaposlitve pa lahko odobritev tudi zavrnejo.
Go with the flow.
TheBlueOne ::
Izredni limit je drag in ce nimas avtomatskega podaljsanja, potem ti po poteku ponovno obracunajo stroske, ce nimas avtomatskega podaljsanja (ni zastonj). Ce imas slabo boniteto znajo zahtevati tudi zavarovanje.
Drugace je limit 300€ obicajno ze v vseh paketih, jaz sem ga imel ze kot student (200€). Nekje se bral, da je za 2000€ minusa letna cena priblizno 10% zneska, ce bodo pribili se stroske ocene rizika. Pri nizjih zneskih zna biti odstotek tudi visji, ker fiksni stroski predstavljajo vecji del sume. To je miloreceno slab kredit.
Jaz bi na tvojem mestu poskusil teh 300€ dobiti drugace, ker limit je praviloma misljen bolj kot nek buffer, da ti lahko trgajo kreditno, da lahko placas poloznice pred placo ipd. Kot vrsta posojila verjetno ni optimalen.
Glede na znesek bi si lahko predstavljal, da si financno sibek in ga nujno potrebujes. V tem primeru morda lahko prosis za enkratno denarno pomoc.
Imas pa tudi kredite za taksne zneske, ampak v tem primeru ti bo verjetno najboljse svetoval kdo na tvoji banki.
Drugace je limit 300€ obicajno ze v vseh paketih, jaz sem ga imel ze kot student (200€). Nekje se bral, da je za 2000€ minusa letna cena priblizno 10% zneska, ce bodo pribili se stroske ocene rizika. Pri nizjih zneskih zna biti odstotek tudi visji, ker fiksni stroski predstavljajo vecji del sume. To je miloreceno slab kredit.
Jaz bi na tvojem mestu poskusil teh 300€ dobiti drugace, ker limit je praviloma misljen bolj kot nek buffer, da ti lahko trgajo kreditno, da lahko placas poloznice pred placo ipd. Kot vrsta posojila verjetno ni optimalen.
Glede na znesek bi si lahko predstavljal, da si financno sibek in ga nujno potrebujes. V tem primeru morda lahko prosis za enkratno denarno pomoc.
Imas pa tudi kredite za taksne zneske, ampak v tem primeru ti bo verjetno najboljse svetoval kdo na tvoji banki.
Smurf ::
St235 ::
Kaj pa ima limit na bancnem racunu s kreditno kartico?
Limit (sploh izredni) je ena najdrazjih oblik izposoje denarja.
Limit (sploh izredni) je ena najdrazjih oblik izposoje denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Jure14 ::
Ko sem pred leti jemal stanovanjski kredit, sem tisti referentki na banki rekel, da "sem dobra stranka, nikoli v minusu,...".
Me je malo postrani pogledala, pa rekla "To za nas ni dobra stranka..."
Wrop ::
Limit je druga beseda za dovoljeno negativno stanje. Če imaš redne prilive oz. si zaposlen imaš par sto evrov limita. Lahko pa zaprosiš za izrednega, za katerega se dogovoriš z banko. Za izrednega je ponavadi tudi potrebno dodatno plačati za odobritev. Negativno stanje si zmanjšuješ s prilivi na račun. S plačo ali pa z nakazili. Časovno lahko to delaš v nedogled, banka ima take najraje, tvoj žep pa malo manj. Obrestna mera je ubijalska cca 8 % letno oz. 0,65 % na mesec. Negativne obresti se ti obračunajo enkrat mesečno, pripipujejo pa dnevno.
TheBlueOne ::
Ko sem pred leti jemal stanovanjski kredit, sem tisti referentki na banki rekel, da "sem dobra stranka, nikoli v minusu,...".
Dobra boniteta ne pride od nihanj na racunu ampak predvsem od:
- Visine rednih prihodkov
- Ocenjena stabilnost prihodkov
- Kako dobro si zavarovan
- Kako dobro so zavarovane nalozbe
- Prihranki
- Lastnina
Skratka, manjsi je riziko, da ne bos uspel dolgov odplacati, visjo boniteto imas.
hotlips ::
Kakor pravijio, izredni limit je najdražja izposoja denarja. Sploh če potem zapadeš v cikel, ker si potem stalno za par 100 € v limitu. Bolje da si v tem primeru urediš potrošniški kredit. Na Delavski hranilnici ti ga do septembra odobrijo brezplačno, ne vem pa če morepš biti komitent ali ne.
feryz ::
Jaz ga imam v paketu 2400 eur.
Brez roka, prošenj, plačil stroškov ali česa podobnega.
300 eur pa bi moral biti vključen povsod. Vsaj ko sem preverjal banke, je bil. Brez stroškov.
Brez roka, prošenj, plačil stroškov ali česa podobnega.
300 eur pa bi moral biti vključen povsod. Vsaj ko sem preverjal banke, je bil. Brez stroškov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako je glede izrednih limitov na NLBju?Oddelek: Loža | 5279 (4478) | krneki0001 |
» | Podaljšanje limitaOddelek: Loža | 8234 (7090) | Spajky |
» | kaj se najbolj splaca? hitri kredit, iti v limit ali ?Oddelek: Loža | 4804 (4094) | MIHAc27 |
» | kako si vi razlagate limite na bankiOddelek: Loža | 2933 (2152) | gendale |
» | Znižanje limita (-) na banki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19693 (14324) | GrimReaper |