» »

Postavitev stanovanja

Postavitev stanovanja

1
2
»

rdecaluc ::

Meni je v Sloveniji smešno samo to "nadstreškarstvo". Sosed je zgradil novo hišo, pa 4 mesece po vselitvi že pričel z montiranjem nadstreškov na 2 strani hiše. Sedaj pa hiša zgleda kot en amaterski polizdelek :/.
Est modus in rebus. ,typos

Invictus ::

Da ne govorimo o prizidkih, zidavi dodatnega nadstropja in raznih podaljšanih terasah...

Pa ponavadi brez statika, ki bi malo izračunal...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nejcek74 ::

eric_cartman je izjavil:

....Si mogoče pomislil, da nekatere družine nimajo denarja, da bi gradila ne vem kakšna stanovanja? Si pomislil, da prvo ko pride arhitekt rečejo, da bi radi čim cenejšo varianto s čim več prostora?....


Tole je kr bulshit. Grde bajte niso zato ker folk nima denarja za nekaj lepega, ampak zato ker ne razmislja in ne načrtuje. "Manj je vec" je osnovna mantra arhitketure zadnjih 100 let. Bajte (in stanovanja) so grda:
- ker folk nima denarja, živeti pa hoče v vili, zato na nedokončano fasado lepi mavčne leve iz Bauhausa.
- ker se hoče biti bolj prepoznaven kot njegov sosed, pa podedovano dedkovo bajto prebarva v rumeno
- ker notranjo praznino zapolnjujejo s prizidano lopo, v kateri shranijo novo kosilnico
- ker niso sposobni videt, da je lepota stare bajte v njeni skromnosti, ne pa v fejk nakrancljani leseni ogradi (iz zgoraj omenjenega Bauhausa)

Večina stvari, ki jih počnete so enake lepljenju plastičnih spoilerjev, montiranju meglenk, pretirano širokih gum in tujih znack na razfukane jugote in pretvarjanju, da vozite Mercedesa. Za vso to grdobijo (predvsem na podeželju) je krivo hlastanje lastnikov, ki brez razmisleka dodajajo nove in nove oblize na stare grdobije.
Arhitekt ali ne, predvsem je treba razmisliti kaj zares rabis v okviru možnosti, ki si jih lahko privoscis.

Utk ::

Invictus je izjavil:

Da ne govorimo o prizidkih, zidavi dodatnega nadstropja in raznih podaljšanih terasah...

Pa ponavadi brez statika, ki bi malo izračunal...

Koliko privat bajtam se je podrl nadstrešek ali prizidek v zadnjih 30 letih in koliko šol, zdravstvenih domov in podobnih, je ostalo brez strehe? In btw, lani ali predlani se je ne prav zelo stari šoli podrla streha v jedilnico, brez vetra.

Stampl ::

še mojih 5centov. danes sem ravno od arhitekta, kjer smo se zmenili za projekt in za začetek seveda idejno zasnovo. Narisal nama bo tudi notranjo opremo in razporeditev, vse po najinih inputih in njegovih izkušnjah. Najbrž se bomo srečali nekje na sredini. (ga tud osebno poznam zato mu zaupam določene stvari).
Gradnja pa bo v večini potekala v samorežiji to pa zato, ker v okolici se je zadnjih 10 let naredilo ogromno hiš in nekje pol v samorežiji, pol od gradbenih firm (praktično na ključ).

Po videnem in slišanem so vse hiše v samorežiji so še vedno brez problemov, je trajalo malo dle, kako leto brez fasade ali neopremljena garaža ampak so naredili.
skor vse kar so pa delale firme pa majo raznorazne probleme. Tazadnji se je po 1 mesecu odluščila fasada na severni strani, cca 5m2 je sam padlo dol. puščajo ravne strehe, odtoki se zabijajo (v eni so našli gips v sifonu) itd..banalne stvari skratka.

Tako da ne dajat v nič tiste ki si sami zgradijo hišo na vasi. tud po mojem okusu so ogabne vse po vrst ampak zadeva špila. je pa razlika al je to obrobje mesta al vasvas, ker na vasi si že stoletja sami delajo hiše (in so vse naravne ujme preživele). Da ne rečem kako že 2 let popravljajo "novo šolo", vedra po hodnikih in učilnicah niso dlih....

Machete ::

Definitivno se strinjam. Problem je v sami arhitekturi, ne v golem gradbenem delu.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ales ::

V samogradnji se da marsikaj odlično izpeljati. Seveda pa pomaga, če veš kaj delaš. Tradicionalne vaške hiše tudi niso vprašanje - to, kar se danes gradi oz. dograjuje brez arhitektov žal ni primerljivo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obnova stare hiše, dober arhitekt?

Oddelek: Loža
399687 (1472) toro69
»

Gradnja hiše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14241687 (11154) edi123
»

Arhitekt za stanovanje

Oddelek: Loža
313362 (2291) zmaugy
»

Izdelava mansarde in birokracija

Oddelek: Loža
318774 (8210) mtech7
»

Dober arhitekt...?

Oddelek: Loža
139051 (3783) Machete

Več podobnih tem