» »

Podaljšanje limita

Podaljšanje limita

boss-tech ::

Imam izredni limit za eno leto, ki se mi zdaj izteče. Polovico ga bom odplačal z varčevanjem, ostalo pa ne vem ali se lahko
podaljša? Ker me sedaj nekaj posiljujejo z nekim zlatim računom pa ne vem kaj še.

Apple ::

Prek Klika narocis limit po poteku obstojecega, kjer vpises zelen znesek.
Zlati racun? Po defaultu dobis 2.500 eur limita brez stroskov odobritve.
LP, Apple

Ja saj jaz bi tudi podaljsal, ker me spet hocejo nekaj nategnit. Nazadnje so hoteli celo 10letno varcevanje v zameno za 300€ limita. Ce mi bo nekako ratalo pa bi kar odplacal vse

Šimpanz ::

Ma to probavajo nategnit stranke. Mojo 75 let staro mamo ki ima 800 eur limita na Visi, vsako leto nategujejo da mora vzeti še upgrade računa, življensko zavarovanje ..., drugače ne bo šlo skozi.

Invictus ::

Poplačaj in ukini limit.

To je za banke zelo dober vir zaslužka. Poglej si obrestno mero...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

koyotee ::

Do 200€ limit na NKBM je BREZ stroškov.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Aston_11 ::

koyotee je izjavil:

Brez obresti tudi?

Gapi ::

Redni limit je brez obresti dokler si ti v pozitivnem stanju. Ko pa prekoračiš limit pa plačaš 5x preveč.
No person is rich enough,to buy back his past.

AndrejS ::

S tem da moreš vsako leto hodit na banko podaljšat... hvala lepa

krneki0001 ::

redni limit na karticah je ponavadi 300 evrov in ga ni potrebno podaljševat. Toliko pač je limit, ki paše k karticam.

Izredni limit pa morajo odobrit in plačaš stroške odobritve.

Najboljaš zadeva za banko je limit in izredni limit. Ko si enkrat notri, se ne izkoplješ več ven in redno plačuješ obresti, ki so zelo zanesljiv vir dohodka. Poanta je namreč v tem, da je na vsaki od slovenskih bank vsaj 75 do 80 ljudi, ki so v limitu in ki plačujejo obresti.

Zgodovina sprememb…

aerie ::

Morda misliš na odstotke?

;-) ::

AndrejS je izjavil:

S tem da moreš vsako leto hodit na banko podaljšat... hvala lepa

BREZ stroskov je prav je povedal pa ga hocete nardit telebana, nic nerabis podaljsevat jaz imam ze od studentskih let pa nisem nikoli nic podaljseval

aerie je izjavil:

Morda misliš na odstotke?

Ja, med 75 in 80 odstotkov ljudi, ki so v "minusu".

Zato tudi bedarije tipa, dvignite vse in bo banka izgubila ne gredo v sloveniji, namreč večina ljudi nima kaj dvignit.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Limit je čisto v redu, če si samo par dni v minusu. Znesek obresti je enomesten. Potem pa z disciplino zlezeš ven za manj denarja kot če bi jemal kredit (da se oderuških obresti limita znebiš).

Oderuških obresti? Pa sej obresti po celi evropi padajo iz dneva v dan. V celovcu na Zvezi bank(govorijo tudi slovensko) dobiš kredit z obrestno mero manj kot 3%, pri nas na nekaterih bankah tudi že 3.2%.
Obresti za limit so višje.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Kredit za stanovanje dobiš za 2,2% fiksne obrestne mere. Mislim, da težko dobiš bolj ugodno.

Bila je neka reklama za Banko Koper. Ne vem, če akcija še traja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

Fantje pogovarjate se o limitu 300€? 300€? S 300€ čez mesec ne prideš, če se moraš za 300€ spustiti v limit se je treba resno vprašati o finančnem načrtu in se malo zamislit, ker delate nekaj narobe. Limit na banki je najdražji.

Kar se tiče limita na NKBM pa je obrestna mera 7,90% na letni ravni, če greš v limit. Nobena banka ti ne bo posodila 200€ brez obresti.

smacker ::

Limit je najdražji "kredit", kakorkoli obrneš. Je pa praktičen, ker ga ni treba odplačevat, lahko ga celo povečuješ iz leta v leto. Zaradi te ugodnosti je tudi smiselno, da je dražji od kredita.
300€ limit, smeh :D To ni nič, skoraj vsaka banka ma redni limit polovico plače. Če ga na konc mesca pač za kak teden skoristiš pa plačaš tisti 1€ obresti, pol se ne menit o limitu. To se da rešit brezobrestno s kreditnimi karticami, ki zavlečejo plačilo v naslednji mesec. Eni so 4-5 plač pod nulo.

Skoraj vse banke v sloveniji imajo na navadni kartici samo 300€ limita.

Moja poanta je bila da če rabiš koristit limit potem je nekaj krepko narobe z matematiko prihodkov in odhodkov. Za kaj večjega pač vzameš kredit, ki je bolj poceni.

smacker ::

Ok naj se popravim, ene banke majo tut redni limit pol plače.
PBS: avtomatski redni limit v višini polovice plače preteklega meseca, vendar največ 1.000 evrov, http://www.pbs.si/si/s_kartico.wlgt
Včasih se zgodi nepredvidena situacija (okvara avta, izpad dohodka,...) in nimaš prihrankov, takrat je smiselno limit skoristit za par mescov. Ker je enostavno in stane par €, ki jih pozabiš. Dolgoročno pa defenitivno nima smisla.

fosil ::

Kot že omenjeno, ob nepričakovanem strošku, ki ga pokriješ v par mesecih je limit cenejši od kredita.
Kredit tudi ni zastonj, imaš stroške odobritve, itd.
Poleg tega pri limitu ne plačuješ obresti cel mesec, ko pride plača si v plusu in ne plačuješ obresti.
Tako je!

Jaz imam lasten limit. Če zagusti je ene 5k € takoj pri roki. Nimate nič privarčevano?

Aston_11 ::

Gapi je izjavil:

Redni limit je brez obresti dokler si ti v pozitivnem stanju.
Meni je tole protislovno. Če nisi v minusu, od minusa obresti ne tečejo.

Sem imel sosede take: ni da ni bilo, vse na limit, vse kadar so se zmislili, nič preštudirali, rabili pa bi ene par plač, da bi do nule prilezli. Potem jih je zjebal švicar, ker jim nobena banka ni hotela dati EUR kredita...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

r3dkv1c4 ::

Nek se vidi meca:-))

Aston_11 je izjavil:

Gapi je izjavil:

Redni limit je brez obresti dokler si ti v pozitivnem stanju.
Meni je tole protislovno. Če nisi v minusu, od minusa obresti ne tečejo.

Sem imel sosede take: ni da ni bilo, vse na limit, vse kadar so se zmislili, nič preštudirali, rabili pa bi ene par plač, da bi do nule prilezli. Potem jih je zjebal švicar, ker jim nobena banka ni hotela dati EUR kredita...

Nobena storitev na banki ni brezplačna.

Pika.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

111111111111 je izjavil:

Jaz imam lasten limit. Če zagusti je ene 5k € takoj pri roki. Nimate nič privarčevano?

Nekteri pac ne moremo imeti

Vedno imaš lahko privarčevano. Vedno.

Me res zanima. Punca trenutno brez sluzbe, vec kot pol slovenske povprecne plače mi vzameta kredit iin prezivnina, pa potem avto, stroski, otrok, poloznice....

mancini ::

chuapoiz

v Sloveniji je veliko družin, ki jim je edini prihodek ena minimalna plača

tako da se ne morem strinjati s tabo da imaš lahko vedno privarčevano

seveda pa je fajn, da ima vsak vsaj 3 plače nekje na strani, za hude oz nepredvidljive situacije
ampak vsem to enostavno ne gre in ni dano

sploh pa kaj je recimo takšni družini 300€ limit, porabiš ga v sekundi, poravnat pa ga ne moreš nikdar

Vse kar sta naštela je res, ampak varčuje se ko ti gre dobro, ne ko ti gre slabo, ko greš iz meseca v mesec iz dneva v dan ne moreš varčevati se popolnoma strinjam, ampak marsikoga je zgornja situacija doletela ni že v štartu bilo vse tako črno, kje pa so prihranjeni denarji oz. zakaj jih ni? Pri nas trenutno gospodinjstvo furamo, da ostane 15 - 20% prihodkov na mesec na varčevanju, to gre stran takoj za položnicami, trgovino, bencinom, oblekami, šolskimi potrebščinami.

Vse ostalo se kupuje če je denar, pač tamalem ne morem kupiti bicikel za 300€ ampak rabljenega za 50€, za počitnice nikoli ne vzamemo kredita. Gremo pač šotorit h kakemu kolegu na travnik na drugem koncu Slovenije in si kuhamo pod zvezdami. (še šotor si skoraj vedno lahko od koga sposodiš, saj ljudem kar ležijo naokoli, pa jih sploh ne uporabljajo).

To delam iz preprostega razloga. Danes mi gre dobro, kaj bo jutri ne vem, bom pa lažje gural kako leto ali dve in vmes poiskal rešitev. Vsekakor pa se lahko tudi sam znajdem v eni od zgornjih situacij, sem pa pripravil cel kup varovalk da se ne bi.

Aja, pa še ena vzgojna za otroke: Ko dobijo žepnino morajo dati cca. 1-2€ za dobrodelne namene (na koncu leta iz tega denarja plačamo položnico kakšni družini v stiski).

Premnogi so svoje prihranke že porabili, ker so že toliko časa na eni sami minimalni plači.

cleanac ::

Mene zanima, zakaj ljudje vzamejo limit? A ni bolje, da recimo prodaš nekaj lastnine (razne stvari, ki niso ravno življensko potrebne). Banki verjetno ni problem odobriti limita, ker gre za majne zneske, ljudje pa imajo običajno vedno nekaj kar se da rubiti. Če prodaš sam prihraniš vsaj na obrestih. Je marketing bank tako vpliven ali je to v glavah ljudi, ki mislijo, da gre za prehodno (kratko) obdobje?

perci ::

krneki0001 je izjavil:

Premnogi so svoje prihranke že porabili, ker so že toliko časa na eni sami minimalni plači.

Tem tudi limit ne bo pomagal.

telexdell ::

Limit je opravičljiv le v izrednih primerih (npr. crkne pralni stroj in je popravilo predrago, razbiješ avto pa do službe nimaš javnega prevoza...).
Koriščenje limita za pokrivanje običajnih stroškov pa nujno vodi v katastrofo. Ko si enkrat v maksimalnem limitu boš imel za obresti limita manj denarja, stroški pa bodo enaki, kot pred vstopom v limit. Preostane ti le izposoja denarja od sorodnikov, prijateljev... Ker tudi ta vir kar hitro usahne ti ob kopici dolgov preostane le zmanjšanje običajnih stroškov. In to zmanjšanja mora biti tako drastično, da lahko pokrivaš nove običajne stroške in vračaš dolgove. In takrat se začneš spraševati, zakaj namesto limita nisem takoj zmanjšal običajne stroške in si z zneskom, katerega sedaj namenjam za poplačilo dolgov ne bi privoščil kakšen priboljšek?

PS- pod običajni stroški so mišljeni: boljši avto kot sosed, oblačila po zadnji modi, kavice/pivo s prijatelji, mobilni telefon in paketi, igrače za otroke... pač stvari katere veliko stanejo niso pa življenjsko pomembne.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Spajky ::

Cilj kapitala je naredit ljudi čimbolj odvisne, da so čimmanj neodvisni = zapufani za naprej brez večjih lastnih prihrankov (potrošništvo je eno od sredstev za pranje možganov = ustvarjanje "potrebe" za trošenje za stvari, ki v resnici sploh niso nujno potrebne!)

Namreč "puf" v katerikoli obliki ustvarja lastnikom kapitala dobiček, čeprav je bila osnova zanj ustvarjena iz nič! Tudi "negativni limit" (kreditiranje), je eno od oblik kreditiranja ...

Cilj kapitala te je privezati nase in te dolgoročno lupit, za to pa uporabljajo nebroj taktik, da zavedejo človeka ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški rednega limita

Oddelek: Loža
182696 (2282) St235
»

Limit na banki

124747 (3980) feryz
»

Kako je glede izrednih limitov na NLBju?

165244 (4443) krneki0001
»

kako si vi razlagate limite na banki

192913 (2132) gendale
»

Znižanje limita (-) na banki (strani: 1 2 )

5319607 (14238) GrimReaper

Več podobnih tem