» »

Vračilo Štipendije

Vračilo Štipendije

1
2
3

čigra ::

In omenjeni dokument je mnogo daljši, ne zgolj ta 1 stran!?

Truth ::

Zadnjo na račun sem prejel september 2013, nato pa se je poračunavalo, ja sam 3. letnik nisem dokončal in zdej hočjo nazaj, vendar js je nočem dat, kr sploh nisem prejemal, oni pa v odločbi omenjajo da sem prejemal

hamez66 ::

Ja če so z njo odplačevali tisto iz prvega, potem si jo prejemal.

tony1 ::

Po tem doseč nisi bil upravičen niti do kompenzacije v 3. letniku; torej bi moral vrniti celotno štipendijo iz 1. letnika. Reši te lahko samo zastaranje, če so pogoji zanj izpolnjeni.

Je znesek 1240 EUR znesek celotne štipendije iz 1. letnika?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Kalibri ::

čigra je izjavil:

Po 5 letih zastara izvržba. Dolg pa po 10 letih (če je bila izvržba vložena v 5 letih). Če od 2013 do 2018 niso vložili izvrzbe, je zastarala. In dolga več ne more biti!

To je precej po kmečko.

znesek 1. letnika je bil x2 ranga

Pa si kdaj končal za študij ali ne?

Če si zadnjo "neupravičeno" šipendijo prejel leta 2013, je pa itak zadeva absolutno zastarala (10 let od dne...)

Sej pač logično. Upravičen si samo do štipendije iz 2. letnika, s to pa si poplačal približno polovico tiste iz prvega, dolžan si pa še za drugo polovico iz prvega, torej 1740 eur.

diplomo bi moral oddati, pa je nisem

Truth je izjavil:

diplomo bi moral oddati, pa je nisem

Pa si diplomiral? Če si, jim jo pošlji in bo postopek moral biti ustavljen.

Kaj to pomeni, oddati, presneto? Si diplomiral ali nisi?

Samo na CSD nisi poslal kopije diplome?

To je ogromna razlika.

Če ni naredil 3. letnika, kako bo diplomiral?

Po dveh straneh ugotovimo, da je štipendijo za 3. Letnik prejemal, vendar ga ni dokončal. Logično torej zahtevajo za 3. Letnik. Tale faks od OPja že ni bil tako težak. Verjetno mu bo draga šola, če tega noče razumeti.

Zdi se tako!

Ne, nisem diplomiral, zato želijo nazaj, sam zakaj bi mogu vračat če itak je nisem prejel, tud če se je poračunavala za nazaj

Ne upam vprašati, za kateri faks gre: PF ali FF ne more biti, FMF tudi ne, EF (upam) ni... Ostane FRI :D

Zgodovina sprememb…

Truth je izjavil:

Ne, nisem diplomiral, zato želijo nazaj, sam zakaj bi mogu vračat če itak je nisem prejel, tud če se je poračunavala za nazaj

Težka bo s tabo. Malo premisli, vleces namreč napačen zaključek.

To je čist nerazumljivo, da bi vračal nekaj, kar nisi niti prejel!

Če je zadeva iz leta 2013/14 pa je (ali pa bo v kratkem) absolutno zastarala!

Truth je izjavil:

Vrniti moraš preveč izplačano razliko med 1. letnikom in 2./3. letnikom.

čigra je izjavil:

Zato pa ga lovijo z izvršbo.

Vrniti mora, ker ni diplomiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()

V zakonu ti lepo piše, da ima organ pravico zahtevati vračilo, če tudi je zadeva zastarala.

Tvoja naloga pa je (tako je v zakonu), da uveljavljaš zastaranje !

Razumeš?

Kalibri je izjavil:

čigra je izjavil:

Zato pa ga lovijo z izvršbo.

Vrniti mora, ker ni diplomiral.

Ne rabi, če je zadeva zastarala!!!

Ampak mora pred organom zahteati/se sklicevati na zastaranje!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

Tako je, moral bo ugovarjati in organ opozoriti na pretek roka za zastaranje. Avtomatsko ga ne bodo kar upoštevali.

tony1 je izjavil:

Tako je, moral bo ugovarjati in organ opozoriti na pretek roka za zastaranje. Avtomatsko ga ne bodo kar upoštevali.

Tako je. Niso dolžni oni upoštevati zastaranja. Stranka ga mora v dopisu uveljavljati!

Bi bilo fajn vedeti, kdaj je bila dana odločba, da mora štipendijo za 1. letnik vrniti, ker mislim da od tega dne potem teče rok zastaranja.

Ločiti je treba pojma zastaranje izvršbe in zastaranje terjatve.
S tem da ima davčna izvršba neke svoje fore.
Neroden kot je bo s tem, ko ugovarja zastaranje priznal terjatev. Kar ste ga lepo podučili.
Čeprav mu pamet trenutno nosi, da ni nič dolžan.

" Neroden kot je bo s tem, ko ugovarja zastaranje priznal terjatev. Kar ste ga lepo podučili."

Nepoznavanje prava škoduje... :P

Če je ta odločba iz 2018, potem bo moral plačati...

tony1 je izjavil:

" Neroden kot je bo s tem, ko ugovarja zastaranje priznal terjatev. Kar ste ga lepo podučili."

Nepoznavanje prava škoduje... :P

Če je ta odločba iz 2018, potem bo moral plačati...

Če je dolg iz 2013 je nastopilo absolutno zastaranje terjatve (in s tem dolga). V njegovem primeru (vračilo nekega "socialnega" transferja dobljenega od države)

Drugače je v odškodninskih zadevah (tam absolutnega zastaranja terjatve ni, če je le v roku 5 let upnik vložil izvršbo).

Zgodovina sprememb…

ta odločba je iz 2019 za štipendijo 2017/2018, ki je tudi poračunavala štipendijo 2012/2013 za katero odločba o vračilu je bila izdana oktobra 2014

Po mojem je potem dolg nastal oktobra 2014 in še ni minilo 10 let. Laično mnenje, se razume.

Truth je izjavil:

ta odločba je iz 2019 za štipendijo 2017/2018, ki je tudi poračunavala štipendijo 2012/2013 za katero odločba o vračilu je bila izdana oktobra 2014

Kaj ti ni jasno?
Dobil si štipendijo 2018. Porabila se je za proračun dolga iz 2014. Sedaj moraš vrniti štipendijo 2018.

Jaz sem imel podoben primer (gre za globo za prekršek iz leta 2012,sodna odločba pravnomočna 2013).

Konec lanskega leta dobim odločbo s strani davčnega organa da moram znesek poravnati v 60 dneh (to jim najbrž program signalizira par tednov/mesecev pred absolutnim zastaranjem najbrž).

Kličem odvetnika in mi lepo razloži: tvoja zadeva je absolutno zastarala, vendar moraš organu poslati dopis, da uveljavljaš zastaranje (tak nekak).

Pošljem dopis in čez kaksen mesec dobim odločbo, da so postopki ustavljeni.

Kalibri je izjavil:

Truth je izjavil:

Kaj ti ni jasno?
Dobil si štipendijo 2018. Porabila se je za proračun dolga iz 2014. Sedaj moraš vrniti štipendijo 2018.

To je neka totalna zmeda! 2018/2019 si dejansko dobival štipendijo, ampak je nisi dobival v denarju, temveč so z njo odplačevali štipendijo iz 2012/2013?!?8-O

Zgodovina sprememb…

Nekam počasen si kolega. 8-)

Ampak počasi se daleč pride. :) :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

S štipendijo 2018/2019 odplačeval dolg za štipendijo 2012/2013?

Pa saj to ni mogoče!!!

Zgodovina sprememb…

Baja ::

A je to sploh možno? ti lahko štipendijo vzamejo za vračilo?

Al OP malo trola?

Baja je izjavil:

A je to sploh možno? ti lahko štipendijo vzamejo za vračilo?

Al OP malo trola?

Trola!

čigra je izjavil:

Pa saj to ni mogoče!!!

Verjetno je mogoče, ker je ni vrnil leta 2014, ko je bil k temu pozvan. (Bil je upravičen do prejemanja štimpendije leta 2018, pa so pač z njo najprej pokompenzirali njegov stari dolg. To se zdi nekoliko po domače, možno pa je, da imajo to pravno urejeno.)

Zgodovina sprememb…

Da, ker sem klicaril ministrstvo in csd, celo poslal prošnjo o odpisu, pa ni nikdar bilo odgovora, čeprav sem letnik to isto študijsko leto dokončal, ko sem prejel odločbo o vračilu

tony1 je izjavil:

čigra je izjavil:

Pa saj to ni mogoče!!!

Verjetno je mogoče, ker je ni vrnil leta 2014, ko je bil k temu pozvan.

To ni možno!!!

Truth, stopi do odvetnika, bo tožil Ministrstvo/CSD, da je nekaj počelo brez odločbe oz. nezakonito!

Še odškosnino lahko dobiš za "nezakonski" nateg države!

Truth je izjavil:

Da, ker sem klicaril ministrstvo in csd, celo poslal prošnjo o odpisu, pa ni nikdar bilo odgovora, čeprav sem letnik to isto študijsko leto dokončal, ko sem prejel odločbo o vračilu

Idi k odvetniku!!!

Zgodovina sprememb…

Možno je, da ni zakonsko pokrito, bi pa vseeno opozoril, da so mu hoteli narediti uslugo. Če ne bi jim bil dolžen še več denarja.

tony1 je izjavil:

Možno je, da ni zakonsko pokrito, bi pa vseeno opozoril, da so mu hoteli narediti uslugo. Če ne bi jim bil dolžen še več denarja.

Takšnih uslug se ne sme delati!

Edino pravilno bi bilo, da mu štipendije 2018/18 sploh ne dajo (če že).

Zgodovina sprememb…

To bi bilo še huje, saj je bil do nje upravičen :).

Edit: lahko tudi tako gledaš: saj mu je niso zares dali :)).

Zgodovina sprememb…

po pravici je nisem zaprosil za 2. letnik ne za 3. zaradi slabega priokusa od prvega letnika, delavka mi je pa težila da moram prinesti izkaze in ji pač ugodil

Naredila ti je uslugo. Pol dolga manj imaš zaradi nje. Brez nje bi bil dolžan cel 1. letnik.

avtomatsko mi jih je podaljševala da se pokrije dolg iz 2014, jaz pa od septembra 2013 do zdaj nisem prejel enega nakazila štipendije

Baja ::

kako si ti sploh do faksa priguru ?!?

tony1 je izjavil:

To bi bilo še huje, saj je bil do nje upravičen :).

Edit: lahko tudi tako gledaš: saj mu je niso zares dali :)).

Štipendija se ne daje za vracilo nekih drugih dolgov do države. To je v neskladju z zakonom!!!

Se strinjam, ampak glej, oboje je bilo ista štipendija, pri istem organu. Pa še v korist stranke je bilo.

Mogoče je pa delavka na csd tako zrihtala in je on še kaj podpisal, da se s tem strinja. Če ni, je pa res bolj po domače in za odvetnika.

Truth je izjavil:

po pravici je nisem zaprosil za 2. letnik ne za 3. zaradi slabega priokusa od prvega letnika, delavka mi je pa težila da moram prinesti izkaze in ji pač ugodil

Delavka je tebi težila in storila "pizdarijo"!?

Eh, jaz se umikam iz te teme. Tega, kar truth tukaj piše pravna praksa ne pozna (vse to je nemogoče).

Ps truth: toži delavko, ker ti je "težila" in naredila pozdarijo!:|
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
479355 (236) čigra
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1921500051 (13793) MIHAc27
»

Vrnitev državne štipendije

3114270 (11209) MadMicka
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

7834875 (15078) next3steps
»

vračilo štipendije

Oddelek: Šola
268145 (5365) St235

Več podobnih tem