» »

3comUSR ISDN ProTA (telekom - problemi)

3comUSR ISDN ProTA (telekom - problemi)

matic ::

Ima se kdo mogoce to sranje imenovano isdn terminal adapter, ki ga dobis pri solu zraven v paketu? Pa ma se kdo full problemov? TA se mi vcasih sploh ne odziva, se kr noce prklopit.. sploh ga comp. ne zazna!? Zanima ce ma se kdo kksne taksne in drugacne probleme? Jih je kdo kaj resil??

Za konec se.. se je kdo z njim zajebaval kaj tudi v linuxu?? 8-O Kaj uspeha?? Ce ja.. hitro spororoci kako!!!:D

teac ::

Ej Matic. Ta modem je kr dober, samo majo na Siolu neke probleme zadnje čase!! Ja, tudi meni se včasih spljoh ne odziva, al pa mi povezavo tu 10-15s vpostavlja(normalno 5s). Za Linux pa ne vem, kak je z tem modemom?!? :D

PIII850 ::

Ja fanta, tudi jz sem meu tak problem. Bo treba masinco
lepo postavit nazaj na default vrednost, ne pa da procesorje navijate. Ga mate mogoče na USB vodilu??

Men se ni odzival zaradi OC, zakaj vama ne vem, samo mozno je da je to to.

lp

matic ::

ja res je da ga mam na usb.. nimam pa nc oc!! Tko da.. prkloplen sem pa na k2.net ne na siol.. in to mi ela skos! ;(;(

teac ::

Ja, ga mam jaz tudi na USB!:\Hmmm....

MadMax ::

Vsaj polovica teh modemov je cist zmedenih...
Nenavit PC, priklop preko COM porta, pa si kar vzame 2 liniji! Ko bi jih vsaj uporabljal, ampak ne: zasede obe, dela pa samo prek ene>:D
Da ne govorim o tezavah z analognimi izhodi...
Ta telekom je pa tut eno tele v komi...

Tassador ::

Jst mam isti problem!Dvakrat se konektam pol se pa modem ne odziva vec!!Use sem ze probu formaterat disk, reinstallerat,..Navitga nimam nc edin enkrat sem flashu modem, sam sem mel ze prej enake probleme:(

Dami ::

Jst mam modem (tud ext. Pro TA na com1) skoz vkloplen, pa ga včasih winsi sploh ne prepoznajo....kot da ni prikloplen.....resetiram in stvar dela....sam to je ratal že moteče. Drgač pa nimam pripomb (lepo dela na eni liniji) čeprav zadnje cajte ful dolg traja da se konekta (na arnes), analogni dalinc pa tud brez problemov dela.
:):)

Dr.Miha ::

jst sm zamenjal že dva modema te sorte, zele mi pa lepo dela.
Prejšnji ni hotu nekega lepega dne sprejemat podatkov, pošiljal jih pa je... :))
prvega mi je pa strela skurla
Za domovino z Nintendom naprej!

matic ::

( Dami: ) Vcasih pomaga da damo napajanje na modemo izkopis pa vklopis pa dela dalje, vcasih je pa trba prov celoten comp. resetirat! Drugace pa meni se vedno lepo connecta na eno linijo! In pa v win2k se mi vseeno zdi da dela malo boljse kot pa v winME, ceprov v win2k splohh nisem instaleru gonilnikov na cdju, ampak kr od win2k uporabljam.. Pri flashanju mi pa sploh ni uspel, samo TA s je full segrel, sem se ustrasu da se bo skuru, pa se alert je zacel rdece (ne oranzno) svetit!! Tko da nisem vec probal! ;(

Shaky ::

Men dela brez problemov (W2K), dela pa tud v Linuxu na COM, za USB pa ne vem.

~Panter~ ::

No, jest mam isti modem, pa mam cel 300@450, prkjučenga mam na USB, pa win ME gor pa mi dela b.p., najprej sm ga meu pa na com portu, pa mi ga je neki srou.

matic ::

Panter se ti nikol ne dogaja da se ne odziva? Se noce prklopt na net in mu mors VSAJ uzdai napajanje prekint pa vklopt!? Ker men se to non stop.. polovico poizkusov.. ;((

No jest mam edin win2k.. pa mi tut control center ne dela, k mi je prej pr winMe delal! Mi pa tudi prve znake zivljenja pokazal se un drug program "modem nevem kaj".. ampak samo prve znake.. skratka ubijalsko znac zadeva.. saj za1x!!

OrlyTM ::

Te modemi so čist čudni ... če ga mam jest na USB prkloplenga sploh ne dela .. kr neki ga mede ...

na com načeloma dela ... čeprov tud kokr kdaj ... mi je pa analogni izhod crknu kmal pa pr telekomu nimajo nobenga za zamenat, so ga hotl na servis dat, pa sm čist znoru, da ne bom 45 dni brez modema..

pa je še kr pokvarjen :))

v glavnem to smrdi do neba !

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

kockish ::

Tudi jaz imam ta ISDN adapter in win2k.



Za zacetek, control center v win2k ne deluje. Podpore seveda ni.

Na COM dela uredu.

Na USB zajebava - ce je vklopljen ko vkljucim pc se konekta normalno, ampak internet ne deluje. Pa se disconnect ne deluje in moram zadevo izklopiti iz elektrike. Problem resujem tako, da ko se pc ugasne, izkljucim zadevo, ko pa pride spet v winse ga vkljucim in zadeva deluje normalno.

Btw: te pizdarije pocnem samo zato, da imam pri online igranju manj pinga (kakih 20 manj).

NiggerBob ::

...tudi jaz imam probleme z delovanjem na USB, včasih se priklopil OK; po 5 minutah nenadoma odletel z linije, naslednjoič sploh ni hotel klicat,...itd..
Na COM je večinoma OK. Potegnil nov Control center iz neta, flashal modem, preizkusil vse možno, ampak delovanje na USB je total v ku*cu.
OrlyTM: tudi meni je strela skurla analogni izhod, sem počakal, da je sezona strel minila, vzel TA in šel pizdit na Telekom. Tip pa je pizdil nazaj, kaj sploh hodim k njim, da oni nimajo s tem nič???????, kaj sploh nosim TA, naj ga pustim doma in pokličem servis in mi dal številko servisa. Poklical servis, ful prijazen serviser v Telekomi delovni obleki in s Telekom nalepko čez avto prišel do mene čez 10 minut, prinesel rezervni TA, zamenjal, preizkusil, pregledal garancijo, skratka šok zame, kaj takega od Telekoma v MB nisem pričakoval. Control center (takrat je bila še stara verzija z original CD) ni delal v WinME, zato ni mogel data porta na TA pravilno kofigurirat z ISDN Line wizardom, tip odnesel TA na servis, obljubil, da pride čez pol ure nazaj.
TA preprogramiral, čez 30 minut res prišel nazaj, vse priklopil in se lepo zahvalil.
Sem osamljen primer ali se je pri Telekomu res kaj spremenilo?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

OrlyTM ::

NiggerBob: si osamljen primer ... jest sm klical servis, pride serviser, reče da nimajo več teh TA, da pa mi lahko da novo NT enoto, ki bo imela svoj analog izhod ... seveda naj plačam 30k/sit in je moja ... mislm .. sm ošpice dobu, popizdu, fertik ... sm ga najagov ... še zdej mam pokvarjen modem, sm pa dubu nt enoto za 10k/sit in mi jo je en telekomovc free montirov.

Naslednja stopnja .. kabel modem

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

NiggerBob ::

Orly, očitno te je tip nalagal -> pri Telekomu v MB se še vedno da kupiti novega 3Com Pro TA-ja, mislim da je okrog 56 Ksit;(
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

sb ::

Ej fantje, ti modemi so sami po sebi zanič - po domače "amerikanci" k to deljo o ISDNju nimajo kej dost pojma. Na telekomu jih načeloma nimajo, ker so jim naredil preveč sranja. Analogni porti pa crkavajo tud, če nič ne treska. Slabo delajo pa tud ko so še OK. Če se slučajno odločate za nakup ISDN modema pol je najman problemov (ponavadi) z ASUSi al pa TELES (govorim za ab konvezijo) sicer pa še kakšen ELSA oz. kakšen ki spominja na evropo. Zanimiva težava je tud domžalski oddajnik, ki dela mal težav, če je kakšna dolga napeljava - če ste v bližini. Ponavadi je rešitev 100Ohm ski zaključek, če ga modem nima vgrajenega.
To se ponavad vidi tako da odletite z linije, če kdo pokliče al pa če tefon dvignete in kličete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3Com USR ISDN Pro Ta

Oddelek: Strojna oprema
281779 (1438) Wad@
»

USB ali com port

Oddelek: Pomoč in nasveti
271813 (1599) cekr
»

3Com ISDN pro TA modem - neskončni problemi

Oddelek: Strojna oprema
301369 (1069) Dr.Miha
»

Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
585149 (4291) andrej
»

win me sux?

Oddelek: Operacijski sistemi
232516 (2333) Matty

Več podobnih tem