» »

50 letni fotri

50 letni fotri

Temo vidijo: vsi
««
7 / 27
»»

IL_DIAVOLO ::

Ce bi bil denar pogoj za otroka, bi cloveska rasa ze zdavnaj izumrla.

Invictus ::

Vazelin je izjavil:

Pomoje neskončno>:D Drugače pa itak lahko otrok zahteva test.

Naj me kdo popravi, če je bolj seznanjen s problematiko

Otrok in mati imate vedno možnost preverjati očetovstvo.

Dočim ima oče pravico preverjati, ali je otrok njegov, nekje do 2 leta.

Nisem pa preverjal zakonodaje, debata nekje drugje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Vazelin je izjavil:

Jaz bi raje, da se dogovorimo da obiščemo Ukrajino ali Tajsko
Greste v Patajo? Tam je za takšne kot ste vi zelo primerna scena. Baje zelo poceni prostitucija (~50 evrov na noč).

MasterTade je izjavil:

Ja, če je tvoj razvoj na stopnji povprečne živali, lol
Da smo ljudje živali je dejstvo, da sta nosečnost in starševstvo bolj tvegana, starejši kot si, pa tudi ni nobena skrivnost.

Mato989 je izjavil:

noben tu tega ne počne tistim ki jih imajo!
Odločitev, da nočeš otrok, je vredna enakega spoštovanja kot odločitev za otroke - vse dokler ne začneš jamrat o tem, da priseljenci zasedajo delovna mesta. Kdo pa naj bi jih, če ni ljudi, ki bi jih zapolnili?

PrihajaNodi ::

Vazelin je izjavil:

Jaz bi raje, da se dogovorimo da obiščemo Ukrajino ali Tajsko, ne pa neko zavetišče s puppyi v Horjulu lol

Pa ti ves da bos moral tiste tam nauciti se jezika? Dvomim da imas dovolj financ in casa. Ne razumem zakaj si ne bi omislil labradorca?

D3m ::

Mato989 je izjavil:

Jaz sem imel pri 20 svoj avto.

Bravo... jaz tudi, samo ta avto ni bil vreden 5 let prihrankov za lajf kot jype =)

Še 1x, jype ni povprečje...

Odgovornost je tako zajebana reč. Lažje je iskati izgovore.

Odvisno, eni recimo menijo da bodo raje uživali kot se odrekali zaradi otrok... razlogi so različni, in najhujši so tisti ki take ki nimajo oz. ne želijo imeti otrok zaradi katerikoli razloga zmerjajo s čemerkoli ali se jim posmehujejo... noben tu tega ne počne tistim ki jih imajo!

Na začetku ne je treba imeti en gokart za prakso. Pol pa novejši srednji razred.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vazelin ::

Vsak se odloči, kako bo živel. Meni je v 20ih odgovarjalo seksati z različnimi puncami. Tudi v Maribor sem se vozil za vikende k eni frendici, ki sem jo spoznal v Rožni na enem partyu (ker nisem mel dosti keša sem večkrat celo štopal za Maribor). Se spomnim, da sva šla večkrat v Bobra :D
Potem greš pa 2x spat, vmes je našo generacijo še posilila kriza direktno v anus. In voila. Si krepko v 30ih. Nisi več čil 20 letnik. Bazen kvalitetnih partneric se krepko zmanjša yada yada

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Jureta kriza ni nic zadela on ti med vrsticami pravi "vlak ti je odpeljal si pac nesposoben, poglej mene...".

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Jureta kriza ni nic zadela on ti med vrsticami pravi "vlak ti je odpeljal si pac nesposoben, poglej mene...".
Ravno nasprotno - otroke sem splaniral ravno pred nastopom krize in se moral prvih nekaj let njihovega življenja potrudit ekstra. Delal sem za minimalno plačo in s tem precej tvegal, a se je na mojo srečo izplačalo. Lahko se tudi ne bi. Ampak za vzgojo in oskrbo otrok bi v vsakem primeru imel dovolj, ker res ne potrebuješ veliko.

Da ne bo nova kriza, ko bomo takrat 40 letniki začeli planirat:))

LOL.

Jype je bil warrior med krizo prav tako tudi sam.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mnja čestitke za pogum, če ste 2009 štepali:)

Vazelin je izjavil:

Da ne bo nova kriza, ko bomo takrat 40 letniki začeli planirat:))

Ja glej vzames malega labradorca pa bo do naslednhe krize dovolj sposoben pa mocan da bo hodil s teboj v hribe.

Vazelin je izjavil:

Ja, cestitke bojevnikom!

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Pred tem, ker kriza v resnici ni spremenila računice za ustvarjanje družine, zgolj za ustvarjanje prihrankov (ki so se takrat zmanjšali za okoli 40% - če si prodal delnice, sklade in druge reči). Zemanta je bila vmes nekaj časa skoraj brez sredstev in po dogovoru sem se strinjal, da plačo dobim pozneje, ko bodo sredstva na voljo. To pravim zato, ker je bila ena minimalna plača dovolj za življenje štiričlanske družine (dekle in otroci so bili takrat doma, dekle je nekaj ur dnevno delalo na svoj računalnik od doma, a bolj za gušt kot za denar, ki ga je bilo zelo malo).

Če bi se s partnerko odločila za življenje brez otrok, bi se takrat zelo verjetno preselila iz države.

jype je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Pred tem, ker kriza v resnici ni spremenila računice za ustvarjanje družine, zgolj za ustvarjanje prihrankov (ki so se takrat zmanjšali za okoli 40% - če si prodal delnice, sklade in druge reči). Zemanta je bila vmes nekaj časa skoraj brez sredstev in po dogovoru sem se strinjal, da plačo dobim pozneje, ko bodo sredstva na voljo. To pravim zato, ker je bila ena minimalna plača dovolj za življenje štiričlanske družine (dekle in otroci so bili takrat doma, dekle je nekaj ur dnevno delalo na svoj računalnik od doma, a bolj za gušt kot za denar, ki ga je bilo zelo malo).

Če bi se s partnerko odločila za življenje brez otrok, bi se takrat zelo verjetno preselila iz države.

Cestitam. Pravilna odlocitev.

Mato989 ::

Odločitev, da nočeš otrok, je vredna enakega spoštovanja kot odločitev za otroke - vse dokler ne začneš jamrat o tem, da priseljenci zasedajo delovna mesta. Kdo pa naj bi jih, če ni ljudi, ki bi jih zapolnili?

Dokler bodo ljudje na zavodu so ljudje ki bi jih zapolnili za primeren denar...to da 55 letnik noče it delat za 750€ kot poštar seveda ni kriv on ampak pošta ki ne ponudi več... prvi sem za priseljence ko bo zadni brezposelni odšel iz Zavoda =)

Do takrat pač ne, potem pa sem na njihovi strani.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Med krizo sem se tudi sam strinjal z 10% nižjo plačo (pisno).

Do sedaj je zrasla za 100%.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Aja, če ne bi bilo tipično slovenske mansarde, bi potreboval še enega minimalca za najemnino, to pa drži.

Mato989 je izjavil:

Dokler bodo ljudje na zavodu so ljudje ki bi jih zapolnili za primeren denar...to da 55 letnik noče it delat za 750€ kot poštar seveda ni kriv on ampak pošta ki ne ponudi več... prvi sem za priseljence ko bo zadni brezposelni odšel iz Zavoda =)
Ne nakladaj. Za pet jurjev bi vsi bili poštarji, a dodana vrednost teh delovnih mest ni dovolj visoka, da bi bila tako visoko plačana.

Mato989 je izjavil:

Potem si boš pa izmislil kaj drugega, vemo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mato989 je izjavil:

Zakaj nisi cestital Juretu za pogum in hrabrost?

D3m je izjavil:

Med krizo sem se tudi sam strinjal z 10% nižjo plačo (pisno).

Do sedaj je zrasla za 100%.

Cestitam tudi tebi! Bravo heroji.

Zgodovina sprememb…

Ena posvetilna vsem jamračem. Samo pogumen je treba biti ne vreči puške v koruzo.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

ginekk ::

reeves je izjavil:

Če delaš v "Luki Koper" je sigurno bolje da si otrok niti ne predstavljaš kaj šele da bi jih dejansko štancal. In takšnih je ogromno.

Takšno razmišljanje in tisto o vsaj 3000€ neto dohodka je naravnost abotno.
Ampak ok, od nekoga brez izkušenj drugega niti ni za pričakovati.

Itak da je abotno, ker tudi danes imaš lahko 3k neto in jutri izgubiš službo ali pa celo zmožnost za delo, če se ti kaj nesrečnega dogodi. Pa reveži imajo več otrok (zakaj že? Razlog ne more bit pomankljiva kontracepcija) in za socialo je pri nas za tistega reveža z otroki kar v redu narejeno.

Itak da je abotno, ker tudi danes imaš lahko 3k neto in jutri izgubiš službo

Ja, samo če imaš 3k neto in ne prihraniš v nekaj letih za nekaj let lajfa z jurija na mesec potem si si kriv sam =) Nekaj česar ne moremo očitat nekomu na minimalcu ;)

Zakaj nisi cestital Juretu za pogum in hrabrost?

Zakaj mu bi? Saj ni rešil pol Sveta s tem dejanjem... dejansko ne vidim ničesar pogumnega če je tip ki je imel za 5 let lajfa spočel otroka... verjetno je tudi živel pri starših, drugače ne bi mogli 3-4 preživet z 650€...

Zakaj mu bi? Saj ni rešil pol Sveta s tem dejanjem... dejansko ne vidim ničesar pogumnega če je tip ki je imel za 5 let lajfa spočel otroka... verjetno je tudi živel pri starših, drugače ne bi mogli 3-4 preživet z 650€...

Sarkazem detektor ti je crknil.

PrihajaNodi je izjavil:

Sarkazem detektor ti je crknil.

Kot kaže res :D Si bil prepričljiv lol

Mato: svetujem ti, da čimprej začneš načrtovati.:) Sedaj je bazen kompatibilnih partneric veliko večji, kot bo, ko boš 5 let starejši. Tudi družba se nekako porazgubi. Dosti jih ima otroke, drugim se ne da nikamor, ipd.

In ne Nodi, labradorec in otrok sta dva različna svetova. Skillset je drugi. Tudi joy je verjetno temu primeren.

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

jype kot vedno na veliki zvon obeša svojo perfektnost in suverenost. Ljudem ki nečesa ne želijo dopoveduje da njihovo življenje zaradi tega ni tako popolno kot njegovo, pa čeprav bi s 600€ plačevali najemnino hrano in vse ostale stroške. Tak si kot stara mama ki otrokom hoče dopovedat da brez vere ne gre. Nekaterim ni do takega stresa in zdaj se duva kaki car je ker mu je uspelo. Pojdi na CSD in rdeči križ gledat životarjenje familij, ki se jim finančno ni najbolje izteklo. Slovenija po upadu rasti prebivalstva ni nobena anomalija v Evropi, pa imajo marsikje pogoje za družino veliko prijaznejše

MasterTade je izjavil:

Nekaterim ni do takega stresa
Stres ustvarjate sami, ker se sekirate, da ima sosed audija, vi pa rog turista.

MasterTade je izjavil:

Pojdi na CSD in rdeči križ gledat životarjenje familij, ki se jim finančno ni najbolje izteklo.
Če je moj primer nerelevanten, ker je na enem koncu spektra, potem so tudi tisti, ki so na drugem koncu spektra.

MasterTade je izjavil:

Slovenija po upadu rasti prebivalstva ni nobena anomalija v Evropi, pa imajo marsikje pogoje za družino veliko prijaznejše
Marsikje? Kar naštej!

Ijus ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

od lakote ni še nihče umrl.
pavšalna energija je tako mala.
da so delavci s stroji za posmeh.

Dan Bilzerian ima 37 let ...

... in še nima otrok

Masterjoda, jype: pustita osebne zamere ob strani!

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

... in še nima otrok
A ni on take vrste tip k jih ma verjetno že sto, samo ve ne zanje?

aerie ::

Fantje, v Banjaluki je bazen še vedno ogromen. Kar pogumno ga namočite za hasek.
https://www.rtvslo.si/tureavanture/popo...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: aerie ()

aerie je izjavil:

Fantje, v Banjaluki je bazen še vedno ogromen. Kar pogumno ga namočite za hasek.

Vlak je že odpeljal. Če nisi pri 20 ih nekaj ustvaril tudi po 30 ih ne boš. Na žalost je pač tako. Še vedno pa ostane opcija da greš po zapuščeno živo bitje v zavetišče Horjul.

Utk ::

Daj ti meni razrez, kako v teh 100 eurov na mesec ti spraviš otroško hrano, oblačila ki niso podarjena, obutev, kakšen priboljšek, kakšen izlet, letno 1x na morje, nekaj za rojstni dan, kakšen hobi in potem še šolske potrebščine...

Komot. Na morje in na kak izlet smo hodili že prej. Dokler ne zraste še več, ker je njemu izlet do prvih toboganov veliko bolj zanimiv kot tebi izlet na luno. Cunje so poceni, rabljene pa skoraj ali pa dobesedno zastonj. O hrani škoda govorit.
Razen izrednih primerov (bolezni, nesreče) ni nihče v Sloveniji tako reven, da ne bi mogel imet otroka. Nekateri bi pa jamrali tudi če bi imeli 5 jurjev na mesec, nič novega.

bistvo je v tem, da je Svet vedno bolj v Qurcu... in spočetje otroka pomeni da mu privoščiš da živi v takem Svetu... jaz nekoga ki bi ga naj imel rad, ne bi želel da bi moral "trpet" v Svetu v katerega se spreminja naš... tega pred 30 leti ni bilo in zato ker je bilo več optimizma v boljšo prihodnost je bilo tudi razumljivo če si navkljub slabšemu stanju takrat spočel otroka... ali več le-teh...

Otrokom je lepo na svetu. Stari godrnjači imate problem z njim. Tudi tebi je blo lepo pred 30 leti na svetu, tudi če tvojim staršem ne (spet tako zelo). Ja, če misliš iz otroka naredit starega godrnjača, boljše da ga nimaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Vazelin, ko boš pri volji, času in denarju greva v po tole zverinico.

aerie je izjavil:

Obvezno dol priti z velikim BMW ;)...

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

Vlak je že odpeljal. Če nisi pri 20 ih nekaj ustvaril tudi po 30 ih ne boš. Na žalost je pač tako. Še vedno pa ostane opcija da greš po zapuščeno živo bitje v zavetišče Horjul.

To pa je tolažba.
|HP EliteBook|R5 6650U|

r3dkv1c4 ::

dj_uro je izjavil:

Kaj čakaš? - imaš punco?
To, da si ''fotr'' (pre)pozno ni najbolje za nikogar, sploh pa ne zate...
A ni bolje, da se podiš za otrokom pri 20ih, 30ih kot pri 50ih?
+ vsi v šoli bodo mislili, da si njegov dedek =) =)

Najbolj žalostno pa je, da so ti "dedki" bolj agilni in se vsaj podijo za otroci, kot pa tisti mladi fotri, ki sedijo na klopci zraven igral in se zabavajo s telefonom.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

D3m je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

To pa je tolažba.

V cem je problem, ce si ubode kuzka?

PrihajaNodi je izjavil:

Če nimaš 500 evrov na mesec za stran vržt, bo kuža trpel.

Zgodovina sprememb…

rejven ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Če nimaš 500 evrov na mesec za stran vržt, bo kuža trpel.

Če je tako kot pri tašči, ko je na jedeilniku pljučna pečenka pa losos, pol verjetno res. :)
Drugače je pa znesek pretiran. Moraš pa v naprej vračunat par k EUR za veterinarja( pregledi, operacije,...itd).

Kar se tiče naslova teme pa tole:
- Vse ma svoje + in -, najbolj pomembno je, da je oseba zrela imet otroka.
- strinjam se, da imeti otroka brez urejenih osnovnih življenskih pogojev, ni zrelo oz. primerno. Pa tukaj ne govirim o 3k+ na osebo v Sloveniji, ampak nek eksistenčni minimum pa mora biti.
- otroku moraš ponudit nekaj več kot hrano pa igračo, ki mu jo "vržeš kot psu", da je mir. Izleti, skupen čas, umetnost, kultura, itd...Nekaj je odvisno od financ, ampak tudi brez financ se praktično vse da ( izleti v okolici, sprehodi, dnevi odprtih vrat, itd itd...), samo znajti se je treba in imeti voljo. Ne rabi on iti "na Kubo", rabi starše in skupen čas.
a
Če pogledam sebe, se 6 dni na teden praktično ves čas ukvarjam z njim ( en dan med tednom za kaj uredit in še malo časa zase, da me ni. Izleti, kopanje, prestave, igra, itd... In ja mogoče, če bi mel kakšno leto manj bi bilo lažje ( pa sem na meji ,ki ste jo eni postavli za zadnjo, čeprav je otrok star dobri 2 in pol leti), ampak to enostavno ni kriterij po katerm,bi moral ocenjevat kdo je primeren met otroka.

Če je 50 letnik idealna starost za vzgajanje otroka?Verjetno ne. Ampak mislim, da je Svetlana Makarovič enkrat omenila, če je bil nekdo kot mlad butelj, je star kvečejmu še večji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rejven ()

strinjam se, da imeti otroka brez urejenih osnovnih življenskih pogojev, ni zrelo oz. primerno. Pa tukaj ne govirim o 3k+ na osebo v Sloveniji, ampak nek eksistenčni minimum pa mora biti.

Seveda ne... 3k na mesec je valda pretirano, ampak dobrega jurija na mesec, oz. 1,8-2k za gospodinjstvo pa bi skoraj moralo biti.... otrok NIKOLI ne porabi kot lažno navaja jype samo 100€ na mesec.... morda prve mesece ko se doji, ampak ko pa začne hodit v šolo so pa stroški otroka generalno gledano bistveno bistveno višji.... starši z 2 minimalkama in 2 otrokoma skoraj stradajo da imajo otroci za oblečt pa za jest dovolj pa da kupijo vse za šolo in računalnike pa internet itd...

Kot pravim, dober prikaz za mene če si finančno sposoben imet otroka je če greš na banko in rečeš da bi imel 30 letni kredit za bajto/stanovanje, če ti ga odobrijo, potem imaš finance za otroka, in je 99,9% da otrok ne bo nikoli trpel v materialnem smislu.

K0l1br1 ::

Mato989 je izjavil:

nikoli trpel v materialnem smislu.
Tole misliš na to, da je sit in oblečen ter da imaš za plačat vrtec ali še na vse želje otroka, ki rade ratajo neskončne? Yipe je morda pretiraval, vendar spet ne toliko, da bi bilo potrebno porabiti 500 mesečno za otroka tako kot za psa.

bambam20 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Za populcaijo skrbijo revni, ki štepajo otroke in potem jočejo ko z 700€ ne motejo preživet 3. lol

K0l1br1 ::

Na st-ju imamo tudi neko močno strujo, ki bi ljudem prepovedala imeti otroke na podlagi meril, ki so si jih sami postavili, so pa vsa taka, da bi bilo dobro, da tudi sami ne bi imeli otrok, če bi vzgajali otroke po takih merilih.

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

nikoli trpel v materialnem smislu.
Tole misliš na to, da je sit in oblečen ter da imaš za plačat vrtec ali še na vse želje otroka, ki rade ratajo neskončne? Yipe je morda pretiraval, vendar spet ne toliko, da bi bilo potrebno porabiti 500 mesečno za otroka tako kot za psa.

To pomeni da je sit, oblečen, da ima vse potrebščine za šolo, da ne rabiš kredita da grete 1x letno na morje za 14 dni, oz. da mu kupiš računalnik, in sčasoma tudi telefon, da se ne počuti izključenega med vrstniki, kolikokrat sem videl kako so bili totalni reveži še s strani sovrstnikov zajebavani, in to pusti pečat itd itd itd... In ja, v to štejem tudi da če si otrok zaželi čokoladicu ali pa kakšno igračko, da mu jo lahko kupiš, ne da bi računal budget... Samo hrana za 10+ letnika stane več kot 100€ na mesec garant, razen če ti jo dajo stari ali pa če imaš ženo doma ki vrtnari =) Če hočeš da otrok kvalitetno je 3 obroke na dan... Če pa kdo lahko pokaže kvalitetno prehrano za manj kot 3€/dan brez donacij ampak vse kupljeno v trgovini potem pa se priporočam =) in 3€ na dan mora vključevat bencin do trgovine če ne živiš glih 5 min stran kot jaz.

Zakaj pa ne bi smel imet vrta ali pa kakšne njivice? Sploh če imaš čas, če si brezposeln. Če si zaposlen, oz. oba, pa valda lahko še enga otroka nafotrata zraven.

Utk je izjavil:

Zakaj pa ne bi smel imet vrta ali pa kakšne njivice? Sploh če imaš čas, če si brezposeln. Če si zaposlen, oz. oba, pa valda lahko še enga otroka nafotrata zraven.

Lahko imaš, ampak za teoretski izračun ker ga vsak nima, ga ne upoštevamo pri izračunu tega... eni imajo tudi babico in dedka s skupno 2k+ penzije in onadva vzdržujeta mulca ampak je to povprečje? NE =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Svašta...

Folk brez otrok nabija koliko otrok stane...

Kot pravim, 100€ na mesec zagotovo ne, saj pa imam prijatelje z otroki, pa vem kako se jim je finančno stanje poslabšalo zaradi otroka =)

Lahko zapraviš tudi jurja zanj na mesec, noben problem. Ni pa treba.
Če ti 100 evrov ni dovolj, ti je pa 200. S tem da rabiš 100 evrov v kešu, 100 jih pa lahko z delom nadoknadiš - na vrtu, narediš kakšno igračo sam ali z otrokom, spečeš piškote sam namesto kupiš, zmešaš sadje (z vrta) namesto fruteka. Si zdaj srečen?

Valda stane, bolj ko raste dražje je. Najcenejši je mali. Potem se pa začne raznorazne popopdanske aktivnosti, se že mal po svoje oblači, hoče kam iti, 4knative bi seznamu pridodal še golf gti ko dopolni 18 let. :p

Saj država za otroke dobro poskrbi. Jaz sicer nikoli na otroka ne bi gledal kot strošek. Seveda ostane manj za pire s frendi ampak kot že rečeno odvisno od prioritet.
««
7 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15227413 (22337) BigWhale

Več podobnih tem