» »

Diskovni prostor in win386.swp (Windows ME)

Diskovni prostor in win386.swp (Windows ME)

Jeebs ::

Serbus folk! Zgodila se mi je mal čudna stvar in v bistvu niti nism prepričan, da gre za napako, vsekakor pa bi rad slišal mnenje drugih. Pred nekaj dnevi sem bil mal na compu, mal igral... No in pol res kr naenkrat se mi comp začne čudno obnašat. Poženem Total Commanderja in vidm na C disku samo še kakih 5Mb diska prostih. Poženem notronov scandisk, ne najde napake. Grem dosovskega za vsak slučaj tud nič. Grem defragat disk, isto. Potem pa se spravim mal preverjat v Total Commanderju imenik Windows. No, tle pa je hakeljc. V njem je namreč win386.swp datoteka, ki od takrat ko se je to pojavilo zaseda skoraj 1GBb diska. Je to normalno? Vem, kaj je swap datoteka, samo ali je normalno da je tako velika? Kakšna rešitev? Mašina je stara 3 leta, PIII 450Mhz, z 10Gb (ja vem, malo!) diskom razdeljenim v 2 particiji. C particija velikosti nekaj manj kot 7Gb in pa cca. 3Gb D particija. Aja, pa prosu bi, če se vzdržite bednih komentarjev v stilu ''novi Windowsi'' in podobno. Že ta sranje od owca (ME) windoz dela tko ko polž.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zheegec ::

Problem je, ker ti RAMa zmanjka, potem pa piše v navidezni pomnilnik, ki se tako povečuje. Najbolje da omejiš velikost navideznega pomnilnika (control panel - system - performance -- nisem zihr za Win 9x kje točno je to) na kakšnih 512MB, samo lahko pa se pojavijo problemi s stabilnostjo, ker bo RAM poln, navidezni pa prav tako.
Nasvet: Več RAMa >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hm... 256 MB RAM-a je not v mašini, samo do zdej se mi ni nikol to zgodil. Je možno, da bi bila swap datoteka nekako sesuta? Bi pomagalo če jo zbrišem? Bi Windoze same nardile novo al bi s tem stvar še bolj zasral? Novga RAM-a sigurno ne bom kupoval, ker se mi ne splača več upgrejdat te kište. No, bom probal omejit kot si ti rekel, pa bomo vidl. :D Windowsi so itaq Windowsi. Allways ready to crash. 8-O

Zheegec ::

Kar pojdi v raziskovalca pa jo zbriši če jo lahko:D
Posnemi si z neta kakšen programček v stilu Tweak Now Power Pack in tam imaš možnost (poleg nastavitev cacha za diske in podobnih stvari) "Clear swap file at shutdown" da ti ne ostane še od prejšnjič vse mogoče v swapu.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sej vem, da ne gre prek Raziskovalca. :D No, sedajle sem nastavil kot si ti predlagal. Glede na Total Commander imam res tistih pol giga več praznega prostora in zaenkrat stvar dela stabilno. Še vedno pa mi ni jasno, kam je šlo še vsaj pol giga. No ja, očitno bom moral en dan vse pregledat pa preračunat. :\ Zaenkrat pa hvala.

P.S.: Omenjena datoteka win386.swp pa je po ročni nastavitvi swapa ''izginila''??? Vsaj v c:\Windows je več ne vidim. Je to normalno al se ofca windozam spet blede?>:D

N-E-O ::

Zanimivo tudi meni se je ta težava pojavljala.. tako da sem skoraj vse razsul... ko sem ze zbrisal to datoteko se je ponovno pojavila.. od takrat naprej ne uporabljam vec operacijskega sistema winme... Priporocam ti, da se ozres nazaj k dobrim starim Win98... Lp
Follow the white rabbit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Forcanje, da PC uporablja RAM namesto pagefile.sys

Oddelek: Operacijski sistemi
292193 (1817) Microsoft
»

64-bitni Windows preloženi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
527004 (7004) Dr_M
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556987 (5961) andrej
»

Navidezni pomnilnik (virtualni spomin)

Oddelek: Programska oprema
141625 (1386) andrej
»

Problem pri brisanju datoteke?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141898 (1757) Dax

Več podobnih tem