Forum » Loža » Stresna služba : normalna služba
Stresna služba : normalna služba
Temo vidijo: vsi
tryhard ::
NikolormousB ::
pegasus ::
IL_DIAVOLO ::
c00L3r ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Dobro so nas natreniral. A tretja možnost pa ne obstaja? Normalno delo in učenje? Mora bit vse na silo?
Manj casa kot imas, bolj si produktiven. Fact.
In več napak narediš.
jype ::
Khm... mogoče kje v javni upravi, šolstvu, ministrstvih... ne vemGooglov recruiter me že par let klicari, če bi šel delat v Zürich za okoli sto jurjev frankov na leto. A koga zanima tak job? Če ja, se lahko naučite reči, ki jih znam, pa vas bodo z veseljem vzeli (v naslednjih 10 letih iščejo 500 ljudi podobnega profila).
napiši jih, jype
Če kdo obvlada devops, če je izkušen v Kotlinu ali če ga zanima fintech, lahko zrihtam job v Kobenhavnu za kakih 50-100 jurjev bruto.
Če bi raje delali (prepričan sem, da se da dogovoriti za podoben znesek) v Ljubljani, Bitstamp tudi išče senior level devops kadre: https://slo-tech.com/delo/2150
Če bi raje podjetje, ki ni crypto borza, je na voljo Zemanta, ki išče cel kup profilov: https://zemanta.workable.com/ (Kakšne so trenutno plače ne vem, verjetno so precej nižje kot v fintech, ampak 50k bruto za senior človeka verjetno ni pretežko izpogajat).
Skratka, služb je toliko, da ni praktično nobene možnosti, da bi jih dejansko zapolnili kvalificirani ljudje. Kadre se išče po več let in se jim ponuja vse žive ugodnosti, ker sicer ne bodo zapustili obstoječe službe. Brez službe ljudje s takim znanjem niso skoraj nikoli.
vostok_1 ::
"Elite projection"
Kot prvo, se tebi take službe zdijo izi, ker se že cel lajf s tem ukvarjaš. Kot drugo, ni da potrkaš na vrata in te zaposlijo.
Kot prvo, se tebi take službe zdijo izi, ker se že cel lajf s tem ukvarjaš. Kot drugo, ni da potrkaš na vrata in te zaposlijo.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
technolog ::
Khm... mogoče kje v javni upravi, šolstvu, ministrstvih... ne vemGooglov recruiter me že par let klicari, če bi šel delat v Zürich za okoli sto jurjev frankov na leto. A koga zanima tak job? Če ja, se lahko naučite reči, ki jih znam, pa vas bodo z veseljem vzeli (v naslednjih 10 letih iščejo 500 ljudi podobnega profila).
napiši jih, jype
Si pozabil povedat, da bi te v primeru, da bi se za to odlocil, cakalo vec nivojev tehnicnih intervjujev in approval treh razlicnih komisij, v vrhu z VP approval. Za tvoj ego bolje, da nisi sel, bi pogrnil kot zadnji hlod.
Si pozabil povedat, da bi te v primeru, da bi se za to odlocil, cakalo vec nivojev tehnicnih intervjujev in approval treh razlicnih komisij, v vrhu z VP approval. Za tvoj ego bolje, da nisi sel, bi pogrnil kot zadnji hlod.Sem že šel skozi to (Senior SRE) in dobil zeleno luč za vse, razen dveh mesecev dopusta na leto - in rekel "ne, hvala" (no, oni so to rekli, ker očitno še lahko dobijo ljudi, ki so pripravljeni viset v pisarni).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Dva meseca dopusta se da komot dobit (s sorazmernim odbitkom place), ceprav verjetno ne kar takoj po zacetku zaposlitve. Ne vem, slisi se kot tvoj tipicen bullshit, cela storija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Invictus ::
Ljudje dostikrat mešajo stres in adrenalin...
Umiriti se z leti? Če delaš non stop v istem biznisu, potem gre to malo težje...
Umiriti se z leti? Če delaš non stop v istem biznisu, potem gre to malo težje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
razen dveh mesecev dopusta na leto
Kapitalisti. Jaz imam v standardni pogodbi 66 dni, za vse od skladiščnika do vodje prodaje :)
Dva meseca dopusta se da komot dobit (s sorazmernim odbitkom place), ceprav verjetno ne kar takoj po zacetku zaposlitve. Ne vem, slisi se kot tvoj tipicen bullshit, cela storija.Meni je vseeno, ker sem že v penziji. Jaz nisem iskal službe tam, jaz sem se samo pustil prepričat, da pridem na intervju, ker še nisem delal tam in sem se hotel pozanimat, kako je. Moj tipičen bullshit je vedno resničen, mimogrede.
A ni 100k frankov bolj povprečna zadeva?Saj dobiš še neke delnice in druge bonuse, samo zapravit jih ne moreš takoj.
NikolormousB je izjavil:
Kapitalisti. Jaz imam v standardni pogodbi 66 dni, za vse od skladiščnika do vodje prodaje :)Verjetno bi zmotilo kohezijo ali kaj podobnega. Rekruter je rekel, da so mu že vsi rekli "ja" in da čaka samo še SVPje, potem pa povedal, da so ti zavrnili. Meni je prav, sem pač še naprej freelancer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mavrik ::
Si pozabil povedat, da bi te v primeru, da bi se za to odlocil, cakalo vec nivojev tehnicnih intervjujev in approval treh razlicnih komisij, v vrhu z VP approval. Za tvoj ego bolje, da nisi sel, bi pogrnil kot zadnji hlod.
Čisto nič od tega ni res. VP approval s kje si to potegnil :D :D (jype je sicer malo nizko plačo napisal.)
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Meni je bilo recno, da VP odobri finalni headcout tisti ekipi, s katero se pomatchas (VPji odrejajo headcounte). In tudi ostalo je res, se pa verjetno s casom spreminja. Za seniorja L5 v Zurichu je pa placa verjetno malo visja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
bambam20 ::
NikolormousB je izjavil:
Če si 8 ur v službi nimaš ravno veliko prostega časa.
A, da ne?
Prideš domov in imaš še 5-6 ur časa, delaš.
Prosti čas si imel kot otrok. Eni bi radi mel pri 30-ih prosti čas.
Meni je bilo recno, da VP odobri finalni headcout tisti ekipi, s katero se pomatchas (VPji odrejajo headcounte). In tudi ostalo je res, se pa verjetno s casom spreminja. Za seniorja L5 v Zurichu je pa placa verjetno malo visja.Meni so rekli "SVP's will have to confirm the profile the team here assembled" in ja, plača je bila za tisto pozicijo precej višja, za pozicijo, ki so jo ponujali nazadnje (TSE za gcloud ali nekaj takega), pa približno takšna.
Eni bi radi mel pri 30-ih prosti čas.Takrat sem imel dva majhna otroka, pri 35 sem pa nehal delat, tako da ni čisto nemogoče.
Če bi rad kolikor toliko kvalitetno življenje, potem definitivno ne delaš 14 ur na dan.
NikolormousB je izjavil:
Če bi rad kolikor toliko kvalitetno življenje, potem definitivno ne delaš 14 ur na dan.
haha.. med vikendom počivaš. Človek med tednom delaj. SObote in nedelje pa počivaj. Sej bo.
Prosti čas si imel kot otrok. Eni bi radi mel pri 30-ih prosti čas.
A ga ti nimaš?
Potem delaš nekaj narobe...
NikolormousB je izjavil:
haha.. med vikendom počivaš. Človek med tednom delaj. SObote in nedelje pa počivaj. Sej bo.
Prosti čas, čas z družino, čas za hobije je precej več vreden kot čas zabit za služenje denarja.
Tudi, če imaš neizmerno rad svoje delo in s hobijem služiš denar, ne moreš tega početi 14 ur na dan.
St235 ::
čeprav sm že slišal kako iz nekega visokega položaja se vrnli na nižjega itd. , še vedno težko naslednje razumem :
Sem delal v stresni službi in dosti zaslužil. Sedaj delam v normalni službi in od sebe dam skoraj minimalno in nebos verjel, sem spoznal kaksna budala sem bil prej ko sem tekal za denarjem...
omg... budala ker si tekal za denarjem.. ? to meni ne gre v glavo
Na začetku sem imel easy službe in mi ni pasalo. Potem sem pristal za nekaj let v mega stresu, odgovornosti, izzivi, problemi,... in tudi večji plači. Postalo mi je jasno kaj mi v življenju več pomeni in sem šel nazaj na prvo opcijo. Manj denarja odtehta vse ostalo.
tudi to .. doh ??
nekaj pa sem siguren : več denarja imaš, lažje je življenje in več uživanja.. še posebej če imaš solidno zdravje da boš dolgo živel, se splača lovit denar. Enim je to edino pravo zadovoljstvo. Jaz vem da denar me ne bo nikoli zafrknil kot ostale stvari, če ne drugo je 100% zvest.
!
Redko kdo s tvojim IQ pri 16 to razume, tako da se ne sekirat in raje tiste vire poisci, ki si jih obljubil. Ni pa malo ljudi, ki jim postane jasno da denar niti pod razno ni edini smisel ali cilj zivljenja. Dkler adolescentno sanjas o uzivanju kot neomejenem trosenju tega ne bos dojel, ampak hitro prides v situacijo, ko so stvari kot je druzina, partner, otroci preprosto vec vredna, kot denar, ki bi ga v tistem casu lahko usvaril. Ce s partnerko ob 40 ornem delovniku konec meseca domov prineseva okrog 5k mi na kraj pameti ne pade da bi se zato da bi zasluzil dodatnega tisocaka ali dva, odpovedal temu da lahko s svojim otrokom/zeno/kolegi prezivim vsak dan 5-6 ur.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
kuall ::
najbolj je važno, da ti je delo zanimivo.
potem, da imaš okoli sebe sodelavce in šefe, ki imajo občutek za ljudi. to zato, ker ti izjave, ki jih slišiš od ljudi pač odmevajo v glavi cel dan, vsi smo taki in ti grenijo ali polepšajo dan.
potem pa plača.
torej: raje stresna služba kot dolgočasna, če mene vprašaš. važno je, da si motiviran za delo. to je pa zato, ker sta v možganih centra za užitek in motivacijo na istem mestu, če delaš zagnano to pomeni, da tudi uživaš, če se ti ne da to pomeni tudi, da si v rahli depresiji, ne uživaš, trpiš.
potem, da imaš okoli sebe sodelavce in šefe, ki imajo občutek za ljudi. to zato, ker ti izjave, ki jih slišiš od ljudi pač odmevajo v glavi cel dan, vsi smo taki in ti grenijo ali polepšajo dan.
potem pa plača.
torej: raje stresna služba kot dolgočasna, če mene vprašaš. važno je, da si motiviran za delo. to je pa zato, ker sta v možganih centra za užitek in motivacijo na istem mestu, če delaš zagnano to pomeni, da tudi uživaš, če se ti ne da to pomeni tudi, da si v rahli depresiji, ne uživaš, trpiš.
Šmorn ::
Večina ljudi meša stres in adrenalin. Prava mera adrenalina in dolgčasa pa je rešitev. Meni bi se zmešalo pri enoličnem delu brez vsaj malo pritiska.
Mato989 ::
Seveda drži...
Vedno in povsod...
Itak da drži.
Drugače izhodiščna točka je, da te delo vsaj malo veseli. Na dolgi rok ne pomaga nobena plača, če boš umiral od depresivnega dela, depresivnih odnosov v službi. Zgodbice "sem lahko čistilka za 5000 EUR/mesec" ne gredo skozi. Nekaterim stres pomaga, da se zganejo, ampak dolgoročno spet mora bit uravnoteženo. Verjetno ko si mlad se splača sledit denarju in karieri, kasneje pa se moraš umirit.
Seveda gredo... z 5k na mesec kot čistilka v lokalnem europarku ali qlandiji podpišem takoj, odmučim tistih 10 let in grem pol poiščem polovičko za 20 ur na teden in se ne sekiram več.
Btw imel sem na voljo šihte za 1.800 1 uro vožnje pa sem raje vzel lokalno za 1.000 izplačila pa 5 min do šihta... raj sedim na pivu kot se vozim
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
jero_no1 ::
Ce s partnerko ob 40 ornem delovniku konec meseca domov prineseva okrog 5k mi na kraj pameti ne pade da bi se zato da bi zasluzil dodatnega tisocaka ali dva, odpovedal temu da lahko s svojim otrokom/zeno/kolegi prezivim vsak dan 5-6 ur.
Daj povej, kje restejo take službe? :)
Z ženo prineseva domov skoraj pol manj kot vidva, ona ima dokaj stresno službo, jaz niti ne in nekako normalno živiva.
Bi pa takoj zamenjala za katerokoli 8 urno službo, kjer bi imela skupaj 3k neto osnove :)
Nope, govorim o neto, ampak je to povsem irelavantno, dejstvo je da so blodnje shitara o tem da je vec denarja, za vsako ceno, univerzalna zelja samo in le adolescentne blodnje.
Kaj je stresna sluzba se seveda razlikuje od posameznika do posameznika, kakor tudi toleranca do stresa.
Moje izkusnje na podlagi ljudi, ki so okrog mene, ugotavljam, da nas je velika vecina na staliscu, da ima povecevanje zasluzka diminishing return in quality of life hitro pretehta zeljo po daljsem delovniku in zapslitvi kjer si konstantno izpostavljen kolicini stresa, ki jo ne obvladujes.
Kaj je stresna sluzba se seveda razlikuje od posameznika do posameznika, kakor tudi toleranca do stresa.
Moje izkusnje na podlagi ljudi, ki so okrog mene, ugotavljam, da nas je velika vecina na staliscu, da ima povecevanje zasluzka diminishing return in quality of life hitro pretehta zeljo po daljsem delovniku in zapslitvi kjer si konstantno izpostavljen kolicini stresa, ki jo ne obvladujes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vazelin ::
Pa dobro no lakotnik. Valda se boš raje igral s froci in obračal žar popoldne, če mata z ženo za 8 urni delovnik 5 jurjev neto lol. Če bi imela pa 2 jurja skup bi bil pa dodaten tisočak tudi tebi kar "univerzalna želja".
Sita vrana lačni ne verjame :P
Sita vrana lačni ne verjame :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Če bi imela pa 2 jurja skup bi bil pa dodaten tisočak tudi tebi kar "univerzalna želja".
To je odlocitev vsakega posameznika. Osebno vem, da v tem trenutku razmisljam ravno obratno in bom sel jeseni na delovno mesto z nizjim prihodkom, ravno zato ker ocenjujem da bo moja kvaliteta zivljenja s tem visja.
Samo to ne spremeni dejstva da ima visanje zasluzka izjemno velik diminishing return in da shitaro prodaja svoje blodnje kot univerzalno resnico.
Vsak pač ve svoje omejitve.
Dodaten zaslužek je vedno dobrodošel na računu, ampak vprašanje je, kakšna je urna postavka tega dodatnega dela.
Če že tako dobro zaslužiš, je večina popoldanskega fuša (uradno ali na črno) precej slabše plačana. Če je bolje plačana kot redno delo, potem pa zamenjaj službo .
Obstaja pa še tretji scenarij, kjer folk fuša v svoji redni službi. Sploh v določenih poklicih v javnem sektorju. Tukaj informatiki spet sekamo ven...
Dodaten zaslužek je vedno dobrodošel na računu, ampak vprašanje je, kakšna je urna postavka tega dodatnega dela.
Če že tako dobro zaslužiš, je večina popoldanskega fuša (uradno ali na črno) precej slabše plačana. Če je bolje plačana kot redno delo, potem pa zamenjaj službo .
Obstaja pa še tretji scenarij, kjer folk fuša v svoji redni službi. Sploh v določenih poklicih v javnem sektorju. Tukaj informatiki spet sekamo ven...
Mato989 ::
Jaz se strinjam z lakotnikom... pod 1500neto raje vzamem manj delovnih ur za enak zaslužek kot vec delovnih ur za recimo faktor 1,x kratnik urne postavke...
Ampak tu je pac vsakemu svoje.
Ampak tu je pac vsakemu svoje.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Meni "delo od doma" ogromno pomeni, pa ga skoraj celotno kariero nisem mogel opravljat, ker so bili delodajalci preveč togi. K sreči to postaja vedno bolj mainstream, sploh odkar so hipsterji uvedli modo, da se po kafičih postavlja macbooke na mizo, slušalke v ušesa in potem tam dela.
Google ga še ne obvlada, a se bo IMO prej ali slej moral naučiti, tako kot vsi ostali, če bodo želeli ostati konkurenčni.
Google ga še ne obvlada, a se bo IMO prej ali slej moral naučiti, tako kot vsi ostali, če bodo želeli ostati konkurenčni.
kingsix ::
Jaz sem dogovorjen za 5 urni delovnik, torej 25h tedensko. Kar delam več se doplača...Povprečno mesečno delam 5,5 ur dnevno (šteti le delovni dnevi).
Zaslučim seveda primerno manj, ampak dovolj za moj življenski slog.
Zaslučim seveda primerno manj, ampak dovolj za moj življenski slog.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
Če bi imela pa 2 jurja skup bi bil pa dodaten tisočak tudi tebi kar "univerzalna želja".
Odvisno od človeka. Problem je, ker ljudje postavijo neko številko, ki bi jo radi imeli brez vseh osnov. Dela se tako, da na papir vržeš vse kratkoročne in dolgoročne cilje, zraven daš zneske, ki jih cilji zahtevajo in potem si izračunaš target daily oz monthly income.
Eno tako dejstvo je tudi, da ljudje "nočejo" več zaslužiti, ker ne morejo... So pač omejeni s svojo izobrazbo, znanjem in miselnostjo...
Vidim, da vam je določenim denar vse na svetu. Z 600€ životaši, z 2000 € pa se da povsem lepo živet. Seveda nimaš ferrarija ampak dobro živiš. SI na svojem in vsak teden na morju piješ kavico.
Teb gre sam denar po glavi. Ni vse denar. Ti ga morš met do zdaj tok, da ti ne sme biti več misel denar, glede, da se hvališ skoz kok zaslužiš.
Eno tako dejstvo je tudi, da ljudje "nočejo" več zaslužiti, ker ne morejo... So pač omejeni s svojo izobrazbo, znanjem in miselnostjo...
Teb gre sam denar po glavi. Ni vse denar. Ti ga morš met do zdaj tok, da ti ne sme biti več misel denar, glede, da se hvališ skoz kok zaslužiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Vidim, da vam je določenim denar vse na svetu. Z 600€ životaši, z 2000 € pa se da povsem lepo živet. Seveda nimaš ferrarija ampak dobro živiš. SI na svojem in vsak teden na morju piješ kavico.In vendar v kapitalizmu nima nobenega smisla rečt, da hočeš 2 jurja na mesec, če lahko rečeš, da jih hočeš 10, pa ti jih dajo.
Standard zivljenja se na zahodu dviguje tako hitro, da kmalu sploh ne bo vec vazno ali zasluzis enega jurja ali pa 10, oba bosta imela podobno kvaliteto zivljenja. Z izjemo nepremicnin, ker je prostor pac omejen.
In vendar v kapitalizmu nima nobenega smisla rečt, da hočeš 2 jurja na mesec, če lahko rečeš, da jih hočeš 10, pa ti jih dajo.
Si jih zaslužiš? Se je treba v vsako besedo zapiknat? Za mene je 2000€ na mesec prihodka odlično.
Standard zivljenja se na zahodu dviguje tako hitro, da kmalu sploh ne bo vec vazno ali zasluzis enega jurja ali pa 10, oba bosta imela podobno kvaliteto zivljenja. Z izjemo nepremicnin, ker je prostor pac omejen.
haha.. daj ne bluzi. Un z 10 jurji lepo živi.
Z jurja maš ravno za osnovno življenje. lol
Zgodovina sprememb…
Vidim, da vam je določenim denar vse na svetu. Z 600€ životaši, z 2000 € pa se da povsem lepo živet. Seveda nimaš ferrarija ampak dobro živiš. SI na svojem in vsak teden na morju piješ kavico.
Seveda mi gre denar po glavi. Za svojih 8 ur na dan sem rad ČIM BOLJE plačan.
Potrebe z leti zrastejo... Nismo vsi omejeni s slovensko miselnostjo... In nismo vsi podedovali hiš ali hočemo živeti pri starših v neki vukojebini...
Potrebe z leti zrastejo... Nismo vsi omejeni s slovensko miselnostjo... In nismo vsi podedovali hiš ali hočemo živeti pri starših v neki vukojebini...
Razumem. Sam kok ti rabiš denarja? S kpčolp lepo živiš ? Rabiš milijone? To ni omejenost. Ti si si ujel v past, ki delaš prekomerno, trošiš pa tako ne.
Ja tud jaz nisem nič podelova.in ne živim v vukkojebni. Sej Ljubljana je na koncu velika vukojeniba s slabimi kolesasrkimi stezami in zabitimi cestami. Lepo te prosim.
PRaviš da služiš žez 100.000 jurjev neto na leto. ( sklepma da 300.000 jurjev ) Človek uživaj malo.
Voziš pa eno staro škodo octavio? Vsaj udoben avto si kup.
jero_no1 ::
Rupsi midva se kar strinjava glede tega, koliko človeku dejansko pomeni denar. Eni bodo pa še zrastli in morda nekoč dojeli, da €€€ niso vse (sploh če jih moraš sam zapravlat).
Največji izziv za večino ljudi je to, da si ne znajo izračunat, koliko si lahko s svojimi prihodki privoščijo. Menim, da ob pametnem razpolaganju se da tudi z dvema povprečnima osnovnima plačama prit do neke nepremičnine srednje vrednosti in prav takšne premičnine in se it poleti za 1 teden pržit na HR obalo. Je pa treba sem pa tja tudi malo šparat in ne kupovat vseh neumnosti, ki jih vidiš v izložbi ali na internetni reklami. 2 kave zjutraj in 3 pive vsako popoldne morda na dnevni bazi ne zgleda veliko, če pa zadevo malo zmanjšaš, imaš takoj pokritih skoraj polovico prehrambenih izdelkov.
Mi je pa en kolega lepo povedal, ko je dobil svojo prvo službo v A s plačo okol 2,5k neto - ker imam, si lahko privoščim malo več in ne šparam na vsakem koraku. Če bi imel plačo pol nižjo, bi dal procentualno ravno toliko za užitek, ampak dejanskega užitka bi bilo vsaj pol manj :)
Največji izziv za večino ljudi je to, da si ne znajo izračunat, koliko si lahko s svojimi prihodki privoščijo. Menim, da ob pametnem razpolaganju se da tudi z dvema povprečnima osnovnima plačama prit do neke nepremičnine srednje vrednosti in prav takšne premičnine in se it poleti za 1 teden pržit na HR obalo. Je pa treba sem pa tja tudi malo šparat in ne kupovat vseh neumnosti, ki jih vidiš v izložbi ali na internetni reklami. 2 kave zjutraj in 3 pive vsako popoldne morda na dnevni bazi ne zgleda veliko, če pa zadevo malo zmanjšaš, imaš takoj pokritih skoraj polovico prehrambenih izdelkov.
Mi je pa en kolega lepo povedal, ko je dobil svojo prvo službo v A s plačo okol 2,5k neto - ker imam, si lahko privoščim malo več in ne šparam na vsakem koraku. Če bi imel plačo pol nižjo, bi dal procentualno ravno toliko za užitek, ampak dejanskega užitka bi bilo vsaj pol manj :)
haha.. daj ne bluzi. Un z 10 jurji lepo živi.
Z jurja maš ravno za osnovno življenje. lol
Kaj od "kmalu" ne razumes? Pocakaj 10 let pa bos videl. Tudi ce bi nekomu leta 1950 rekel, da bodo letalske karte pod 50 evrov, bi s ti smejal.
Ti pišeš, da tisti z jurja ( to je za osnovne potrebe, da nisi ravno lačen ) in un z 10.000 jurjev na mesec živita enako! Ni res. Un za 10.000 jurjev lahko vozi Poršeja 911 brez problema , un z jurja pa lohk ma 8 let starega passata na kredit pa še zmanjka mu za vzdrževanje.
lp
Men je vseeno kaj eni razmišljate. Denar je pomembne do te točke, ko si lahko urediš lepo življenje. Kdo ima kakšne potrebe je men vseeno. Samo da delaš kot konj po 12 ur dnevno, da boš mel mesčeno 2500 neto .. lol.
Jaz mam 2000 jurja za 6 ur dela dnevno. Pa sem prost ob vikendih.
lp
pa še ena velika zmota slovencev. kupit je treba drag avto , kjer obrok presega njihove zmožnosti.. Najraje 300-350€ bbroka na mesec za avto na 1000 € plače. lol
Da ma potem 2 leta star avto a oblečen je kot klošar.
LJudje so čudni.
Zgodovina sprememb…
Evo, rupsi, zato imam jaz staro Škodo .
Dela... In je dovolj udobna za celodnevno vožnjo...
Dela... In je dovolj udobna za celodnevno vožnjo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?Oddelek: Programiranje | 6582 (4850) | Phantomeye |
» | Izklop službene elektronske pošte popoldne je lahko škodljivOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8167 (5423) | darkolord |
» | Odpoved in daljši odmor od dela (mini penzija) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11970 (8911) | rađo |