» »

Pretopitev bakrenega valja v kvader za vodni blok

Pretopitev bakrenega valja v kvader za vodni blok

Boki_ ::

Torej mam en valj od bakrenega jedra od Tt DragonOrb 3 r=22mm, višina pa nekje 35 mm, vse skupaj tehta okrog 350-400g. Pa me zanima, če bi blo v redu, če bi ta valj pretopil, ker ga res nimam za kaj drugega rabit.
Naredu bi pa takole: V železno kocko 100X100X50 bi vstružil luknjo modela kvadra mer 60X60X35 (oz. pribljižne mere vodnega bloka), potem pa bi valj položil v eno posodo, ki ima tališče dosti višje od bakra, pa bi ta valj raztopil s tistim za varit, ko sta dve jeklenki, ena kisik, ena acetilen, in nato bi vlil ta raztaljeni baker v to izstrušeno luknjo. A mislite da bi to blo v redu, ali bi baker postal tak penast, mehurčkast kot milka luflee in posledično slabše prevajal toploto?
I'm back

morphling1 ::

Full dobra ideja. Lahko pa greš kupit enak kos bakra, dosti bolj homogene sestave za jurja :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Klemenn ::

mal kovača pa je v teb,a? ;))

pa temu se res potem reče domače vodno hlajenje ;)

Ja pa če nimam kam dat tega kosa in se mi zdi škoda, da tam sameva. Kje bi ga pa lohk kupu, k nikjer ga nimajo. Mogoče da bi lahk naroču prek neta al pa kje v okolici nove gorice al pa ajdovščine.
I'm back

Ja pismu a ti je škoda vsakega kosa materiala, ki ti kje leži. Tvoj plan je čista bedarija če povem lepo, ne bi rekel če bi ulil vsaj kako specialno obliko, ampak ulivanje kvadra, pa zanj narediti kalup iz jekla in kurit plin za taljenje res nima drugega izraza. Pa še nekaj taljenje bakra ni piece of cake, zadeva namreč nase veže kisik in tvoja kocka ne bo kaj prida. To je en razlog zakaj se baker običajno lije v zaščitni atmosferi in pod tlakom.
Baker pa tudi ni problem dobit. V Ljubljani ga imajo v Metalki na Topniški, še dosti večjo izbiro pa na Duplici pri Kamniku v Al-Cu ju. On-line prodaje pa ni in tako težke zadeve je tudi zelo, zelo praktično pošiljat po pošti :)

Funny links tema.

ps sorry za malo oster odziv, ampak ne gre drugače, tako da ne zamerit :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

A ne bom zameril, sam kaj naj nerdim s tistim bakrom, rad bi kaj naredil ven, pa ne vem kaj. Kaka ideja?
I'm back

OwcA ::

Žago v roke, pa naredi hladilna rebra.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

sajko ::

morphling1 popravek: AL-Cu ni na Duplici pri Kamniku ampak v Kamniku (pri štacuni Noč in Dan, če bo kdo hodu - 200m od Merkatorja naprej iz smeri LJ). Res da ni veliko razlike, sam še vsen pa lohka koga zavede :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sajko ()

Sajko, mal se motiš Al-Cu je na Duplici in sicer tam kjer je tovarna Stol, oz. v bivših njihovih halah, tisto če mene vprašaš ni Kamnik in lokalci bi ti verjetno zamerili :)

Lio ::

ma, prodaj tist baker. Jst sm s prodajo bakra zaslužu neki več kot 10k, ubistvu sm ga pretupo v zvočno;) :D

bezerk@work ::

lahko ga uporabis za dodatek prehrani, lahko z njim obogatiš morsko vodo in prodajaš stvar podobno sterimaru (tist za nos spirat ko stane 1.5K SIT mala flaška) al pa hmmm... lahko naredi đezvo, kladivce pa tap, tap, tap, tap, tap. Nabaviš še svinc pa kislino pa maš baterijo, marskaj....., samo ne meči stran, res je škoda, ahm..

sajko ::

morph se opravicujem, sm kasnej opazu da je tist "Alu projekt" kar sm jest mislu da je Al-Cu, pa nism mogu vec pobrisat posta :|

Ma ko vas j***. Ne mi zamert ampak samo ne meči stran, res je škoda, ahm.. res nism mislu. Mislu sm kako stvar da bi sam nrdu za komp, najbrž da bodo to rebra, tudi če okrogla.
I'm back

ti je morph lepo povedu, kk je s taljenjem in ulivanjem bakra, ostali smo sam dal predloge, glede na to da ti takšnih pogojev vrjetno nimaš:\

frenk ::

tom delonge:...jest ti bom pa tkole reku...učas je blo tud men zlo žal vsake stvari stran vržt in tko sm kmal nabral celo omaro šare...če nimaš ustreznega orodja za preoblikovanje v vodni blok ali hladilna rebra ga raj stran vrž...sej to ni itaq nč vredno:)

Pa saj sm reku, da bom ene rebra vn razrezu iz tistega.
I'm back

mah, sej sm tud jst zbiretelj šare, ko bi vidl mojo sobo, in pa še klet.

Ampak zdej sm nekak začev mal stran metat, ker prej sm pa spravlu dobesedno čist vsako piksno od pira:D

Fury ::

Ce resno mislis iz mase bakra izrezat rebra, ti priporocam, da si pripravis eno lepo zalogo flajstrov in maziva za zulje. Razen, ce ga bos s kakim elektronskim orodjem napadel. :)

CNC ma vas rad:D

primo~1 ::

Ce te se zanima pretopljevanje, pol00kaj malo na http://www.backyardmetalcasting.com/ :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje dobit baker za vodni blok

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141446 (1227) sverde21
»

Kocka bakra

182828 (2274) PI
»

Vodno hlajenje - test 1

292116 (1524) Eddy
»

Kje dobiti BAKER???

203813 (3500) mloncar
»

SLK 800 Killer project started :) (strani: 1 2 )

907484 (5048) Keyser Soze

Več podobnih tem