» »

Android preverjanje cene artiklov

Android preverjanje cene artiklov

1
2
3

errhec ::

Lahko jo doda kot opcijo in tisti ki hočejo snamejo bazo ??

LP
dd

Mcsin ::

@dacker

Če prav razumem, ko sem na hitro preletel temo, trenutno ne dela tudi za tiste z autofocusom? Mam samsung galaxy S3 in tudi noče skenirati kode..
Drugače pa super aplikacija in vso srečo.

dacker ::

Danes sem dal novo verzijo gor ki bi morala biti dosegljiva čez kako uro (oz. je že). Ta naj bi odpravila napako za vse naprave z avto fokusom. Za tiste brez še nimam rešitve. Oziroma bom pogledal za Zxing če se da kaj naredit, ker kolikor gledam manifest ni potreben avto fokus. Je še luč na koncu tunela. Na žalost je zdaj vikend tako da si moram vzet nekaj časa za družino, pa še probleme s PCjem imam tako da se lahko malo zavleče :-)

Kar se tiče offline načina bom pogledal kaj bi se dalo narediti. Namreč baza raste. Z vsakim importom (ki je/bo približno na 1-2 tedna) gre baza za približno 15-20MB gor. Lahko bi sicer naredil da se z vsakim update-om pobriše za nazaj, oziroma če so novejše naprave recimo da imajo dovolj prostora. Podpiram tudi tiste z 2.3 Android sistemom, te pa nekatere nimajo niti 2GB prostora. Pač moram podpirati ves rang naprav in tukaj je problem v Android fragmentacijo (poleg problemov s kamero). Za zdaj bo moral biti online način dovolj. Sam imam 300MB zakupljenih podatkov pa mi jih kljub intezivnemu skeniranju (se pravi preverbi in pošiljanju nove cene) ni uspelo skuriti. Je pa res da s telefonom berem le novice, maile ipd. torej nič kar bi mi žrlo podatke.
Ena rešitev je tudi kot je napisal hojnikb, torej da bi si potegnil dol cene za določene artikle. To bi šlo in imam v namenu narediti to funkcionalnost (torej nekakšen nakupovalni listek). Tukaj gre za zelo malo podatkov tako da upam da bodo vse naprave to preživele.

Mcsin: Kot sem zgoraj napisal, z novim update-om upam da bo delalo. Če ne bo je najbolje da počakaš da grem na Zxing (upam da čez dan dva ko uspem vse stestirat). Hvala za spodbudo :)

Še toliko kot informacijo. Danes sem dobil malo več kot 100 novih cen. Tako da ste pridni uporabniki :-) Se bom potrudil da najdem opise tistih artiklov ki manjkajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dacker ()

dacker ::

Drugače sem naletel na "konkurenco". Imajo kar nekaj podatkov in en portal celo lokacijo cene. Ne vem sicer za ažurnost ampak če bo komu prišlo prav...
Najcena
Potrosnik

JanK ::

Odlicna ideja! Sem sprobal na Nexus 10, skeniral nekaj artiklov in primerjal cene (in potrdil, da je Spar za zadeve, ki jih kupujem, pavsalno receno, 5-10% cenejsi kot Mercator in Tus).

Bi pa pomoje zelo prav prisel en dodaten feature. Ko imas enkrat izdelek med priljubljenimi, moras klikniti na vsak izdelek posebej da vidis primerjavo cen. Lahko bi dodal pregled podatkov v tabeli, kjer bi imel v prvem stolpcu izdelek, v ostalih pa cene v razlicnih trgovinah. Morda s filtrom trgovin, da bi lahko primerjal cene samo v nekaj trgovinah (ce se bo v bazi nabralo dovolj podatkov). Se ena ideja bi bila tabela v kateri bi bile vrstice sortirane po ceni, najnizje cene najbolj levo. S tem bi takoj videl katera trgovina se najpogosteje pojavlja v najbolj levem stolpcu in je posledicno v povprecju najcenejsa.

Pa se ena mala pripomba: orientacija zaslona je samo navpicna (portait). Na moji napravi v tej orientaciji z roko zakrivam kamero. Pa tudi tabela bi bila bolj uporabna v vodoravni orientaciji.

[dodal:] Ah, pa se ena ideja za morda kasneje. Namesto rocnega vnosa cen bi se lahko morda sel OCR. Poglej OpenCV, ki se da poganjati tudi na Androidu.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

lovro535 ::

tole si pa odlicno naredu pohvalno

dacker ::

JanK: Bom pogledal kaj se da narediti glede pregleda cene. Ker bi moral v eno celico dati informacije o vseh trgovinah ki imajo ceno za ta artikel. Na telefonu kmalu postane nepregledno. Imam tudi sam tablico pa vem da to zgleda kot potrata prostora, tudi vem kaj misliš glede portrait orientacije :-). Načeloma sem to aplikacijo izdelal le za telefon ker sem načrtoval da če bo kdo to uporabljal bo uporabljal (večinoma) v trgovini. Jaz ne bi tableta nesel s sabo v supermarket. Že tako sem imel problem ko sem s telefonom "slikal cene", kaj šele da bi za to uporabljal tablet.

Kar se tiče OCR sem imel tudi že to idejo. Vendar pa moraš vedeti da ima vsak supermarket svoj font na cenah in tudi font se spreminja s časom. To pa je lahko problem za OCR.
Moja rešitev sicer vključuje Tesseract ki je tudi portan na Android. Uporabljal sem ga pa tudi v navezi z desktop aplikacijo. Načeloma sem imel idejo tako da bi prišel domov in slikal račun. In bi potem lahko tekste direktno navezal na črtne kodo tako da ne bi bilo treba niti skenirati niti prepisovati. Mogoče kakšen popravek ker OCR ni 100% ampak to je to. Recimo primer zapisa z mercatorjevega računa za jogurt z okusom:
JOGURT EGO LIM.BEZEG MIDI 500G
Kadar kaj kupim skušam vnesti še tekst na računu ravno zaradi možne razširitve z OCRom (v daaaaaaaaaljni prihodnost). Doma sem recimo natreniral Tesseract da mi prepoznava Mercator račune. Tako da lahko potrdim da mi zgornji zapis prepozna. Vse kar bi bilo treba je iskati po bazi (fuzzy logic) za podobnimi ali enakimi zapisi in bi načeloma dobil barkodo ter s tem vpisal ceno v bazo skupaj s trgovino(header računa oz. font), lokacijo (vsak račun ima na vrhu naslov produžnice), čas (ali trenutni ali z računa).

Vendar sem na žalost samo eden in moram ponoči tudi spati (žal!). Idej imam polno kaj bi se še dalo narediti. Od ideje do izvedbe pa lahko preteče nekaj časa. Sploh če imaš odprtih naekrat par projektov. Kolikor mi bo čas dopuščal bom poskušal realizirati čim več. Lahko pa tudi ti kaj probaš narediti v to smer. Se bi takoj s tabo povezal če bi imel recimo OCR branje.

lovro535: hvala, se bom trudil še naprej!

edit: slovnične

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dacker ()

JanK ::

dacker je izjavil:

JanK: Bom pogledal kaj se da narediti glede pregleda cene. Ker bi moral v eno celico dati informacije o vseh trgovinah ki imajo ceno za ta artikel. Na telefonu kmalu postane nepregledno.


Ravno zato je ideja, da imas nekje v nastavitvah spisek vseh trgovin s checkboxi (filter). Potem lahko v prikazu izberes med vsemi ali samo filtriranimi.

Glede ostalega: hvala za info o Tesseractu. Zanimiva stvar. In se strinjam, sem sam v podobni situaciji: nekaj se igram s programiranjem na Androidu, idej imam 100K, casa pa absolutno premalo.

In da se razumemo: ze sedaj se mi zdi aplikacija zelo uporabna za primarno uporabo na telefonu, ko s v stacuni in se ti nekaj zdi drago.

Mi je pa padlo na pamet, da bo mogoce baza "zastrupljena" z napacnimi cenami, ce bodo trgovci zavohali tole in zaceli vnasati cene, nizje od realnih. Sam bi se tega lotil tako, da moras, preden dobis spisek cen drugje, vnesti ceno v trgovini v kateri si. S tem povecas stevilo vnosov v bazo. Ce v bazi hranis vse podatke in serviras mediano, nit 49.9% prenizkih (ali previsokih) vnosov ne more pokvariti vrnjene vrednosti. Trgovce, ki to pocnejo, lahko das na sramotilni zid :)

Glede lokacij pa se da pomoje bolj preprosto, kot z rocnim vnosom le-teh. Ce ob vsaki vneseni ceni shranis se lokacijo vnosa, lahko ob serviranju vrnes ceno z lokacije najblizje trenutni lokaciji telefona.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

dacker ::

Je za razmisliti, kako bi lahko vklopil dodatne funkcije. Tudi sam jih pogrešam ko grem po trgovini. Tako da nekaj bo iz tega.

Tesseract je zanimiva stvar sploh ko ga začneš uporabljati. Do sedaj najboljši free OCR engine. Ima pa svoje finte. Ampak do sedaj kar sem delal z njim je bil dovolj natančen.

Kar se tiče zastrupljene baze. Lahko bi mi nek trgovec začel zapisovati v bazo. Ampak imam nekaj varovalk pred tem. Zaenkrat jih nisem vključil ker nekako še verjamem se pač ljudje ne bodo med sabo j***. Ampak bomo videli. Poleg tega bi lahko uvedel nekaj varoval še na sami aplikaciji. Z lahkoto lahko preberem ID naprave in jo pošljem zakodirano na strežnik. In če je preveč prirejenih cen z istega IDja, jo dejansko ignoriram(blacklist), isto potem velja za IP, oziroma mogoče še lokacijo v prihodnje. Se da marsikaj naredit ampak bom počakal. Zaenkrat posredovane cene v mejah normale.

Še update: v zadnjih 2 urah mi je uspelo integrirati/opuliti Zxing tako da bi načeloma lahko dal ven verzijo tudi za naprave brez avto fokusa. Bom jutri postal na ta forum testno verzijo če bo kdo hotel testirati. Bi dal verzijo že zdaj, pa dvomim da je kdo pokonci, pa tudi testirat še moram malo. Tako da do jutri.

Sims ::

Bomo sprobali ... ti samo daj link ... :D

first_line ::

Itak da bomo z veseljem pomagali. Malo kdo ni potrošnik in mu ta app ne bi prišel zelo prav.
Ravno včeraj sem nabavljal ene žiletke (pa ni delal fokus :( ) in je bila cena v Tušu nekaj čez 20€ v Šparu pa 15€ (Gillette Fusion Proglide power). Za tok € se že splača sprehodit tistih 500m, kolikor so danes trgovine narazen.

menjalnik ::

Včeraj stestiral na mojem Prestigio 4055 duo telefonu in super dela

Stestiral sem vodo Za Jazzy v Mercatorju in je odprlo ceno samo za Mercator, za druge trgovine zgleda, še ni noter vnešeno.

Dodal pa sem ti v bazo Coca Colo 1,5l+0,5l gratis tale Coca Cola, ki je na razpolago samo čez zimo :) Bom še naprej vnašal, če ne drugega pa doma, kjer imam Wifi

dacker ::

first_line: Sori. Si upam da ni bil kriv kak update. Drugače sem tudi jaz doživel da bi za 50m prehojene poti prihranil 2 eur (za en artikel!).

menjalnik: Ja žal nima vseh cen. Upam da se bo to v prihodnje spremenilo. Sem videl da si dodal Coca colo, to je verjetno 2l Coca cola? Ker sem iskal ampak našel le tole.

Drugače testna verzija z Zxing skenerjem je tukaj. Nekatere opcije ne delujejo. Tisti ki nimate autofokusa: če vam ne deluje se poskusite igrati z vrednostmi "Omogoči autofokus" in "Onemogoči stalni fokus". Pa bi prosil za povratno informacijo.

Link

menjalnik ::

Ja vse skupaj je 2l(1,5+0,5l gratis piše na flaši) Cena je pa 1,25€ in je na voljo s strani Coca Cole le čez zimo, ker je narisan božiček

k4vz0024 ::

Za tablice je download baze nujen, saj večina ima le Wifi.

hojnikb ::

menda ja ne nosiš tablice v trgovino 8-O
#brezpodpisa

k4vz0024 ::

Če imaš 7 palčno, zakaj pa ne?

novaa ::

uuaaau super ideja za aplikacijo... sem si jo pravkar naložil. komaj čakam da jo sprobam :)

novaa ::

Da bi si doma naredil seznam kaj želiš vse kupit (iz baze artiklov)
Program pa ti sam poišče najcenejše izdelke, jih zgrupira po trgovinah in naredi seznam:
v Hoferju kupiš to, to, to, in to
v Šparu to, to, to in to,
v mercatorju pa to.

:P

M.B. ::

Je to slučajno kaj povezano z magistrsko PROGRAMSKI SISTEM ZA ZAJEM IN PRIMERJAVO CEN IZDELKOV?

Drugače pa dobra aplikacija, sprobat sicer ne morem ker nimam smartphona.
Drugače lokacije trgovin bi se dale dobit z Openstreetmap. Vsi različni tagi trgovin v bazi.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

dacker ::

M.B.: Nekoga sem prehitel :-) Nisem pa našel nobene aplikacije ki bi bila podobna in narejena za slovenijo. Trgovinko aplikacije pa tudi ni na Google Play. Kolikor sem prelistal skozi to delo bi moral uporabnik veliko podatkov sam vpisovati. Temu sem se hotel izogniti, ker recimo tudi sam sem len in vem da v trgovini ne bi vpisoval proizvajalca/dobavitelja/gramatura/opis... Sem hotel poenostaviti tako da je čim manj treba delati uporabniku, če pa že mora kaj bo pa to minimalni set podatkov.
Kar se tiče lokaciji ima v bistvu že vsak večji trgovec seznam trgovin z naslovi oz. celo koordinatami. Sem rekel v nekem postu zgoraj da bi bilo mogoče to 1-2 dni dela. Trenutno je to postranska zadeva ker bi moral vključiti še lokacijo v sam app. Sedaj pa me v bistu ne dela core (skeniranje). Tako da moram rešiti najprej največji problem preden grem na druge.

k4vz0024 & novaa: V planu imam da bi naredil nakupovalni voziček ali nekaj podobnega. In potem na samem seznamu ime trgovine z najnižjo ceno. Ob kliku pa še offline podatek o ostalih cenah. Bi bilo pa potrebno poskenirati izdelke katere se nakupuje (to je tudi edina omejitev). Bomo videli kaj bom realiziral.

Je mogoče že kdo preizkusil novo verzijo z Zxing-om na ne-autofokus napravi? Toliko da vem če lahko podprem vse naprave ali ne. Drugače sem se odločil da bom verjetno presedlal na Zxing. Je malo počasnejši, in ni portrait načina. Samo je manj "false positive" skeniranj. Pa tudi veliko manj zasede in mogoče bo celo delovalo na x86 Android napravah. Bom dal verzijo gor takoj ko bo kakšen feedback o napravah brez autofocus-a.

tralala2 ::

Ena velika pomankljivost: google play. A lahko prosim dodas zadevo se na neko normalno stran, glej na zadevo tako, apk bodo tisti, ki nocejo uporabljati google playa tako ali tako dobili (prek kolegov itd) ampak jih bos pa po nepotrebnem gnjavil.

Sicer nasvet: naredi moznost sestave nakupovalnega listka, vneses doma kaj rabis, ti pa sestavi iz trenutne lokacije (ne gps, vnesene na roko, sicer je to takoj sum na packarijo) seznam katere trgovine se se splaca obresti, da dobis seznam najceneje. Pa cimvec delaj offline, npr. tale nakupovalni seznam, doma imas lahko npr. wifi in ga uporabis, v trgovini kuriš denar za povezavo.

Mimogrede, od kjerkoli zajemas podatke, pricakuj, da te bo pricakala v kratkem captcha. Uredi to na legalen nacin, dogovori se z ponudniki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tralala2 ()

PINki ::

Kdo pa noče uporabljat gplay in zakaj ga sploh ne bi hotel uporabljati? 8-O

prenasalec ::

Res, zakaj ne bi hotel uporabljati Google Playa?
Drugače pa: naloži sem si aplikacijo, dela mi tudi skner, čeprav imam še kar star smartphone (HTC Wildfire S). Upam, da bo iz tega še kaj nastalo :)
In še eno vprašanje: je ta aplikacija mišljena samo za živila in podobno ali tudi za druge izdelke? Malo nazaj sem namreč kupil nekaj knjig po smešno nizki ceni in mi je bilo žal, ker tega ne morem nekje objaviti. Kako je s ostalimi izdelki?

tralala2 ::

PINki je izjavil:

Kdo pa noče uporabljat gplay in zakaj ga sploh ne bi hotel uporabljati? 8-O

Nekateri se verjamemo da imamo dušo in je ne damo zastonj. :P Saj ves, tisti cudni ljudje, ki fantazirajo o tem, da nas vsi te dosezki stanejo več kot profitiramo od njih in ne maramo dajati googlu ali komurkoli ze polnega dostopa do svojega telefona s potrditvijo user agreementa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tralala2 ()

dacker ::

chironex: Verjetno bom danes enkrat dal na Google Play novo verzijo odprto za vse telefone. Hotel sem se izgoniti slabim ocenam v slučaju da ne bi delovalo. Zato sem tudi prosil za test. Sam imam nekaj naprav ampak na žalost nobene ki bi ji manjkal autofokus. Drugače pa tako kot sem drugim odgovoril glede nakupovalnega listka. Je v delu, samo moram pogledati kaj bi bilo optimalno za telefone (oz. manjše naprave).
Zaenkrat mislim da ne počnem nič nelegalnega. Pač ponujam uporabnikom/potrošnikom izbiro najcenejšega ponudnika. Najlepše bi bilo ko bi zaprosil vse večje trgovce če mi lahko pošljejo svoje cene in bi mi jih ti dejansko poslali. Ampak mislim da vsi vemo kakšen bi bil rezultat. Vsaj za enega trgovca vem kako poteka postopek in mislim da nimajo niti resursov niti volje za to.
Če bom poslal komu, bo to verjetno Interspar. Kolikor gledam iz posredovanih cen je ta (zaenkrat) najcenejši ponudnik (od večjih trgovcev). Kot zanimivost bom verjetno postal njihov odgovor v to temo, če bo kak.
Offtopic: Drugače pa lahko v najslabšem primeru najemem hordo kitajcev za pest riža in mi bodo prepisovali cene iz letakov oz. jih bom poslal v trgovino >:D. Se šalim - da ne bo kdo mislil da zganjam diskriminacijo.

prenasalec: Drugače sem dal gor vodilo da je mišljena aplikacija za manjše artikle. To pa za to, ker sem ciljal da bodo tudi kake nevešče mame uporabljale aplikacijo, pa da ne bi bilo zmede. Ampak glej, če imaš voljo lahko vnašaš tudi knjige. Bi te prosil, če napišeš vsaj kak opis pod naziv artikla v primeru da knjige nikjer ne bom našel. Hvala.

dacker ::

Sem dal novo verzijo gor, upam da bo dosegljiva prej kot v 2 urah. Sedaj naj bi podpiral naprave brez autofokusa. Bomo pa še videli.
Če ima kdo kakšne probleme mi lahko javi na mail oziroma berem tudi to temo.

errhec ::

Naredi dve verziji eno za autofocus drugo za vse ostale (in pri tisti brez autofocusa dodaš opozorilo d ane deluje na vseh napravah).

Naredi bazo ločeno od artikla in teže.

Recimo skeniram mleko ( ali čokolado ) in mi ponudi vse cene mleka, pijače na l / kg ..

Primer scan Milka 300g mi ponudi najcenejše Milke v razmerju €/kg v vseh trgovinah.


Sedaj aplikacija pokaže le identični izdelek. Zadnjič sem dodal Milko za 2,64 in je še vedno edina.
Če bi dodal to opcijo bi pokazalo najuodnejše razmerje ta hip ??
dd

dacker ::

V bistvu na napravah brez autofokusa ne deluje. Tako da žal ne morem narediti dveh verziji. Ta verzija bo: ali deloval ali pač ne.

Načeloma če bi hotel izpisati vse podobne artikle bi moral naprej sortirati artikle v kategorije. Sicer v bazi imam to nastavljeno. Ampak večinoma artiklov bi moral potem na roke popravljati. Popravit 30k artiklov ni mala šala. Poleg tega bi moral povedati za vsak artikel enoto(g,kg,l,kos,paket...) oziroma količino. In potem glede na enoto ustrezno pokazati določeno količino, recimo EUR/kg, EUR/l. Pa nekateri artikli imajo lahko več kot 1 enoto (recimo 12 kosov na paket, vsak kos 200g ipd.). To pomeni spet na roko popravljati/dodajati za vsak artikel. Saj načeloma bi šlo, je pa zelo zamudno delo. Bi moral to crowdsourcat oz. monetizirati aplikacijo ker žal tega ne moram delati poln delovni čas.

Zakaj ti ni prikazalo nobene cene za tvoj artikel je zato ker še zmeraj manjka uporabnikov. Sedaj imam recimo 50 cen/dan vnosov. To žal ni dovolj. Ko/če bo enkrat dovolj uporabnikov, recimo da bi jih aktivno vnašalo 1000, mislim da bi dobil tudi primerjavo za tvoj artikel. Vsaj dokler se aplikacija ne razširi dovolj pa žal ne boš dobil podatka.

Po mojem bom že v mesecu dni videl ali se je aplikacija prijela. Če se po tem času ne bo, potem bo verjetno neuporabna ker bodo tako kot ti uporabniki videli da nihče ne vnaša in bodo tudi oni prenehali. Če pa gre v nasprotno smer pa dejansko ni ovir.

first_line ::

Pomoje je mesec premalo da bi lahko sklepal o uspehu/neuspehu. Je pa glavno da si narediš 'reklamo', oziroma da ljudje izvejo da ta app sploh obstaja.
Kakšen pompozen naslov na 24kur ali v kakšni reviji bi bil pomoje eden izmed načinov. Če boš naredil odlično aplikacijo za katero ne bo nihče vedel, dvomim o uspehu.

Hayabusa ::

Naprave brez autofokusa žal ne moreš uporabiti za skeniranje raznih črtnih kod (qr itd)), saj imajo preprosto fotoaparat, neprimeren za tovrstno početje (it is feature not bug).

Runnagain ::

dacker, kapo dol. Takšno aplikacijo sem pogrešal že kar nekaj časa, sem se jo mislil tudi sam lotiti, a nimam dovolj znanja, časa in preostalih resursev.

Te popolnoma podpiram pri aplikaciji, se bom potrudil in tudi sam poskeniral čimvečje število artiklov, ko se ponovno napotim v štacuno, da zapolnemo tvojo bazo.

Lp, Runnagain!!

errhec ::

Se mi je zdelo da bo preveč ročnega dela, mogoče če ni identičega izdelka ti ponudi podobne.

Drugače pa bravo !! Dobra aplikacija.
dd

pirlo ::

Verjetno je najbolje, da si odpreš račun na Testflightu in tam daješ builde zainteresiranim ljudem. Dobil boš tudi stack trace in ostale več ali manj pomembne informacije, če se aplikacija sesuje.
Drugače pa super ideja. Ko grem s službe grem v spar probat malo skenirat :)

dacker ::

first_line: No v enem mesecu bom vsaj malo več vedel kot zdaj. Sem videl da je aplikacija prišla med top new 100 na Androidu. Tako da upam da jo bo še kdo videl ki ne bere Slo-Tech. Bi se zahvalil vsem ki ste mi dvignili število dowloadov. Načrtujem narediti landing page ki bi ga dal poindeksirat na najdi.si in Google. Ne bo prva stran na 24kur, upam pa da bo nekaj.

Hayabusa: Google sedaj podpira ne-autofokus naprave v njihovem Googles. Ampak uprabljajo neke algoritme za preračunavanje slike. Bom videl kako se bo obnesla nova verzija. Če bo kaka pritožba. Zxing naj bi rešil probleme z avtofokusom, čeprav sam ne morem testirati.

Runnagain: Hvala za polnjenje baze in za ideje :-)

errhec: Ja veliko je dela z bazo. Neke stvari bi se lahko avtomatizirale. Lahko bi recimo zaznaval kakšna količina je na koncu, ker jo imam vedno na koncu. Pa iz imena artikla se bi ga dalo kategorizirati. Gre na seznam kaj se še da naredit. Hvala za spodbudo.

pirlo: Hvala za informacijo. Si bom pogledal mal ta Testflight. Kolikor sem razumel je to le SDK ki ga vključiš in potem dobiš bolj podrobno poročilo. Če boš imel kake probleme z aplikacijo mi prosim sporoči. Zdaj je gor še ena verzija ker ni app deloval na napravah ki so imele Android 2.3 - 3.0.

errhec ::

Če bi bil vnos artikla v več poljih bi ti tudi poenostavilo bazo oz. urejanje.

Eno polje za ime artikla, drugo za količino + enoto (kg, l) in tretje za ceno. Drugi bi lahko bil drop down menu za izbor enote ( g, kg, l ml....)

Potem ti ostane le še sortiranje po imenu izdelka ; Lahko dodaš še nad vpisno vrstico primer vpisavanja: Mleko Trajno Milbona 1l 0,63€ ker potem zmanjšaš možnost različnega vpisovanja. Če potem še ločiš bazo imena po presledkih si blizu avtomatičnega sortirnja po ključnih besedah, seveda ti pa ključne besede še vedno ostanejo.

Danes dodal dva sira, ista vrsta sira razlika v ceni 0,6€ vendar različne EAN kode :)

Keep up the good work.

LP
dd

dacker ::

errhec: Lahko bi dal vse te opcije, ampak bi bilo pod dodatno (napredno). Ker dvomim da bo kdo šel to vnašati. Mislim da je problem že izbrati trgovino in vpisati ceno. Če se kdo potrudi in vpiše akcijo sem mu že hvaležen. Se pa strinjam da mogoče nekdo bo to naredil. Tako da ja, gre na TODO seznam.

Sem videl da so 13.1. na Tušu izdali aplikacijo kjer lahko skeniraš izdelke. Zgleda da sem se spomnil prepozno s to mojo aplikacijo :-). Imajo tudi nakupovalni listek kjer lahko skeniraš izdelek in ti vrne podatke o izdelku. Zelo zanimivo. Uporabljajo pa Zxing skener črtnih kod. Kolikor sem gledal tudi oni nimajo offline baze, ampak za vsak sken pogledajo na internet.
Če bo komu uporabno:

Tuš na Androidu

hojnikb ::

sam najbrž je app le ta tuš trgovine :))
#brezpodpisa

dacker ::

Ja žal zamo za Tuš.

novaa ::

Za tebe je na srečo. Pomeni da še nisi prepozen.

pirlo ::

@dacker, opis od Testflighta.
Je pa največja prednost tega, da si narediš ekipo in potem vsak dobi v aplikaciji obvestilo, ko si dal gor novo verzijo. Imaš neke vrste svoj play store za aplikacijo :)

Mavrik ::

Lahko pa seveda namesto da kompliciraš s 3rd party servisi pa problemi z distribucijo, uporabiš Googlov Beta test, kjer se ljudem (ki so prijavljeni v Beta test) aplikacija posodablja s Play Storea :)

Nobenih butastih komplikacij s pošiljanjem emailov kot to dela Testflight.
The truth is rarely pure and never simple.

dacker ::

prilo: Zanimivo bom pogledal.

Mavrik: Google Play mi sicer pošlje obvestilo če komu crkne aplikacija. Ampak žal je ta report toliko skop da ne vem kaj je šlo narobe. V bistvu bi rabil celoten log oziroma exception stack, ki pa ga z Google Play ne dobim. Beta sicer poznam ker sem ga uporabljal v službi, a je žal spet samo Google Play.

atlet ::

@dacker Za crash reporte je super Acra.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

tac ::

ksz
Meni je veliko bolj všeč prikaz belih črk na temni podlagi (pa še manj mi zaslon kuri :) ).
Bi se dalo dodat "inverted" prikaz?

dacker ::

alet: Hvala za predlog. Bom pogledal.

tac: Drugače imaš inverted prikaz v nastavitvah. Je pa na koncu pod nastavitve kamere/skeniranja opcija "Invertiraj skeniranje". Ali si morda to mislil?

bosmla ::

Se moje pohvale... pa ce se nihce ni omenil: lahko bi bilo offline skeniranje oz bi vneso na tel. pozneje pa ko se povezes wifi pa aplauda. Sem malo povprasal naokrog in veliko bi jih hotelo vse offline v trgovini (ze prej pripravljeno doma) pol pa bi se lahko na ta nacin vnasali izdelke...

dacker ::

Hvala za predlog. Mislim da ni slaba ideja. Čeprav je bila aplikacija dizajnirana za to da se preverja cena na licu mesta mislim da bi lahko bil možen tudi offline način. Edini problem je ime artikla, ker ne veš ali je pravi ali ne. Bom pa razmišljal tudi malo v to smer.

tac ::

@dacker
Invertiraj skeniranje sem našel, vendar rad bi invertiran prikaz v aplikaciji, ker zdaj je bolj ali manj vse belo ozadje.

dacker ::

Sem te narobe razumel. V bistvu bi ti rad črno temo. Ni problema, gre na wishlisto.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

web scraping ideje

Oddelek: Programiranje
172167 (1456) HotBurek
»

Ideja za mobilno aplikacijo: SuperRadar (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010140 (7840) PaX_MaN
»

[Android] Podatkovna baza

Oddelek: Programiranje
131878 (1596) shadeX
»

Informirani potrošnik strikes back (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6118486 (16022) Alexius Heristalski
»

Cene trgovcev v realnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7131500 (28890) fosil

Več podobnih tem