Forum » Loža » Stresna služba : normalna služba
Stresna služba : normalna služba
Temo vidijo: vsi
ramiz?! ::
Torej, čemu vi sami dajete največji poudarek pri iskanju ali ponudbah za delo?
Na eni strani imate stresno službo, z veliko lovljenja rokov, možnostjo nabiranja novih izkušenj, učenja/dela po službi, boljšo plačo, ali na drugi strani službo za katero imate osvojene že vse kompetence, brez stresa, malo manjše plačilo in socialno življenje ter miren spance konec dneva. Prva opcija sicer omogoča tudi napredovanje ali pa vsaj doda vašemu CVju, druga pa je pač ves čas delo na isti poziciji.
Na eni strani imate stresno službo, z veliko lovljenja rokov, možnostjo nabiranja novih izkušenj, učenja/dela po službi, boljšo plačo, ali na drugi strani službo za katero imate osvojene že vse kompetence, brez stresa, malo manjše plačilo in socialno življenje ter miren spance konec dneva. Prva opcija sicer omogoča tudi napredovanje ali pa vsaj doda vašemu CVju, druga pa je pač ves čas delo na isti poziciji.
Never regret anything, there's always a reason things happen.
A110 ::
Sam imam problem da sem lenuh in sploh nimam motivacije če ni pritiska oz. se ne mudi. Tako da si raje naredim tako, da sem pod pritiskom. Morda do nekje 35 leta bo še šlo tako in bo prioriteta 1. možnost potem pa druga, ker spanec ponoči je le nekaj vreden.
bambam20 ::
Stres ubija.Če tega ne veste pa še boste zvedeli, ko boste pri 40-ih v ogladalu nekaj, kar se ne boste prepoznali.
Bud_Bundy ::
Dobro so nas natreniral. A tretja možnost pa ne obstaja? Normalno delo in učenje? Mora bit vse na silo?
TheBlueOne ::
Ce ti je sluzba stresna, potem raje pusti. Ce kdo kaj dojema kot stersno je to zame glavni pokazatelj, da to ni zanj. Jaz recimo nobene od opcij po tem kar pises ne bi opisal kakor stresno. Ce je sluzba vodenje projektov in se custveno ne znas distancirati, potem je morda boljse, da zaenkrat delas kaksno stopnjo nizje, dokler ne bos dovolj dobro poznal stroke, da ti zadolzitve ne bodo predstavljale stresa.
Blumper ::
Sem delal v stresni službi in dosti zaslužil. Sedaj delam v normalni službi in od sebe dam skoraj minimalno in nebos verjel, sem spoznal kaksna budala sem bil prej ko sem tekal za denarjem...
Sparkxl ::
Na začetku sem imel easy službe in mi ni pasalo. Potem sem pristal za nekaj let v mega stresu, odgovornosti, izzivi, problemi,... in tudi večji plači. Postalo mi je jasno kaj mi v življenju več pomeni in sem šel nazaj na prvo opcijo. Manj denarja odtehta vse ostalo.
kingsix ::
Vsekakor druga opcija brez stresa. Seveda pa stalno lovljenje rokov in učenje nekako ne gresta skupaj =).
Sam sem v službi kjer nimamo nekih rokov itd. Tu pa tam pride, da je treba kaj do xx datuma naredit, ampak res redko. Važno je tudi splošno vzdušje v firmi, flexibilen delovni čas, tu pa tam možnost dela od doma, možnost kakega dogovora (npr takp imam jaz sedaj za 5 urni del čas) etc.
Jaz sem pač vedno gledal, da imam min stresa in da gre life as simple as possible.
Sam sem v službi kjer nimamo nekih rokov itd. Tu pa tam pride, da je treba kaj do xx datuma naredit, ampak res redko. Važno je tudi splošno vzdušje v firmi, flexibilen delovni čas, tu pa tam možnost dela od doma, možnost kakega dogovora (npr takp imam jaz sedaj za 5 urni del čas) etc.
Jaz sem pač vedno gledal, da imam min stresa in da gre life as simple as possible.
Vazelin ::
Vsekakor normalno službo.
Sem dal oboje skozi. Včasih sem užival v prvi varianti. Po ene 8ih letih pa spoznal da ni pomembno to. Sedaj mi je žal za tista leta saj bi lahko užival v lajfu ko sem bil mla
Prvo varianto bi edino ponovil če bi bila plača x2
Sem dal oboje skozi. Včasih sem užival v prvi varianti. Po ene 8ih letih pa spoznal da ni pomembno to. Sedaj mi je žal za tista leta saj bi lahko užival v lajfu ko sem bil mla
Prvo varianto bi edino ponovil če bi bila plača x2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
fikus_ ::
Prav stresne službe še nisem imel, ok, občasno se "pojavi" datum, ki je precej hitro, do katerega mora biti delo narejeno. Imam pa raje malo "adrenalinsko" kot pa ležerno delo, ki človeka uspava.
Mogoče, ko je človek še mlad, bolj aktivno službo, občasen stres (je pa zelo različno od človeka do človeka, kako prenaša situacije). po 45-em pa iskanje službe z manj stresa, kjer so pomembne izkušnje in kilometrina.
Mogoče, ko je človek še mlad, bolj aktivno službo, občasen stres (je pa zelo različno od človeka do človeka, kako prenaša situacije). po 45-em pa iskanje službe z manj stresa, kjer so pomembne izkušnje in kilometrina.
Mah problem je ko si v službi kjer je neprestan stres, nonstop se nekaj lovi, ni mesca miru.
Eni naci šefi potem še totalno izkoriščajo vse skup.
Sem delal za eno totalno govedo ki je projekte tempiralo vedno z ocenjen čas minus nekje 30% saj je vedel da bodo fantje potegnili dokler pać ne bo narejeno. 100 nadur ni bilo nič neobičajnega take bi jaz fuknil nekam
Eni naci šefi potem še totalno izkoriščajo vse skup.
Sem delal za eno totalno govedo ki je projekte tempiralo vedno z ocenjen čas minus nekje 30% saj je vedel da bodo fantje potegnili dokler pać ne bo narejeno. 100 nadur ni bilo nič neobičajnega take bi jaz fuknil nekam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
MIHAc27 ::
Sem delal v stresni službi in dosti zaslužil. Sedaj delam v normalni službi in od sebe dam skoraj minimalno in nebos verjel, sem spoznal kaksna budala sem bil prej ko sem tekal za denarjem...
Se pridružujem temu. Tudi sam bil v stresni službi (minus dobra plača... ajde bila je ok, definitivno pa ne vredna stresa). 24ur dosegljiv na telefon (in ja tudi ob 23. so še vedno klicali. Na srečo kasneje ne.). Pa direktor se je 1 dan pred nastopom mojega dopusta spomnil, da ne morem it, ker mojga šefa ni in ga moram nadomeščat. Jaz pa imel plačan hotel, vse rezervirano vsaj 2 meseca prej,... Po vsem tem mi pa še pogodbe niso želeli podaljšat, ko se mi je iztekla. Na mojo srečo, kar sem itak spoznal šele kasneje.
Ja včasih je off you go rešitev
Moraš menjat par služb da vidiš kaj so pošteni ljudje in kaj nateguni
Moraš menjat par služb da vidiš kaj so pošteni ljudje in kaj nateguni
Looooooka ::
Tole se bolj berejo kot slabo organizirane sluzbe, kjer bi se dalo stres zmanjsati z boljsimi dogovori. Vcasih mora to predlagati nizja kasta, ker visji dejansko ni jasno, da slabo opravljajo posel. Sef se tega mogoce sploh ne zaveda dokler se mu tega ne pove. Prvo izpostavite problem. Sele potem zapuscajte sluzbo. Vcasih je dovolj samo to, da si upraviceno glasen.
TheBlueOne ::
Za moj okus manjka razumevanje relativnosti dojemanja stresa. Vecina ljudi komentira iz projekcije svojega razumevanja tega, kaj je stresno. Velika vecina ljudi vidi stresno vse, kar ni podobno njihovi indoktrinaciji, ki je ljudi naucila, da se uspehi zanjejo skozi pridnost in prednapisane metode sprotnega testiranja in potrditve.
Ko nekateri pridejo do pozicije, kjer ni nobene potrditve ampak samo kontinuiteta dela brez rangiranja in znanih casovk to cutijo kot stres, ker se zadeve ne zakljucujejo v smislu ocene in ker ne obstaja hitra kvantificirana potrditev dobrega dela.
Sam imam kar tezek ego, ki mi je skozi solo izkljucno skodil ampak stresa nisem zares cutil takrat in niti danes, ko pogosto sprejemam dolznosti, kjer vecina ni zdrzala ravno zaradi vsesplosne relativnosti vsega, kar se naredi. Recimo zame je stresno samo takrat, ko je mozno, da se kdo poskoduje ali pa so v nevarnosti neposredno ali posredno zivljenja. To, da se bodisi mudi, da je preveliko financno breme, da sef eventuelno ni zadovoljen pa mi ni vseeno in poskusam narediti kolikor se da sprejemljivo za vse v okviru ur, ki so jih od mene "kupili", ni mi pa stresno.
Kar sprasuje OP ni mozno vrednotiti brez poznavanja njegovih sposobnosti ter tocnih obremenitev in nagrad enega ter drugega dela.
Ko nekateri pridejo do pozicije, kjer ni nobene potrditve ampak samo kontinuiteta dela brez rangiranja in znanih casovk to cutijo kot stres, ker se zadeve ne zakljucujejo v smislu ocene in ker ne obstaja hitra kvantificirana potrditev dobrega dela.
Sam imam kar tezek ego, ki mi je skozi solo izkljucno skodil ampak stresa nisem zares cutil takrat in niti danes, ko pogosto sprejemam dolznosti, kjer vecina ni zdrzala ravno zaradi vsesplosne relativnosti vsega, kar se naredi. Recimo zame je stresno samo takrat, ko je mozno, da se kdo poskoduje ali pa so v nevarnosti neposredno ali posredno zivljenja. To, da se bodisi mudi, da je preveliko financno breme, da sef eventuelno ni zadovoljen pa mi ni vseeno in poskusam narediti kolikor se da sprejemljivo za vse v okviru ur, ki so jih od mene "kupili", ni mi pa stresno.
Kar sprasuje OP ni mozno vrednotiti brez poznavanja njegovih sposobnosti ter tocnih obremenitev in nagrad enega ter drugega dela.
Invictus ::
Izgovor na stres je prevečkrat zlorabljen, zato ni ravno merilo brez več podatkov...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
harmony ::
Ne vem kaj vi pocnete, jaz kot sys admin gledam druge sluzbe, kjer bom delal kot interni administrator. S strankami se mi ne da vec ukvarjati. Tu je sele stres, kjer mora vse stimati. Firma je sicer kot ponudnik storitev dobro placana, ti pa kot delavc ne dobis nic vec kot en interni admincek.
Znanje hmmm. Ja se ga veselim, ampak sedaj ko sem deloma izgubil zdravlje zaradi sladkorne mi dol visi za znanje. Vem koliko sem sposoben in nove tehnolgije sprejeti, vpeljati mi ne bo nikoli predstavljalo velikega problema, zaradi same sirine znanja, ki sem ga v dobrih 11 letih dela dobil.
Se pa seveda ne pustim vec nobenmu izkoriscevati.
Znanje hmmm. Ja se ga veselim, ampak sedaj ko sem deloma izgubil zdravlje zaradi sladkorne mi dol visi za znanje. Vem koliko sem sposoben in nove tehnolgije sprejeti, vpeljati mi ne bo nikoli predstavljalo velikega problema, zaradi same sirine znanja, ki sem ga v dobrih 11 letih dela dobil.
Se pa seveda ne pustim vec nobenmu izkoriscevati.
Glugy ::
2 opcija vedno. Jz ne prenesem da me drugi v kot stiskajo ; pod pritiskom se slabše odrežem; naredim več napak; bolj površno. Nasploh je ta nastrojenost pa kritičnost; in zahtevnost da vedno daš več od sebe v manj časa ubijalska zame. Pa tisto da ti delodajalec naloži 30 različnih del naenkrat je tud besed vredno. K si komi sploh zapomnš vse kaj šele da bi res si zapomnu točno kaj hoče met za vsako od teh zadev. Pol je pa jok pa stok k ni vse točno tako kot si je šef zamislil. Kdo ti je kriv če pa ne daješ sprot dela. Morš sprot dobivat delo ne pa da se tm živciraš pa potiš da vse stvari spackaš preden ura ko bi moral iti domov odbije in ko nisi več plačan.
nevem no..mogoče so ljudje k jim stres paše pa k rabjo skoz za neki se podit k norc ampak mene to sam živcira ; jz sm že tko al tko bl občutljiv in mi priganjanje šefa čisto nič ne pomaga. Veliko boljš delujem ko ni stresa ; ko delujem z normalnim ustaljenim tempom tiste stvari ki sem jih osvojil. Res je da se lahko mal ponavlja vseskp ampak vseen je to 100% boljš zame kot pa stresna služba. Edino to je pr stresni službi da po navad niti ne dojameš kako da je že konc delavnika k toh hit mine; čeprav to tud ni pr vsaki stresni službi.
Rajš manj zaslužim pa da imam notranjega miru na delovnem mestu pa več prostega časa ko pridem domov.
nevem no..mogoče so ljudje k jim stres paše pa k rabjo skoz za neki se podit k norc ampak mene to sam živcira ; jz sm že tko al tko bl občutljiv in mi priganjanje šefa čisto nič ne pomaga. Veliko boljš delujem ko ni stresa ; ko delujem z normalnim ustaljenim tempom tiste stvari ki sem jih osvojil. Res je da se lahko mal ponavlja vseskp ampak vseen je to 100% boljš zame kot pa stresna služba. Edino to je pr stresni službi da po navad niti ne dojameš kako da je že konc delavnika k toh hit mine; čeprav to tud ni pr vsaki stresni službi.
Rajš manj zaslužim pa da imam notranjega miru na delovnem mestu pa več prostega časa ko pridem domov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
shintaro ::
čeprav sm že slišal kako iz nekega visokega položaja se vrnli na nižjega itd. , še vedno težko naslednje razumem :
omg... budala ker si tekal za denarjem.. ? to meni ne gre v glavo
tudi to .. doh ??
nekaj pa sem siguren : več denarja imaš, lažje je življenje in več uživanja.. še posebej če imaš solidno zdravje da boš dolgo živel, se splača lovit denar. Enim je to edino pravo zadovoljstvo. Jaz vem da denar me ne bo nikoli zafrknil kot ostale stvari, če ne drugo je 100% zvest.
nikoli se še nisem izgovarjal na stres... in nikoli se ne bom. Samo vem da treba grindat in ne se pritoževat vmes... Vidim pa da je to tako popularen izgovor da je že malo kriza vse skp!
omg... budala ker si tekal za denarjem.. ? to meni ne gre v glavo
Na začetku sem imel easy službe in mi ni pasalo. Potem sem pristal za nekaj let v mega stresu, odgovornosti, izzivi, problemi,... in tudi večji plači. Postalo mi je jasno kaj mi v življenju več pomeni in sem šel nazaj na prvo opcijo. Manj denarja odtehta vse ostalo.
tudi to .. doh ??
nekaj pa sem siguren : več denarja imaš, lažje je življenje in več uživanja.. še posebej če imaš solidno zdravje da boš dolgo živel, se splača lovit denar. Enim je to edino pravo zadovoljstvo. Jaz vem da denar me ne bo nikoli zafrknil kot ostale stvari, če ne drugo je 100% zvest.
Izgovor na stres je prevečkrat zlorabljen, zato ni ravno merilo brez več podatkov...
nikoli se še nisem izgovarjal na stres... in nikoli se ne bom. Samo vem da treba grindat in ne se pritoževat vmes... Vidim pa da je to tako popularen izgovor da je že malo kriza vse skp!
i9 7900X / 16gb / ssd PCIe 3.0x4 500gb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shintaro ()
Floralys ::
Problem je v tem, da si nisi našel nestresne službe za veliko denarja .
Namreč, to dvoje ni vedno v korelaciji...
NikolormousB ::
Stres v službi je posledica 2 faktorjev:
1. Slaba organizacija.
2. Egotističen pogled na svet (Ne, tvoja služba v resnici ni pomembna, če te jutri ne bo, ne bo nihče umrl).
Če imaš to dvoje razčiščeno, lahko pritisk minimiziraš pri vsakem delu.
1. Slaba organizacija.
2. Egotističen pogled na svet (Ne, tvoja služba v resnici ni pomembna, če te jutri ne bo, ne bo nihče umrl).
Smurf ::
NikolormousB je izjavil:
Ne, tvoja služba v resnici ni pomembna, če te jutri ne bo, ne bo nihče umrl
To ne drzi za vse sluzbe.
Seveda drži...
Vedno in povsod...
Vedno in povsod...
harmony ::
NikolormousB je izjavil:
Stres v službi je posledica 2 faktorjev:
1. Slaba organizacija.
Tocno to.
NikolormousB je izjavil:
Ne, tvoja služba v resnici ni pomembna, če te jutri ne bo, ne bo nihče umrl
To ne drzi za vse sluzbe.
Seveda obstajajo izjeme. Če si edini zdravnik v revni afriški vasici kjer dnevno rešuješ življenja, to ne drži.
Ostali pa večinoma delamo stvari, ki pod črto nimajo bistvenega vpliva na potek dogodkov v vesolju, še manj pa je pomembno, če zamudimo deadline, manjkamo kak teden itd.
Smurf ::
No saj zgolj hotel sem izpostaviti, da so tudi izjeme. Se pa strinjam, da ogromna stresa pride iz slabe organizacije (po nepotrebnem) ter zaradi znacaja ljudje (so ljudje, ki se sekirajo za vse mozno). Osebno mi je vsec delati na projektih, ki ponujajo izziv. Z izkusnjami se lahko tudi priucis, da ti "stresne situacije" ne predstavljajo nekega stresa.
Veron ::
Da bi tema imela malo več teže, bi bilo super, če poleg "stresna" ali "normalna" služba dopišete kratek opis del ali poklic.
janezvalva ::
Torej, čemu vi sami dajete največji poudarek pri iskanju ali ponudbah za delo?
pfff! druga opcija, jasno.
tisto razliko v plači pa pokrijem iz drugih virov
Yo
@shintaro, ja dobesedno budala. Vsak trenutek sem razmisljal kako bi več zaslužil. Ne govorim o fiksni plači. Jst govorim o tem stresu. Prvo iz strani vodstva daj daj čimveč naredi, počasi pa si sam to vcepiš v glavo.. In grejo dnevi in leta. Kar imam je stanovanje, plačano. To je to.
@invictus.. Res je. Sam verjetno je eno z drugim povezano. Minimalc=no stres, malo več pa imaš že pritiske itd, ki niso vredni tega denarja. Moje razmisljanje, ki ga ne rabi noben sprejet...
@shintaro, ja dobesedno budala. Vsak trenutek sem razmisljal kako bi več zaslužil. Ne govorim o fiksni plači. Jst govorim o tem stresu. Prvo iz strani vodstva daj daj čimveč naredi, počasi pa si sam to vcepiš v glavo.. In grejo dnevi in leta. Kar imam je stanovanje, plačano. To je to.
@invictus.. Res je. Sam verjetno je eno z drugim povezano. Minimalc=no stres, malo več pa imaš že pritiske itd, ki niso vredni tega denarja. Moje razmisljanje, ki ga ne rabi noben sprejet...
IMHO si na minimalcu pod veliko večjim stresom. Pri nizki plači si težko privoščiš izgubiti službo.
Res je. Te pa čez cesto čaka druga služba za isti denar. Ne pravim da delam za minimalca.. Vse je stvar prioritete.
Sam raje delam za povprečno slovensko 10 letno plačo na leto.
Potem mi dol visi, če sem eno leto brez službe . Pa še nikoli nisem bil...
Potem mi dol visi, če sem eno leto brez službe . Pa še nikoli nisem bil...
dexterboy ::
Mah problem je ko si v službi kjer je neprestan stres, nonstop se nekaj lovi, ni mesca miru. Eni naci šefi potem še totalno izkoriščajo vse skup. Sem delal za eno totalno govedo ki je projekte tempiralo vedno z ocenjen čas minus nekje 30% saj je vedel da bodo fantje potegnili dokler pać ne bo narejeno. 100 nadur ni bilo nič neobičajnega take bi jaz fuknil nekam
Prideš delati k nam? Business as usual
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Jaz edino ne razumem folka, ki UŽIVA v stresu... pa se trudim to doumeti, ampak mi nekako ne gre v glavo. Je dovolj dela (si ga znam sam najti), da ne rabim, da mi enocelična ameba skače po glavi kaj je treba takoj sedaj narediti...
ginekk ::
Seveda drži...
Vedno in povsod...
Itak da drži.
Drugače izhodiščna točka je, da te delo vsaj malo veseli. Na dolgi rok ne pomaga nobena plača, če boš umiral od depresivnega dela, depresivnih odnosov v službi. Zgodbice "sem lahko čistilka za 5000 EUR/mesec" ne gredo skozi. Nekaterim stres pomaga, da se zganejo, ampak dolgoročno spet mora bit uravnoteženo. Verjetno ko si mlad se splača sledit denarju in karieri, kasneje pa se moraš umirit.
NikolormousB je izjavil:
IMHO si na minimalcu pod veliko večjim stresom. Pri nizki plači si težko privoščiš izgubiti službo.
ko is na minimalcu maš še veliko prostega časa za delo na črno. mislim, da je to vsem jasno.
Če si 8 ur v službi nimaš ravno veliko prostega časa.
Sicer čas dela in zaslužek nista direktno povezana.
Sicer čas dela in zaslužek nista direktno povezana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NikolormousB ()
@rupsi31, mogoče se rahlo motiš...
c00L3r ::
Kje so te manj stresne službe s katerimi imaš dovolj za svoje stanovanje, avto in da ti še nekaj ostane za varčevanje? Če vse to seštejem se pod 1000€ ne moremo pogovarjat.
Brez lastnega prevoza je skoraj nemogoče dobit službo.
Brez lastnega prevoza je skoraj nemogoče dobit službo.
jype ::
Khm... mogoče kje v javni upravi, šolstvu, ministrstvih... ne vem
napiši jih, jype
napiši jih, jype
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
čakanje je najhujše... kot seme v zemlji, ki čaka, da pade dež.
shadeX ::
ali na drugi strani službo za katero imate osvojene že vse kompetence, brez stresa, malo manjše plačilo in socialno življenje ter miren spance konec dneva.
This anytime. Stres mi gre na moški spolni ud in ne prenašam takih služb.
Kar se pa učenja tiče - pri normalni službi brez stresa in čakanja, da te kdo pokliče nazaj na delo, se lahko komot naučim dost stvari sam doma (po službi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
GR2 ::
Jaz res sovražim, če sem pod stresom, ker to potem traja še cel teden ali pa se celo ponavlja iz tedna v teden. Običajno se to zgodi, če se preteram, ali zato ker hočem nekaj narediti še isti dan/pred pavzo/pred malico, lahko pa tudi da ni izbire in je treba narediti.
Zavidam pa sodelavcu, ki je že po naravi zelo počasen in ima kar nekakšno naravno vgrajeno zaščito proti stresu, lahko ga jebeš kolikor hočeš, ne bo šel delati nekaj kar bi mu kakorkoli povišalo srčni utrip.
Saj tudi sam nisem dosti boljši/hitrejši do te točke pred stresom, ampak sam grem brez problema čez to točko, me sploh ni treba priganjat. Njega bi pomoje lahko bičal, pa ne bi dosegel nič več, verjetno še manj.
Zavidam pa sodelavcu, ki je že po naravi zelo počasen in ima kar nekakšno naravno vgrajeno zaščito proti stresu, lahko ga jebeš kolikor hočeš, ne bo šel delati nekaj kar bi mu kakorkoli povišalo srčni utrip.
Saj tudi sam nisem dosti boljši/hitrejši do te točke pred stresom, ampak sam grem brez problema čez to točko, me sploh ni treba priganjat. Njega bi pomoje lahko bičal, pa ne bi dosegel nič več, verjetno še manj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?Oddelek: Programiranje | 6580 (4848) | Phantomeye |
» | Izklop službene elektronske pošte popoldne je lahko škodljivOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8167 (5423) | darkolord |
» | Odpoved in daljši odmor od dela (mini penzija) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11967 (8908) | rađo |