Forum » Pomoč in nasveti » Kako "power on" na laptopu?
Kako "power on" na laptopu?
matobeli ::
Moj setup:
Imam leptop priklopljen na en USB C (napajanje,video,USB). Kar pomeni da je 90% časa spravljen z zaprtim ekranom.
Leptop ugašam z zaustavitvijo sistema.
Zdej pa problem:
Kadar ima leptop položen ekran ga power tipka ne zbudi.
Kakšna pametna alternativa? Ali lahko preko USB tipkovnice izvedem power on ali deluje to samo če je v spanju.
Rad bi se izognil sleep varjantam če je možno.
Imam leptop priklopljen na en USB C (napajanje,video,USB). Kar pomeni da je 90% časa spravljen z zaprtim ekranom.
Leptop ugašam z zaustavitvijo sistema.
Zdej pa problem:
Kadar ima leptop položen ekran ga power tipka ne zbudi.
Kakšna pametna alternativa? Ali lahko preko USB tipkovnice izvedem power on ali deluje to samo če je v spanju.
Rad bi se izognil sleep varjantam če je možno.
krneki0001 ::
V biosu poglej kako je z zbujanjem računalnika. Lenovo vem da imajo možnost usb non stop prižgan in preko tipkovnice lahko tudi prižigaš računalnik.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
matobeli ::
Ja imam to možnost, ampak zgleda smo iz sleep mode in ne tudi iz power off stanja.
Sem se že sprijaznil da bom pač z spanjem delal.
Pa imam zdej drugo težavo. Miško imam nastavljeno da ne zbuja računalnika. Ampak miška ne_zbuja računalnika samo prvi sleep mode po polnem shutdown. Vsak naslednji sleep pa zbudi, čeprav je od_kljukana v nastavitvah.
Poleg tega da miš zbuja računalnik ga zbuja z "slide up+login" animacijo. kar sem v nastavitvah spremenil samo na "login" (tisti človeček v krogu).
Če zbudim preko tipkovnice mi pokaže samo login screen, tako kot je nastavljeno.
A lahko še kaj naredim?
Sem se že sprijaznil da bom pač z spanjem delal.
Pa imam zdej drugo težavo. Miško imam nastavljeno da ne zbuja računalnika. Ampak miška ne_zbuja računalnika samo prvi sleep mode po polnem shutdown. Vsak naslednji sleep pa zbudi, čeprav je od_kljukana v nastavitvah.
Poleg tega da miš zbuja računalnik ga zbuja z "slide up+login" animacijo. kar sem v nastavitvah spremenil samo na "login" (tisti človeček v krogu).
Če zbudim preko tipkovnice mi pokaže samo login screen, tako kot je nastavljeno.
A lahko še kaj naredim?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik se sam zbujaOddelek: Pomoč in nasveti | 1745 (1225) | nsa_ag3nt |
» | Računalnik se sam prižiga in "zbuja"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1981 (1816) | solatko |
» | Laptop se instantno zbudi iz sleep/hibernateOddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1224) | fujtajksel |
» | zbudi računalnik z ir daljincemOddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (996) | BorutK-73 |
» | Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...Oddelek: Operacijski sistemi | 2767 (2531) | Jst |