Forum » Programiranje » Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?
Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?
klemci190 ::
Sem v srednjih 30-ih in bi se sila rad naučil programirati, saj je to danes iskano. Trenutno sem zaposlen v javnem sektorju, kjer je tudi nekaj programerjev. Le-ti niso nič posebnega, tako da bi mi bilo lažje. Za naprej seveda ne, a verjetno sem ogromno že zamudil in resno programiranje zame odpade. Imam splošno gimanzijo in gradbeno fakulteto. Moj cilj z leti je dejansko nek javni sektor. Zelo me zanimata statistika in številke. Trenutno pa bi enostavno rad širil svoje znanje.
Večinoma uporabljajo C# in Javascript ter eden VB. Predvsem v prvem so najboljši. Dela se dos app v C# ter WDA v C#. Nekaj se grejo tudi z app na spletnih straneh (Postman, Openshift, Kubernets, Azur). Več ali manj gre za pošiljanje xml sem in tja.
Sam sem se v preteklem letu naučil HTML, CSS in Bootstrap. Vem, za kaj se gre, da bi pa res obvladal, pa bi potreboval še in še vaje. Trenutno sem v zaključni fazi ustvarjanja privatne spletne strani. Vse sem delal ob službi, kar pa gre silno počasi. Nekaj sem začel s C#.
Scena je v tem, da bi rad čim preje prišel do faze, kjer bi lahko dejansko dobil delno nalogo in to tudi naredil. Izbiram ali vztrajam v C# in nadaljujem na Javascript ali pa začnem s Pythonom, ki je menda lažji in se ga bom hitreje naučil?
Poleg tega, mi učenje doma ne gre tako hitro, kot bi si želel. Verjetno je veliko bolje se udeležiti delavnic ali pa dobim privat učitelja (to je verjetno dražje). Kaj menite? Seveda se da na oba načina, a ker sem že v letih, me zanima hitrost učenja pa tudi spekter znanja. Ne bi rad zgubljal časa s zadevami, ki jih ne bom potreboval. Vsega itak ne morem znati.
Kakršni koli predlogi mi bodo v pomoč...
Večinoma uporabljajo C# in Javascript ter eden VB. Predvsem v prvem so najboljši. Dela se dos app v C# ter WDA v C#. Nekaj se grejo tudi z app na spletnih straneh (Postman, Openshift, Kubernets, Azur). Več ali manj gre za pošiljanje xml sem in tja.
Sam sem se v preteklem letu naučil HTML, CSS in Bootstrap. Vem, za kaj se gre, da bi pa res obvladal, pa bi potreboval še in še vaje. Trenutno sem v zaključni fazi ustvarjanja privatne spletne strani. Vse sem delal ob službi, kar pa gre silno počasi. Nekaj sem začel s C#.
Scena je v tem, da bi rad čim preje prišel do faze, kjer bi lahko dejansko dobil delno nalogo in to tudi naredil. Izbiram ali vztrajam v C# in nadaljujem na Javascript ali pa začnem s Pythonom, ki je menda lažji in se ga bom hitreje naučil?
Poleg tega, mi učenje doma ne gre tako hitro, kot bi si želel. Verjetno je veliko bolje se udeležiti delavnic ali pa dobim privat učitelja (to je verjetno dražje). Kaj menite? Seveda se da na oba načina, a ker sem že v letih, me zanima hitrost učenja pa tudi spekter znanja. Ne bi rad zgubljal časa s zadevami, ki jih ne bom potreboval. Vsega itak ne morem znati.
Kakršni koli predlogi mi bodo v pomoč...
tony1 ::
Mali bratec je diplomiral iz filozofije, nikoli ni kaj veliko čaral z računalniki, in se je pri tvojih letih ene pol leta nazaj lotil pythona z https://inventwithpython.com/ (pol foruma bo skočilo v zrak, da je tole premalo CS orientirana literatura, seveda jih ne poslušaj). Dalo mu je dovolj osnov, da je lahko napisal nekaj čisto enostavnih aplikacij, ki so se mu zdele zanimive.
Aja, od netežavne non-CS-oriented literature se je meni zdel kul tudi Learn Python the hard way (vzemi izdajo za Python 3).
Nato je šel na nekaj Smart ninja tečajev (baze in javascript) in bil z njimi zelo zadovoljen.
(Ko bo zaslužil prvi milijon na App Storu, pa javim .)
Aja, od netežavne non-CS-oriented literature se je meni zdel kul tudi Learn Python the hard way (vzemi izdajo za Python 3).
Nato je šel na nekaj Smart ninja tečajev (baze in javascript) in bil z njimi zelo zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
pegasus ::
Če te mikajo številke in statistika, začni brskati v smeri "data science" in se oboroži s primernimi orodji, kot so R, Python numpy/scipy/pandas in podobni. Pusti low level jezike in se spozanj z njimi zgolj če imaš višek časa.
Za učenje se loti nečesa enostavnega, npr. obdelaj statistično domači proračun z enim od omenjenih orodij, da se naučiš delat z njimi. Nato najdi kak public dataset in iz njega potegni kake zanimive ugotovitve, lahko se priključiš tudi kaki skupini, ki že počne take zadeve. Objavi svoje izdelke na kakem githubu in se začni prodajat.
Za učenje se loti nečesa enostavnega, npr. obdelaj statistično domači proračun z enim od omenjenih orodij, da se naučiš delat z njimi. Nato najdi kak public dataset in iz njega potegni kake zanimive ugotovitve, lahko se priključiš tudi kaki skupini, ki že počne take zadeve. Objavi svoje izdelke na kakem githubu in se začni prodajat.
jype ::
Če si začel s C#, v njem nadaljuj. Bolj pomembno je, da si najdeš dve reči: Par ljudi, ki jih lahko vprašaš za nasvet potem, ko si naredil domačo nalogo (torej da oni ne izgubljajo časa s teboj, samo povedo ti, kako bi oni naredili), ter par ljudi, ki jim s programjem rešuješ praktične probleme in ti oni za to bodisi plačajo, bodisi ponudijo kaj drugega.
Invictus ::
C# plus .NET framework je čisto solidno orodje, plus dela tudi na Linuxu . Tudi mednarodno se da dobiti službo...
Poskusi se izogibati preveč web frontendu, ker je tu na tone, sicer slabe, konkurence, ki preveč zbija ceno...
Poskusi se izogibati preveč web frontendu, ker je tu na tone, sicer slabe, konkurence, ki preveč zbija ceno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
kuall ::
Boljšega jezika kot je C# ne boš našel.
Pa mi ni jasno, kako se ljudem to zdi težak jezik.
Težki jeziki so tisti, ki so nelogični.
Pri C# ni nič nelogičnega, bolj logičen sploh ne bi mogel biti.
Niti ena stvar ni, ki mi gre pri njem na živce, pri vseh ostalih mi kaj gre na živce.
Pa mi ni jasno, kako se ljudem to zdi težak jezik.
Težki jeziki so tisti, ki so nelogični.
Niti ena stvar ni, ki mi gre pri njem na živce, pri vseh ostalih mi kaj gre na živce.
spam321 ::
Sem v srednjih 30-ih in bi se sila rad naučil programirati, saj je to danes iskano...
Prosim, ne, naj te to ne zavede. Ne želiš si kucati kode, verjemi, vsaj ne za druge in v gospodarstvu. Ajde, če bi dobil v JS, mel kolege, ki bi te v to vpeljali, ok, drugače pa uči se kucanja kode zase, da spelješ kakšen projekt zase ipd. in se drži svojega foha. Resno. Danes bi bila že vsaka frizerka programer in dejansko kucajo kodo. Kadra je za odvoz, zbija se cena do onemoglosti, ogromno se outsourca (Indija, ki še bolj zbija ceno)... da niti ne omenim, da se moraš non-stop učiti nove zadeve, mesece in mesece, leta in leta...non-stop neke nove tehnologije, prog. jeziki, stari se osvežujejo ali postajajo zastareli.., res je ogromno stvari za katere boš porabil ves jeben prosti čas, če boš želel biti na tekočem. Ni vredno, res ne, plače pa itak bolj boge za vse znanje, ki ga moraš imeti... Biti programer ne pomeni, da imaš 8h delavnik potem pa možgani na off do naslednjega dne. Biti programer pomeni, da si s programiranjem okupiran skor 24h/dan in hitro zna trpeti vse ostalo... pozabi, resno. Sploh, če imaš zdaj kolikor toliko varno in ne preveč stresno službo. Če boš postal programer, se bo oboje znalo zelo, zelo hitro spremeniti. Programerske firmice so po večini male, start-upi, danes je, jutri je več ni, varnosti nobene, šefi so pa po večini itak sami družboslovci, ki te znajo terat ko črno žvino... oni bodo pobrali ves dobiček tebi bodo ostale drobtinice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
MasterKiD ::
Sem v srednjih 30-ih in bi se sila rad naučil programirati, saj je to danes iskano...
Prosim, ne, naj te to ne zavede. Ne želiš si kucati kode, verjemi, vsaj ne za druge in v gospodarstvu. Ajde, če bi dobil v JS, mel kolege, ki bi te v to vpeljali, ok, drugače pa uči se kucanja kode zase, da spelješ kakšen projekt zase ipd. in se drži svojega foha. Resno. Danes bi bila že vsaka frizerka programer in dejansko kucajo kodo. Kadra je za odvoz, zbija se cena do onemoglosti, ogromno se outsourca (Indija, ki še bolj zbija ceno)... da niti ne omenim, da se moraš non-stop učiti nove zadeve, mesece in mesece, leta in leta...non-stop neke nove tehnologije, prog. jeziki, stari se osvežujejo ali postajajo zastareli.., res je ogromno stvari za katere boš porabil ves jeben prosti čas, če boš želel biti na tekočem. Ni vredno, res ne, plače pa itak bolj boge za vse znanje, ki ga moraš imeti... Biti programer ne pomeni, da imaš 8h delavnik potem pa možgani na off do naslednjega dne. Biti programer pomeni, da si s programiranjem okupiran skor 24h/dan in hitro zna trpeti vse ostalo... pozabi, resno. Sploh, če imaš zdaj kolikor toliko varno in ne preveč stresno službo. Če boš postal programer, se bo oboje znalo zelo, zelo hitro spremeniti. Programerske firmice so po večini male, start-upi, danes je, jutri je več ni, varnosti nobene, šefi so pa po večini itak sami družboslovci, ki te znajo terat ko črno žvino... oni bodo pobrali ves dobiček tebi bodo ostale drobtinice.
Tako je, zadnje case se precej oglasujejo razni tecaji, ki naj bi te naredili v programerja. Res neverjetno.
Ni to ravno lep poklic kot se zdi. Nekateri pa pricakujejo celo odlicne zasluzke, vendar je resnica precej drugacna. Odvisno kako ti gre, vsak posameznik obvlada po svoje, odvisno kateri programski jeziki...
Outsourcanja je vedno vec, tako da ti priporocam usmeritev drugam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterKiD ()
kuall ::
vse kar je napisal spam321 zame ne drži. učiti se ni treba stalno novih stvari ampak programiraš eno in isto. prostega časa imam več kot v drugih službah ker iz službe pridem spočit kot hudič in lahko potem 4 ure non stop fizično teram, lahko bi komot še doma delal drugi šiht npr, tako spočit pridem. saj ponavadi pol doma delam kaj fizičnega, samo toliko, da oddelam tisti fizični minimum za zdravje, ni se mi treba zavalit na kavč ves zmatran kot se ljudje iz drugih služb si predstavljam.
mogoče je meni lažje, ker mi gre, če ti ne gre pa zna bit peklenska služba.
spam321 ::
vse kar je napisal spam321 zame ne drži. učiti se ni treba stalno novih stvari ampak programiraš eno in isto. prostega časa imam več kot v drugih službah ker iz službe pridem spočit kot hudič in lahko potem 4 ure non stop fizično teram, lahko bi komot še doma delal drugi šiht npr, tako spočit pridem. saj ponavadi pol doma delam kaj fizičnega, samo toliko, da oddelam tisti fizični minimum za zdravje, ni se mi treba zavalit na kavč ves zmatran kot se ljudje iz drugih služb si predstavljam.
Imaš pač srečo, da si naletel na izjemo med delodajalci. Sploh ob dejstvu, da nimaš niti diplome. Drži se zdajšnjega delodajalca kot pijanec plota.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
shadeX ::
Se bo moral izučiti še za marketerja oz. nekoga najeti za to + analitiko. Drugače o tem lahko le sanja, pa je lahko najboljši programer na svetu.
Dejte razumet da programiranje oz. izvedba produkta od začetka do konca + app store release nima nobene veze s prenosi.
::
Seveda, saj je klon Jave.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: gtu ()
JanBrezov ::
Se bo moral izučiti še za marketerja oz. nekoga najeti za to + analitiko. Drugače o tem lahko le sanja, pa je lahko najboljši programer na svetu.
Dejte razumet da programiranje oz. izvedba produkta od začetka do konca + app store release nima nobene veze s prenosi.
Tudi to ni garant za karkoli. Imaš velike firme kot so Microsoft in Google, ki imajo dobre programerje in marketing, a vseeno imajo v svoji zgodovini izdelke, ki so totalni fail. Če zadane pravo potrebo v pravem trenutku, je lahko najslabši programer brez marketinga in z malo sreče je lahko s časom top aplikacija.
shadeX ::
Če zadane pravo potrebo v pravem trenutku
Seveda se strinjam, imam celo kolega ki je tako uspel zaslužit slabih 500 jurjev, cca 10 let nazaj. Ker je pričakoval, da bo uspeh ponovil se je zmotil pri mesečni porabi denarja in danes je socialni problem.
It v programiranje in čakat na tak trenutek je sicer zelo podobno kot bi kupoval srečko za Eurojackpot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Seveda je bil to hec
kow ::
Dalec, dalec, dalec najpomemnejse je biti v prostoru z ljudmi, ki znajo programirati. Ce mislite, da znate programirati, se zelo verjetno motite.
WhiteAngel ::
Kadra je za odvoz, zbija se cena do onemoglosti, ogromno se outsourca (Indija, ki še bolj zbija ceno)...
Indijce se je nucalo že pred 15 leti, ampak za zelo specifične naloge, ker so sicer zanič (boljši itak odidejo na zahod). Pomembne stvari se je zmeraj delalo na zahodu.
da niti ne omenim, da se moraš non-stop učiti nove zadeve, mesece in mesece, leta in leta...non-stop neke nove tehnologije, prog. jeziki, stari se osvežujejo ali postajajo zastareli..,
Normalno, to spada zraven. Tako kot je delo avtomehanika, da gre na tečaj vsako leto obnovit in pridobit znanje za nove modele. Ali pa učitelja, da pregleda vsakoletne kurikulume/zakonodajo in prilagodi LDN.
res je ogromno stvari za katere boš porabil ves jeben prosti čas, če boš želel biti na tekočem. Ni vredno, res ne, plače pa itak bolj boge za vse znanje, ki ga moraš imeti... Biti programer ne pomeni, da imaš 8h delavnik potem pa možgani na off do naslednjega dne. Biti programer pomeni, da si s programiranjem okupiran skor 24h/dan in hitro zna trpeti vse ostalo... pozabi, resno.
Huh? Še nikoli nisem programiral več kot 8h na dan. Saj nisem neumen. Plačan sem bil pa vedno dobro, tako da očitno je bil šef zadovoljen in so bile stvari narejene, kot se šika.
Sploh, če imaš zdaj kolikor toliko varno in ne preveč stresno službo. Če boš postal programer, se bo oboje znalo zelo, zelo hitro spremeniti.
Sem imel "kolikor toliko varno in ne preveč stresno službo" v JS. Ampak se ne grem tega več, ker sem se počutil kot bedak. Tudi šefi se do tebe obnašajo, kot da nisi potreben, če opravljaš službo samo za jurja na mesec in nisi pomemben člen ekipe.
Programerske firmice so po večini male, start-upi, danes je, jutri je več ni, varnosti nobene, šefi so pa po večini itak sami družboslovci, ki te znajo terat ko črno žvino... oni bodo pobrali ves dobiček tebi bodo ostale drobtinice.
Kakor najdeš. Startupi so vseh sort in barv. Še vedno ti pa ostane tujina ali remote work. K sreči programersko znanje ne pozna državnih mej.
Sem v srednjih 30-ih in bi se sila rad naučil programirati, saj je to danes iskano.
Keramičarji in tišlarji so tudi iskani. So what?
Najprej se odloči, kaj bi želel početi 5 let od danes. Valda lahko programiraš, ampak moraš veliko znati in dolgo bo trajalo, da nastane kaj uporabnega izpod tvojih prstov. Ne programiraj, ker "je to danes iskano", ampak ker želiš rešiti en konkreten problem (če je ta sploh rešljiv). Če boš vedno čakal, da ti da šef naslednjo nalogo in nakaže rešitev, potem boš vedno zadaj.
Lahko postaneš tudi pesnik ali ilustrator. Denar baje ni slab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
xardas ::
Python, ker je lažji za učenje in boš hitreje napredoval. Gre se za to, da čim prej osvojiš čim več konceptov. Poleg tega se na veliko uporablja ravno za zadeve, ki jih omenjaš - sistemi GIS, delo s številkami, statistika (ArcGIS, Panda, NumPy, ...).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xardas ()
Phantomeye ::
scipascapa ::
Če imaš gradbeno fakulteto, zakaj se ne usmeriš kaj v strojništvo ipd? CNC programer/operater itd.
Vazelin ::
Phantomeye je izjavil:
Zakaj vsi rinejo na web frontend?
Če imaš občutek za dizajn / si dizajner, je to match made in heaven. Določeni programerji imajo pa toliko občutka za estetiko, da je boljše, če se držijo back-enda :D
Še vedno, zakaj je tako popularen web development, če je kao največja konkurenca? Zakaj ne grejo backend potem?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
otago ::
Kaj pa recimo lazje programiranje robotov, PLC, SPS. Zadeva je manj kompleksna za naucit, zasluzit se da fajn. Le da bos moral vsak mesec vsaj 2 tedna prezivet v tujini.
Invictus ::
Le da bos moral vsak mesec vsaj 2 tedna prezivet v tujini.
Če hočeš zaslužiti, je to skoraj nujno... Seveda so tarife potem precej večje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Cruz ::
Relativno bolj dostopno in zanimivo(v smislu, da takoj vidiš svoj izdelek).Phantomeye je izjavil:
Če imaš občutek za dizajn / si dizajner, je to match made in heaven. Določeni programerji imajo pa toliko občutka za estetiko, da je boljše, če se držijo back-enda :D
Še vedno, zakaj je tako popularen web development, če je kao največja konkurenca? Zakaj ne grejo backend potem?
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
KraitPay ::
Kaj pa recimo lazje programiranje robotov, PLC, SPS. Zadeva je manj kompleksna za naucit, zasluzit se da fajn. Le da bos moral vsak mesec vsaj 2 tedna prezivet v tujini.
Sam sem iz elektro stroke in programiram racno PLCje. Naj samo povem, da se trenutno ukvarjam ravno z učenjem C# in Visual Studia; zaradi ene specialne opreme, potrebujem dodatno znanje tudi iz C#. Gre zmerom več razvoja v neke spletne vsebine, ker samo programiranje PLCjev ni več dovol.
Relativno bolj dostopno in zanimivo(v smislu, da takoj vidiš svoj izdelek).Phantomeye je izjavil:
Plus dizajner se lažje proda ... vem kak je na šihtu, naš oblikovalec naredi dizajn in pošlje sliko programerju, kao na tko nared in pol se pizdi, kaj on sploh dela dizajne pixel perfect, ce ne upoštevajo nič.
Stari89 ::
@OP
Če že znaš nekaj HTMLja in CSSja ter Bootstrap, bi ti priporočil da nadaljuješ direkt z Javascriptom, saj se v osnovi ukvarja z manipulacijo slednjih. Menim, da je privat osebna stran odličen poligon za učenje in demonstracijo znanja, tako naprej!
Glede tvoje dileme C# proti Python pa takole: Sam vsrkam največ znanja, ko sem obkrožen z ljudmi, ki reč obvladajo. Precej sitnarim v stilu "kako to?" in "kako ono?" ("Bolje ispasti glup nego iz aviona.") ampak se zadevo naučim. Če imaš okoli sebe C#-ovce, potem verjetno nimaš kaj veliko razmišljat kaj izbrat.
Svojo programersko pot sem začel tako, da sem delal mini projektiče zase. Za vsakega sem imel svoj izziv, ki sem ga želel rešit (CSS in JS animacije, master/detail obrazci, grid s paginationom, login z bazo, piškotki, etc etc etc ... ). Na koncu so te reči prišle skupaj za spletno stran za lokalno picerijo (kjer sem razvažal hrano), kar je bila dovoljšnja referenca za prvi šiht. Ni pa to bil noben prestiž.
LP
Če že znaš nekaj HTMLja in CSSja ter Bootstrap, bi ti priporočil da nadaljuješ direkt z Javascriptom, saj se v osnovi ukvarja z manipulacijo slednjih. Menim, da je privat osebna stran odličen poligon za učenje in demonstracijo znanja, tako naprej!
Glede tvoje dileme C# proti Python pa takole: Sam vsrkam največ znanja, ko sem obkrožen z ljudmi, ki reč obvladajo. Precej sitnarim v stilu "kako to?" in "kako ono?" ("Bolje ispasti glup nego iz aviona.") ampak se zadevo naučim. Če imaš okoli sebe C#-ovce, potem verjetno nimaš kaj veliko razmišljat kaj izbrat.
Svojo programersko pot sem začel tako, da sem delal mini projektiče zase. Za vsakega sem imel svoj izziv, ki sem ga želel rešit (CSS in JS animacije, master/detail obrazci, grid s paginationom, login z bazo, piškotki, etc etc etc ... ). Na koncu so te reči prišle skupaj za spletno stran za lokalno picerijo (kjer sem razvažal hrano), kar je bila dovoljšnja referenca za prvi šiht. Ni pa to bil noben prestiž.
LP
klemci190 ::
Hvala za odgovore. Tudi meni se sicer najbolje zdi nadaljevati v smeri C# in/ali Javascript. Trenutno bom tole stran spacal do konca. Za dizajnerstvo imam žilico, ki pa mi v tem oddelku prav koristila ne bo. Me pa oblikovanje veseli. Kako pa je s tečaji oz. pomočjo pri učenju? Smartninja in podobno. Zdi se mi, da mora biti malo bolj obsežno, torej ne tistih 5 predavanj za 200 € in konec.
Hvala za odgovore. Tudi meni se sicer najbolje zdi nadaljevati v smeri C# in/ali Javascript. Trenutno bom tole stran spacal do konca. Za dizajnerstvo imam žilico, ki pa mi v tem oddelku prav koristila ne bo. Me pa oblikovanje veseli. Kako pa je s tečaji oz. pomočjo pri učenju? Smartninja in podobno. Zdi se mi, da mora biti malo bolj obsežno, torej ne tistih 5 predavanj za 200 € in konec.
Za moje pojme so vredni denarja. Glede ur pa: so precej intenzivni in ni bilo vtisa, da so ful prekratki.
Stari89 ::
Sam bolj palim na knjige v fizični obliki. :)
blay44 ::
Berem tole,.
Do zdaj sem mislil, da je dovolj, če znaš z Cjem ovijat low level APIje. Po potrebi pa narediti kak .a izsek. Vse skupaj zaviti v .dll in v VB narediti lep uporabniški vmesnik. Je ni stvari, ki bi bila nemogoča.
Pa je očitno drugače.
Najbrž se moraš skoz drugim prilagajat. To pa verjetno ubija.
Do zdaj sem mislil, da je dovolj, če znaš z Cjem ovijat low level APIje. Po potrebi pa narediti kak .a izsek. Vse skupaj zaviti v .dll in v VB narediti lep uporabniški vmesnik. Je ni stvari, ki bi bila nemogoča.
Pa je očitno drugače.
Najbrž se moraš skoz drugim prilagajat. To pa verjetno ubija.
scipascapa je izjavil:
Smartninja nima oblikovanja.....oni imajo webdev in kak sql.
webdev (frontend) je oblikovanje i mean...
Uporabnik ::
Phantomeye je izjavil:
scipascapa je izjavil:
To pa ne bo držalo :) Lahko pa zna dizajner tudi html/css oz npr. webflow in že sam pripravi razreze.
Phantomeye je izjavil:
scipascapa je izjavil:
To pa ne bo držalo :) Lahko pa zna dizajner tudi html/css oz npr. webflow in že sam pripravi razreze.
Odvisno kaj razumeš kot frontend in kaj kot oblikovanje ... ker html in css sta kar se mene tiče oblikovni orodji (in ne programska jezika). In pol imaš še javascript.
Razreze? Kdo v 2019 še dela to. Če ni vse v CSS-u oblikovano, potem nekdo zaostaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Vazelin ::
A pa un folk v smartninja so kao pro-ji?. Al so samo zavohal priloźnost in sedaj lovijo frizerke in vodoinštalaterje s temi tečaji s sladkimi sanjami kako bi programirali po dveh tečajih? Dva tečaja in potem sladka plača kot programer - sliši se mamljivo
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
A pa un folk v smartninja so kao pro-ji?. Al so samo zavohal priloźnost in sedaj lovijo frizerke in vodoinštalaterje s temi tečaji s sladkimi sanjami kako bi programirali po dveh tečajih? Dva tečaja in potem sladka plača kot programer - sliši se mamljivo
To itak, zna bit pa dobra osnova - recimo, da veš kje začet :D Težko je nekaj delat čisto samoiniciativno, če imaš koncetracije 0. Ne zagovarjam tovrstnih tečajev - bi pa šel recimo, če bi mi ga v službi plačali - pač karkoli.
Še dobro, da obstaja skill share, k je na dolgi rok dosti cenejša alternativa vodenemu učenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Začetki programiranjaOddelek: Programiranje | 10106 (2923) | TheBlueOne |
» | Začetki programiranjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3518 (2566) | FTad |
» | Kje se kaj učite online?Oddelek: Programiranje | 6359 (4272) | scipascapa |
» | Računalniški tečaji mnenjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3823 (3235) | mlamat |
» | Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 13624 (10720) | matjash |