» »

Navidezni pomnilnik (virtualni spomin)

Navidezni pomnilnik (virtualni spomin)

Koci ::

Navidezni pomnilnik na Winsih Me sem si omejil na 128 MB. Tako spodnjo kot zgornjo mejo. Nekje sem bral, da je tko boljš. Kaj mislite vi?

frudi ::

dobro je, da nastaviš spodnjo in zgornjo mejo na isto vrednost, tako je swap file staln in ga ne premetava nonstop okoli. še boljše je, če nato defragmentiraš disk z recimo norton speedisk in mu naročiš, naj swap fajl spravi na začetek diska. tako je swap fajl v enem kosu in to na začetku, kjer je disk najhitrejši.
glede velikosti je pa tako - priporočal bi ti tam okrog 300MB, če maš 128-256 MB rama. jaz sem mel ob 192 MB rama in 200MB swap fajlu včasih probleme...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

OZZY ::

Še najbolj pa je, da narediš na disku posebno particijo, ki naj bo samo za swap fajl. Če je velik disk je lahko velika tudi kakih 500mb. Tako bo fajl vendno na istem mestu in ne bo problemov. Sam sem uporabil tudi to opcijo.

Shadowman-x ::

Vprašanje je koliko imaš osnovnega rama, če je pod 128 bi morda razmislil o nakupu dodatnega, saj so napovedane podražitve, katere so že opazne.
Sam pa imam isto nastavljen swap file, spodnjo in zgornjo mejo, na 256 MB, kljub temu, da mi Sisoft Sandra sporoča, da je to veliko preveč. Glede na to da je še nekaj prostega mesta na trdem disku me to ne moti.

Koci ::

aja rama mam 128, disk pa je 20GB

Borci ::

Po mojih izkušnjah maš 256 MB virtualnega pomnilnika več kot dovolj, tudi za grafiko. Če pa boš dobil sporočilo, da je pomnilnika premalo, pa ga počasi povečuj. Prevelika vrednost pravgotovo ne koristi hitrosti računalnika.

andrej ::

borci: a mas kak poseben razlog, da "prevelika" kolicina skodi? to je namrec zelo tezko verjet. Namrec, ce postavis enkrat vecji swap file to nima negativnega vpliva na hitrost...

OZZY ::

Se strinjam z andrejom. Ne vem zakaj bi prevelik swap fajl škodoval. Jest ga mam nastavljenga na svoji particiji, ki je velika 500mb pa stvar dela hitrej kot je prej.
Go with the flow.

Borci ::

Očitno ste bolj izkušeni na tem področju, tako da vam verjamem na besedo.

Loki ::

Ehm to, da das swap na posebno particijo, ni glih dobra ideja, razen ce je ta particija na drugem disku.
Fora je v tem, da more pri swapanju disk ful preskakovat po disku (recimo izvajanje programa in swap), kar zniza hitrost swapa.
I left my wallet in El Segundo

andrej ::

ma disk more tak al tak skakat sem in tja. Edino kar lahko z swap na loceni particijo dosezes je manjsa fragmentacija celotne particije in swap datoteke. drugace pa je najboljse, kot si ze reko, swap file na drugem disku.

Mr.B ::

Če je swap fixen fragmentacije swapa ni!
Če pa je dinamičen , oz. pustiš to sistemu , se pa fragmenteral.

Priporočila glede swapa :

1. najman toliko kolikor imaš rama , večji je nič ne škodi , samo ne pretiravaj
2. Postavi ga na drugi fizični disk po možnosti na drugi kontroler : Tako bo lahko sistem hkrati bral/pisal v swap file , ter po drugi strani delal prosto karkoli že po sistemu , recimo shranjeval word, igral igrico, karkoliže.
8-O
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

andrej ::

res je, ce je swap staticen fragmentacije swap datoteke res ni, imas pa fragmentacijo ostalih datotek po disku, ker swap file ne mores dat kar na sam zacetek ali konec diska, ampak bo nekje na sredini. Cim pa mas eno veliko datoteko nekje na sredini pa se povecuje fragmentacija ostalih...
res pa je najboljse dat swap file na drug disk. Po moznosti ga razdelit na dva diska...

frudi ::

s kakim speediskom ali mogoče tud s kakim drugim programom za defregmentacijo se čisto lepo da swap file prestavit na začetek diska.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

andrej ::

to je res.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493386 (2188) MrStein
»

Virtual memory izkljopljen - zatikanje v igrah?

Oddelek: Pomoč in nasveti
171584 (1372) Mavrik
»

Paging file[XP] ali virual memory

Oddelek: Programska oprema
131276 (1139) SasoS
»

Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?

Oddelek: Strojna oprema
371975 (1196) frenk
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556680 (5654) andrej

Več podobnih tem