Forum » Loža » Certifikat "Družini prijazno podjetje" z vidika delavca
Certifikat "Družini prijazno podjetje" z vidika delavca
Vaseer ::
Iščem in ne najdem, kaj točno/vse certifikat "Družini prijazno podjetje" prinaša delavcem... Pred časom sem uspel izbrskati, da zaposlenim, ki imajo otroke mlajše od 2 (ali 3?) let, ni treba delati nočnih (razen, če se zaposleni strinja in podpiše pildek); novoletno obdarovanje otrok (Božiček/dedek Mraz...). Kaj pa ostale "dobrote"? Zanima me predvsem kako je opredeljeno delo za vikende in praznike (imamo malega pamža in bi bil rad, če se da, kakšen vikend/praznik več prost...).
Če kdo uspe izbrskati kaj uporabnega, se priporočam za informacije.
fosil ::
Gre za certifikat, ki ga podjetje kupi.
In vsako podjetje si samo določi svoje ukrepe.
Kako (ne)resen je, vidiš po seznamu podjetij, ki ga ima.
Nekatera podjetja na tem seznamu so znana kot zelo neprijazna do svojih zaposlenih.
In vsako podjetje si samo določi svoje ukrepe.
Kako (ne)resen je, vidiš po seznamu podjetij, ki ga ima.
Nekatera podjetja na tem seznamu so znana kot zelo neprijazna do svojih zaposlenih.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
ginekk ::
Iščem in ne najdem, kaj točno/vse certifikat "Družini prijazno podjetje" prinaša delavcem... Pred časom sem uspel izbrskati, da zaposlenim, ki imajo otroke mlajše od 2 (ali 3?) let, ni treba delati nočnih (razen, če se zaposleni strinja in podpiše pildek); novoletno obdarovanje otrok (Božiček/dedek Mraz...). Kaj pa ostale "dobrote"? Zanima me predvsem kako je opredeljeno delo za vikende in praznike (imamo malega pamža in bi bil rad, če se da, kakšen vikend/praznik več prost...).
Odvisno od podjetja katere ugodnosti so interno uvedli, da so lahko pridobili certifikat. Recimo dodaten dopust - en dan na otroka. Ali pa dela prost dan za uvajanje otrok v šolo/vrtec (do določene starosti).
Šimpanz ::
Ta certifikat je en larifari. Tudi v našem podjetju ga imamo pa ne vidim niti ene razlike v primerjavi z prejšnjimi podjetji kjer sem bil zaposlen in tega certifikata niso imela.
Invictus ::
Bolj gre za nek butast marketing direktoric...
Ponavadi nagrado dobi podjetje, kjer je ženska direktor. Kao ona ve .
Pa sem tudi sam delal v taki firmi, pa nisem imel nič od tega. Razen fleksibilnega delovnika, kjer si moral biti prisoten od 8:00 - 16:00. In brisanju nadur 2.1 vsako leto.
Ponavadi nagrado dobi podjetje, kjer je ženska direktor. Kao ona ve .
Pa sem tudi sam delal v taki firmi, pa nisem imel nič od tega. Razen fleksibilnega delovnika, kjer si moral biti prisoten od 8:00 - 16:00. In brisanju nadur 2.1 vsako leto.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Sparkxl ::
Bulšit od certifikata. Sem delal v podjetju ki to ima, je pa točno nasprotje od tega. Bolj neprijaznega podjetja do družin še nisem videl
St235 ::
harmony ::
Grem stavit, da imajo se kaksne bonitete s strani drzave, ce imajo ta certifikat.
In si stavo ravnokar izgubil.
Ooo neee.
Tudi jaz potrjujem, da je ta certifikat en drek vreden. V firmi, kjer sem delal je po tekocem odpuscala ljudi za katere se je vedelo, da imajo doma lacne otroke. Poscijem se na taksne firme in njihove certifikate.
ZaphodBB ::
V firmi, kjer sem delal je po tekocem odpuscala ljudi za katere se je vedelo, da imajo doma lacne otroke. Poscijem se na taksne firme in njihove certifikate.
A si poleg scanja dal še odpoved?
Drugače pa ja. To je certifikat, ki ga družini neprijazna podjetja kupijo kot poskus izboljšanja svoje javne podobe.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
starfotr ::
Te certifikati so BS, kot so povedali že predhodniki. Dobre firme ne boš našel na ta način. Je samo javni PR in leporečenje ter potrata denarja. Raje bi organizirali recimo 1 dan free malica za zaposlene, kot pa da plačujejo za te certifikate, ki se jih je nekdo izmislil.
Ravno tako je z bonitetnimi ocenami, firme se z njimi hvalijo na svojih spletnih straneh in na računih/dopisih.
Da kar povem, firma, ki ima najvišjo oceno je reden neplačnik. Vedno (je čakala) skoraj do izvršbe. Sedaj se tega ne gremo več, avans ali pa nategni drugega, nas ne boste več.
Prodajalacev megle je veliko na tem svetu. Ne dajajte jim denarja, če ste v vodstvu in odločate o tem.
Ravno tako je z bonitetnimi ocenami, firme se z njimi hvalijo na svojih spletnih straneh in na računih/dopisih.
Da kar povem, firma, ki ima najvišjo oceno je reden neplačnik. Vedno (je čakala) skoraj do izvršbe. Sedaj se tega ne gremo več, avans ali pa nategni drugega, nas ne boste več.
Prodajalacev megle je veliko na tem svetu. Ne dajajte jim denarja, če ste v vodstvu in odločate o tem.
Gogo ::
Iz našega internega glasila:
Ekvilib inštitut je leta 2013 naši družbi podelil osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, v sklopu katerega je bilo sprejetih enajst ukrepov, ki so se nanašali na komuniciranje z zaposlenimi, izobraževanje vodilnih za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, obdarovanje novorojencev, ponudbo za prosti čas, otroški časovni bonus ...
Revizorski svet nam je 25. 7. 2016, po uspešno zaključenem triletnem obdobju, podelil polni certifikat Družini prijazno podjetje in s 30. 9. 2016 izdal pozitivno mnenje za uvedbo izbranih ukrepov za drugo triletno obdobje.
Na pobudo sveta delavcev je uprava avgusta 2012 potrdila projekt Družini prijazno podjetje.
S projektom želimo prispevati k dolgoročnemu spreminjanju kulture v družbi, ozavestiti posameznike da sta uspešna kariera in družina združljivi in se ne izključujeta, ter da za uspešno kariero ni treba žrtvovati družinskega življenja.
Podjetja, ki program že izvajajo poročajo o pozitivnem odzivu zaposlenih, menedžerjev, boljšemu komuniciranju, večjem zadovoljstvu zaposlenih in posledično večji produktivnosti, pripadnosti podjetju in izboljšani organizaciji dela, večji motiviranosti, nižji fluktuaciji in nižjim bolniškim odsotnostim.
Cilji projekta:
- Višja stopnja zadovoljstva in povečanje motivacije zaposlenih,
- večja pripadnost, predanost podjetju in večja produktivnost,
- zmanjšanje stresa pri zaposlenih,
- zmanjšanje fluktuacije in bolniške odsotnosti,
- večanje ugleda podjetja pri naših gostih in pri poslovnih partnerjih,
- večja konkurenčnost podjetja.
Certifikat Družini prijazno podjetje predstavlja svetovalno-revizijski postopek in je bil razvit kot eno izmed orodij za učinkovito in bolj kvalitetno upravljanje s človeškimi viri znotraj podjetij in organizacij v kontekstu usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.
Ekvilib inštitut je leta 2013 naši družbi podelil osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, v sklopu katerega je bilo sprejetih enajst ukrepov, ki so se nanašali na komuniciranje z zaposlenimi, izobraževanje vodilnih za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, obdarovanje novorojencev, ponudbo za prosti čas, otroški časovni bonus ...
Revizorski svet nam je 25. 7. 2016, po uspešno zaključenem triletnem obdobju, podelil polni certifikat Družini prijazno podjetje in s 30. 9. 2016 izdal pozitivno mnenje za uvedbo izbranih ukrepov za drugo triletno obdobje.
Na pobudo sveta delavcev je uprava avgusta 2012 potrdila projekt Družini prijazno podjetje.
S projektom želimo prispevati k dolgoročnemu spreminjanju kulture v družbi, ozavestiti posameznike da sta uspešna kariera in družina združljivi in se ne izključujeta, ter da za uspešno kariero ni treba žrtvovati družinskega življenja.
Podjetja, ki program že izvajajo poročajo o pozitivnem odzivu zaposlenih, menedžerjev, boljšemu komuniciranju, večjem zadovoljstvu zaposlenih in posledično večji produktivnosti, pripadnosti podjetju in izboljšani organizaciji dela, večji motiviranosti, nižji fluktuaciji in nižjim bolniškim odsotnostim.
Cilji projekta:
- Višja stopnja zadovoljstva in povečanje motivacije zaposlenih,
- večja pripadnost, predanost podjetju in večja produktivnost,
- zmanjšanje stresa pri zaposlenih,
- zmanjšanje fluktuacije in bolniške odsotnosti,
- večanje ugleda podjetja pri naših gostih in pri poslovnih partnerjih,
- večja konkurenčnost podjetja.
Certifikat Družini prijazno podjetje predstavlja svetovalno-revizijski postopek in je bil razvit kot eno izmed orodij za učinkovito in bolj kvalitetno upravljanje s človeškimi viri znotraj podjetij in organizacij v kontekstu usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
novaa ::
tudi jaz pravim da podjetje ki ima ta certifikat želi prikriti/popraviti svoj ugled.
sem delal na takem podjetju, šel naprej in imam tu več dopusta kot v družini prijazno certificiranem podjetju,
prodajanje megle....
sem delal na takem podjetju, šel naprej in imam tu več dopusta kot v družini prijazno certificiranem podjetju,
prodajanje megle....
TheBlueOne ::
Sem si prebral:
http://www.certifikatdpp.si/o-certifika...
meni deluje, da to ni certifikat za "Družini prijazno podjetje" ampak certifikat za "Imamo ukrepe zaradi katerih smo lahko malo blize druzini prijaznim podjetjem", kjer bi bil na mestu drobni tisk v smislu, 1*realnost in dobesednost imena certifikata lahko odstopa v primeru, da je prisotnih enako veliko ali vec ukrepov na drugih podrocjih, ki so kontraproduktivni dani agendi.
http://www.certifikatdpp.si/o-certifika...
meni deluje, da to ni certifikat za "Družini prijazno podjetje" ampak certifikat za "Imamo ukrepe zaradi katerih smo lahko malo blize druzini prijaznim podjetjem", kjer bi bil na mestu drobni tisk v smislu, 1*realnost in dobesednost imena certifikata lahko odstopa v primeru, da je prisotnih enako veliko ali vec ukrepov na drugih podrocjih, ki so kontraproduktivni dani agendi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenija pod sankcijami ZDA?Oddelek: Loža | 3015 (2093) | jype |
» | Neto plača in bolniška odsotnost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16874 (8225) | MadMicka |
» | Diskriminacija glede plačane odsotnosti za prvi šolski danOddelek: Problemi človeštva | 1100 (914) | 111111111111 |
» | certifikat angleščinaOddelek: Loža | 3020 (2704) | St235 |
» | študij IT ekspertOddelek: Operacijski sistemi | 4617 (3719) | imagodei |