» »

Digitalni nomad

Digitalni nomad

LapD ::

Digital nomads are a type of people who use telecommunications technologies to earn a living and, more generally, conduct their life in a nomadic manner. Such workers often work remotely from foreign countries, coffee shops, public libraries, co-working spaces, or recreational vehicles.

Zanima me, če je kdo poizkusil s takšnim načinom dela? Se za kakšen mesec ali več preselil na novo lokacijo in delal na daljavo? To je opcija za vse, ki delajo v digitalnem svetu oziroma za svoje delo ne potrebujejo kaj veliko več kot prenosnik (ecommerce, oblikovanje, development, splet, pisanje, lektoriranje itd.). Neka oblika tovrstnega dela je seveda tudi delo na daljavo, bodisi za domače ali tuje naročnike, vendar si v tem primeru še vedno v varnem zavetju svojega doma. Digitalni nomad naj bi odkrival nove lokacije.

Sam sem razmišljal, da bi se s punco za 4-6 tednov preselila v JV Azijo in nekako združila delo z dopustom. Ne bi se namreč rad odklopil za več kot en mesec in prekinil vse delovne stike. Ima kdo izkušnje s kakšno konkretno lokacijo? Kaj menite o takšnem načinu dela, je izvedljivo tudi za daljše obdobje (6-12 mesecev)? Ali še vedno prisegate na osebni stik, face-to-face sestanke, delo iz udobne pisarne, kjer je vedno vse pri roki? Kakšne težave lahko nastopijo pri vsem skupaj? Na prvo žogo so to lahko zdravstvene, nezanesljiv internet, težave z opremo, časovna razlika, konec koncev, se je včasih res treba tudi osebno pojaviti na lokaciji. Super bi bilo, če bi kdo delil osebno izkušnjo.
web&motion designer

next3steps ::

jype ::

je izjavil:

Zanima me, če je kdo poizkusil s takšnim načinom dela?
Ja.

je izjavil:

Sam sem razmišljal, da bi se s punco za 4-6 tednov preselila v JV Azijo in nekako združila delo z dopustom.
Super ideja, če res misliš na dopustu delat. V nasprotnem primeru bolj svetujem, da prekineš z delom, ker sicer od dopusta ne boš imel ravno veliko.

je izjavil:

Ima kdo izkušnje s kakšno konkretno lokacijo?
Z evropskimi lokacijami precej, s tistimi izven EU pa bistveno manj, ker pri potovanju izven EU praviloma nisem nikoli bil "v službi".

je izjavil:

Kakšne težave lahko nastopijo pri vsem skupaj?
Internet lahko crkne (zaradi težav s kakšnim podmorskim kablom), vse ostalo pa lahko trivialno rešiš tam, kjer si.

je izjavil:

Super bi bilo, če bi kdo delil osebno izkušnjo.
Po več mesecev skupaj biti "remote" je precej bolj stvar procesov v firmi, kot tega, kako se organizira posameznik, po mojih izkušnjah.

next3steps je izjavil:

Zee, kje si?
On dela v pisarni tam, kjer se nahaja, ni remote.

shintaro ::

jype cel navdušen nad novo temo takoj oddal obsežen odgovor. Jype jype jype fan club

bajsibajsi ::

@LapD
Ne YT je kar precej kanalov, ko razni developerji, multimedijci, YT content providerji ipd (zacasno) preselijo v Azijo. IMO, ce nimata doma kaj za "izgubiti", sta mlada, polna idej, motivirana... Ja, go for it. :) Ampak kot je ze jype nacel, je vprasanje, koliko bosta na taksen nacin dopustovala in koliko v resnici delala oz. obratno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev Magna Avstrija

Oddelek: Loža
1011519 (11179) vinopit
»

Nokia odpušča in seli vso proizvodnjo v Azijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8020010 (17286) para!
»

Ali vas služba osrečuje? (strani: 1 2 )

538473 (6411) Mesar
»

Življenje v Veliki Britaniji (šolanje, najem .. viza)

2613144 (12129) oxford1
»

Jebeš Ameriko - ali zakaj Amerikanci ne hodijo na dopust (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5810268 (8650) donfilipo

Več podobnih tem