Forum » Kriptovalute in blockchain » Mining ring-začetnik
Mining ring-začetnik
georges ::
Živjo vsem
Naročene imam že vse komponente za sestavo ringa, ampak bi potreboval še en nasvet.
Glede na to, da grafična kartica GTX 1050ti nima dodatnega priklopa za napajanje bo vsa energija do nje prišla preko RISER-ja.
Naročil take s 6-pin na SATA me zanima ali bi lahko RISER priklopil kar direktno na napajalnik z MOLEX razdelilnikom? Upam, da sem prav vse preštudiral in da sem pravilno poimenoval priključke. Gre se za to, da kabel iz sata nebi bil preveč obremenjen.
Hvala za pomoč.
Naročene imam že vse komponente za sestavo ringa, ampak bi potreboval še en nasvet.
Glede na to, da grafična kartica GTX 1050ti nima dodatnega priklopa za napajanje bo vsa energija do nje prišla preko RISER-ja.
Naročil take s 6-pin na SATA me zanima ali bi lahko RISER priklopil kar direktno na napajalnik z MOLEX razdelilnikom? Upam, da sem prav vse preštudiral in da sem pravilno poimenoval priključke. Gre se za to, da kabel iz sata nebi bil preveč obremenjen.
Hvala za pomoč.
- spremenil: georges ()
Machete ::
Daj slike o čem govoriš. Riser mora biti priklopljen in to je to. Pač kartica rabi tistih 75W. Jih boš pa bore malo navijal. (Jih imam ene par za backup).
Naj pa ne bi priklapljal več kot 2 riserja na en psu izhod.
Naj pa ne bi priklapljal več kot 2 riserja na en psu izhod.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Sem še malo raziskoval in mi je zdaj nerodno.
Že 10 let nisem sestavljal karkoli in sem predvideval da SATA pride priklopljen direktno na matično ploščo, zato sem se bal, da bo vse skupaj preobremenjeno. Sem že raziskal, da pride kabel s SATA direktno iz PSU-ja.
Hvala za popravek glede (rig-ringa)
Glede donosa 1050 pa vem, da je bolj majhen. Z nečim bi se rad malo ukvarjal in trenutno ne gledam toliko na donos.
Je pa tudi tako, da so močnejše grafične dosti dražje in iz večjega števila cenejši tudi potem dobiš več ven.
Če bom še potreboval kak nasvet se pa oglasim.
Že 10 let nisem sestavljal karkoli in sem predvideval da SATA pride priklopljen direktno na matično ploščo, zato sem se bal, da bo vse skupaj preobremenjeno. Sem že raziskal, da pride kabel s SATA direktno iz PSU-ja.
Hvala za popravek glede (rig-ringa)
Glede donosa 1050 pa vem, da je bolj majhen. Z nečim bi se rad malo ukvarjal in trenutno ne gledam toliko na donos.
Je pa tudi tako, da so močnejše grafične dosti dražje in iz večjega števila cenejši tudi potem dobiš več ven.
Če bom še potreboval kak nasvet se pa oglasim.
maco-maco ::
Kojne se minira z ringi.
Drugače pa
Uporabi molex oz. nekatere 150ti imajo dodatno napajanje.
Drugače pa
Molex has 2 power pins (one 5V and on 12V pin), each can deliver 11Amps for a total of 22Amps. The other 2 pins are ground wires...
SATA power connectors has a total of 15 pins of which 9 are power pins (3 x 3.3V, 3 x 5V, 3 x 12V). Each pin can carry 1.5Amps for a total of 13.5Amps. BUT as there is as yet no use for the 3.3V pins the effective power available to drives is only 9Amps.
Uporabi molex oz. nekatere 150ti imajo dodatno napajanje.
Kaj?
Potem lahko uporabim tole in direktno na RISER?
https://www.ebay.com/p/IDE-Molex-to-6pi...
https://www.ebay.com/p/IDE-Molex-to-6pi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: georges ()
maco-maco ::
Nimam pojma,kaj točno sploh imaš. Molex je ok tudi eden, če je priključek na riserju in iz psuja. Če pa imaš že na riserju 6pin pcie, pa tudi lahko direkt iz psuja.
Izogibaj pa se sata kablu, če gpu nima svojega napajanja.
No, najbrž. Bodo drugi povedal.
Izogibaj pa se sata kablu, če gpu nima svojega napajanja.
No, najbrž. Bodo drugi povedal.
Kaj?
Ne vem, jaz imam te low profile 1050ti na sata-molex in ni težav. 2 na enmu kablu bp.
Magic1 ::
Grafična porabi nekje 5EUR na mesec (1050Ti). Samo potem mora še cel komp delat in bo ta znesek hitro 10EUR-15EUR. Torej je po mineranih 35EUR ostane 20-25EUR. Če šteješ še davek, si na 15-20EUR.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
660EUR / 170EUR = 3,9
1x1080 = ca 570 khash
1x1050 ti = ca 180 khash
180khash * 3.9 = ca 700 khash @ 292W (2.39khash/W)
gtx1080 = ca. 570 khash @ 180W (3.16khash/W)
Torej +30% poraba!
Pri tem je treba računati, da te periferija 6 slotov košta enako ali imaš notri 1080ti ali 1030, kar ni zanemarljivo.
1x1080 = ca 570 khash
1x1050 ti = ca 180 khash
180khash * 3.9 = ca 700 khash @ 292W (2.39khash/W)
gtx1080 = ca. 570 khash @ 180W (3.16khash/W)
Torej +30% poraba!
Pri tem je treba računati, da te periferija 6 slotov košta enako ali imaš notri 1080ti ali 1030, kar ni zanemarljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Mitja223 ::
A ni vseeno ROI najboljši na 1050TI ta trenutek? (če nVidio gledamo in podatke iz whattomine)
Razlika v ceni med malo (6 slotov) in veliko (13 slotov) AsRock plato je minimalna, da o tem, da cene 1150 CPUjev gredo v višave ne govorimo.
Razlika v ceni med malo (6 slotov) in veliko (13 slotov) AsRock plato je minimalna, da o tem, da cene 1150 CPUjev gredo v višave ne govorimo.
12x 1050TI = $16.23 / dan
6x 1080 = $23.96 / dan
s tem, da je DOBRA (torej ne Slo) nabavna cena graf...
12x 1050TI = 2040 EUR in se (samo GPUji) investicija povrne v 125 dneh
6x 1080 = 3900 EUR in se (samo GPUji) investicija povrne v 162 dneh
S to razliko, da sem računal za 1050TI ETH mining, za 1080 pa ZCL in v primeru, da boš moral z 1080 minirat kakšen Coin, ki se slabše drži oz ZCL pade... je investicija še toliko bolj zgrešena. Sorazmerno z marketom se bodo tudi cifre na nicehashu hitro popravile. Razen če verjameš v ZCL ali pa nek X coin toliko, da si pripravljen zalagati za elektriko in prodati ko bo (če bo) prava vrednost.
Če uspeš dobiti AMDjeve grafe (ta prave seveda) je pa ROI še boljši vprašanje pa je kakšne so realne možnosti za to, na trgovinah po EU že boti tekmujejo kdo jih bo prej pokupil.
6x 1080 = $23.96 / dan
s tem, da je DOBRA (torej ne Slo) nabavna cena graf...
12x 1050TI = 2040 EUR in se (samo GPUji) investicija povrne v 125 dneh
6x 1080 = 3900 EUR in se (samo GPUji) investicija povrne v 162 dneh
S to razliko, da sem računal za 1050TI ETH mining, za 1080 pa ZCL in v primeru, da boš moral z 1080 minirat kakšen Coin, ki se slabše drži oz ZCL pade... je investicija še toliko bolj zgrešena. Sorazmerno z marketom se bodo tudi cifre na nicehashu hitro popravile. Razen če verjameš v ZCL ali pa nek X coin toliko, da si pripravljen zalagati za elektriko in prodati ko bo (če bo) prava vrednost.
Če uspeš dobiti AMDjeve grafe (ta prave seveda) je pa ROI še boljši vprašanje pa je kakšne so realne možnosti za to, na trgovinah po EU že boti tekmujejo kdo jih bo prej pokupil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja223 ()
Ti si malo pobrkjal eno celo mineštro. Če si tako zračunal potem ok, go for it :]
Špekulativno se bo vse še dalo normalno minat. Zec, ETN, XVG. ZCL predvidevoma po forku crashne tja v poden, pod 5$, če bo BTP (smisleno) minable pa nisem ziher.
Špekulativno se bo vse še dalo normalno minat. Zec, ETN, XVG. ZCL predvidevoma po forku crashne tja v poden, pod 5$, če bo BTP (smisleno) minable pa nisem ziher.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Ja no ampak če hočeš bolj ziher varianto (bolj ziher ne ziher) potem je verjetno boljše računati na ETH in ZEC, mogoče ZCL če se bo res pobral ampak cap ni ne vem kaj a ne.
Pa ZEN recimo.
No samo vseeno je problem (IMHO) če boš računal profit po trenutnem tečaju in se opiral na coine, ki nimajo nekega market capa in dosti nihajo... če za ETH ne veš če bo 700 USD al 1400 USD, pa konec koncev bitcoin tudi...
Pa ZEN recimo.
No samo vseeno je problem (IMHO) če boš računal profit po trenutnem tečaju in se opiral na coine, ki nimajo nekega market capa in dosti nihajo... če za ETH ne veš če bo 700 USD al 1400 USD, pa konec koncev bitcoin tudi...
Zgodovina sprememb…
ZCL pobral od česa? Saj je šel iz $7 na $170. Po forku pa bo spet $2.
Zec je pomoje flogging a dead horse. Dev fee etc..
Nič ne veš itak za naprej, ampak če delaš neko računico ne moreš mešat klobas in hrušk in gledat malo to malo ono. Za izračun moraš uporabiti jasne vrednosti sedaj in istih coinov.
Špekulacija je dovoljena, ampk v izračunu nima kaj počet.
Zec je pomoje flogging a dead horse. Dev fee etc..
Nič ne veš itak za naprej, ampak če delaš neko računico ne moreš mešat klobas in hrušk in gledat malo to malo ono. Za izračun moraš uporabiti jasne vrednosti sedaj in istih coinov.
Špekulacija je dovoljena, ampk v izračunu nima kaj počet.
Ja če boš računal 1050TI vs 1080 za ETH se ti absolutno ne splača jemati 1080...
V bistvu mi je to že cel čas milo rečeno šokantno, po katerem izračunu se folku splača jemati kaj druga kot 1050TI on nVidije? In dejansko se 1050TI najlažje da dobit...
V bistvu mi je to že cel čas milo rečeno šokantno, po katerem izračunu se folku splača jemati kaj druga kot 1050TI on nVidije? In dejansko se 1050TI najlažje da dobit...
Zgodovina sprememb…
next3steps ::
Po tistem izračunu, kjer se od GTX1050Ti drugačne grafe prodajajo po nenapihjneni ceni. Kar pomeni, da čiči i čaki.
Pri sestavi sem naletel na težavo.
Držal sem se vseh navodil za BIOS inštaliral Win 10, potem pa sem začel dodajati grafične in že prvo mi računalnik ni zaznal.
V BIOSU imam nastavljeno da je grafična na matični omogočena in na to imam tudi priključen monitor. Potem sem naredil tako, da sem grafično onemogočil in poskusil s priklopim na grafično, ki je priklopljena na RISER in deluje, ampak sistem je ne zazna do te mere, da bi lahko inštaliral gonilnike.
Priklopil sem jo preko RISERJA. Poskusil sem tudi z drugo grafično in drugim riserjem, ter kablom.
BIOS je nastavljen na kot je opisano na strani
https://www.gigabyte.com/MicroSite/462/...
Je pa bila ob nakupu na matični že najnovejša verzija..drugače se jo dobi na tej strani
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA...
Ima kdo kakšno idejo?
Držal sem se vseh navodil za BIOS inštaliral Win 10, potem pa sem začel dodajati grafične in že prvo mi računalnik ni zaznal.
V BIOSU imam nastavljeno da je grafična na matični omogočena in na to imam tudi priključen monitor. Potem sem naredil tako, da sem grafično onemogočil in poskusil s priklopim na grafično, ki je priklopljena na RISER in deluje, ampak sistem je ne zazna do te mere, da bi lahko inštaliral gonilnike.
Priklopil sem jo preko RISERJA. Poskusil sem tudi z drugo grafično in drugim riserjem, ter kablom.
BIOS je nastavljen na kot je opisano na strani
https://www.gigabyte.com/MicroSite/462/...
Je pa bila ob nakupu na matični že najnovejša verzija..drugače se jo dobi na tej strani
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA...
Ima kdo kakšno idejo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 4 … 60 61 62 63 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 499546 (108277) | Jagdpanter |
» | Kje je "caka"?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1087 (676) | Mitch |
» | Druga grafična v ta sistemOddelek: Pomoč in nasveti | 1663 (1173) | MihaK3 |
» | Priklop nVidie 1070 na napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1280 (1090) | Machete |
» | kvaliteten molex na 6-pin adapterOddelek: Kaj kupiti | 2014 (1824) | Kokosvilek |