» »

Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj

Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj

1 2
3
»

krneki0001 ::

icko je izjavil:

206 tisoč.

Ok da se ne prepucavava. Jaz sem kupoval hondo acc., V70 d5, ali E-klasso 250cdi. In povsod bi pri enakem vložku profitiral več kot 3k€. S tem da bi dobil res top avto.


Vem kaj si kupoval (si na našem forumu že pisal), ampak oboje bi še ceneje dobil iz Italije kot iz nemčije.


E klasa (avto ima 150KM, 78k kilometrov prevoženih) z AMG opremo in izgledom, 2017 letnik, pride okoli 40k iz Italije, iz nemčije pa preko 50k. Za 40k jo je kolega uvozil prejšnji teden. Povhna cena ob izzidu avta je bila okoli 70.000 evrov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

icko ::

Verjemi da sem gledal ita, belgija nl šwe in nemčija. Accorda type s v ita nisem videl nobenega. Še v D jih je le eno par.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: icko ()

krneki0001 ::

Ja, samo to je čista eksotika glede na passate, gnojfe in podobna jajca.
To so avti za specifične kupce. Pa vas ni veliko ki to kupujete.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

icko ::

Je, ni pa napram v70 in e klassi. No kakorkoli, moj mehanik me prosi za alltracka passata pa bomo videli realno stanje iz prve roke.

krneki0001 ::

Boš povedal. Alltrack je spet bolj ko ne eksotika in je pri nas itak višja cena, ker ljudje mislijo da imajo nekaj več, ko prodajajo ta avto.

Drugače je pa tako. Avtomobili se že prodajajo za tako visoke cene pri nas, prodajo se pa potem za nižje (tudi konkretno nižje, če se mudi prodati), ker drugače ne bo noben kupil.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

solatko ::

imagodei - Debata o registraciji vozil je off topic in je samo debata, zato sem ti napisal, da če te ta tema zanima, imaš na netu zkonodajo vseh držav in si željene podatke poišči, tema je popolnoma druge narave in je ta debata o totalkah samo zasuk v drugo smer. Vem za primer, ko je bil avto zasežen, čeprav pri nas uradno registriran, v nemčiji pa je bil v evidenci vozil odstranjenih iz prometa zaradi totalke. Napisal sem pač tisto, kar mi je povedal prijatelj, pa tudi kak zavarovalniški agent ti bo povedal podobno, brez, da bi ti limal linke.

Pri nas redko katera zavarovalnica označi karambolirano vozilo, kot totalka, velika večina je ekonomskih totalk, saj morajo totalko zadržat sami, izplačat znesek po ET in sami poskrbet za uničenje, oziroma za odprodajo rezervnih delov.

V tujini je večino razbitin (ne malenkostne poškodbe pleha) označenih kot totalka, ti kot oškodovanec pa si napoten k uradnem prodajalcu poškodovane znamke vozila in imaš možnost vzet podoben avto, istega letnika, brez doplačila, če hočeš pa mlajše vozilo pa pač doplačaš nekaj denarja, poleg zavarovalne vsote. Naš trg je premajhen in uradni prodajalci nimajo toliko rabljenih vozil na zalogi, da bi lahko z zavarovalnicami sodelovali pri nadomeščanju škod. Zato ti pri nas ocenijo procentualno uničenost vozila, ti pustijo razbitino, ti pa se potem s tem tako ali drugače ukvarjaš sam.

Pri nas lahko kupiš vozilo na odpadu, ga porihtaš in normalno registriraš in ponovno spraviš v promet, zunaj to ni možno, razen za veterane (če ga greš obnavljat).
Delo krepa človeka

imagodei ::

solatko je izjavil:

Vem za primer,

Zeh.
- Hoc est qui sumus -

FTad ::

krneki0001 je izjavil:

Saj sem, pa na mobile.de najdem pasata z 2.0tdi motorjem in med 50 do 70k kilometri v nemčiji za 17.980. To je najnižja cena za 2.0TDI. Pa še ta je v Dresdnu, tako da te prevoz do sem pride ogromno.

Najdem pa 1.6tdi za 13.8k.


sam tile niso ravno highline trim oz z neko extra dobro opremo.

fosil ::

solatko je izjavil:

Cuzreasons - Problem je v tem, kako zavarovalnica označi vozilo po nesreči - lahko gre za ekonomsko totalko, ker se popravilo pač ne izplača ali tehnično totalko, ko je vozilo tako uničeno, da ni več za na cesto.
Nekatera dražja vozila, so lahko zelo malo karambolirana pa postanejo zaradi varnostno tehničnih zahtev - totalka, nekatera pa so lahko zelo razbita pa se jih da čisto lepo poštimat, samo za zavarovalnico, cena popravila ni sprejemljiva.

Totalk zaradi tehničnih specifikacij ni možno uporabit za vožnjo, temveč izključno za rezervne dele, zato ti v tujini vozilo, ki je bilo kljub temu popravljeno in registrirano v drugi državi izločijo iz prometa, če te ob preverjanju slučajno dobijo.

Pri nas praviloma zavarovalnice določijo ekonomsko totalko, v prometno razvitih državah pa večinoma tehnično totalko in se ta vozila izločijo iz registra vozil.

Avtomobili pod totalko, se praviloma popravljajo v drugih državah ali na črno.

To seveda ne drži, da ne bo kdo slučajno temu verjel.
Zavarovalnica gleda samo ali je vozilo ekonomska totalka in nič drugega.
Tudi niti slučajno zavarovalnica nobenega vozila ne izloča iz prometa saj zato nima pristojnosti.
Tako je!

T-h-o-r ::

Nov avto kupovat se mi zdi bedarija. Po prebiranju raznih tem o kupovanju rabljenih avotmobilov v SLO. pa človek dobi paranojo, da potem ne želiš od nikogar nič kupit. Kako sploh nabavit avto v slo? Trenutno mam eno staro kanto, ki sem jo kupil od staršev, ko sta si kupila novega :D ker novega zdaj več ne bosta kupovala, me zanima, kako sploh nabavit nek drug avto, da te ne boli glava?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

fosil - Pri nas!!!!!

T-h-o-r - Vsekakor z nekom, ki se na rabljena vozila spozna ali od lastnika, katerega dobro poznaš in vsaj približno veš, kako vozi in kaj se je z vozilom dogajalo.
Delo krepa človeka
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
228163366 (4364) fujtajksel
»

Avtohiša, ki vrti kilometre rabljenim vozilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35880046 (49132) hojnikb
»

Iščem prvi avto. Budget od 5 do 8k. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13330252 (26308) tomhuggins
»

Kilometre pri avtu se z lahkoto prilagodi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19836450 (25194) shadeX
»

Karambolirano vozilo

Oddelek: Na cesti
4211715 (9790) Martin Krpan

Več podobnih tem