» »

Vprašanje glede montaže rekuperatorja

Vprašanje glede montaže rekuperatorja

techuser ::

Zanima me, ali je povsod tako, da ti rekuperator zmontirajo in naredijo samo vtikač in to je vse? Namreč v angleških navodilih je pisalo, da je možnost stikala, kjer lahko preklapljaš med dvema načinoma.

Naprava ima namreč možnost, da dela na low ali high način, 60 in 106 m3 na uro pretoka zraka. Pri meni so nastavili na low, torej na 60 m3 na uro, rad pa bi uporabil tudi high torej 106 m3 na uro pretoka zraka, ker mi je premalo za moje potrebe.

V angleških navodilih je napisano, da se vgradi stikalo, kjer lahko spreminjaš način delovanja. Zanima ali potrebujem za to električarja ali lahko to naredim sam in kaj potrebujem. Na šesti strani je slika kako bi to moralo izgledati za model EU5-E. http://www.mitsubishitech.co.uk/Data/Lo...

Hvala vsem za odgovore.
  • spremenil: techuser ()

matobeli ::

Zgleda da so ti šlampasto vgradili. Nej pridejo popravit.

Drugače pa ja, najbolš bo da ti električar oziroma inštalater za te gizmote zrihta. Ker je pač napeljava zraven in nočeš da te strese. Sam postopek je v resnici enostaven, če veš kaj počneš.

Verjetno bi pa rabil samo en konec dvožilnega kabla in stikalo.

techuser ::

Napeljave ni zraven, ker so mi iz rekuperatorja dali samo en kabel in na koncu vtikač. Jaz pa lahko edino kupim takšno vtičnico na daljinca da izklopiš in vklopiš napravo ko ti paše. Samo v navodilih je predstavljeno tako, da bi lahko bil gumb za preklaplanje načina delovanja. Drugače je rekel, da mora to on pridet naredit in seveda pokasirat, da bo vedno preklapljal fizično. Neoriginalni daljinec pride pa 140 EUR, ne hvala. Pri emosu imajo vtičnico na daljinca za 14 EUR in potem rabim samo še nekaj, da se lahko preklaplja na low in high način.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

matobeli ::

Če maš točno un model kot piše potem nimaš na napravi nič za preklapljat. Tadrugi model, tudi predstavljen v teh mavodilih pa ima na napravi.

Tvojo napravo je verjetno treba odpret in še en kabel potegnit z stikalom. Ampak lahko da je kaj drugače, ker nimam sheme priklopa

techuser ::

To je ta drugi model, najnovejši EU5. Ker nisem električar me zanima kakšen kabel se ponavadi kupi za te stvari, ker bom verjetno kar sam naredil stvar pa šel v kakšno elektro trgovino.

matobeli ::

Sem pogledal v installation manual kako je zadeva narejena. Glede na to da moraš operirat z visoko napetostjo in ne samo enim signalnim stikalom ti odsvetujem da karkoli sam počneš.

1. preveri kako je z garancijo v primeru da kdorkoli ki ni pooblaščen odpira
2. Vsak štromar ti bo znal zvezati po regelcih
3. Če res hočeš sam, na strani najdi Installation manual za tvoj rekuperator. Notri piše kakšno stikalo rabiš in kakšne žice.

techuser ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

starfotr ::

Po shemi sodeč, rabiš menjalno stikalo. Ne vem kaj imaš sedaj zmontirano, katero linijo stikal in vtičnic. Če veš, potem izberi isto, ter najemi enega električarja, da ti zmontira dozo in poveže vse skupaj. Povezava je še najmanj, največ dela bo štemanje, kitanje in beljenje.

matobeli ::

Zdej nima nič, samo šuko vtikač in navadno vtičnico, tko da ni nič podometnega.

Samo kabel se zamenja. Stikalo mora bit tropolno, pomojem se take uporablja za električne žaluzije (off, gor, dol, oziroma v tem primeru off, stopnja 1, stopnja 2)

Nič kar ne bi znal katerkoli električar uštimat.

techuser ::

Okay, če bi kupil vtičnico na daljinca, da lahko kdaj ugasneš na daljavo, potem bi potreboval 5 žilni kabel ali bi moral ločeno imeti 3 žilni kabel in potem še kabel za izmenjavo načina 1 in 2? https://www.mimovrste.com/podaljski-raz...

Samo kakšno stikalo bi potem moral imeti, da bi to vse skupaj delovalo, ker bi rad imel daljinca. Navadno stikalo, kjer imaš on off in oba načina je ponavadi nadometna ali podometna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28676200 (4051) barracuda
»

Blokada faze v eno smer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
334966 (3597) int47
»

Tehnično vprašanje za rekuperator

Oddelek: Pomoč in nasveti
51187 (792) techuser
»

Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)

Oddelek: Loža
3211021 (9741) fosil
»

Napeljava kabla

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
176131 (3705) mirator

Več podobnih tem