Forum » Problemi človeštva » Stavka javnega sektorja
Stavka javnega sektorja
Temo vidijo: vsi
Fritz ::
To je stvar organizacije dela. Če je npr. na uradu za tujce več dela, se pač nekoga ki pregleduje statute društev premakne tja. Ali pa se za šalter postavi 6 nadrejenih, po vrstnem redu, ki kasirajo plačo (in si praskajo...) na račun človeka, ki dela na šalterju.
Če imaš tistega na šalterju kot opico, ki zdolgočaseno gleda vate in ti v pravem trenutku potisniti pod nos tablico za podpis, ja. Potem se pojavi vprašanje, zakaj se od njih zahteva taka (ali kakršnakoli) izobrazba. Če pa mora nekaj vedeti o postopku, ki ga vodi, da vsaj 60% nepravilnosti ipd polovi, še preden zaidejo v sistem (in trošijo čas in sredstva z dopisovanjem in odločanjem) - in tu ne gre za manjkajočo poštno številko in druge banalnosti - potem ne moreš vsakega, ki sedi za katerimkolim šalterjem potisniti na katerikoli drugi šalter.Zakaj nimajo "univerzalnih okenc" kot na pošti? Ali zato, ker se nihče ne domisli, ali jim sindikat ne pusti, ali pa morda ni tako enostavno izvedljivo?
Tisti na šalterju so referenti s srednješolsko izobrazbo. Predvidevam, da imajo določena področja specifike zaradi česa prestavljanje ljudi z enega področja na drugega ni možno. Pa kolikor spremljam razpise delovnih mest v JS (MJU), so iskali kar nekaj referentov za to področje dela.
Ravno sedaj videl razpis za referenta za promet:
http://www.mju.gov.si/si/novinarsko_sre...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Pika na i ::
Nekaj nepredstavljivega - odprejo naj še tri okenca, če vidijo, da vsak dan toliko ljudi čaka. Vem, vem, znanstvena fantastika. Ampak samo predstavljaj si za trenutek, da bi recimo nekdo od politikov enkrat obiskal tako oblegano uporavno enoto, ali pa, bog ne daj, urgenco, videl, da se vsak dan brez izjem čaka ure in ure, udaril po mizi in odprl še tri okenca ali dve sobi z zdravnikom? Tlesk!
Zanimivo je, da ti preobremenjeni uslužbenci nikoli ne stavkajo za to, da bi imeli normalne razmere za delo. Vedno pravijo, da jih manjka 100, 1.000, 10.000, izgoreli so, na koncu z močmi, morda zdržijo še en dan, verjetno pa ne. Ampak stavkajo pa za višje plače. Že 50€ bi bilo sprejemljivo. Zanimivo, ane, da za nekaj dobriža ne bodo več izgoreli in na koncu z močmi, tudi delo pozno v noč (do 18) jim ne bo več problem.
A je tebi res težko prebrat in prebrano razumet?
Kako naj odprejo okenca, če ni ljudi, ki bi sedeli tam?
Stavkali so na UE Tobačna, kjer edini delajo do 18. ure od pon do četrtka, v sredo do 19.
Opozarjali so dalj časa, jim ni nihče prisluhnil.
Njihov rač. sistem pa je tak kot v letu 2000.
Po tvoje naj bi bili tiho?
nekikr ::
Seveda ne. Zakaj meni pametuješ o razumevanju? Ampak zakaj hočejo višje plače? Če so izgoreli, če delajo preveč, če jih manjka vsaj ne vem koliko, zakaj ne rečejo: "Dokler ne dobimo še 10 zaposlenih, ki jih nujno rabimo glede na obseg dela, ne delamo več!"? Zakaj rečejo, da v bistvu ni problema, da bodo že, če jim damo nekaj fičnikov?
Ne nekaj fičnikov, pošteno plačilo za opravljeno delo hočejo.
Saj niso prostovoljci.
Hočejo, da popravijo rač. sistem, da jim ne bodo vsak dan zmrzovali računalniki.
Dost imajo, oglasili so se!
In seveda, namesto da bi jih ljudje podprli, jih zmerjajo s fikusi.
Saj niso prostovoljci.
Hočejo, da popravijo rač. sistem, da jim ne bodo vsak dan zmrzovali računalniki.
marS ::
Tam je zgleda, največja gužva. Veliko število ljudi ki si ureja dokumente, veliko tujcev, ki si tudi želijo urediti dokumente, mogoče rabijo še kakšnega tolmača?
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
jype ::
Fritz preglej raje izobrazbo svoje sekte
Niti približno se mi ne sanja kaj si hotel povedati.
Ne nekaj fičnikov, pošteno plačilo za opravljeno delo hočejo.
Saj niso prostovoljci.
O tem je že Mazzini pisal. Slovenci se ne upirajo politikom in lastnikom, zato pa z velikim veseljem udrihajo čez prejemnike socialnih pomoči in tiste z minimalno plačo. Seveda po tem pričakujejo splošno podporo kadar njih kaj pesti.
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
fikus_ ::
Ne vem koliko plače dobivajo, je pa absurd, ko pravijo, da izgorevajo na delovnem mestu in razlagajo, če jim bodo povišali plačo, bo pa bolje?!!!!!
Nekaj podobnega z drugimi besedami je par dni nazaj dejal en sindikalist! Če zaradi prevelikega obsega dela izgorevaš, ti tudi višja plača ne pomaga!
Nekaj podobnega z drugimi besedami je par dni nazaj dejal en sindikalist! Če zaradi prevelikega obsega dela izgorevaš, ti tudi višja plača ne pomaga!
Samael ::
Seveda bo bolje. Ne idealno, pač pa boljše. Dve pesti riža za opravljeno delo naredijo življenje vsekakor boljše kot ena pest. Kaj ti tu ni jasno? Saj ni nihče rekel, da se upirajo dodatnim zaposlitvam - obratno, opozarjajo, da so preobremenjeni in da jih je premalo. Vse ostalo je pa zgolj plod tvoje domišljije oz. kontriranje po principu.
Tako nekako, da.
O tem je že Mazzini pisal. Slovenci se ne upirajo politikom in lastnikom, zato pa z velikim veseljem udrihajo čez prejemnike socialnih pomoči in tiste z minimalno plačo. Seveda po tem pričakujejo splošno podporo kadar njih kaj pesti.
Tako nekako, da.
Mazzinija moraš vzeti s precej rezerve. Piše všečno za rajo, ampak laže v vsakem svojem prispevku (kar je razvidno tudi iz odgovorov tistih, ki jih napada), zavajanje je pa njegov modus operandi - kar je "prav" za pisatelja, sicer ga ne bi nihče bral. Saj veš, možakar je večkrat pisal o tem, kako smo Slovenci obsedeni s svojo nepremičnino, kakšen zahojen narod smo zaradi tega, o lastni strehi nad glavo da sanjajo le pri nas v butalah. Potem je pa nekaj zaslužil in si šel kupiti stanovanje.
Če si izgorel in si na koncu z močmi, potem ti nekaj fičnikov ne bo pomagalo, da se boš počutil bolje. Zato bi bilo bolj pošteno, da se štrajka za več sodelavcev in več odprtih okenc - tega pa nisem nikjer zasledil. Saj medicinske sestre so na istem. One so tudi čisto na koncu, ampak jih ne moti to, da jih je premalo, zgolj več plače bi imele. Kar daje slutiti, da preobremenjenost ni tako huda. Tisti, ki so res preobremenjeni v življenju, vam bodo namreč povedali, da bi imeli radi več časa in manj skrbi, ne pa za isto jebo več denarja.
Če si izgorel in si na koncu z močmi, potem ti nekaj fičnikov ne bo pomagalo, da se boš počutil bolje. Zato bi bilo bolj pošteno, da se štrajka za več sodelavcev in več odprtih okenc - tega pa nisem nikjer zasledil. Saj medicinske sestre so na istem. One so tudi čisto na koncu, ampak jih ne moti to, da jih je premalo, zgolj več plače bi imele. Kar daje slutiti, da preobremenjenost ni tako huda. Tisti, ki so res preobremenjeni v življenju, vam bodo namreč povedali, da bi imeli radi več časa in manj skrbi, ne pa za isto jebo več denarja.
Še enkrat pišem, da višje plače ne preprečujejo izgorevanja zaradi preobremenitev na delovnem mestu! Rešitev je razbremenitev! To je več zaposlenih za opravljanje nekega dela ali menjava službe.
S tem nikakor ne trdim, da si ne zaslužijo višjih plač. Me je zbodla izjava v smislu višja plača prepreči izgorevanje!
S tem nikakor ne trdim, da si ne zaslužijo višjih plač. Me je zbodla izjava v smislu višja plača prepreči izgorevanje!
Še enkrat pišem, do višjih plač so upravičeni že zdaj, ker za svoje delo niso bili plačani tako kot bi morali biti.
Ne zahtevajo višjih plač zaradi izgorevanja. Zahtevajo, da se jim plača tako kot se mora.
Viška ur tako ne morejo pokoristiti, ker ni ljudi.
Ne zahtevajo višjih plač zaradi izgorevanja. Zahtevajo, da se jim plača tako kot se mora.
Viška ur tako ne morejo pokoristiti, ker ni ljudi.
...tega pa nisem nikjer zasledil. Saj medicinske sestre so na istem. One so tudi čisto na koncu, ampak jih ne moti to, da jih je premalo, zgolj več plače bi imele. Kar daje slutiti, da preobremenjenost ni tako huda. Tisti, ki so res preobremenjeni v življenju, vam bodo namreč povedali, da bi imeli radi več časa in manj skrbi, ne pa za isto jebo več denarja.
Ti, čemu ti pa služi, da namerno zavajaš in se lažeš?
Ali pa boš trdil, da živiš pod kamnom in dejansko res nisi zasledil STALNO poudarjanje v njihovih zahtevah kako premalo jih je?
Ja, tako kot standardi in normativi, ki so nujni. Ampak se jih že 15 let ni sprejelo. Se je pa vmes povečalo plače 10x. Parole so že, parole, ampak ko pride do pogajanj je pa govora izključno o napredovanjih, dodatkih in premikanje navzgor po plačnih razredih. Nisem še zasledil zdravnika ali medicinske sestre, ki bi rekla "če ne boste odprli še dveh ambulant, da na urgenci ne bo treba čakati nekaj ur na pregled, ne pridem več v službo dokler ne uredite, takole ne morem več!". Zasledim pa vsako leto, ko je čas za nov dvig plač, da je treba to urediti, potem se pa izpogajajo izključno za kakšen razred zraven. Če jim ti nasedeš...no, lepo zate ;)
"Še enkrat pišem, do višjih plač so upravičeni že zdaj, ker za svoje delo niso bili plačani tako kot bi morali biti."
Utemeljitev prosim. Hvala
"Viška ur tako ne morejo pokoristiti, ker ni ljudi."
To je problematika organizacije dela. Višje plače ne rešujejo tega problema, nadure dolgoročno tudi ne!
"Zgolj iz radovednosti - a lahko citiraš to izjavo, ki te je zbodla? Po možnosti v celoti."
Izjava sindikalista na TV.
Še enkrat: ne vem kakšne plače imajo in tudi ne trdim, da si višjih plač ne zaslužijo.
So pa izgovori zakaj višje plače (preprečevanje izgorevanja) bedni! Kako se lahko rešuje izgorevanje zaposlenih sem tudi že pisal!
Utemeljitev prosim. Hvala
"Viška ur tako ne morejo pokoristiti, ker ni ljudi."
To je problematika organizacije dela. Višje plače ne rešujejo tega problema, nadure dolgoročno tudi ne!
"Zgolj iz radovednosti - a lahko citiraš to izjavo, ki te je zbodla? Po možnosti v celoti."
Izjava sindikalista na TV.
Še enkrat: ne vem kakšne plače imajo in tudi ne trdim, da si višjih plač ne zaslužijo.
So pa izgovori zakaj višje plače (preprečevanje izgorevanja) bedni! Kako se lahko rešuje izgorevanje zaposlenih sem tudi že pisal!
@fikus.......A se ti res ne da prebrat prvega prispevka z linka?
"Naša zahteva je samo ena – zagotovitev takšnih pogojev, da bomo zaposleni na upravni enoti Ljubljana normalno odhajali domov,"
Delali so preko svojega časa, opozarjali, da tako ne gre. Da nadure! niso plačane, da naj nadrejeni to uredijo. NIČ.
In ker imajo zdaj dost, da se dela tam po domače (delaj, plačilo pa bo kakršno že bo), stavkajo.
A ti slučajno podariš nadure državi, svojemu delodajalcu? Ne? Zakaj bi jih morali zaposleni na Tobačni?
"Naša zahteva je samo ena – zagotovitev takšnih pogojev, da bomo zaposleni na upravni enoti Ljubljana normalno odhajali domov,"
Delali so preko svojega časa, opozarjali, da tako ne gre. Da nadure! niso plačane, da naj nadrejeni to uredijo. NIČ.
In ker imajo zdaj dost, da se dela tam po domače (delaj, plačilo pa bo kakršno že bo), stavkajo.
A ti slučajno podariš nadure državi, svojemu delodajalcu? Ne? Zakaj bi jih morali zaposleni na Tobačni?
Citiral sem tebe:
"Še enkrat pišem, do višjih plač so upravičeni že zdaj, ker za svoje delo niso bili plačani tako kot bi morali biti."
"da bomo zaposleni na upravni enoti Ljubljana normalno odhajali domov" Problem organizacije dela!
In če bi brala moje poste, sem pisal, da se morajo nadure primerno plačat, ali se jih pa ne dela! Nadure nikakor niso dolgoročna rešitev!
Še primer iz zasebnega sektorja, katerega sem ga doživel na lastni koži. Situacija podobna, dosti dela, delali nadure, zahtevali izplačilo nadur ali dodatne zaposlitve. Odgovor delodajalca: Organizirajte se! Jaz sem ubral drugo pot, menjal sem službo in se ne obremenjujem več s tem.
"da bomo zaposleni na upravni enoti Ljubljana normalno odhajali domov" Problem organizacije dela!
In če bi brala moje poste, sem pisal, da se morajo nadure primerno plačat, ali se jih pa ne dela! Nadure nikakor niso dolgoročna rešitev!
Še primer iz zasebnega sektorja, katerega sem ga doživel na lastni koži. Situacija podobna, dosti dela, delali nadure, zahtevali izplačilo nadur ali dodatne zaposlitve. Odgovor delodajalca: Organizirajte se! Jaz sem ubral drugo pot, menjal sem službo in se ne obremenjujem več s tem.
Delavec se mora z nadurnim delom strinjati, delodajalec pa plačati.
Lahko koristi ure (če jih lahko), dodatek na nadurno delo pa mora biti vseeno plačan.
Da ni ničesar od tega - stavka. Kar je prav.
Lahko koristi ure (če jih lahko), dodatek na nadurno delo pa mora biti vseeno plačan.
Da ni ničesar od tega - stavka. Kar je prav.
Zaposleni ne morejo vplivati na več zaposlitev ali na spremembo organizacije. Lahko pa zahtevajo plačilo ali višje plačilo za svoje delo. Predvsem pa lahko zahtevajo dodatek za delo preko polnega delovnega časa, če delajo več kot 8 ur dnevno. Če so vsi tiho in pridno delajo 10-12 ur dnevno, delodajalec pa jim izplačuje le redne delovne ure, potem delodajalec nima absolutno nikakršnega motiva zaposliti več ljudi, spremeniti organizacijo dela ali delavcem pošteno plačati za nadurno delo in jih v splošnem plačati bolje.
Zakaj naj bi po mnenju nekaterih delavci morali biti tiho, mi ni jasno.
Zakaj naj bi po mnenju nekaterih delavci morali biti tiho, mi ni jasno.
A. Einstein
A. Einstein
Ne me držat za besedo. Delavec lahko na mesec naredi do 20 nadur, odreditev nadurnega dela naj bi bila pisna, brez konkretnih razlogov delavec ne more zavrnit delanja nadur (obstajajo izjeme, katerim se ne sme nalagat nadurnega dela).
V glavnem nadure se morajo ustrezno plačat, če se ne da dogovorit je skrajni in upravičen način stavka napovedana po reglcih, da potem delodajalec ne more iskati lukenj in izsiljevat.
V glavnem nadure se morajo ustrezno plačat, če se ne da dogovorit je skrajni in upravičen način stavka napovedana po reglcih, da potem delodajalec ne more iskati lukenj in izsiljevat.
Master_Yoda ::
Mene cudi da so tako dolgo delali neplacane nadure, in da temu, da po koncu uranih ur in njihovega delovnega casa prenehajo delati recejo stavka. To ni stavka ampak normalen odhod po oddelanem casu dogovorjenim v pogodbi o zaposlitvi. Za x ur dela sem placan y. Ce nisem pripravljen delati vec me ne mores prisiliti, ce pa sem pa imam pravico da zahtevam za x+n ur y+m placila.
Je pa res da se lahko najde folk na zavodu, ki bi z delal x+n ur za y placila, in to drzi nazaj te usluzbence...
Je pa res da se lahko najde folk na zavodu, ki bi z delal x+n ur za y placila, in to drzi nazaj te usluzbence...
Ne me držat za besedo. Delavec lahko na mesec naredi do 20 nadur, odreditev nadurnega dela naj bi bila pisna, brez konkretnih razlogov delavec ne more zavrnit delanja nadur (obstajajo izjeme, katerim se ne sme nalagat nadurnega dela).
In toliko se mu jih tudi plača, 20.
Razporejanje in organiziranje dela pa je v domeni nadrejenih in ne delavcev na okencu.
Trenutno pred petimi odprtimi za tujce - 99 čakajočih. Do sedmih zvečer jih bodo že podelali a ne.
/Ko jih bo ob 18.40 čakalo še enih 30, bi seveda rada videla našega vrlega Invictusa, kako bi jih podelal do zaključka del. časa ob 19ih )
MrStein ::
Mazzinija moraš vzeti s precej rezerve. Piše všečno za rajo, ampak laže v vsakem svojem prispevku (kar je razvidno tudi iz odgovorov tistih, ki jih napada), zavajanje je pa njegov modus operandi - kar je "prav" za pisatelja, sicer ga ne bi nihče bral. Saj veš, možakar je večkrat pisal o tem, kako smo Slovenci obsedeni s svojo nepremičnino, kakšen zahojen narod smo zaradi tega, o lastni strehi nad glavo da sanjajo le pri nas v butalah. Potem je pa nekaj zaslužil in si šel kupiti stanovanje.
In? Je samo potrdil to kar je pisal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Utk ::
Sej tudi o opravljanju in gledanju na sosedovo je imel marsikaj za napisat. V svojih kolumnah pa vsakič najde neke (po moje izmišljene) neumne pogovore, ki jim je prisluškoval ko je sedel v gostilni (kamor tudi hodijo samo leni slovenceljni).
ZaphodBB ::
Mazzini je zelo pronicljiv kadar serje po ljudeh s katerimi se ne strinjaš. Ko serje po tebi je pa en falot, ki potvarja dejstva.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Utk ::
Po nekem času ga pač spregledaš. Sej ne da nima večinoma prav, ampak da vsakič ko gre na kavo ali samo na sprehod vidi ali sliši nekaj kar jaz nisem videl niti slišal še nikoli, je pa umetnost. Najbrž je zato umetnik. Ampak dobro, tudi če je vse izmišljeno, ni pomembno, njegov point je isti. Vsi smo zahojeni, ker imamo svoje hiše in stanovanja, opazujemo sosede, če nismo zabuljeni v telefone, razen njega, ki ima svoje stanovanje in prisluškuje pogovorom za sosednjo mizo.
ZaphodBB ::
Mazzini je zelo pronicljiv kadar serje po ljudeh s katerimi se ne strinjaš. Ko serje po tebi je pa en falot, ki potvarja dejstva.Take težave imate tisti, ki ne razumete, da je Mazzini slovenska različica late night show talk hosta.
Se pravi, objektiven in pronicljiv vir informacij??
p.s.: Mazzini je še vedno bolj duhovit kot Godler.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
p.s.: Mazzini je še vedno bolj duhovit kot Godler.Se strinjam, ker nimam pojma, kdo je Godler.
Edit: Sem zračkal in se še vedno strinjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Načelnik UE je odstopil ("Odstop je moja osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo," .........kako predvidljivo), stavka zamrznjena do torka. Če se do takrat ne zmenijo, se nadaljuje.
Mato989 ::
Najboljše bi blo da odstopijo vsi od vlade do vseh direktorjev in potem pa naj stavkajo ne vem komu hahaha... Cerar je najbolj zmagal nad Štrukljem ko je vlada odstopila, ker potem Štrukelj več ni mogel proti nikomur stavkat...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
A v trgovini zdaj ne stavkate več ko imate 200% dodatek na nedelje?
Že od februarja ne delam več nedelj in praznikov =) Ne vem od kje prva oseba množine?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
A ni škoda, da ne delaš več, ko so se dodatki tako lepo povečali?
Pa da sem čisto pravična - nedeljski dodatek v trgovini je 100%, praznični pa 250!
Drugim pa tiste revščine od nadurnega dela ne privoščiš? Grdo.
Pa da sem čisto pravična - nedeljski dodatek v trgovini je 100%, praznični pa 250!
A ni škoda, da ne delaš več, ko so se dodatki tako lepo povečali?
A veš, ko sem sam deloval v trgovini in sem bil zaradi nadurnega dela izmučen ko se je številka nadur povzpela preko 100ur(+ 20 plačanih na mesec) v zadnjih 4 mesecih, si nisem želel dodatka za nadure niti si nisem želel izplačila nadur ki so, kolikor se spomnim plačane 130% redne ure, ampak sem si predvsem želel da podjetje zaposli še 2 prodajalca, da jaz kot namestnik poslovodje ne bom rabil organizirat urnikov na način ko prihaja do neskladij mesečne urne obveze in dejanskega števila oddelanih ur...
Torej, ker predvidevam da so na enakem tile gospodje in gospe iz te upravne enote, je pravilna stavka tista ki zaposli še X referentov in optimizira proces da bodo lahko na drugih okencih v časih povišanega števila ljudi za neko zadevo priskočili na pomoč... ne pa za višanje denarja, ker izgorelost ostaja, in tudi če jim bo zahteva uslišana bo občutek olajšanja kratkotrajen kasneje pa utrujenost še višja in zahteve se ponovijo, krog je sklenjen.
Tako da, če nekdo mora opravljat nadure se stavka PREDVSEM za povišanje števila zaposlenih ne pa za povišanja plačnih razredov ali česarkoli podobnega...
Če ti delaš 20ur na dan (karikiram) in izgoriš in zahtevaš več denarja boš nato še zmeraj izgorel delal naprej, torej rešitev ki to ni rešitev.
Zgodovina sprememb…
A zdaj bomo še kar gonili, da stavkajo ker so dobili premalo (kar je seveda tudi res!) denarja?
A zdaj bomo še kar gonili, da stavkajo ker so dobili premalo (kar je seveda tudi res!) denarja?
Ja seveda, če so nelogični... če sem utrujen mi več denarja ne pomaga premagat utrujenost dolgoročno, razen če dobim toliko denarja, da grem dol s trga delovne sile v dovolj kratkem času (beri max nekaj let).
Če delaš nadure, stavkaš da dobiš več sodelavcev da se razbremeniš, ne pa da dobiš več denarja utrujen pa ostaneš =) Denarja pa ne dobijo premalo, samo dajmo njihova delovna mesta na voljo na razpis in da vidimo če jih bi kdo zamenjal za njihov denar =)
Ta njihova stavka katere razlogi niso enaki rešitvi (utrujensot vs višje plače) je nekonsistenčna in kot tak se sprašujem v upravičenost stavke ki z zahtevami in odobritvijo le teh ne rešuje težave dolgoročno.
Enako velja predvsem za medicinske sestre =)
Zgodovina sprememb…
Ta njihova stavka katere razlogi niso enaki rešitvi (utrujensot vs višje plače) je nekonsistenčna in kot tak se sprašujem v upravičenost stavke ki z zahtevami in odobritvijo le teh ne rešuje težave dolgoročno.
Ne sprašuješ se - to zgolj besedičiš, medtem, ko si se glede na tvoje pisanje že povsem odločil, da nimajo kaj stavkati in jim "po tvojem" (kar pomeni bore malo) ne pripada ničesar.
Najboljše bi blo da odstopijo vsi od vlade do vseh direktorjev in potem pa naj stavkajo ne vem komu hahaha...
Tipično omejeno slovenceljsko, ko te berem. Le zakaj bi se ljudje prizadevali za boljše delovne pogoje, za boljše življenske razmere, itd ... ko pa si lahko namislimo 101 argument, zakaj jim to onemogočiti. Če pa sosedu crkne še krava, je pa sploh praznik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Ne sprašuješ se - to zgolj besedičiš, medtem, ko si se glede na tvoje pisanje že povsem odločil, da nimajo kaj stavkati in jim "po tvojem" (kar pomeni bore malo) ne pripada ničesar.
Seveda... najboljša stavka je odpoved pogodbe o zaposlitvi in premik v privatni sektor, tam se pa lahko pogaja kar se želi... kot pravim, njihovo delo ni nič posebnega, kaj šele visoko tehnološko znanstvenega, če dejansko zdravnike in medicinske sestre potrebujemo, pa lahko na njihovo mesto v 30 dneh postavimo cca. 50% od vseh delovno aktivnih ljudi po cca 14 dnevnem usposabljanju...
Saj pravim, dajmo ven razpis za ta njihova "slaba" delovna mesta, pa da vidimo če se celotni Sloveniji zdijo slaba, če se noben ne prijavi jim dvignimo plače, da vidimo kaj si trg delovne sile misli o pogojih in trpljenju zaposlenih =)
Zdaj pa res zadnjič - stavkajo zato, da se to povsem noro stanje spremeni.
In ja, meni (in še komu) je povsem jasno, da zaposleni ljudje za svoje delo želijo (pravilneje bi bilo, hočejo) biti plačani.
In ja, meni (in še komu) je povsem jasno, da zaposleni ljudje za svoje delo želijo (pravilneje bi bilo, hočejo) biti plačani.
Zdaj pa res zadnjič - stavkajo zato, da se to povsem noro stanje spremeni.
Ampak njihove stavkovne zahteve so nekompatibilne z vzroki za stavko! =)
Še 1x, kot bi ti delala cel dan in bi te vse bolelo rešitev pa bi ti bila višja plača, namesto še 1 nova oseba ki bi te razbremenila.
Še zdaj nočeš razumet... Lahko jim damo 10k na mesec ampak če delajo 24ur na dan bodo SPET STAVKALI... torej kaj smo rešili če njihove stavkovne zahteve sprejmemo in jih uveljavimo? NIČ!
Ampak njihove stavkovne zahteve so nekompatibilne z vzroki za stavko! =)
Nekompatibilne so s tvojim fantazijskim svetom, kjer mahaš s čarobno palčko in govoriš, dajmo to, dajmo tisto ... ker da, svet gotovo funkcionira na osnovih tvojih dvostavčnih "rešitev". O ja, ustavimo ves državni sistem, ker ti ga itak ne rabiš aneda in dajmo vse na zavod, pa še enih 20 tebi na dom, da jih boš lahko živel in šolal njihove otroke, vmes pa se bo že nekako poglihalo, aneda. Po tvojem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12163 (10340) | Phantomeye |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 50462 (44582) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 143817 (135115) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 84368 (79952) | lexios |