Forum » Kriptovalute in blockchain » Obdavčitev kriptovalut
Obdavčitev kriptovalut
enrikio97 ::
Pozdravljeni,
Trenutno sem lastnik nekaj kripto valut. Ker bom v bližnji prihodnosti profite nakazal na svoj bančni račun me zanima naslednje.
*Ali gre pri kriptovalutah za predmet, ki se ga obdavči z dohodnino?
*http://revijadenar.si/kriptovalute-in-d... na tej spletni strani sem zasledil, da se nakazane kriptovalute obdavčijo le v primeru, če so bile narudarjene, v primeru da smo z njimi trgovali pa se ne. Kako lahko izvejo, ali je kriptovaluta naruderjena ali ni?
Prosim konkretne odgovore
Lp
Trenutno sem lastnik nekaj kripto valut. Ker bom v bližnji prihodnosti profite nakazal na svoj bančni račun me zanima naslednje.
*Ali gre pri kriptovalutah za predmet, ki se ga obdavči z dohodnino?
*http://revijadenar.si/kriptovalute-in-d... na tej spletni strani sem zasledil, da se nakazane kriptovalute obdavčijo le v primeru, če so bile narudarjene, v primeru da smo z njimi trgovali pa se ne. Kako lahko izvejo, ali je kriptovaluta naruderjena ali ni?
Prosim konkretne odgovore
Lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Primoz ()
Aquafriend ::
Vcasih so rudarje odkrili po tem da so pogledal ce ma umazan za nohti. Pa bili so bledi ko bela stena ker niso nikol videli sonca. Za kripto rudarjenje pa ne vem. To tudi mene zanima.
jernejl ::
Kako lahko izvejo, ali je kriptovaluta naruderjena ali ni?
Preprosto. Ti moraš njim dokazati izvor svojega premoženja. Ni njihova naloga, da ugotavljajo, kako si prišel do kovancev.
enrikio97 ::
Imaš izkušnje glede tega? Kaj običajno zadostuje kot dokaz izvora premoženja? Ali je dovolj zgolj slika transakcij zgodovine prenosov z npr. binanc ali coinbase?
jype ::
je izjavil:
Prosim konkretne odgovoreShrani promet vseh borz, na katerih si trgoval, da lahko pokažeš, kako si prišel do dobičkov. Če si veliko trgoval, se to lahko smatra za dejavnost, zato moraš od dobičkov plačati dohodnino, ampak pri fizičnih osebah tega zelo verjetno ne bodo naredili, še posebej v primeru, da že opravljaš drugo delo (tj. imaš zaposlitev).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obdavčitev kripovalut - kako spraviti na minimum? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 182096 (92582) | CaqKa |
» | Obdavčitev kriptovalute vprašanjeOddelek: Kriptovalute in blockchain | 7492 (6387) | Cubaka |
» | Kako FURS in ATVP regulirata kriptožetone in kriptovalute (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 160714 (124860) | Aquafriend |
» | Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 62367 (49481) | PrihajaNodi |
» | osnove trgovanja z cryptovalutamiOddelek: Kriptovalute in blockchain | 10841 (8513) | krefi |