Forum » Pomoč in nasveti » čitalniki črtnih kod
čitalniki črtnih kod
borut10 ::
Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo izkušnje s čitalniki črtnih kod, ker imamo v službi problem.
Če priklopimo enak čitalnik na računalnik s XP-ji nam prebere normalno vse kode. Če pa ga priklopimo na windows 7,10 pa vse prebere pa vse, vendar, ko se hočemo prijaviti z kodo napiše da uporabnik ne obstaja.
Sem poskušal z beležnico pa napiše vse znake enake na XP-ju in na 10-ki.
Mogoče kak predlog kaj še sprobati oz. narediti?
Lp, Borut
zanima me, če ima kdo izkušnje s čitalniki črtnih kod, ker imamo v službi problem.
Če priklopimo enak čitalnik na računalnik s XP-ji nam prebere normalno vse kode. Če pa ga priklopimo na windows 7,10 pa vse prebere pa vse, vendar, ko se hočemo prijaviti z kodo napiše da uporabnik ne obstaja.
Sem poskušal z beležnico pa napiše vse znake enake na XP-ju in na 10-ki.
Mogoče kak predlog kaj še sprobati oz. narediti?
Lp, Borut
borut10 ::
Stari89 ::
Imata oba računalnika nastavljen ist jezik oz. region? Če nista, poskusi še to.
Pri pretvarjanju raznih vrednosti (številke, datumi, šumniki, etc.) v stringe lahko namreč pri različnih jezikovnih nastavitvah prihaja do različnih rezultatov za ist vhodni podatek. Programer mora za to poskrbet z značko "invariant culture". Morda so programerji in testerji čitalnika oz. preostalega softvera (če praviš, da čitalca prebereta enako) na to pozabili.
BTW, nimam izkušenj s čitalci črtnih kod.
LP
Pri pretvarjanju raznih vrednosti (številke, datumi, šumniki, etc.) v stringe lahko namreč pri različnih jezikovnih nastavitvah prihaja do različnih rezultatov za ist vhodni podatek. Programer mora za to poskrbet z značko "invariant culture". Morda so programerji in testerji čitalnika oz. preostalega softvera (če praviš, da čitalca prebereta enako) na to pozabili.
BTW, nimam izkušenj s čitalci črtnih kod.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari89 ()
shadow7 ::
Code page / jezik tipkovnice na login ekranu?
Daj preprogramiraj čitalec iz enter na tab in potem skenirano vnesi kot username (da vidiš vnos) in ne kot geslo. Potem preveri ustreznost vnosa.
Daj preprogramiraj čitalec iz enter na tab in potem skenirano vnesi kot username (da vidiš vnos) in ne kot geslo. Potem preveri ustreznost vnosa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android preverjanje cene artiklov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 19189 (10479) | dacker |
» | Spar črtna koda (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20116 (14065) | ales85 |
» | exploit v knjižniciOddelek: Informacijska varnost | 6895 (6148) | poweroff |
» | Črtne kode beremo že 35 letOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6718 (5562) | opeter |
» | Čitalnik črtne kodeOddelek: Programiranje | 1480 (1392) | Lith |