» »

Potovanje po Italiji

Potovanje po Italiji

Tropex ::

Pozdravljeni,

za majske počitnice ( natančneje od 26.4. popoldne ), se bomo odpravili na pot po Italiji.
Prosil bi vas za nasvete ter priporočanja, kaj videti, kaj početi, kje jesti, kaj in kje ne početi itd.

Zraven sem priložil ob vsakem kraju, kjer se nameravamo ustaviti tudi nekaj stvari, ki bi si jih mogoče ogledali. Lahko mi zraven dopišite tudi če se splača še kaj pogledati in mogoče cene, ter ali se splača prej rezervirati itd.

Dopust imamo 1 teden, tako da bomo malo hitreje vse videli.

Naše destinacije oz. pot je sledeča:

- RIM
1. KOLOSEJ
2. PANTHEON
3. TREVI FONTANA
4. RIMLJANSKI FORUM / PALATINE HILL
5. SIKSTINSKA KAPELA IN VATIKANSKI MUZEJ – VATIKAN
6. BAZILIKA SVETEGA PETRA IN TRG SVETEGA PETRA
7. TRASTEVERE
8. ŽIDOVSKI GETO
9. PIAZZA NAVONA
10. APPIAN WAY
11. SPANISH STAIRS

- NEAPELJ
1. GALERIJA BORBONICA
2. CHIOSTRO DI SANTA CHIARA
3. TOLEDO METRO STOP
4. PIAZZA BELLINI
5. BAZILIKA DI SAN FRANCESCO DI PAOLA
6. KATAKOMBE DI SAN GENNARO
7. CASTEL NUOVO
8. PALLAZO REALE

- CAPRI
. VILLA SAN MICHELE

- POMPEII
1. APOLOV TEMPELJ
2. HIŠA VETTI
3. POMPEI FORUM
4. HIŠA FAUN
5. POMPEI TERMALNA KOPALIŠČA
6. POMPEI SPEKTAKULA
7. PLASTER CASTS

- SORRENTO
1. VESUVIUS
2. HERCULANEUM
3. AMALFI
4. ISCHIA
5. LIMONCELLO

- POSITANO
- PESCARA

Najlepša hvala za pomoč,

darkz ::

Izogibajte se garažnim hišam ter plačilnim privat parkingom... 10€/1ura
Če boste v kaki kavarni.. počakajte na šanku za kavo/pivo in jo nesite sami..drugače računajo 2€+ da vam prinesejo do mize
pokušajte vse možne pice :D da vidite kaj pomeni prava italijanska pica :D
Ponoči nehodite v samotne ulice.. držite se glavnih cest
izogibajte se vse možnih drog ker vsak 3ji je policaj
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

r3dkv1c4 ::

pa guzvi se izogibajte, sploh imejte prazne zepe.....

Namenjeni ste v raj kriminala......najraje imajo turiste...v avtu imejte vse skrito.....brez kakih vrednih stvari po sedezih.....

Ce se boste vozili po centru nastetih mest, pricakujte guzvo non-stop....veliko trobljenja in glasnosti......sundra na sploh....naj vas to ne zmede....skuteristi letijo z vsepovsod in ne obremenjujte se z njimi, ker oni vidijo vas...

Ce se boste vozili z odprtimi okni, ne drzite telefonov v roki, ker je polno zeparskih skuteristov...,

Brez panike, samo nekaj opozoril sem nastel, ker ljudje so tako evforicni, da pozabljajo na take malenkosti....

Nasplosno pa ste namenjeni v cigansko lepe kraje.....umazanija vsepovsod....prijazni in ustrezljivi ljudje.
Totalno nasprotje italijanskih severnjakov.

Uzivajte, pa pasto obvezno vsak dan jest, da boste pravi italijani.....:D

ostalo ze veste....

.....ce zna kdo kaj malega italijansko......znate poceni prezivljat cas...srecno
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

D3m0r4l1z3d ::

To ne bo dopust, ampak garanje in oziranje za vsakim vogalom, da ti nekdo ne spizdi kaj vrednega. Srečno!
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

borutz ::

Ce je to 7 dni z voznjo ste si absolutno prevec zastavili

vzemite si cas in obiscite samo to regijo:
neapelj, vesus, pompeje, amalfi coast,sorento, positano,...
je cudovito in je skoda hiteti, sploh ce bo lepo vreme

Rim obiscite kdaj drugic

Cowboy6 ::

Ko pride v koloni tip s plastenko v roki vklopi brisalce, tudi če ne pada dež. V nasprotnem primeru ti bo namazal sprednjo šipo in ti jo bo očistil in moraš dati denar, za teboj bodo pa vsi jezno trobilo. Zgodilo v Neaplju.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Gogo ::

In zakaj ne bi šel z vlakom? Iz centra v center. Štartaš v Tržiču pri Trstu, presedeš v Benetkah in direta v Rim ali Neapelj or...
Samo ideja.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Cowboy6 je izjavil:

Ko pride v koloni tip s plastenko v roki vklopi brisalce, tudi če ne pada dež. V nasprotnem primeru ti bo namazal sprednjo šipo in ti jo bo očistil in moraš dati denar, za teboj bodo pa vsi jezno trobilo. Zgodilo v Neaplju.

Zakaj moraš?

thramos ::

Jaz sem šel podobno pot z vlakom (teden dni prej je bila cena vlaka, letala ali pa avtomobila približno enaka, tako da kakšne hude dileme ni bilo). Sicer je bilo na čisto vsaki vožnji z vlakom nekaj narobe, od pokvarjenih klim do samega vlaka, ampak to je pač del potovanja po osrednji Italiji :), vedno sva na koncu skoraj točno prišla tja, kamor sva hotela.

Neapelj je mogoče res malo bolj divji, ampak z nekaj zdrave pameti, da ponoči ne rineš v temne ulice mestnega jedra, ni panike. Je pa res, da je po parih dneh spanja v centru nato Rim deloval kot umirjeno severnjaško mestece :).

7 dni je zelo malo za vse skupaj, že sami Pompeji ti zlahka vzamejo cel dan, v Rimu pa se itak lahko izgubljaš po starodavnih uličicah ure in ure. Vsaj deloma pa je skrivnost recimo tole ;):

MIHAc27 ::

Za letos tudi mi nekaj ciljamo v Italijo. Ampak me je po branju kar malce minilo. Je kriminal res tak problem? Mi bi šli samo do Rima, verjetno za 10 dni. 2 dneva bi šla za Mirabilandijo. V Rimu pa v kak kamp na obrobju, potem pa javni prevoz po mestu. V Parizu smo tako naredili pa se je super izšlo.

juroz ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Cowboy6 je izjavil:

Zakaj moraš?

Ponavadi težijo in ratajo agresivni v retoriki (zaenkrat še ne v dejanjih kar sem jaz doživel drugje, ne v Italiji.).

Bolje že v štartu dat vedet da te to ne zanima in da ne boš plačal --> vklopiš brisalce in brisalci spucajo namesto on.

Ja, še najbolj mirna rešitev, napolniš z vodo in letno tekočino, da se malo peni in uporabljaš za nadležneže in insekte.

t3hn0 ::

MIHAc27 je izjavil:

Za letos tudi mi nekaj ciljamo v Italijo. Ampak me je po branju kar malce minilo. Je kriminal res tak problem? Mi bi šli samo do Rima, verjetno za 10 dni. 2 dneva bi šla za Mirabilandijo. V Rimu pa v kak kamp na obrobju, potem pa javni prevoz po mestu. V Parizu smo tako naredili pa se je super izšlo.

Pač paziš, kakor se za turista spodobi.
Sem že večrat obiskal Ialijo (nižje od Rima sicer še ne), pa nisem še imel problemov.
^.^

To itak, čeprav na foro te prec dobijo. Nam sta 2 (pomoje ciganki) v Avignonu hotle oprat šipo. Ajde sem rekel pa dej, ker je bila res svinjska.
Na hitro zrihtata, pa pride prva po plačilo. Dam kovanec (1€). Potem seveda pride še druga, kao nista skupaj... no pa dam še njej. Takrat ji pa kovanec pade nazaj v avto, seveda nekam pod zic. Ja nič, dam ji drugega, ker bo vsak čas zelena.

No izkaže se, da vrže nazaj 2 centa. Na hitro je ravno tolk velik kot ene 20centov. So zverzirane, ni kaj, da potegne čim več.

Ena bi spucala pa bi bilo dovolj, hehe.

Sheteentz ::

Tudi mene čaka pot po Italiji od 27. aprila do 6. maja. Dva dneva v Neaplju bom z rentacarom. Torej me čaka divja vožnja (eno lekcijo sem že imel v Maroku in je bilo nepozabno), trobljenje in kričanje, pa še odganjanje šipočistilcev. Sj verjetno če že takoj nakažeš z resnim obrazom, da te ne zanima, se spokajo, a ne?

Nakažeš, da nočeš, odkimavaš, mahaš z rokami in imaš potem, tudi če ti spuca, imaš razlog, da ne plačaš.

Go-ahead ::

Za prvomajske praznike v Italiji boste padli v takšen prometni kaos, da bo joj !!!! Sploh okoli glavnih turističnih atrakcij. Začelo se bo že v Meštrah. Italijani imajo tudi prost ponedeljek, in v takih primerih se trumoma nekam odpravijo.

Reši vas kvečjemu potovanje v nočnem času in obiskovanje kakšnih zabačenih znamenitosti.

fm13 ::

MIHAc27 je izjavil:

Lansko leto smo bili 12 dni v Rimu, sicer ne z avtom, tako da izkušenj v prometu nimam. Z izjemo svinjarije, ki jo je naokoli definitivno več, kot smo jo vajeni pri nas, je bila izkušnja super. Glede kriminala... če sprašuješ za Rim, ne bi rekel, da je to kakšen poseben problem. Občutek varnosti je bil dober, tudi izven tipičnih turističnih območij, noben ni težil, ljudje so bili prijazni... Javni prevoz je dober, s podzemno in tramvajem + malo hoje prideš kamorkoli, jaz se z avtom po mestu ne bi vozil. Za spremljanje javnega prevoza se je odlično obnesla aplikacija Moovit.

In, kako se je izteklo?

D3m0r4l1z3d je izjavil:

In, kako se je izteklo?

Koga sprašuješ? Če mene... gremo vseeno v Italijo 25.6. z najetim avtodomom. Kako bo pa magar potem povem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljana-Benetke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7110839 (555) FrRoSt
»

Assassin's Creed Valhalla (2020) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26744513 (9746) Kvinta
»

Najem avtodoma in pasti

4410101 (4397) Mike_Rotch
»

Rome bans all diesel vehicles .... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15820468 (15339) -valvoline-
»

Kam Na Dopust (hrvaška odpade)

266167 (4408) PrihajaNodi

Več podobnih tem