Forum » Hlajenje in modifikacije » Vodni blok po naročilu oz. strojne omejitve
Vodni blok po naročilu oz. strojne omejitve
Keyser Soze ::
A slučajno kdo na forumu dela vodne bloke po naročilu? Ali pa morda pozna koga, ki jih dela oz. bi jih naredil?
"Takozvani" mikrokanali. Kakšna je minimalna širina kanala, ki bi se dala narediti na bakru(srebru). Recimo da je globina 6mm in dolžina 20mm?
"Takozvani" mikrokanali. Kakšna je minimalna širina kanala, ki bi se dala narediti na bakru(srebru). Recimo da je globina 6mm in dolžina 20mm?
OM, F, G!
monster-x ::
Vodne bloke dela morphling1. Malo mu zatežiš in če najde cajt ti ga bo naredil.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: monster-x ()
Eddy ::
Zelo težko ti bo kdo naredu blok po naročilu, ker razvoj bloka in njegova izdelava zahtevata takšno znanje, da ko konstruiraš blok veš takoj kako ga boš naredu, s kakšnim orodjem in "postopkom".
Če se boš kaj enostavnega spomnu ti bo mogoč kdo naredu, kukr ga recimo dobr poznaš...
Pa vseen.. LP!
Če se boš kaj enostavnega spomnu ti bo mogoč kdo naredu, kukr ga recimo dobr poznaš...
Pa vseen.. LP!
www.ekwaterblocks.com
frenk ::
jest bom dal septembra tamaumu delat kalup iz jekla, poj bom pa probal nardit kšn blok...če mi bo ratal se loh prpravte na poceni bloke
jebediah: kdo pa prav da ne bo dobro ...nč ne bom reku ampak bom počakal na september in upam da mi bo ratal...sej nimam nč za izgubit
Jackal ::
frenk, če misliš ti naredit kalup iz jekla, da boš lahko vlival bakrene bloke... potem ti želim veliko sreče, pa kapo dol, če ti bo uspelo...
Walking the way is something completely different than imagining the way.
MI_KO ::
Kalup??? Niti ni tako slaba ideja. Verjetno boš moral edino stične površine malo pobrusit, pa malo metalurgije prebrat pa zna bit super ideja.
Glede strojnih omejitev: Ni jih!! So edino omejitve glede cene. Kar si zmisliš to je mogoče narest, samo vprašanje koliko plačaš za to!
Glede strojnih omejitev: Ni jih!! So edino omejitve glede cene. Kar si zmisliš to je mogoče narest, samo vprašanje koliko plačaš za to!
jackal: jest sm optimist in zaenkrat ne vidm omejitev
sicer bo pa tamal delal kalup na sesš kranj in tam bojo verjetn tud prfoksi prpravleni pomagat
najprej bom verjetno probal do katere debeline grem lahko, poj bom pa začel razmišlat o dizajnu...nejprej pa počakmo september
sicer bo pa tamal delal kalup na sesš kranj in tam bojo verjetn tud prfoksi prpravleni pomagat
najprej bom verjetno probal do katere debeline grem lahko, poj bom pa začel razmišlat o dizajnu...nejprej pa počakmo september
Ok...recimo da ti naredi kalup... poliran do visokega sijaja... Kako boš potem baker vlival? Baker ni tak kot svinec, ki ga lahko topiš kar v domači peči za kurjavo (se spomnim še časov, ko sem topil svinec v peči in ga vlival v mavčne kalupe).
Saj pravim, če ti bo uspelo... RE5PECT
Saj pravim, če ti bo uspelo... RE5PECT
jackal: grem v gozd, zakurim tak ogenj kot jih jest kurim(so bli že gasilci enkrat pr men)...torej velik žerjavce in storžev...tališče bakra je pa baje nekje 700-800°C tako da ne bi smelo bit problemov...poleg tega se baker skrči ob ohlajanju in tako še laži odstopi
torej a je še kšna ovira
torej a je še kšna ovira
iskra ::
a boste delali kalup za neki tretjega in boš ti pol samo tvoj kos bakra podtaknu pod cnc frezalo al boste res ulivali bakr ?
če nrdiš kak dobr blok in za =< kot 5k (samo bakreni del) me dej na listo za nakup
če nrdiš kak dobr blok in za =< kot 5k (samo bakreni del) me dej na listo za nakup
Malo si zgrešil temperaturo tališča... Čeprav zgleda baker na prvi pogled dokaj mehek, ima tališče pri 1080 °C, kar boš ti pa zelo težko dosegel v takem gozdnem kresu... Rabiš že pravi mali zimprovizirani plavž za kaj takega... pa dotok zraka pa te finte.
Pa glede krčenja bakra pri ohlajanju... Si pomislil, da se skrči tudi jekleni kalup, ko se hladi? Pa če je mogoče še kje taka oblika v kalupu, da se baker skrči okoli nje in potem nimaš šans, da dobiš ven... Ampak ok... zdaj že malo filozofiram.
iskra: ne prehitevat...bom probal to nardit kuj k bo tamau šu v šolo...bo mal vprašal pa bomo vidl...ampak mogoče bi pa vseen loh probal kdaj stalit baker...bom probal kšn vikend k bo cajt
še vseeno pa zbiram kšne napotke in predloge
še vseeno pa zbiram kšne napotke in predloge
morphling1 ::
frenk, jaz v opažam, da si sicer zelo nadobuden fant, samo primanjkuje ti pa določenih znanj in določene zadeve preveč poenostavljaš, čeprav niti slučajno niso enostavne za dobro izvedbo. Kot prvo tališče bakra je 1083°C in to ne boš tako enostavno dosegel, druga zadeva in posledično tudi najbolj pomembna, bakrova talina nase veže kisik iz atmosfere, tako da, ko se ti ulitek ohladi, so v njem ujeti mehurčki (seveda mikro velikosti, ampak vseeno) to seveda poslabša lasnosti materiala. Naprej če boš imel kako zahtevno obliko (beri oblikovni elementi manjših dimenzij) je edina rešitev tlačno litje, seveda v zaščiteni atmosferi zaradi prej omenjenega problema s kisikom. Vse to naredi litje bakra kar komplicirano in predvsem drago. Zadeva je uporabna samo za velike serije.
Sicer te nočem odvrniti od tvojih eksperimenitiranj z litjem, samo blok, ki ga bi naredil na tak domač način lahko enostavneje in bolje narediš s frezalnim strojem.
Sicer te nočem odvrniti od tvojih eksperimenitiranj z litjem, samo blok, ki ga bi naredil na tak domač način lahko enostavneje in bolje narediš s frezalnim strojem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
ja jest sm tamauga prašal kolk je talilna temperatu in sm mislu da kj ve ampak zleda da ne
morph: ja sej kolk bi se pa poslabšala sama toplotna prevodnost in ostale lastnosti bakra, ki so pomembne pri prenosu temperature...pomoje ne kj preveč
morph: ja sej kolk bi se pa poslabšala sama toplotna prevodnost in ostale lastnosti bakra, ki so pomembne pri prenosu temperature...pomoje ne kj preveč
morphling1 ::
Ne, preveč se sigurno ne bi poslabšalo. Finta je bolj v tem da se ne moreš iti kake fine geometrije če nimaš tlačnega litja.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
hm...poj praviš da se baker ne bi razlil po celem kalupu...kva pa še bi ga bol segrel al bi bil poj bol tekoč...sej v bistvu verjetno ne bi delal bloka za cpu ampak za grafo in nb in sb ter mosfete...pa mogoče še kj tazga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava štance za obstoječ izdelekOddelek: Loža | 2596 (757) | fikus_ |
» | gips - vprašanjeOddelek: Loža | 2811 (2256) | einstein :P |
» | Pretopitev bakrenega valja v kvader za vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2077 (1603) | primo~1 |
» | še moj vodni blok (spike) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8312 (6765) | WinsuckeR |
» | Uuuuuuuaaaaaaaaaaaa!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2665 (1856) | Boeing |