» »

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo

«
1
2

ArchNemesis ::

Hi

Ja situacija je katastrofalna. Imam EN trdi disk Maxtor 6Y120O0 velikosti 120 gb. Ob zagonu računalnika imam enak meni, ki je na temle linku: http://img.photobucket.com/albums/v309/...
S tem seveda ni nič narobe, menu imam da izberem ali želim iti v windowse ali linux. Windowse (XP) mam na prvem mestu ker jih dost bolj pogosto uporabljam kot Linux. Na tem (enem) trdem disku ki ga mam sta dve particiji – ena particija je z Windowsi, druga z Linuxi. Prva ima 89.8 GB, druga pa ostali del (do 120 GB) istega diska. Mislim da je bil uporabljen program '' gwost '' (ghost? Or however is it called…) z nekimi zahtevnejšimi funkcijami za bolj ''zahtevne'' uporabnike. Ne poznam programa dovolj dobro da bi lahk povedu kaj je blo nastavljeno…
Torej isti disk je razdeljen na dve različni particiji. Želel bi pa naenkrat storiti naslednje:
- izbrisati celotno particijo na katerem je linux in s tem izbrisat tudi celoten linux
- premakniti praznih 30.2 GB (120 – 89.8 = 30.2) nazaj na particijo z windowsom ki bi tako postala edina particija na disku. Potemtakem bi mel torej prazni prostor na disku 98.3 GB (ta trenutek mam na particiji z windowsi praznih 68.1 GB)
- doseči nazaj normalen zagon računalnika (s samo windows xp inštaliranimi)

Linux je bil inštaliran z namenom da bi lažje probal popraviti en drug problem z tv kartico, ki sedaj dela normalno ampak Linuxa nikoli ne uporabljam, niti nisem pri volji se ga naučiti in mi sam disk zavzema.

Probal sem že na google.com kaj poiskat ampak niti ne vem pod kaj naj točno iščem?
- '' How to remove the whole partition ''
- '' How to delete Linux O.S. ''
- '' How to convert two different partition to single one ''
- '' How to move free space from one partition to other one ''

Torej kako bi najenostavneje zbrisal particijo in s tem omogočil vse troje kar sem napisal zgoraj v slovenščini v treh alinejah?

Hvala

p.s.: Srečno, zdravo novo leto.
  • spremenilo: CCfly ()

charly5650 ::

Bootaj iz windows cd_ja
recovery konzola
fix boot
fix mbr
isto lahko naredis s kaksnim recovery cd_jem
pa srecno novo leto

charly5650 ::

Za particije zbrisat in zdruzit pa uporabi n.p.r. partition magic
lp charly

ArchNemesis ::

charly5650 hvala za odgovor ampak nimam cdroma windows xp... ko sem si računalnik kupu, je bil že OS gor inštaliran in nimam cdja posebaj... Je kje bolše opisano kaj je treba nardit ker sem od teh petih vrstic ki si jih napisal, razumel samo prvo... bi rabu dost bolj podrobne podatke.. je to kje?

Zgodovina sprememb…

miko 55 ::

z neta dobi cd od win 98 + xp
formatiraj particijo na kateri imaš linux
formatiraj win particijo
s cd-ja win 98 uporabi funkcijo fdisk: cd fdisk
inštaliraj xp

več na zs, če potrebuješ natančnejša navodila in da ne bo tema blokirana

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

CCfly ::

Particijo lahko formatiraš prek My Computer -> Manage, na dnu drevesa imaš orodje za delo z diski. Seveda pa za združitev obeh particij potrebuješ Partition Magic. Preden se lotiš te operacije seveda poskrbi za varnostno kopijo osebnih podatkov.

PS: Te ločena particija tako moti ? Imej sistem na C disku, svoje stvari pa na D particiji.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ArchNemesis ::

Ja, ločena particija me tako moti. Še posebej zaradi tega ker so tam ''le'' linuxi ki jih ne znam uporabljat, so povsem odveč in ob gori učenja / študiranja ki ga imam, nimam časa za učenje linuxa.
CCfly a če particijo formatiram, pomeni da jo ubistvu odstranim in imam samo še eno particijo na disku - tisto (celoten prostor diska) ki sem jo mel ko sem si kupil računalnik ali pomeni da bo particija še vedno tam (še vedno bosta dve particiji) ampak bo pač ena (ta ki ima sedaj linuxe) prazna? Kje v oknu Computer Management pa lahko formatiram particijo? Moram pred tem (preden formatiram) še na kaj pazit?
Zaradi varnosti morem 100% prekontrolirat da izmed dveh particij formatiram pravo, saj piše kira ime linuxe in kira xp-je a ne?

CCfly ::

ali pomeni da bo particija še vedno tam (še vedno bosta dve particiji) ampak bo pač ena (ta ki ima sedaj linuxe) prazna?
Tole drži. Zato pa sprašujem če te moti razdelitev diska na dve particiji.

Kje v oknu Computer Management pa lahko formatiram particijo?

Citiram:
3. V konzolnem drevesu kliknite Upravljanje diskov. Prikaže se okno za upravljanje diskov. Diski in nosilci se prikažejo v grafičnem pogledu in v pogledu seznama. Če želite prilagoditi ogled diskov in nosilcev v zgornjem in spodnjem podoknu okna, v meniju Pogled pokažite na Zgoraj ali Spodaj in kliknite pogled, ki ga želite uporabiti.
vir

Zaradi varnosti morem 100% prekontrolirat da izmed dveh particij formatiram pravo, saj piše kira ime linuxe in kira xp-je a ne?

Particije, ki jih je ustvarila namestitev Linux-a, so označene kot neznane ali non-DOS, če se ne motim. Izbrišeš le-te in celoten sedaj enoten prostor formatiraš ter mu dodeliš logično oznako (npr.: D:)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ypke ::

pozdrav najboljša rešitev je uporaba programa (iso) g-parted, ki ti v prijaznem grafičnem okolju in 20-30 jezikih omogoči lahkotno delo. res odličen program! srečno
P.S. g-parted je freeware program in se ga da downloadat z več lokacij - uporabi google

Stratus ::

Jao, Jao !
Ljudje fant vendar nima pojma vi pa mu napol razlagate kaj naj naredi.
Tkole potrebuješ en program in to je partition magic, dobiš ga na netu in gre na dve disketi.
Potem naredi takole najprej se boš znebil Linux particije : desni klik na MY COMPUTER klikni levo na MANAGE, ko se ti odpre okno v drevesnem meniju levo klikneš na DISK MANAGEMENT na desni strani okna se ti bodo pokazali vsi tvoji diski in particije (v tvojem primeru boš videl en disk z imenom DISK 0 ), poleg njega pa dva pravokotnika v enem je disk C v drugem pa verjetno piše partition unknown na to neznano particijo desni klik in delete partition.
Tako si se znebil LINUX particije opazil boš da se spremeni barva pravokotnika. Sedaj se moraš znebiti še menija ob bootu zato rabiš CD od XPjev sposodi si ga od koga ki ga ima (rabil ga boš le 3 minute) bootaj s CDja izbereš opcijo recovery console in ko se odpre črno okno pritisni 1 nato enter vpraša te za administratorsko geslo če ga imaš ga vtipkaj in ENTER če ga nimaš samo ENTER dobil boš klasičen dos prompt C: vtipkaj FIXBOOT in pritisni ENTER zgodilo se bo nič, (ne sekiraj se stvar naredi svoje v trenutku) vrzi ven CD in rebootaj PC moralo bi se ti postaviti v Windows brez menija.
Sedaj imaš popravljen boot in deletirano particijo od LINUXa nimaš pa še vsega prostora v eni particiji.
če si pripravil diskete za partition magic daj prvo disketo not in bootaj PC z diskete sledi navodilom, ko se ti program končno zažene lahko povečaš obstoječo particijo čez cel disk za ta del ti ne znam natančno povedati kako, boš moral malo googlat ali pa če ti bo še kdo uspel nadrobneje povedati kako.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

grex ::

še en glas za g-parted.

FREE! boljši od Partition magica in,.. ja... free je. Pa še na Live-CD je.

ArchNemesis ::

stratus66 hvala ampak preden začnem delat po tvojih korakih, bi še rad vprašal, raje dan kasnej zbrišem tako motečo particijo kot pa da bi kakšno napako nardil na particiji z windowsi ki jo celotno nujno potrebujem. Imam slovensko verzijo Win XP-jev. Torej v ''drevesnem pogledu'' Shramba / upravljanje diskov, imam namesto dveh particij, tam tri particije. Pri tretji piše pod stolpcem '' Nosilec '' oznaka za C disk z datotečnim sistemom NTFS, torej dvoma kaj nikakor NE smem zbrisat tu ni. Kaj pa ostale dve particiji - ena ima kapaciteto 21.99 GB in prosto 21.99 GB ( ! ), druga pa 518 MB in prosto 518 MB ( ! ) torej te dve sta v celoti proste. Glede na kapaciteto particije z 21.99 GB je logično da je ta particija tista, ki vsebuje linuxe, torej jo moram zbrisat. Ampak kako je lahko v 100% prosta, če so pa gor linuxi? Particija z 518 MB mislim da je en backup sistema, nisem pa prepričan... Možno, da je že zlo star, tako da bi najbrž mogel narditi novega? A to particijo (518 MB) tud izbrišem? Backup sistema bi najbrž ob majhni pomoči google-a že znal nardit, ampak bi potem ta backup (če to sploh je backup sistema - particija z 518MB) sistema moral delovat kot nekakšna '' skrita '' particija in ne kot en fajl, podobne velikosti, na disku.
Glede programa partition magic - rekel si da gre na dve disketi, ga lahko dam tud na cd in ga berem iz CD drive-a?

ArchNemesis ::

Hmmm a pol noben ne ve kako bi se to nardilo? :(

kriko1 ::

1. piši malo bolj urejeno (odstavki), ker tu je težko brat ven informacije.
2. kot je že bilo povedano, win ne pozna fs ki se jih uporablja v linuxu, zato piše pri particiji unknown, healthy ter da je 100 % prosta.
Tista od 21 GB je verjetno / in 512 pa swap, vendar to bi moral zagotovo ti vedet, ker si pač ti particioniral ko si nameščal linux.

ArchNemesis ::

torej kaj bi blo za nardit?

ArchNemesis ::

oj? a je še kdo tu?

CCfly ::

Dobil si opis vsaj treh različnih postopkov, da bi prišel do zaželjenih rezultatov. Si poskušal slediti vsaj enemu od teh ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ArchNemesis ::

CCfly ja poskušal sem upoštevat Stratus-ov postopek ampak sem ga še spraševal za par detajlov ampak ga očitno ni tu...
Nisem pa dobil kakšnih bolj podrobnih korakov / navodil kaj je treba narditi... Zrihtal sem si program Partition Magic, kot so mi priporočali.. pa mal sem si pogledal kako se ga uporablja in to je to... Ne vem kako, ampak vsi so spregledali da nimam cd-ja Windows XP...

tk bi še enkrat prosil če mi lahko kdo pove kaj je treba nardit.

Hvala

CCfly ::

Moj nasvet:
- My Computer -> Manage,
- Storage -> Disk Management,
- vse particije razen C: -> Delete Partition ...,
- klikneš desno tipko in na novo nastalem prostoru ustvariš particijo ter jo formatiraš.

Mislim da se logična oznaka dodeli pri kreiranju particije.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

noraguta ::

enmu dej za dve pera , pa je. qua se matraš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

ArchNemesis ::

Ja jz sem probal z programom Partition Magic ampak mi je pokazalo napako '' Partition's drive letter cannot be identified ''. Tako, da sem šel iskat po google.com če je tam kakšen uporaben nasvet in našel nekaj malega TUKAJ. Upošteval sem nasvet ki ga je napisala oseba z vzdevkom ''DVOM''. Edina razlika, ki sem jo naredil, je bla ta, da sem disketi ''ustvaru'' že med inštalacijo... Torej zagnal sem ponovno pc z prvo disketo in potem me je vprašalo za drugo, sem jo vstavu. Program se je sicer zagnal ampak ni ničesar zaznal. Tukaj je slika kar mi je pokazalo:

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: CCfly ()

CCfly ::

Prosim lepo pozkusi še po mojem nasvetu.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ArchNemesis ::

CCfly ja po tvojem nasvetu bom zbrisal celotno particijo z Linuxi in bom imel samo eno (z Windowsi) - tako kot želim narditi. Najbrž se mi bo po tvojem nasvetu tudi izbrisal meni ob zagonu (tisti ki sem ga pokazal v svojem prvem post-u) - tudi to želim narediti. Ampak, z tvojim postopkom pa se mi ne bo premaknil prostor nazaj na particijo z Windows-i (XP) tako da bi imel celoten prostor diska tukaj, ali pač?

'' klikneš desno tipko in na novo nastalem prostoru ustvariš particijo ter jo formatiraš ''

zakaj naj ustvarjam še eno novo particijo, samo za to da jo lahko potem zbrišem? Ni mi popolnoma jasno kaj si mislil s tem...

Hvala

CCfly ::

Trenutno imaš:
- Windows particija C:
- Linux particije 1, 2, 3 (?)

Če slediš opisanim korakom dobiš:
- Windows particija C:
- NTFS particija D:

Za odstranitev menuja ob zagonu v CD pogon vstavi Windows inštalacijski CD, pojdi v Recovery Console in napiši fixmbr.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ArchNemesis ::

Trenutno imaš:
- Windows particija C:
- Linux particije 1, 2, 3 (?)


nič nimam od tega, imam eno Windows particijo ki želim da bi bla edina in eno Linux particijo in jo želim v celoti odstranit in ne le formatirat. Oboje je trenutno na edinem trdem disku ki ga mam (Cju).

Ne vem od kod si dobil ''D'' particijo...

Za odstranitev menuja ob zagonu v CD pogon vstavi Windows inštalacijski CD, pojdi v Recovery Console in napiši fixmbr.


Kot sem povedal, cd-ja, ne glede na to katero verzijo Windowsov, nimam. Od kod si ti tukaj (bios???) Recovery Console - kar bi pač naj to blo, našel, pa nimam pojma.

CCfly ::

nič nimam od tega, imam eno Windows particijo ki želim da bi bla edina in eno Linux particijo in jo želim v celoti odstranit in ne le formatirat. Oboje je trenutno na edinem trdem disku ki ga mam (Cju).

Vidiš nekaj podobnega temu ?


Kot sem povedal, cd-ja, ne glede na to katero verzijo Windowsov, nimam. Od kod si ti tukaj (bios???) Recovery Console - kar bi pač naj to blo, našel, pa nimam pojma.
Če se želiš znebiti tistega menuzja ga pač potrebuješ in pika.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: CCfly ()

ArchNemesis ::

Ja vidim... Jaz mam to:

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: CCfly ()

CCfly ::

Briši zadnji dve particiji (512 MB in 20 GB), potem pa na nedodeljenem prostoru ustvari novo particijo z logično oznako D:.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

grex ::

Arch dve različni nalogi imaš tukaj.

1) Znebiti se začetnega menija (kot ti CCfly govori, potrebuješ za to instalacijske XP - te bo treba nekako dobit -- obstaja sicer teoretična varjanta to izvest z linuxom ampak bo verjetno pretežko)

2) zbrisati 3 particije, ki so odveč. (na tvojem screenshotu so 4 particije - prva je NTFS, kjer so tvoji sedajni XP nalozeni, ostale manjše so pa 3 linux particije) ter na izbrisano mesto dodati novo NTFS particijo (če hočeš pa prvotno NTFS razširiti na ves disk pa potrebuješ partition magic).

grex ::

CCfly verjetno ne bo d: ampak f: (ker d: in e: ima že zasedena)

ArchNem ::

CCfly, moral sem se še enkrat registrirati na tej strani, kajti zdaj nisem na svojem računalniku kjer sem mel geslo za slo-tech shranjeno. Upam da s ponovnim registriranjem in podobnim imenom NIsem naredil preveč ''škode'' na tej strani. Delal sem po tvojem postopku in verjameš ali ne, moj računalnik je popolnoma uničen. Hvala Bogu da sem si lahko tega sposodil, da še lahko tukaj pišem.
Izbrisal sem particiji kot si povedal, še enkrat zagnal računalnik in zdaj ga ne morem več uporabljat. Ob zagonu mi piše:

'' Grub loading, please wait...
Error 22 ''

In ne morem ničesar narediti??? Niti it v Windowse, niti nč. Mogoče sem res zbrisal linux particijo ampak uničil sem si celoten računalnik.

Lepo prosim za čimprejšnji odgovor kaj je za nardit, kajti na svojem računalniku sem mel velike projekte za faks, ki jih nujno rabim.

Hvala

kriko1 ::

Zato, ker grub hoče prebrat zagonske odseke, ki so bile na particiji (2.), ki si jo izbrisal.
Zato potrebuješ win cd (fixmbr) ali kak linux live (samo jaz ne poznam postopka restavracije mbr).
Je pa še en zastonj program, kateri zna obnavljat particije / mbr (mbr hrani kopijo), tako da restavriraš prejšnje stanje, samo le ta teče z win / lin - morem poiskat link.

kriko1 ::

ArchNem ::

kriko1 ta program ne pomaga ker v tem primeru bi jz moral s tem programom nekakšen bootable floppy nardit da bi vstavu notr floppy, resetiru pc in se bi začelo kaj dogajat... Tud na cd (pa da bi preko boot sequence v biosu nardil najprej CD) ne morm dat tole ker pomoje ne bo nč zaznalo.
Jau res ne vem kaj naj nardim, od Silvestrovanja čakam da bi mi kdo malo pomagal, zdj pa mam uničeno vse :(

kriko1 ::

Zakaj ne bo nič zaznalo?
Uporabi domišljijo - dobi nekje živo distribucijo linuxa, poženi, vzpostavi povezavo, pretoči tale program ter naredi kar moraš.
A drugače noben prijatelj, sosed... nima win xp cdja za ti posodoit za eno minuto?

ArchNem ::

Z linuxi nočem met več nč. Drgač pa sosedje sigurno nimajo ker dvomim da vejo kaj sploh je ''windows xp''... večina kolegov pa že spi.. pa tud jz ne poznam direktnega ukaza kaj bi naj naredil.. Boot sequence za najprej CD, bi znal nastavit.. pol naprej pa najbrž ne več

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()

#000000 ::

Dej najdi hiren's boot CD, gor imaš orodij v te namene da te kap. Celo več mbr orodij, kot je fix mbr, ali pa mbr tool in še ene par, v par minutah boš poštimal. LP

grim_ ::

Lahko pa dobiš na netu program fdisk ter ga daš na disketo. Zaženi MS DOS z Windows 95/98/Me zagonske diskete, ko konča jo zamenjaj in uporabi program z ukazom fdisk /mbr.

grex ::

Archnemesis: ne paničari, če si zbrisal le ostali dve particiji, so vsi podatki še vedno gor.

Najboljša možnost je sedaj dobiti WinXp instalacijski disk (magari piratskega, ga boš že pol uničil, itak rabiš samo za zbootat). Ko ga vstaviš notri pa naredi tako kot ti je CCfly povedal.

Povej ko boš rešil, da te bomo lahko kregali, ker nisi podatkov backupal :)

EDIT:

tako naredi, ko bootaš iz win CDja (drugi post v tem forumu)
Bootaj iz windows cd_ja
recovery konzola (pritisneš R, ko te vpraša - nato te da v konzolo!!!!, pritisneš ENTER oz. vpišeš administratorsko geslo če obstaja)
c:\> fixboot
c:\> fixmbr

isto lahko naredis s kaksnim recovery cd_jem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: grex ()

Roadkill ::

Še en dokaz, da so linux inštalerji ratali preveč prijazni (GUI).
Če bi bil lepo tekstoven inštalator (slack, gentoo) ne bi noben takle noob imel težav zaradi tega ker je 15× "next" kliknil in se strinjal z vsem, kar mu je inštaler ponudil. Potem pa jamra, kot da mu je nekdo na silo inštaliratl nek drug OS.

Smešni ste za popizdit.
Ü

ArchNem ::

RoadKill ne vem kaj je s tabo? Žalit ti ni treba.. Drgač pa če ljudi ne poznaš, ni treba o njih govorit.. Pomoje vem jz dosti več kot pa ti, ker če ne, ti ne bi takih ven metal.

Menu mi sem zdj uspel zbrisat, linux particijo tud ni več ampak tistega prostora ki sem ga nekoč mel na linux particiji, ki je sedaj na srečo ni več, žal ni na (edini) particiji z Windowsi. Za to morm zdj uporabit Partition Magic? Nekako sem tud tega usposobu ampak mi kaže tole :


Treba je pogruntat od kod se je tist '' ( * ) '' pojavil tam ;(

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: CCfly ()

kriko1 ::

No, sedaj razširi to particijo do konca (povleci).

grex ::

desni klik na NTFS particijo. Klikneš na resize in potem povleceš desni del kvadratka NTFS particije do konca na desno. Stisneš apply.

Najverjetneje ti bo hotu rebootat,... pust mu da reboota in naredi svoje.

ank ::

Roadkill je čisto prav napisal. Če se že spraviš nameščati OS si prej vsaj preberi kaj o tem. In pa gumb Next ni tam zato, da se ga takoj klikne ampak se najprej prebere vsebina. Pa dvomim, da veš več kot on drugače te teme sploh ne bi rabil.

Da ne bo čisto offtopic: linux particija se odstrani na čisto enaki način kot katerakoli druga particija. V bistvu je niti odstraniti ni potrebno. Samo spremeniš file type iz 83 (ali koliko že ima linux) na ntfs (tudi ne vem na pamet številke). Potem pa samo v windowsih formatiraš in po potrebi združiš v eno particijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ank ()

ArchNem ::

grex ja to sem naredil in je vprašu za reboot pa sem tud to naredu.. Nekaj časa je, kr dolgo, nekaj delal partition magic v dos-u - najbrž kak partition reediting ali pa kaj takega... Kakorkoli, pol sem še 1x reboot-al pc sam še vedno tistega prostora, ki je bil nekoč na particiji ko sem še mel linuxe, ni na tej particiji z Windowsi. Tam v Partition Magic ni lociran ('' Unallocated '' ) nikjer tist prostor 25.2349 GB, torej jih morm spravit nazaj na to particijo z Windowsi. Kot sem povedal, naredil sem točno tak kot si rekel... Na max dal tist drsnik da bi šlo vse na Win particijo ampak ni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()

Roadkill ::

Zdaj pa ponovi postopek in malo bolj natančno spremljaj, kaj partitionMagic dela "v dosu". Mogoče ti vrne kak error, ki ti bo povedal zakaj ni zaključil svojega dela.
Ü

roscha ::

Takšnile težki Hax0r-ji (ArchNem style) me vedno spravijo v dobro voljo.

Pobič nima pojma kako kaj naredit v Windowsih, ampak za to ni kriv on in njegovo neznanje,
pač pa prekl%#"#$% Linux. Še dobro da ni napisal da se mu je Linux sam od sebe namestil.
Virus style... :D

grex ::

archnem daj še enkrat sliko od partition magica gor - po moje je vse tako kot mora biti.

Unallocated space ne obstaja več - kar je ok.
c: pa mora sedaj biti velik 120 GB oz. GiB karkol pač že je.

grex ::

aha,.. da bi bil z resizom problem....
hmmm

kot je Roadkill napisal: poglej, če ni kakšen error kje.

Lahko greš pa v konzolo in napišeš chkdsk c: /f
da ti preveri če je vse ok...(tudi rabiš rebootat)

pa daj še vseeno sliko od partition magica gor.

--------------------------------
če ne bo delalo lahko pa še vedno dodaš še eno windows particijo, ki bo velika 25GB in se bo imenovala F:

ArchNem ::

V partition magic mi še vedno piše popolnoma isto kot mi je, ko sem naredil screenshot ki je še vedno tukaj. Med samim partition magic-ovim procesom v dosu, ni javilo nobene napake.
Grex, '' chkdsk '' si mislim v command promptu? Če je temu tako:
'' Vrsta datotečnega sistema je NTFS.
Trenutnega pogona ni mogoče zakleniti.
Preverjanje diska < chkdsk > se ne more zagnati ker nosilec uporablja drug proces. ''

Ko si rekel da Unallocated space ne obstaja več, kot je razvidno iz screenshot-a, Unallocated space še vedno obstaja.. Ni nikjer nameščen zato je '' ne lociran ''.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ArchNem ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784604 (3586) Dejk0
»

Ne igrajte se s particijami!

Oddelek: Operacijski sistemi
282586 (1758) drejc
»

Uninstall Suse Linux 10?

Oddelek: Operacijski sistemi
202162 (1780) Gapi
»

GRUB ostal po odstranitvi Linuxa... Kaj sedaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151320 (1187) CubiX
»

Problem s particijami.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101312 (1183) vojkoz

Več podobnih tem