Forum » Loža » Katero ugodno meso za steak?
Katero ugodno meso za steak?
solatko ::
kingsix - Ti zelo nakladaš o ceni, za katero dobiš pljučno pečenko (15€). Tudi sam nabavljam meso pri kmetu in to celo takem, ki je v žlahti, pa plučne ne morem niti povohat, če ne vzamem najmanj pol govedi, potem ti pripada tudi pol pljučne po ceni, za katero kupiš celotno meso, da bi pa "kolega" prodal pljučno po 15€ je pa možno samo v ustanovi v Polju.
Delo krepa človeka
St235 ::
Ti ne razumes, on mu samo prst porine kamor sonce ne sije pa dobi celo pljucno za 15e.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
m0LN4r ::
Jaz kupim meso vedno drugje in tudi pripravljam po novem na "oko" ker zelo hitro postane zadeva monotona, ce je vedno vse isto. No sicer to je stvar okusa spet...
Najboljsi steak sm spekel, k sem kupil neko vakumirano meso v celjskem sparu od neke mesnine. Pekel dolgo na zelo sibkem oglju, na koncu je blo socno in krhko da si z zlico lahk prerezal.
No tut iz hoferjevega mesa mi je ze uspelo nardit dobrega, ampak to je blo 1 od 5 nakupov. Ko majo akcijo za dva dni prodajo bolse meso, kot tista stalna ponudba.
Sicer pa ne kompliciram, ko se mi med tednom fejst zalusta zahajcam konkretno zar, fuknem gor za par minut in kako bo bo, se pustim presenetit.
Na leto 2x pa dam vec za meso, samo vec od 30eur mi ni upravicena cena. Pa tistih mastnih zelo nimam rad, ko so ponavadi dobro ocenjeni. Raje mam bol zilavo pa cim manj mastno.
Najboljsi steak sm spekel, k sem kupil neko vakumirano meso v celjskem sparu od neke mesnine. Pekel dolgo na zelo sibkem oglju, na koncu je blo socno in krhko da si z zlico lahk prerezal.
No tut iz hoferjevega mesa mi je ze uspelo nardit dobrega, ampak to je blo 1 od 5 nakupov. Ko majo akcijo za dva dni prodajo bolse meso, kot tista stalna ponudba.
Sicer pa ne kompliciram, ko se mi med tednom fejst zalusta zahajcam konkretno zar, fuknem gor za par minut in kako bo bo, se pustim presenetit.
Na leto 2x pa dam vec za meso, samo vec od 30eur mi ni upravicena cena. Pa tistih mastnih zelo nimam rad, ko so ponavadi dobro ocenjeni. Raje mam bol zilavo pa cim manj mastno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
A110 ::
Sam sem tudi v zadnjem času dosti eksperimentiral s steaki. Poskusil sem parkrat argentinota od z'dežele ampak je kvaliteta oz mehkoba in okus zelo variralo. od bozansko mehkega ki se ti je stopil v ustih do trdega podplata. Parkrat sem poskusil tudi neko uležano iz špara šparove znamke ki je bilo sicer kar vredu (sploh glede na ceno) ampak sem imel tudi pričakovanja razmeroma nizka. Torej vprašanje je, kje najti recimo da razmeroma ugoden kos mesa za steake ki ima dokaj konstanto kvaliteto. kakšne so izkušnje z raznimi posebnimi trgovinami kot so coolhouse in pa foodium? recimo da iščem nekaj do 15e/kg. lahko tudi dražje če je kvaliteta toliko boljša in konstantejša. sicer vem da se meso razlikuje od krave do krave ampak takšnih anomalij kot so bile pri argentinotu pa res nisem pričakoval
Steinkauz ::
m0LN4r ::
Mene pa fascinira, kako folk pali na ta fensi imena. Moj fotr gre 1-2x letno prek na madzarsko pomagat enemu kmetu klat, ko imajo vecji zakol mlade govedine, pa prinese domov tolko lepega mesa in to za taksno ceno, da dol pades. Upam si rect, da bi to meso za ca. 2000 forintov na kilo, prinas z fensi nalepko lahko prodajal za 5x vec. Ko imas meso enkrat na krozniku ni vazno kaksno zvenece ime je imelo govedo ali pa ga ni imelo.
Od tu naprej je pa vse stvar okusa. Nekateri palijo na mastno, da se vse cedi, drugi ne itn.
Samo komu se da jebat s tem.
Od tu naprej je pa vse stvar okusa. Nekateri palijo na mastno, da se vse cedi, drugi ne itn.
Samo komu se da jebat s tem.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
koyotee ::
Coolhouse ima tri tip, če te ne moti malo več vezivnega po 14uer/kilo.
Ampak dam veliko raje 21eur/kilo za pichanho:
Tole je pa amazing :)
Samo 1cm pretanko :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Steinkauz ::
Mene pa fascinira, kako folk pali na ta fensi imena
Kaka fancy imena?
Picanha označuje točno določen del mesa.
Lahko bi reku goveji križ, ampak picanha je podmnožica tega.
V slovenščini prevod ne obstaja, ker slovenski mesarji delijo meso na podplečje, stegno, ledja, ribico.
A vse te kose se da precej bolj specifično še dodatno delit.
Vsekakor pa obstajajo pasme goveda, ki so bolj primerne za steake, tko da ni niti približno kar vseeno kaj vzameš.
Samo 1cm pretanko :)
Zame ne. Debelejši kot je, manjši sear ratio maš.
m0LN4r ::
Jaz sem bolj ciljal na pasme. Za kose je jasno, kaj je kaj.
Po vecjih kmetijah, ki prodajajo meso se najde tut noname pasma in ko prerezes meso pa bi ga dal poznavalecm na kroznik bi mislili, da je premium pasma. Samo se nihce ne ukvarja z reklamo in ne dela Youtube videojev o teh, ker se mogoce taka kmetija nahaja v neki bolj zaostali drzavi v neki vasi bogu za hrbtom za katero se noben ne briga.
Bolj kot pasme so razlike vecje tudi v reji. Zaprto govedo, ki se malo premika bo imelo povsem drugacno strukturo mesnega tkiva, kot govedo, ki se lahko sprejaha zunaj vsaj malo, ne glede na pasmo. Kaj je boljse pa prepuscam stvari okusa. Isto kot pri perutnini, meni ga npr. meso domacega piceka ne potegne, ki laufa po dvoriscu, koplje po gnoju, pokljuva vse zivo, pa ce mu kmet pozabi dat za pit je celo dehidriran, prehranjuje se pa z travo, zuzelkami, hrosci oz. marsikatero nesnago. Pa je lahko nevem kako bio in nevem kaksne pasme, enostavno ni ne potegne, pa kozo ma ponavadi taksno kot usnje.
Po vecjih kmetijah, ki prodajajo meso se najde tut noname pasma in ko prerezes meso pa bi ga dal poznavalecm na kroznik bi mislili, da je premium pasma. Samo se nihce ne ukvarja z reklamo in ne dela Youtube videojev o teh, ker se mogoce taka kmetija nahaja v neki bolj zaostali drzavi v neki vasi bogu za hrbtom za katero se noben ne briga.
Bolj kot pasme so razlike vecje tudi v reji. Zaprto govedo, ki se malo premika bo imelo povsem drugacno strukturo mesnega tkiva, kot govedo, ki se lahko sprejaha zunaj vsaj malo, ne glede na pasmo. Kaj je boljse pa prepuscam stvari okusa. Isto kot pri perutnini, meni ga npr. meso domacega piceka ne potegne, ki laufa po dvoriscu, koplje po gnoju, pokljuva vse zivo, pa ce mu kmet pozabi dat za pit je celo dehidriran, prehranjuje se pa z travo, zuzelkami, hrosci oz. marsikatero nesnago. Pa je lahko nevem kako bio in nevem kaksne pasme, enostavno ni ne potegne, pa kozo ma ponavadi taksno kot usnje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
Recimo crvi ali larve iz kupa gnoja ali dreka, njam njam, pa ko si riti kljuvajo, ker imajo pomanjkanje vitaminov in so celi shirani in zilavi.
Mmmm bio very good.
Zdaj bo se nekdo prisel in rekel, da ima najrajsi domaca posrana jajca. Tista katera niso posrana nimajo tapravega okusa.
Mmmm bio very good.
Zdaj bo se nekdo prisel in rekel, da ima najrajsi domaca posrana jajca. Tista katera niso posrana nimajo tapravega okusa.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
mrpiagg ::
Page http://www.customgrills.si/category/ste... ali njegova delavnica https://www.jezersek.si/si/akademija/de... (Steak, tak, kot mora bit!). Boste kar naenkrat videli, da so nam "prodajal" popolnoma napačna navodila ... In ja, termometer je obvezna oprema za stejke. Tri-tip je pa med boljšimi in zelo poceni.
kuall ::
Jaz skor vsak dan jem goveje zrezke od 7 let stare krave pa moram rečt, da se ne naveličam, je dobro. Kupil sem kladu za tolč meso in od takrat je mehko.
Včeraj pa sem jedel burek od te iste krave - sloji domače čebule in mletega mesa in testa in je bilo tudi zelo dobro.
Včeraj pa sem jedel burek od te iste krave - sloji domače čebule in mletega mesa in testa in je bilo tudi zelo dobro.
Raptor F16 ::
Jaz skor vsak dan jem goveje zrezke od 7 let stare krave pa moram rečt, da se ne naveličam, je dobro. Kupil sem kladu za tolč meso in od takrat je mehko.
Včeraj pa sem jedel burek od te iste krave - sloji domače čebule in mletega mesa in testa in je bilo tudi zelo dobro.
Rukni v flajšmašino in naredi bolognese
Tudi dobro, če znaš.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
kuall ::
To je karamon-flajš, ravnokar jem, z domačimi kumarami in solato.
Kje dobit najcenejše in najboljše zrezke? Če sam zrediš in če znaš tako pametno ravnat, da imaš 2 uri dela na teden. Da se. Tako jaz nameravam zrihtat stvari.
Kje dobit najcenejše in najboljše zrezke? Če sam zrediš in če znaš tako pametno ravnat, da imaš 2 uri dela na teden. Da se. Tako jaz nameravam zrihtat stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
qwertyy ::
Mene pa zanima, katera restavravija v LJ ali okolici dela po vašem mnenju najboljše steake?
Steinkauz ::
Sorbara je bila meni precej brezvezna in ni bilo vredno dnarja.
Čompa je kul, najboljši mi je bil kralj žara.
Čompa je kul, najboljši mi je bil kralj žara.
link_up ::
huh, tole meso je pa gnilo fantje in direkten razlog za bbq omako, ki je btw nagravzna za nase razmere. Te amerikanci so res cez les s temi svojimo kravami in steaki. Preprosto niso znali konzervirati mesa in rezultat je tu...dobro so vas nategnilo. :)
In and Out
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Alfa Dog ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero ponev? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 58691 (614) | Twixz |
» | Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 48670 (25875) | Gagatronix |
» | Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21984 (14000) | |
» | Kateri del goveda je "tenderloin"?Oddelek: Loža | 13976 (10756) | fikus_ |