Forum » Loža » Kako ima Nemčija urejeno carinjenje izdelkov iz Azije?
Kako ima Nemčija urejeno carinjenje izdelkov iz Azije?
rozman ::
Prek Ebaya sem naročil eno zadevo v vrednosti 116€ iz Kitajske. Ker pa zadeve prodajalec ni mogel poslati v Slovenijo, sem jo poslal v Nemčijo k sorodnici.
Danes pa mi prodajalec piše, da naj sorodnica pokliče, da se uredi carinjenje. Poslal mi je tudi sledilno številko DHLa, na spletni strani pa piše tole:
Tue, 24.04.18 06:28 SCHKEUDITZ, Germany
Delay in customs clearance that cannot be influenced by DHL.
Sorodnica trdi, da ni dobila nobene pošte, obvestila, ničesar. Kdo ve, kako v Nemčiji potekajo postopki carinjenja in kaj se da naredit?
Izdelek je na carini že od 17.4.2018.
Danes pa mi prodajalec piše, da naj sorodnica pokliče, da se uredi carinjenje. Poslal mi je tudi sledilno številko DHLa, na spletni strani pa piše tole:
Tue, 24.04.18 06:28 SCHKEUDITZ, Germany
Delay in customs clearance that cannot be influenced by DHL.
Sorodnica trdi, da ni dobila nobene pošte, obvestila, ničesar. Kdo ve, kako v Nemčiji potekajo postopki carinjenja in kaj se da naredit?
Izdelek je na carini že od 17.4.2018.
pegasus ::
Enako kot pri nas. Dobiš papir, kjer piše "za pošiljko to in to moraš na ta račun nakazat x eur", kar storiš in čez nekaj dni vidiš na trackingu, da je released from customs. Moja izkušnja je bila, da je paket čez pol sveta hodil en teden, potem pa iz FRA do mene (cca 100km) še dva tedna.
Če papirja nimaš, ne vem ... vprašaš DHL, na katero carinsko pošto so ga dostavili v carinjenje in greš naprej tja spraševat ...
Če papirja nimaš, ne vem ... vprašaš DHL, na katero carinsko pošto so ga dostavili v carinjenje in greš naprej tja spraševat ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pegasus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103044 (57905) | Mare2 |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32302 (28870) | Fritz |
» | DHL carinaOddelek: Pomoč in nasveti | 2971 (2081) | tadejakal |
» | Čas dostave - pošta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16200 (15141) | darkolord |