Forum » Operacijski sistemi » Dual boot in dostop do skupnih podatkov
Dual boot in dostop do skupnih podatkov
i33a ::
Pozdravljeni, na računalnik bom namestil Windows 10 in Ubuntu 18.04 LTS v dual boot načinu.
Zanima pa me, če obstaja kakšna možnost, da rezerviram del diska, ki bi bil dostopen z obeh OS-ov in bi lahko oba z njega brala & pisala?
Se to da narediti? Kako?
Zanima pa me, če obstaja kakšna možnost, da rezerviram del diska, ki bi bil dostopen z obeh OS-ov in bi lahko oba z njega brala & pisala?
Se to da narediti? Kako?
i33a ::
Super, hvala :)
Na kaj moram pa še biti pozoren, ko bom nastavljal stvari, da bo vse skupaj bolj stabilno?
Da se grub in to ne povozi kdaj s kakimi update-i?
Na kaj moram pa še biti pozoren, ko bom nastavljal stvari, da bo vse skupaj bolj stabilno?
Da se grub in to ne povozi kdaj s kakimi update-i?
Ozric ::
Ribič ::
Niti ni treba narediti nove particije, v Ubuntu lahko nastaviš, da ti sistem avtomatsko mount-a Windows particijo. Iz linux-a boš tako imel dostop do Windows particije, kjer bodo pač v nekem folderju vsi tvoji podatki, v Winsih pa boš itak imel dostop, saj bo ta folder na isti particiji. Pazi samo pri imenih datotek - v linux-u lahko pri poimenovanju datotek uporabiš določene znake, ki jih v Winsih ne smeš. Če se bo kakšen znak znašel v imenu, potem te datoteke ne boš sposoben izbrisati s strani Windows. Vsaj tako je bilo pri Win7, za Win10 pa nisem prepričan a po moje je isto.
lp
lp
Vse ribe so mi pobegnile!
Master_Yoda je izjavil:
A probleme, ko ti windows 10 feature update pokvari bootloader so ze resili ?
Chroot pa grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg? Oz. update-grub ;)
Ja pa reinstall seveda ...grub/grub2 odvisn od distrota
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ozric ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows-linux!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1266) | kristjan007 |
» | GRUB linux boot loaderOddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1542) | Icematxyz |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1331 (1113) | Robocop1 |
» | Izbira operacijskega sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1733 (1299) | Jernej88_ |
» | Kateri boot manager?Oddelek: Operacijski sistemi | 1797 (1523) | sidney |