» »

50 letni fotri

50 letni fotri

Temo vidijo: vsi
««
8 / 27
»»

Mato989 ::

Hahaha, a ti misliš da ma folk čas še igračke izdelovat po 8 urnem šihtu pa 2 urah vožnje pa pripravi kosila? Daj ne nabijaj lepo te prosim... ne spomnim se kdaj bi kdo izdelal kakšno igračko z otrokom... zadnji sem bil verjetno jaz ko sva s fotrom leta 1999 izdelala LOK na vikendu in puščice... sam 19 let je že tega...

Kere bedarije eni pišete res... dajte si excel malo skup potegnit pa računovodsko znanje vklopite če ga imate, pa vam bo jasno da je otrok v povprečju minimalno 400€+ na mesec... seveda prve mesece ne ko leži v zibki itd... ampak od prvega dne šole pa dokler nima šihta pa ja =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PrihajaNodi ::

Vazelin je izjavil:

Valda stane, bolj ko raste dražje je. Najcenejši je mali. Potem se pa začne raznorazne popopdanske aktivnosti, se že mal po svoje oblači, hoče kam iti, 4knative bi seznamu pridodal še golf gti ko dopolni 18 let. :p

Saj država za otroke dobro poskrbi. Jaz sicer nikoli na otroka ne bi gledal kot strošek. Seveda ostane manj za pire s frendi ampak kot že rečeno odvisno od prioritet.

Si že določil datum?

bambam20 ::

Mato989 je izjavil:

Hahaha, a ti misliš da ma folk čas še igračke izdelovat po 8 urnem šihtu pa 2 urah vožnje pa pripravi kosila? Daj ne nabijaj lepo te prosim...

Kere bedarije eni pišete res... dajte si excel malo skup potegnit pa računovodsko znanje vklopite če ga imate, pa vam bo jasno da je otrok v povprečju minimalno 400€+ na mesec...

Ne vozijo se vsi 2 uri vsak dan na šiht. Eni ga imamo pred nosom. Se pravi 10 km stran od bivališča in po službi nimamo doma velike kmetije.

Kdor je pameten seveda kupi zalogo mesa pri lokalnem kmetu. NE moreš ti pri 3 ali 4 članski družini hodit v trgovino po meso, ker boš bankrotiral.

K0l1br1 je izjavil:

Na st-ju imamo tudi neko močno strujo, ki bi ljudem prepovedala imeti otroke na podlagi meril, ki so si jih sami postavili, so pa vsa taka, da bi bilo dobro, da tudi sami ne bi imeli otrok, če bi vzgajali otroke po takih merilih.

Lej. ne morta met dve osebi s povprečno plačo 700€ ( osnove 550€), kar znese 1100€ 2 otroka, ker ne morejo normalno živet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Lej. ne morta met dve osebi s povprečno plačo 700EUR ( osnove 550EUR), kar znese 1100EUR 2 otroka, ker ne morejo normalno živet.

Vse gre če se hoče:)sarc off... Že sam moj pes porabi za futr 60EUR/mesc, kje je šele vetirnar, kapljice proti klopom, zataknjen krempl - spet veterinar...

Zgodovina sprememb…

Ne vozijo se vsi 2 uri vsak dan na šiht. Eni ga imamo pred nosom. Se pravi 10 km stran od bivališča in po službi nimamo doma velike kmetije.

Kdor je pameten seveda kupi zalogo mesa pri lokalnem kmetu. NE moreš ti pri 3 ali 4 članski družini hodit v trgovino po meso, ker boš bankrotiral.

Maš prav, moji kolegi se vozijo 12km pa stojijo 45min-90min+vožnja 15min na Puhovem mostu na Ptuju ker je samo 1 most čez dravo od Stojncov pa do Maribora ki je operativen zaradi obnov... Kaj šele tisti ki pridejo iz Celja in LJ =)

Vazelin ::

Nodi: uni pes je res cute:) v zavetišču.

1100 eur zna biti dovolj saj potem še država doda svoje. Meni je bolj problematičen inženir bogatun s 1200 neto alone ki ima dva otroka. S svojimi 2 jurja bruto je bogatun in na koncu ker dobi malo od države živi isto kot kakšen socialec:D

Machete ::

Hvala bogu da imaš samo psa, po vsem kar pišeš. Še bolj pomirjajoč fakt pa je, da psu človek ne more zaploditi mladičev. Ker lahko jih ima tud 12. Veš koliko je 12x60 na mesec.. Ode plača in penzija od mame.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Mato989 je izjavil:

Kaj šele tisti ki pridejo iz Celja in LJ =)

Spet. večina ima pred nosom službe.

Vazelin je izjavil:

Nodi: uni pes je res cute:) v zavetišču.

1100 eur zna biti dovolj saj potem še država doda svoje. Meni je bolj problematičen inženir bogatun s 1200 neto alone ki ima dva otroka. S svojimi 2 jurja bruto je bogatun in na koncu ker dobi malo od države živi isto kot kakšen socialec:D

pri 1.100EUR država doda ZELO MALO =) Ker presežeš dohodek in cenzuse gospodinjstev =)

Saj so nekje nardili izračun, v naši glupi Sloveniji je bolje, če sta oba brezposelna kot pa oba na minimalcu, če si omislita 2 otroka, ker je razlika v prid zaposlenima dobrih 100EUR...

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj šele tisti ki pridejo iz Celja in LJ =)

Spet. večina ima pred nosom službe.

Večina ni LJ... večina se vozi v LJ, ali v Celje ali v druge kraje... jaz živim na Ptuju in samo jaz sem imel pred nosom šiht da sem šel 5 min do tja... pa še jaz se zdaj vozim v MB kar znese dnevno 66km!

Da ne omenjam pol Štajerske ki dela v Avstriji itd...

Grejo zjutraj ob 4:30 pridejo zvečer ob 18:00... seveda imajo potem petek od 14:00 do pon 4:30 fraj ampak to se glih spočiješ =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

K0l1br1 ::

bambam20 je izjavil:

Lej. ne morta met dve osebi s povprečno plačo 700€ ( osnove 550€), kar znese 1100€ 2 otroka, ker ne morejo normalno živet.

Očitno nimaš pojma.
Dobijo tudi otroški dodatek, kar je toliko, da bi lahko tudi psa imela.
Nato dobita vrnjeno dohodnino.
Da o ceni vrtca ne govorimo.

Nato, _normalno_ je kaj? Ipad, Ipod, Iphone, počitnice na 14 dni, drugače se razvije v slotech člane brez otrok? Aja pa mato piše, da otroka ni mogoče naučiti, da se ne bo odvival na zajebavanje otrok, ker nima zadnjega iphona? Vedno bodo otroci, ki bodo imeli več in vedno jih bo nekdo zajebaval.

Nato, je pri 5 jurjih mesečno garancija, da boste vzgojili otroke, ki nimajo težav? Mhm, da vas vidim.

jype: a ti otroke vzgajaš v asketskem slogu?:)

K0l1br1 je izjavil:

Nato, je pri 5 jurjih mesečno garancija, da boste vzgojili otroke, ki nimajo težav? Mhm, da vas vidim.

Pri 5 jurjev mesečno bo bolj malo časa za vzgojo. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

rejven ::

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Hahaha, a ti misliš da ma folk čas še igračke izdelovat po 8 urnem šihtu pa 2 urah vožnje pa pripravi kosila? Daj ne nabijaj lepo te prosim...

Kere bedarije eni pišete res... dajte si excel malo skup potegnit pa računovodsko znanje vklopite če ga imate, pa vam bo jasno da je otrok v povprečju minimalno 400€+ na mesec...

Točno tako, šiht sem menjal tudi zaradi otroka, 6km od hiše, gibljiv delavnik, zjutraj peljem malega v vrtec, ga poberem, prejšnji dan zvečer kaj skuhava/pripravima, ali kupim kosilo in če prideva domov ob 16.00 sva ob 16.30 oz. najkasneje ob 17.00 pripravljena za "akcijo":) do pol 9 ko gre spat je kar nekaj kvalitetnega časa.
In ja sestavila sem že vse možne duplo strukture, strukture iz lesenih kock in ja, tud vozni park ima. Komaj čakam, da malo zraste, bova pa še kakšen DIY projekt ustvarila.

Kolk točno me pride na mesec po pravici ne vem, verjetno nekje v rangu 500€-600€ ( pa nevem kolk stanejo obleke, ki so bolj v domeni moje/tudi brezplačne 2nd hand), nisem računal in tudi ne bom.
Da se če ne jamraš in se zmigaš.

PS: res pa je da je day to day pospravljenost stanovanja na nižji ravni kot je bla:)

Vazelin je izjavil:

jype: a ti otroke vzgajaš v asketskem slogu?:)

V kakšnem slogu pa? Da ima ves čas polno rit in ne ve, kako je kaj pričakovati in je pri 40. letih pri mami in pravi, da otrok nima, ker nima 5 jurjev mesečno, da bi mu nudil vse, potem pa mu otrok reče, kaj samo to si mi nudil, prasec, zakaj nimaš 10 jurjev?

Vazelin je izjavil:

Pri 5 jurjev mesečno bo bolj malo časa za vzgojo. :D
Res je. Vzgajat se da tudi z malo denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

K0l1br1 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Očitno nimaš pojma.

Nato, _normalno_ je kaj? Ipad, Ipod, Iphone, počitnice na 14 dni, drugače se razvije v slotech člane brez otrok? Aja pa mato piše, da otroka ni mogoče naučiti, da se ne bo odvival na zajebavanje otrok, ker nima zadnjega iphona? Vedno bodo otroci, ki bodo imeli več in vedno jih bo nekdo zajebaval.

Ja, Prvi otork je 90€, drugi je 110€. Lol. Vrtec se plača. Ni zastonj.

Ja normalno je ,da grep z družino lahko vsak vikend kam na izlet, recimo vsak vikend na morje, pa ne trpi proračun.

Ne ti men, da nimam pojma. Preživaljanje vikendov doma in žretje čorb in paštet, da prideš skozi mesec ni kvalitetno življenje.

Otroc nimajo kaj zajbavat mojega otroka. Temu se naredi takoj konec, ko se pojavi. Če šola ne ukrepa bo pa odvetniški dopis.

Očitno nimaš pojma.

Narobe, če imata skupaj partnerja 1.100EUR dobita le malo otroških dodatkov, in tudi cena vrtca je dokaj visoka... zastojn je samo če sta brezposelna btw.

Ne pretiravaj... govorim o neki zmernosti... ampak če imajo vsi njegovi vrstniki smartphone ti mu ga pa ne moreš privoščit, zaradi budgeta potem ja, to ni normalno... Imel sem sošolce ki NISO ŠLI V ŠOLO V NARAVI KER STARŠI NISO IMELI DENARJA... se ti zdi to ok? Imel sem sošolcak i še v srednji šoli ni imel telefona, ker je bil pač predrag in stari niso imeli denarja, je to ok? Potem sem mu jaz dal svojega rabljenega ko sem kupil novega, da je tip imel cifro in vse...

Seveda pa se ne strinjam s preseravanjem in ipadi in iphoni ipd. pri 12 letnikih...

Ne je ni, ampak je pa 99,9% garancija da otrok ne bo stradal in ne bo imel pomanjkanja materialnih dobrin. Ko pripelješ to garancijo do 99,9% pa gremo dalje, nismo zastojn rekli da ima človek primarne potrebe in potem naprej gor ko so zadovoljene.

Kolk točno me pride na mesec po pravici ne vem, verjetno nekje v rangu 500EUR-600EUR ( pa nevem kolk stanejo obleke, ki so bolj v domeni moje/tudi brezplačne 2nd hand), nisem računal in tudi ne bom.
Da se če ne jamraš in se zmigaš.

ZELO daleč od 100EUR/mesec se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

Najlepše je, ker tle pametujete takšni, ki jih nimate in sami porabite za lastno življenje 1000€- 1200€ neto na mesec.

In potem pametujete, kako lahko 4-je preživijo brez problema z 1200€.

Vprašajte se, kako vi osebno preživite z 300€ na mesec. vam gre? Ku..c vam gre.

bambam20 je izjavil:

Ja, Prvi otork je 90€, drugi je 110€. Lol. Vrtec se plača. Ni zastonj.
Odvisno od višine prihodkov. Vrtec, odvisen od višine prihodkov. Ne gre ven uč z glave zaradi vrtca.

bambam20 je izjavil:

Ja normalno je ,da grep z družino lahko vsak vikend kam na izlet, recimo vsak vikend na morje, pa ne trpi proračun.
Hudi kriteriji. Samo pohajali bi, kdo bo pa delal in se izobraževal in kdo bo vprašal otroka, kaj bi rad? Ležal na plaži, to je res hudooooo.

bambam20 je izjavil:

Ne ti men, da nimam pojma. Preživaljanje vikendov doma in žretje čorb in paštet, da prideš skozi mesec ni kvalitetno življenje.
Ja, kaj pa pri vas jeste, da lahko rečete, da imate kvalitetno živ1ljenje? Čorbam mi rečemo mineštra in gre za zelo okusno zelenjavno jed. Otroci pa poleg paštet jedo radi tudi marmelado, pa nutello, pa še kaj. Kaj bi pa morali jesti, da bi _po tvoje_ kvalitetno jedli?

bambam20 je izjavil:

Otroc nimajo kaj zajbavat mojega otroka. Temu se naredi takoj konec, ko se pojavi. Če šola ne ukrepa bo pa odvetniški dopis.
Dobra šala. S takim stališčem potej tvoj froc zajebava druge. Bully torej, sam da še ne veš.

Vidim, ležanje na plaži, pa poln trebuh, pa 14 dni plaže je kvalitetno življenje. Good to know.

Jaz zase osebno vem, da bi moral precej spremeniti lifestyle ob otroku, če bi ga vzgajal sam ali bi imel ženo na zavodu. Verjetno bi v štartu odpadlo vsaj 5 evrov za kafiče dnevno, najemanje taksijev namesto peasanttrole, verjetno bi tudi na obleki bolj gledal, da ne kupujem ravno kratkih majic za 30 eur (adidas recimo), za gadgete že sedaj potrošim praktično nič, jedača v restavracijah (primoran bi bil kuhati doma). Ampak mislim da bi bilo vredno in bi se kmalu navadil.

bambam20 je izjavil:

Najlepše je, ker tle pametujete takšni, ki jih nimate in sami porabite za lastno življenje 1000EUR- 1200EUR neto na mesec.

In potem pametujete, kako lahko 4-je preživijo brez problema z 1200EUR.

Vprašajte se, kako vi osebno preživite z 300EUR na mesec. vam gre? Ku..c vam gre.

Jaz z jurjem umrem ob trenutnem stilu:D Sem pa preživel tudi s 300 eur, nedolgo nazaj (pač človeka nevredno življenje je to bilo) - sem pa živel pri mami, da sem preživel s 300 eur ampak sem plačeval za položnice in hrano! Še tistim kavam iz avtomata za par 10 centov sem se odpovedal :P

Zgodovina sprememb…

Vazelin, jaz bom tebe predstavil samskim v mojem kraju, točno tako copato kot si ti se išče... high demand =)

Drugače pa vsak ki meni da je za otroka dovolj 100€/mesec, naj 1 mesec preživi s 100€ =)

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

ampak če imajo vsi njegovi vrstniki smartphone ti mu ga pa ne moreš privoščit,
To ni vzgoja. Stvari se otrokom nikoli ne sme kupiti zaradi tega, ker imajo nekaj drugi otroci. BTW otrokom smartphoni škodijo.

Machete ::

Izjemno jim škodijo. To + buljenje TVja je mentalni genocid!
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

SmeskoSnezak ::

Saj leta po eni strani niso vazna, vazna je mentaliteta in kak je poslihtana glava od osebe, ki zeli otroka. Marsikdo, ki ima otroke, jih ne bi smel imeti, glede na to, kako jih obravna in njegov odnos do socloveka... in marsikdo, ki nima otrok, bi lahko in smel skrbeti zanje, ker je pac clovek na mestu. Ce berete kaj fb, al pa komentarje pod vecino novic iz medijev, vas lahk sam glava boli...
@ Pusti soncu v srce... @

shadeX ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

V cem je problem, ce si ubode kuzka?
Če nimaš 500 evrov na mesec za stran vržt, bo kuža trpel.

500e / mesec za psa? Kaj pa stane toliko?

Machete je izjavil:

Izjemno jim škodijo. To + buljenje TVja je mentalni genocid!

Točno tako. Se zgodi hardwire v možganih, potem pa pridemo do tega, da je vzgoja, če ima smartphone, ker ga imajo drugi, 14 dni morja, ker ga imajo drugi 10 dni, kaviar, ker drugi jedo mineštro.
Ko pa vprašaš starša in otroka, zakaj bi moral imeti smartphone, pa oba odgovorita, da zato, ker ga imajo drugi, ko ju vprašaš, zakaj ga pa rabijo, pa bo vsaj otrok znal povedati, zakaj ga rabi, čeprav so razlogi napačni, starš pa niti ne.

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ampak če imajo vsi njegovi vrstniki smartphone ti mu ga pa ne moreš privoščit,
To ni vzgoja. Stvari se otrokom nikoli ne sme kupiti zaradi tega, ker imajo nekaj drugi otroci. BTW otrokom smartphoni škodijo.

Otrok je tudi 17 letnik v srednji šoli... itd... jebeš vzgojo če si on nekaj želi in ne more dobit nekaj kar imajo vsi... kto da bi rekel, da mu ne smeš kupit oblačil če jih drugi imajo in ne bi rad bil v gatah pozimi!!!!

Kolibri predlagam špartansko vzgojo pretepanje vsak dan itd... to je bila vzgoja!!! Če je preživel je bil The greatest soldier the world has ever known!

Zgodovina sprememb…

Spy ::

Mato989 je izjavil:

jebeš vzgojo če si on nekaj želi in ne more dobit nekaj kar imajo vsi... kto da bi rekel, da mu ne smeš kupit oblačil če jih drugi imajo in ne bi rad bil v gatah pozimi!!!!

Meni se zdi, da tebi je kar veliko manjkalo v otrostvu.

Spy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

jebeš vzgojo če si on nekaj želi in ne more dobit nekaj kar imajo vsi... kto da bi rekel, da mu ne smeš kupit oblačil če jih drugi imajo in ne bi rad bil v gatah pozimi!!!!

Nič, mojadva sta imela skupaj 3k prihodkov, in včasih sem celo sam menil da sem bil preveč razvajen, ampak videl sem pa vrstnike ki niso imeli te sreče =) Nikoli si ne bi želel da bi bil moj otrok eden izmed njih

Spy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pravzaprav edini racionalno razmišlja. Ko so emoncije notri ste vsi ko babe "sej bo"...

Mato989 je izjavil:

Nič, mojadva sta imela skupaj 3k prihodkov, in včasih sem celo sam menil da sem bil preveč razvajen, ampak videl sem pa vrstnike ki niso imeli te sreče =) Nikoli si ne bi želel da bi bil moj otrok eden izmed njih

Vidis? Mislim, da sem zadel v polno.

PrihajaNodi je izjavil:

Pravzaprav edini racionalno razmišlja. Ko so emoncije notri ste vsi ko babe "sej bo"...

Bolj kot racionalno se meni zdi materialno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spy ()

Mato989 je izjavil:

Otrok je tudi 17 letnik v srednji šoli... itd... jebeš vzgojo če si on nekaj želi in ne more dobit nekaj kar imajo vsi... kto da bi rekel, da mu ne smeš kupit oblačil če jih drugi imajo in ne bi rad bil v gatah pozimi!!!!

1. Otrok je do konca svojega življenja.
2. Če si nekaj želi, je treba narediti, da pričakuje, nato je treba priti do razlogov, zakaj si nekaj želi, in če so razlogi taki, da mu koristijo, to morda tudi dobi.
3. Ciljaš znamko oblačil ali obleko na splošno?

Mato989 je izjavil:

Kolibri predlagam špartansko vzgojo pretepanje vsak dan itd... to je bila vzgoja!!! Če je preživel je bil The greatest soldier the world has ever known!
Pretepanje ni vzgoja.

Zgodovina sprememb…

Calm down dedje:)
Valda vsi želimo za otroka najbolje. Z minimalcem to ni najbolj verjetno. Z minimalcem otrok ne bo niti povohal morja saj je to tolčenje iz mesca v mesec (bog ne daj, da se pokvari pralni stroj, ker potem pa sledi verjetno odplačevanje eno leto na kredo in odpovedovanju še tistih 20im evrom mesečno!), morda pade kak izlet vsake toliko let. Hence, otrok bo kar se tiče prikrajšan. Če si tak primer v kaki ljubljanski šoli, kjer je večina ljudi "bolj finih", kjer na roditeljski ne pridejo 2x v istih oblekah, je problem. Otrok seveda to skriva, hkrati v sebi trpi, ko vidi sošolce in starše sošolcev, ki zmorejo veliko več. Dobro, obstaja tista klasična tolažba v stilu če se boš učil in bil priden boš tudi ti vozil S klaso. Ampak v tem primeru gre že pol življenja pa pa.

Žal, sem mnenja da tudi velika ljubezen staršev ne more povsem nadoknaditi materialnega primankljaja. Velik pritisk je tudi na starših, saj se tega zavedajo, a si ne morejo pomagati.

Pretepanje ni vzgoja.

Zakaj se pa špartanska vzgoja imenuje vzgoja? =) A to kar tako za hec ;) Tisto je bila res vzgoja, vsi moški ki so prišli skozi so bili pravi testosteronski tipi =) vzdržljivi itd...

Velik pritisk je tudi na starših, saj se tega zavedajo, a si ne morejo pomagati.

Lahko si... recimo za začetek ne sproducirajo otrok ;)

Zgodovina sprememb…

maco-maco ::

Kuhanje kosila je za otroka zabava, učenje in skupno preživljanje časa. Sestavine so dokaj poceni in to ni stran vržen čas in huda muka. Večkrat gremo po kakšni učni poti, pa jih najbrž niti 10% nismo obdelali. Cunje za predšolske otroke si izmenjujejo in se skoraj ne kupujejo. Izdelovanje igrač je spet kot kuhanje,....
Če se vam pa zdi to stran vržen čas, pa pač ne mejte otrok, vam nihče ne bo zameril.
Kaj?

Koliko kosil pa traja, da se otrok ne naveliča kuhati? 2, 3?:D

Vazelin je izjavil:

Definitivno vec kot tvoje poste prebirati. Meni se zdi, da ste zreli za psihjatra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spy ()

maco-maco ::

Vazelin je izjavil:

Verjetno zanimanje za kuho ostaja dlje, kot zanimanje za neumno igračo.
Predvsem se gre pa za to, da so opravila, ki jih pač moramo postoriti lahko igra, učenje, zabava, preživljanje skupnega časa,.... in da to ni neko mukotrpno garanje.
Kaj?

kingsix ::

Z malim otrokom se da skozi prit dokaj poceni.

Midva sva kupovala večino zadev rabljenih, čeprav nama finančno gre ok. Seveda sva gledala, da je zelo dobro ohranjeno in kvalitetno.. npr voziček, avto sedež etc. Moja je preko facebooka in bolha kupovala praktično vse. Večino oblačil za malo je bilo second hand, ampak še vedno kot novo. Kar sva kupila novo je imela mala v 30% oblečeno 1x, 35% nikoli, ostalo pa nekajkrat.

Sedaj vse podarjava naprej tistim, ki to potrebujejo in jim finance nagajajo. Voziček je npr bil kot nov kupljen za 550€, midva sva ga odkupila za 250, sedaj pa sva ga podarila naprej. Upam le, da se med temi katerim sva podarila niso vsilili tudi takšni, ki imajo €€.

Skratka, če nimaš denarja se vseeno nekako da shajat. Seveda ni optimalno, ampak pomoje še vedno bolje, da ti za otroka primanjkuje denarja kot pa časa.

Skratka, če nimaš denarja se vseeno nekako da shajat. Seveda ni optimalno, ampak pomoje še vedno bolje, da ti za otroka primanjkuje denarja kot pa časa.

Jap, sploh če nima za jest =) Pa morš po TVju in karitasu fehtat...

Vazelin je lepo napisal. Problem v družbi je, če starši naučijo otroke, da so materialne dobrine njihov bog in glede na to ravnajo: -so fouš, če imajo drugi več.

Potem pa pol foruma piše, da je foušarija slovenska lastnost. Ja, vzgojite svoje otroke bolje, saj ne rabite več kot minalne plače, da preživite in zraven lahko vzgajate svoje otroke v boljše ljudi in ne samo v ljudi, ki imajo (vstavite, kar vam je važno). Pa še primer imate, kako se da preseči foušijo, tudi če nimate nič.

Mato989 je izjavil:

Tudi taki so, ni se treba norca delat.

Zgodovina sprememb…

looser ::

ko smo "mi" bili v vrtcu, nas je koštal ene 250-300EUR/mesec, se ne spomnim točno... cunje smo ali "erbali" ali nismo kupovali česa posebnega... 100EUR je krepko krepko nerealno, če všteješ položnice, najemnino/kredit... otrok v šoli (+glasbena +smučarija) košta manj kot v vrtcu... res je sicer, da ima vse živo igrač (raje ne naštevam kakšne in za koliko) nabere skozi čas... po mojem se da z 2000EUR skupnega že nekje sorazmerno normalno živet... telefon pa ma nek kitajski dirt cheap fablet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

Z minimlano plačo trpi življenje in družinski odnosi. Človek, ki ima ves čas v glavi, kako se bo prebil skozi mesec,če sploh in kaj bo jedel in za kakšen denar bo naslednji dan jedel, ali bo kupil 1 štruco kruha ali pa 1 žemljico in 3 rezinice najcenješe klobase.

Ljudje. Biti relativno finančno neodvisen, ko te v podzavesti ne pregenja , ali boš prišel skozi mesec odvobodi um in se lahko posvetiš vzgoji in preživjanju z otroci brez skrbi.

ja, z minimalno plačo se tudi da, vsekakor, ampak moraš imeti veliko supporta pri žlahti.
in žlahta, če je normalna, rada pomaga, saj gre (na dolgi rok) tudi za njih...

Zanimivo, da se tle toliko piše o tečefonih. Ti niso bistveni za življenje. To otrok razume. Sploh pa otrok bo zadovoljen tudi 3 leta starim Iphonom 6s, Samsungom 7, ki so danes res poceni.

looser je izjavil:

ja, z minimalno plačo se tudi da, vsekakor, ampak moraš imeti veliko supporta pri žlahti.
in žlahta, če je normalna, rada pomaga, saj gre (na dolgi rok) tudi za njih...

Ne. To ne pšteje , čeoprav večina tako delajo in sehvalijo, kako živijo super. To je goljufanje. Naj živijo brez supporta žlahte z minimalcem in otroki, da jih vidimo junake.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

Z minimlano plačo trpi življenje in družinski odnosi.
Mhm, ločujejo se samo taki minimalno plačo, kregajo tudi, kradejo tudi. Good to know, bomo kar preventivno vse z minimalno plačo zaprli, ker tisti, ki imajo več kot 2 jurja, so ultra pametni, nimajo nobenih težav, ne kradejo, se ne kregajo in ne ločujejo, življenjska smernica jim je jasna, imej več kot 2 jurja in boš srečen.

Mato989 je izjavil:

Ti bom povedal zgodbico sorodnikov...

Družina z dvema otrokoma (takrat 9 in 13), kjer je bila zaposlena le mama, pa še to malo nad minimalcem. Imeli so bore malo, skoraj nič. Kak PC ali igralno konzolo so lahko otroci le sanjali. Imeli so staro Opel Corso in 2 sobno stanovanje.
Otroka sta bila oba super, (vsaj na videz) srečna, vedno za igro itd.
No potem foter dobi delo v tujini... Fast forward 7 let kasneje: Foter zasluži 100k+ letno, imajo Mercedes E300, VW passata, vse možne igralne konzole (res VSE od ps1 do 4, xboxe, VSE,..za vse igralne konzole najboljše volane..skratka tu je ene par k EUR), vsi IPhone X, hiša..skratka bogataši. No... sin je popolnoma umaknjen in nekomunikativen - ne govori z nikomer etc. Sem 99% da je v totalni depresiji. Hčera je cela porezana po rokah, nogah, že 5 let pri psihiatru. Žena je medtem imela enega "ob strani"...

Ko je končno denar jim gre super...a ne.
Verjetno bi vsi takoj šli nazaj na prejšnje stanje.

Nehajte že navajat denar kot tisto najpomembneje in edino kar šteje, ker to ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

bambam20 je izjavil:

Z minimlano plačo trpi življenje in družinski odnosi. Človek, ki ima ves čas v glavi, kako se bo prebil skozi mesec,če sploh in kaj bo jedel in za kakšen denar bo naslednji dan jedel, ali bo kupil 1 štruco kruha ali pa 1 žemljico in 3 rezinice najcenješe klobase.

Ljudje. Biti relativno finančno neodvisen, ko te v podzavesti ne pregenja , ali boš prišel skozi mesec odvobodi um in se lahko posvetiš vzgoji in preživjanju z otroci brez skrbi.

Seveda trpi življenje saj ni govora o ničemer drugem kot o tolčenju čez mesec. Pa saj vem saj sem bil na istem (razen otrok ne) - če ne bi mat pomagala bi bilo samo za na štrik. Človek je venomer slabe volje, ko se to vleče izgubiš še upanje, da bo kdaj bolje, rataš fucked up. To je en drek od življenja. Raje nimam otrok, kot da jim ne bi mogel nuditi nek zdrav minimum (se spomnim kolega, dobrega frenda iz osnovne, nikoli ni bil na morju, razen na šoli v naravi, ker ni bilo denarja, je bil pa tako vzgojen, da ga ni bilo sram o tem govoriti, eni se zaradi tega zaprejo). Malce je treba pomisliti, preden naštepaš 3 otroke. Pa saj včasih so imeli pri hiši po 10 otrok, otroci že pri 10ih pasli krave pri kmetu 50 km stran :/. Jaz sem daleč od minimalca ampak bi se moral krepko prilagoditi, če bi imel otroka. Seveda bi se z veseljem. Z minimalcem ga pa raje osebno nimam, kot da bi na otroka prenašal svojo nejevoljo.

Podobno kot je*ene družinska kosila, ko se zberejo kučanisti in janšisti za isto mizo in se samo čaka po začetnem smalltalku, da se začne tista prava, juicy debata o politiki. :D

Zgodovina sprememb…

če imaš pa res samo minimalno plačo (ali pa oba skupaj), je težko, verjetno pa država kaj odškrtne.
se opravičujem za iskrenost, ampak jaz si tega ne predstavljam.
če bi komu moral posebej izkazati spoštovanje, bi ga družini, ki uspe z minimalno plačo.

bambam20 je izjavil:

Najboljše od vsega pa je da talajo nasveti tisti ki imajo 3k + plačo.

looser je izjavil:

če imaš pa res samo minimalno plačo (ali pa oba skupaj), je težko, verjetno pa država kaj odškrtne.
se opravičujem za iskrenost, ampak jaz si tega ne predstavljam.
če bi komu moral posebej izkazati spoštovanje, bi ga družini, ki uspe z minimalno plačo.

Zakaj spoštovanje. To je idiotizem prve vrste. Bi izbrala prvo psa da vidita če gre skozi...

Zgodovina sprememb…

kingsix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti bom povedal zgodbico sorodnikov...

Družina z dvema otrokoma (takrat 9 in 13), kjer je bila zaposlena le mama, pa še to malo nad minimalcem. Imeli so bore malo, skoraj nič. Kak PC ali igralno konzolo so lahko otroci le sanjali. Imeli so staro Opel Corso in 2 sobno stanovanje.
Otroka sta bila oba super, (vsaj na videz) srečna, vedno za igro itd.
No potem foter dobi delo v tujini... Fast forward 7 let kasneje: Foter zasluži 100k+ letno, imajo Mercedes E300, VW passata, vse možne igralne konzole (res VSE od ps1 do 4, xboxe, VSE,..za vse igralne konzole najboljše volane..skratka tu je ene par k EUR), vsi IPhone X, hiša..skratka bogataši. No... sin je popolnoma umaknjen in nekomunikativen - ne govori z nikomer etc. Sem 99% da je v totalni depresiji. Hčera je cela porezana po rokah, nogah, že 5 let pri psihiatru. Žena je medtem imela enega "ob strani"...

Ko je končno denar jim gre super...a ne.
Verjetno bi vsi takoj šli nazaj na prejšnje stanje.

Nehajte že navajat denar kot tisto najpomembneje in edino kar šteje, ker to ni.

Seveda, ampak tu je problem vzgoja... ne denar... če bi foteri mel skoz 100k letno, bi zbalansiral oboje in bi bilo boljše... ne rečejo zastojn, prvo štalca pol pa kravca... danes ima preveč ljudi kravco, ko nima štalce orenk porihtane... in zato ker ko imajo kravco delajo štalco se zgodi to kar pišeš (občasno ali prevečkrat!)

Foter je izbral denar namesto družine...zato pa se je to zgodilo.

Kaj pa oni ki se znajdejo v slabi finančni situaciji potem, ko že imajo otroke? A jim jih bomo vzeli?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()
««
8 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15227533 (22457) BigWhale

Več podobnih tem