Forum » Operacijski sistemi » Windows & Linux BOOT
Windows & Linux BOOT
MOJNET.net ::
Kako naj odstranim linux boot loader-ja, ker se mi je med namestitvijo ponesrečila instalacija, da bo ponovno privzeta od windowsov?
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /
BigWhale ::
Da ne bojo potem solze...
Tako se znebis LILO/GRUB loaderja in do Linuxa ne bos vec mogel... Ce je se na disku ostal...
Tako se znebis LILO/GRUB loaderja in do Linuxa ne bos vec mogel... Ce je se na disku ostal...
ank ::
Preden pa narediš fdisk /MBR pa izbriši linux particije, da boš lahko uporabljal tudi ostali prostor na disku v windowsih.
Priporočam pa ti, da si prebereš kako dokumentacijo o linuxu in potem še enkrat poskusiš.Pri linuxu pač moraš imeti dosti volje in prebrati dosti stvari, da ga razumeš.
Priporočam pa ti, da si prebereš kako dokumentacijo o linuxu in potem še enkrat poskusiš.Pri linuxu pač moraš imeti dosti volje in prebrati dosti stvari, da ga razumeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ank ()
Ok, sedaj sem to naredil, ampak sedaj pa sploh ni vec nobenega zagonskega sektorja .
Delano je bilo z WIN ME disketo.
Delano je bilo z WIN ME disketo.
In sedaj se ti zadeva sploh ne boota? Al kaj?
Be descriptive... poslji screenshote, ne sparaj z informacijami...
*sigh*
Be descriptive... poslji screenshote, ne sparaj z informacijami...
*sigh*
Javi mi samo, da ni operacijskega sistema.
Da nisi poleg Linux particij se cesa drugega pobrisal...
Katere windowse pa imas? A nisem rekel, da ne skrtari z informacijami? ;>
Katere windowse pa imas? A nisem rekel, da ne skrtari z informacijami? ;>
WIN XP PRO + SP 1, linux particije se nisem pobrisal, ker sem zelel da bom potem. Sedaj se notri prijavljam z boot disketo, kar pa ni dobro.
Install cd, boot from it, potem pa nekje najdi recovery in popravi boot sektor. Hm, tako gre pri w2k. Za XPje nevem ampak najbrz je kaj podobno trivialnega...
roscha ::
Če bi bil malo manj LEN in bi v recovery konzoli napisal help, bi bilo tudi fajn.
Ukaza sta fixboot in fixmbr. Če pa bi rad kaj več pa napiši fixboot /? in fixmbr /?.
Sploh sem ti pa lepo rekel da ne pacaj Linux-a na isti disk, ampak da ga raje
daj na ločenega. In aja kako hudiča ti install ni uspel???
by!
Ukaza sta fixboot in fixmbr. Če pa bi rad kaj več pa napiši fixboot /? in fixmbr /?.
Sploh sem ti pa lepo rekel da ne pacaj Linux-a na isti disk, ampak da ga raje
daj na ločenega. In aja kako hudiča ti install ni uspel???
by!
Ja, saj vem do so SUSE jajca,...in da Debian Cool, ampak vseno se mi je lazje "igrati" z SuSEtom .
Debilkota pa bom ravno dol vlecem (i386 - Debian 3.0r1) .
Debilkota pa bom ravno dol vlecem (i386 - Debian 3.0r1) .
ank ::
Mislim, da tvoja windows particija ni zagonska (boot).
Zato z kakim programom za particioniranje poglej kako je s tem.
Zato z kakim programom za particioniranje poglej kako je s tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ank ()
Problem ni bil resen niti po tem, ko so bile vse particije izbrisane. Ocitno je slo nekaj hudo v 3PM . V glavnem, na disku so bile neke napake. Sem ze dobil preko kurirske druzbe drug akvalenten disk - to ti je servis.
Vsem se 1x hvala za izjemno pomoc
Vsem se 1x hvala za izjemno pomoc
Vse Particije so bile izbrisane potem, ko sem videl da se nic vec ne da.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako se znebiti nadleznega grub-aOddelek: Pomoč in nasveti | 1118 (866) | karafeka |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5472 (4884) | Damjan Jagar |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8170 (7254) | buneech |
» | GRUB ostal po odstranitvi Linuxa... Kaj sedaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1473 (1340) | CubiX |
» | Kako varno odstraniti LINUX ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1838 (1630) | footprint |