Forum » Problemi človeštva » Podrli bodo tovarno ROG
Podrli bodo tovarno ROG
Temo vidijo: vsi
Samael ::
Nedasemiveč je izjavil:
Jaz nikjer nisem napisal, da podpiram huliganizem, kdo ima sedaj težave z bralnim razunevanjem?
Seveda si izrazil podporo navijaški huliganski skupini iz česar je po tvoji lastni metodologiji sklepanja razbrati, da si eden njih, kar posledično pomeni, da si najbrž tisti četrtek razbijal po Ljubljani. Zgolj po tvoji metodologiji sklepanja.
No, pa tudi sicer si bil malce sumljiv.
Nedasemiveč je izjavil:
Sem samo podal primer na vašo cigansko ravnanje. Kradete mestno lastnino, kradete elektriko, krade place za grafite ostalih. Ko vam nekdo reče, da to tako ne gre, pa mečete baklje in se zaletavate v policijo.
Nič nisi podal, zgolj povedal si nam, da te kljub mladosti daje demenca ali pa imaš zgolj težave z razumevanjem tega, kar bereš. No, pa poglejmo, glede tvojih nevroloških težav, ki se izražajo v ustvarjanju namišljene realnosti, ter izgube spomina:
Ti bom nekaj zaupal. Tudi meni ni sam Rog kaj pretirano všeč. Ampak veš kaj. Kot nekdo, ki kljub srednjih let še vedno rad hodim po koncertih, kakšnih predstavah, tem onim, tretjim ... mi je fajn, da med vsem drugim obstaja tudi kakšen Rog, Metelkova, itd... Jaz to vidim kot nekaj ekstra, nekaj dodatnega. Galerije so, dvorane so, klubi so ... in potem je tu še Metelkova. In čisto ok je tako. Tisti, ki se pizdijo čez to, so povečini ljudje, ki te stvari enostavno niso v okviru njihovega zanimanja. Precej ozkogledno. Tudi meni dol visi, če je v mestu ena športna dvorana, eno konkretno nogometno igrišče več ali manj. Ker me pač te stvari ne zanimajo. Ne bom pa naokoli sral in bluzil, kako je vse to brezveze, pa kao tega nihče ne rabi, pa kako tja prihajajo navijači samo štalo delati in podobno. Le čemu bi to počel?
Kaj pa pridobim s tem, da podrejo še en park, še eno igrišče in tam zgradijo trgovski center, lokale, to ono tretje? Nič. In kaj ti (ne mislim ti osebno, na splošno) pridobiš s tem, če podrejo še en kraj, kjer v okviru nekih subkultur mladi v lastni režiji organizirajo koncerte, razstave itd ...? Dobiš na tem mestu še eno "kulturno" establishment ustanovo, kjer nekaj obljubljajo. Evo, saj imamo tudi napr. Kino Šiško ipd. - a tja pa hodite na koncerte? No, jaz hodim. Kot tudi v Dramo (btw. ravno v soboto sem si ogledal uprizoritev predstave Krasni novi svet). Itd.
Ne glede na vse kar imamo, se mi zdi, da je v mestu prostor tudi za neki Rog, pa Metelkova in še kaj ... kar tebe v okviru tvojih interesov ne zanima, zato pa mogoče nek delež drugih. In nič ni narobe s tem.
... če pa se bo pa v praznem, leta in leta propadajočem, zapuščenem skladišču, propadli tovarni ... v lasti občine ker živim organizirala in angažirala skupina ljudi različnih interesnih dejavnosti, kot so razne delavnice, plesne skupine, koncerti, organiziranje deljenja hrane brezdomcem ... bom pa to pozdravil. Ja bom. Pa če se svetohlinci, kvazi pravičniki, in ostali vseznalci po tleh mečete.
Da, zavedam se, da bo takšna stvar pritegnila tudi nekaj izgubljenih duš, da bo tam zatočišče mogoče našel tudi kakšen narkoman, brezdomec, celo migrant, da bo za marsikogar to postala hangouts točka, ampak to ne spremeni v mojih očeh prav ničesar.
Čeprav sem sam prestar za te hece in Rog, kot sem v preteklosti že poudaril, ni bil ravno v interesu mojega zanimanja, ironično sam med prav vsemi vami, ki tu komentirate in se po tleh mečete zaradi nekih namišljenih "igel vsepovsod, kamor stopiš" in podobnih bedarij, ki ste jih sproducirali (celo štajerci tipa IL_DIAVOLO, Mato989 in podobni jamrači, ki imajo že tako samo po sebi dovolj masla na glavi ... niso pa Roga od blizu videli) živim najbližje tega - na Ilirski, zgolj par metrov stran. Ampak vsi vi veste več. Vsi se po tleh mečete, kot da je Rog nekaj najbolj groznega, kar se vam je zgodilo v življenju. Da, domišlija na osnovi predsodkov naredi svoje.
Ampak razumem, da je zate vse to prebrati in razumeti prezahtevno in da boš lažje prišel skozi dan tako, da si boš preposto namislil, kaj jaz v življenju počnem in kaj ne.
Mimogrede, kako je zdaj s temi vašimi četrtki? Ste se že prešteli?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
ripmork ::
Smešno kako določeni radi vpijejo v nebo o vseh možnih krivicah, a hkrati pozabljajo da je MOL ravno na pobudo meščanov zgradil povsem nov skate park pod Fabianijevem mostom. Ampak seveda je tisto tam najbrž spet preveč "sterilno" za hardcore outback rogovce.
“Vpijejo v nebo”, lol, preberi moj post še enkrat :). Nisem pa vedel za novo zgrajeni skate-park, tako da - point given.
@Hypo-Hypo: hvala za info, sem tudi zdaj nekje prebral, da jih njihove stvari čakajo shranjene.
Nedasemiveč ::
Samael nisem član nobene navijaške skupine, tako, da si spet brcnil v temo. Sem pa seznanjen s primerom.
Si pa lepo se izognil repliki sumoboraca.
Žališ in žališ, nevem kaj s tem želiš dokazati? Celemu forumu kažeš kakšna oseba si. Ni čudno, da ste potem tako agresivni in nasilni.
Si pa lepo se izognil repliki sumoboraca.
Žališ in žališ, nevem kaj s tem želiš dokazati? Celemu forumu kažeš kakšna oseba si. Ni čudno, da ste potem tako agresivni in nasilni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
Ja kako le, če ti pa v jasnem, enostavnem, razumljivem jeziku povem kakšna so moja stališča, kakšne so moje osebne izkušnje, vidiki glede cele zadeve. Pa ne samo to. Celo vzamem si čas, debatiram tu s teboj cel večer, ti si pa to nekako prevedeš, kako že ... aja da sem zunaj in razbijam? Pa grafitiram? A kar oboje hkrati? Najbrž sem sedel prejle med protesti pred Miškovo pekarno nasproti Roga, obkoljen z robocopi in hkrati tebi tu pisal eseje, aneda. Mislim, kakšen "genij" moraš biti, da kljub vsemu, kar si prebral z moje strani vlečeš tovrstne zaključke.
Predlagam, da se odločiš enkrat, a želiš resno, zrelo debatirati, ali pa boš v užaljenosti napisal karkoli ti bo v tistem momentu padlo na pamet, ljudem v usta polagal neke stvari, ki jih nihče ni izrekel, ter jim pripisoval dejanja za katera dobro veš, da nimajo z našo debato tu nobene veze. Vse to, kar ti je domišlija dala vedeti, da jaz bojda počnem je približno tako resnično, kot je bilo tvoje razbijanje po Ljubljani tisti četrtek. Pa mi ni treba nič razlagati, da tebe s tvojimi ljudmi ni bilo tam, da nisi razbijal, vem sam dobro kako pa kaj, kot veš tudi ti, če le namesto užaljenosti začneš uporabljati možgane.
Res je, priznam, ne ravnam več s teboj, kot zrelo, odprto, razumevajočo, inteligentno osebo, zmožno dialoga, se pa lahko začneš tako obnašati, pa bova lahko imela povsem ok debato. Kot jo bova mogoče lahko še vedno imela v tisti drugi temi, ko bo naneslo na košarko.
A se ti je zdaj končno posvetilo, ali pa rabiš še nekaj časa?
Glede sumoborca sem pa, če se prav spomnim, že v preteklosti izrazil, kaj si mislim o njegovih "140 prijavah" in ni prav nobene potrebe, da ti ob vseh chit chat strawman bedarija, ki jih sproduciraš, nato iščeš podporo v pisanju drugih. To je pač njegova zgodba. Jaz tega tam nisem doživljal. Mi ni poznano. In nisem se preselil stran. Še vedno živim tu.
Ti pa, če napišeš neko random oslarijo prevzemi za to odgovornost, sprejmi odgovor, ne pa da se lačen odobravanja skrivaš potem za pisanjem drugih.
Predlagam, da se odločiš enkrat, a želiš resno, zrelo debatirati, ali pa boš v užaljenosti napisal karkoli ti bo v tistem momentu padlo na pamet, ljudem v usta polagal neke stvari, ki jih nihče ni izrekel, ter jim pripisoval dejanja za katera dobro veš, da nimajo z našo debato tu nobene veze. Vse to, kar ti je domišlija dala vedeti, da jaz bojda počnem je približno tako resnično, kot je bilo tvoje razbijanje po Ljubljani tisti četrtek. Pa mi ni treba nič razlagati, da tebe s tvojimi ljudmi ni bilo tam, da nisi razbijal, vem sam dobro kako pa kaj, kot veš tudi ti, če le namesto užaljenosti začneš uporabljati možgane.
Res je, priznam, ne ravnam več s teboj, kot zrelo, odprto, razumevajočo, inteligentno osebo, zmožno dialoga, se pa lahko začneš tako obnašati, pa bova lahko imela povsem ok debato. Kot jo bova mogoče lahko še vedno imela v tisti drugi temi, ko bo naneslo na košarko.
A se ti je zdaj končno posvetilo, ali pa rabiš še nekaj časa?
Glede sumoborca sem pa, če se prav spomnim, že v preteklosti izrazil, kaj si mislim o njegovih "140 prijavah" in ni prav nobene potrebe, da ti ob vseh chit chat strawman bedarija, ki jih sproduciraš, nato iščeš podporo v pisanju drugih. To je pač njegova zgodba. Jaz tega tam nisem doživljal. Mi ni poznano. In nisem se preselil stran. Še vedno živim tu.
Ti pa, če napišeš neko random oslarijo prevzemi za to odgovornost, sprejmi odgovor, ne pa da se lačen odobravanja skrivaš potem za pisanjem drugih.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
sumoborac ::
Ne glede na vse kar imamo, se mi zdi, da je v mestu prostor tudi za neki Rog, pa Metelkova in še kaj ... kar tebe v okviru tvojih interesov ne zanima, zato pa mogoče nek delež drugih. In nič ni narobe s tem.
Težava je, ko se takšne "prostore" načrtuje brez podpore lokalne skupnosti. Vrjamem, da je iz bloka na Ilirski enostavno "ignorirat" nočno dogajanje (posebi, če si nakoncu obrnjen proti bivši Abanki oz. zahodu). Dejanski stanovalci okoli Roga nismo nikoli želeli takšne "kulture". Pa ravno tisti, ki so/ste najbolj glasni, da je prostor za Rog, dlje od svojih "pravic" ne vidijo. Ne glede na to, da mi stanje v državi niti približno ni ušeč, mi to ne daje pravice (oz. komer koli drugemu), da se zadeve pelje kar "malo tako". Seveda, če bi se zgodil Zagrebški potres v Ljubljani in bi iz hišic okoli glavne stavbe iskali preživele, poskušali zajeziti izliv kemikalij v Ljubljanico ... bi pa v trenutku en kup teh istih ljudi vpilo, da življenje nima cene in da odškodnina mora bit. Pravila in predpisi so v družbi z razlogom. Daleč od tega, da so perfektni. Ampak brez njih mamo "alternativno Rog sceno" povsod. Zakaj bi kdorkoli kupil, če pa lahko uzame.
Prid sm al pa tm ostan...
IL_DIAVOLO ::
Samael spet nic ne razume
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Z veseljem preberem kaj si se izrazil o mojih prijavah. Ker v temi na hitro nisem našel, bom pa z veseljem prebral če kopiraš.
Tudi vse tvoje razmišljanje je samo tvoja zgodba. Ki pa ji daješ iz nekega razloga, večjo težo in se ti zdi, da tvoj prav je edini pravilni. Kako "rogovsko". Seveda, da še živiš tam, očitno se te delovanje "rogovcev" ni dotaknilo ob 5.30 zjutri, ko so se stekla v spalnici tresla v ritmu njihovih "alternativnih potovanj" oz koncertov, ki si se jih udeležil.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tapravi se oglaša. IL_DIAVOLO, ki sicer nikoli ni bil v Lubljani, nam pa razlaga, da je tu igla pri igli. Najbrž jih je alociral preko google satelita.
@sumoborac, marsikaj, kar si napisal razumem, se pa vedno znova obregnem na tale "potres", na to nenadno skrb, ki jo radi uporabite, ko govorite o Rogu. Saj veš, da sta dva potresno najbolj kritična objekta v celi Ljubljani tile dve stolpnici na Hrvaškem trgu zraven. In da bo šla ob takšnem potresu cela Ilirska ulica vključno z vrtcem, pol stare Ljubljane ... ampak ne, mi moramo žugati s potresno nevarnim Rogom, prav to nas nenadoma "skrbi" - ker je prikladno. Pač da, razumem, gre ti na jetra, ampak res ni potrebe, da na plano vlečemo neke argumente, ki to niso, jih je pa fajn izrečti, ker dajejo pa našemu mnenju neko večjo težo.
P.S. Ob petih zjutraj se jaz običajno oblačim za v službo. Še kakšen zaključek, ki ga boš potegnil na plano, ker imaš glede zadeve pač drugačne poglede kot jaz?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
IL_DIAVOLO je izjavil:
Na srečo ni dosti takih. Danes se jih je zbralo manj kot 500. Še kolega, ki je zagrižen levičar in se je redno udeleževal petkovih protestov se popolnoma strinja z mano glede te teme.
harvey ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/r...
Kolesarje bodo zamenjali rogovci...v obeh primerih levaki. Zna bit zabavno.
Rog je izvorno kolesarski, to je pa ja logično.
ROG-a ni več, zdaj gre za Ljubljano
Samo je zanimivo, če želimo biti konsistentni, zakaj ni vzklikov za Jankovića in njegovih odvetnikov iz pisarne Čeferin, da so fašisti. Že uvoden nagovor voditeljice Tanje Starič v Odmevih,kjer sta izmenjala mnenji Sukič in Grilc, tu ne gre za spor med levico in Jankovičem
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
KAVINSKY ::
Samo je zanimivo, če želimo biti konsistentni, zakaj ni vzklikov za Jankovića in njegovih odvetnikov iz pisarne Čeferin, da so fašisti. Že uvoden nagovor voditeljice Tanje Starič v Odmevih,kjer sta izmenjala mnenji Sukič in Grilc, tu ne gre za spor med levico in Jankovičem
Teta Violeta je precej glasna na družbenih omrežjih.
Zoran Janković, to NI najlepše mesto, to mesto je sprivatizirano, tako, kot država! Včeraj se je "rdeči" župan razkril. S pomočjo Hojsa in neonacijev je šel nad meščane.
Bojda, da ima varnostna služba veze z ljubljanskimi neon nacisti. Po pisanju naj bi tudi Rog bil precej angažiran pri kolesarskih protestih. Zanimivo, poleti sem spraševal forumske aktiviste, kdaj zavijejo pred magistrat. Očitno je šlo spregledati vse Šerif&sinovi zdrahe, spregledati gre par miljončkov odpisanega dolga na davkoplačevalski denar, rušenje propadle greznice pa ne gre skozi njihove striktne higijenske standarde.
@sumoborac, marsikaj, kar si napisal razumem, se pa vedno znova obregnem na tale "potres", na to nenadno skrb, ki jo radi uporabite, ko govorite o Rogu. Saj veš, da sta dva potresno najbolj kritična objekta v celi Ljubljani tile dve stolpnici na Hrvaškem trgu zraven. In da bo šla ob takšnem potresu cela Ilirska ulica vključno z vrtcem, pol stare Ljubljane ... ampak ne, mi moramo žugati s potresno nevarnim Rogom, prav to nas nenadoma "skrbi" - ker je prikladno. Pač da, razumem, gre ti na jetra, ampak res ni potrebe, da na plano vlečemo neke argumente, ki to niso, jih je pa fajn izrečti, ker dajejo pa našemu mnenju neko večjo težo.
P.S. Ob petih zjutraj se jaz običajno oblačim za v službo. Še kakšen zaključek, ki ga boš potegnil na plano, ker imaš glede zadeve pač drugačne poglede kot jaz?
Velika razlika, ki jo očitno z veseljem spregledas - vsi omenjeni objekti so do neke mere vzdrževani, lastniki teh objektov so tisti, ki določajo risk/reward glede tega. Drugače rečeno, so sami sebi odgovorni, če se jim kej zgodi. Bivši "stanovalci" Roga pa ne. Uporabljali so lastnino, ki ni njihova, brez dovoljenja. In ko se kaj zgodi, je seveda kriv/odgovoren lastnik. To je ta "prikladnost", ki jo zagovorniki Roga tako radi pozabljate.
In če bi dobro prebral moj del, sem specifično izpostavil pomožne stavbe okoli glavne stavbe. Glavna stavba je namreč ena prvih železo-betnoskih zgradb v ljubljani in najvrjetneje sama stavba zdrži precej veliko. Pomožne stavbe so bile zgrajene precej kasneje in so precej bolj nevarne kot omenjeni stolpnici. Vem, ker sem kot mulc prelezel ravno da celotni Rog kompleks in videl "kakovost" le teh. V nekaterih stebrih ni niti železa ;)
Če ti vidiš to kot nekaj, kar ni argument, potem pač tukaj ni nič več za debatirat, saj so očitno tvoje pravice do obiskovanja koncertov in ostali dogodki, ki se dogajajo tam, nad pravicami mirnega nočnega počitka.
ps še vedno čakam tvoj komentar na mojih "140 prijav".
Pimoz ::
Bojda, da ima varnostna služba veze z ljubljanskimi neon nacisti.
Neon nacisti xD haha :D
On topic: Ja vodja intervencije v rogu je bil bojda Jure Godina bivši (vodja) Blood&Honor. Vodja sem dal v oklepaje, ker nevem, če gre za dejstvo, sem pa to slišal.
Človeka osebno poznam in ni slab človek. Rekel bi celo, da je v osebni 1-1 komunikaciji izredno strpen. Vsaj take imam sam izkušnje.
V tej diskusiji se mi tudi ne zdi pomembno kaj je v življenju počel. Če je vodil intervencijo in pri tem niso kršili pooblastil ampak samo naredili to za kar jih je naročnik najel ter pri tem upoštevali vsa pooblastila in omejitve, potem ni nobenega razloga, da bi njihovo delo diskreditirali na podlagi prej navedenih stvari.
In tako kot nekateri povezujejo določene varnostne službe (primer Valina) z neonaciji lahko povežemo druge službe z ex-yu mafijo. Primer BBR.
Po mojih izkušnjah je večina varnostnikov čisto ok. Se je pa potrebno zavedat, da so tam zaradi službe in ne zato, da bodo poslušali tvoje pritoževanje in izsiljevanje nekih pravic, ki ti ne pripadajo. In če ti reče fuck off to ni napad nate kot osebnost ampak na tvoje ravnanje v določenem trenutku. Ko pa pretiravaš pa je edino pravilno, da te malo posede. V takih primerih bi za moje pojme obvezno morala slediti še policija in plačilni nalog.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pimoz ()
innerspace ::
Edina greznica je nivo komunikacije v tej temi :) Neon nacisti, lol, dober slip :)
V resnici se vecina ljudi tukaj strinja v veliko tockah, ampak zaradi nekih emotivnih vzgibov(taking sides) pride do polarizacije in metanja drugace mislecih v isti kos.
Jaz se osebno opravicujem komurkoli, ki sem ga morda uzalil(recimo Primoz, sumim) ampak to je posledica splosnega nivoja debate. Ko poskusam privzeti logiko "drugega pola" izpade vse skupaj porazno in nekonstruktivno, predvsem mi je zal, da ob omembi tega spet pogosto naletimo na obrambne mehanizme in eskalacijo oziroma dodatno degradacijo diskurza.
Zato ne mislim vec pisati v to temo, saj je realno popolna izguba mojega(tudi tvojega) casa.
Samo povzetek z moje strani:
-problem niso skvoterji, so simptom
-v 15ih letih pasivnosti s strani lastnika je rog na precej nehuman nacin koncno postal gradbisce(bo v kratkem)
-avtonomne cone so ideoloski bullshit, lahko si avtonomen zgolj na svojem, pa se tam ne nujno(ker obstajajo zakoni...)
-scena v Rogu je v fazah degradirala(tudi zaradi pasivnosti mestnih oblasti) in mislim, da bi se morali vsi levo ali kakorkoli usmerjeni distancirati od trenutne Rog skupnosti. Ker zmorejo bistveno vec in bolje
-gabi se mi, ko berem o "levakih, lolekih, narkomanckih, pijanckih...", tako pisanje vedno in brez izjem odraza nehumanega pisca, ki ocitno misli, da so ena zivljenja vec vredna od drugih, ker sledijo bolj pravilnim pravilom. Potencial za nacizem, rasizem in marsikaj, kar se asocira s t.i. desno opcijo. Tudi ce gre za kakega narkomana ali pijanca, je to njihovo zivljenje in vredno spostovanja, kot vsako. Ce tega ne cutis, imas v sebi potencial za nacija.
-izpraznitev roga med protikoronskimi ukrepi, sredi zime in v snezni brozgi je provokacija druzbe na vec nivojih, nacin dela, ki ga ne podpiram, ker ga smatram za necloveskega in ponizujocega do udelezenih obcanov
-navsezadnje so rogovci prav tako Ljubljancani(verjetno) kot vsak od slo-techovcev, ki ste pac iz LJ. Ste isti ljudje, ki se delite zaradi slabo definirane ideologije.
-upam, da bo rog cim prej saniran in obmocje urejeno po zeljah in potrebah tam zivecih obcanov. Ampak v resnici bo, kar bo(...dolocil zupan in sodelavci). Se boste ze navadili ali se boste preselili.
-srecno.
V resnici se vecina ljudi tukaj strinja v veliko tockah, ampak zaradi nekih emotivnih vzgibov(taking sides) pride do polarizacije in metanja drugace mislecih v isti kos.
Jaz se osebno opravicujem komurkoli, ki sem ga morda uzalil(recimo Primoz, sumim) ampak to je posledica splosnega nivoja debate. Ko poskusam privzeti logiko "drugega pola" izpade vse skupaj porazno in nekonstruktivno, predvsem mi je zal, da ob omembi tega spet pogosto naletimo na obrambne mehanizme in eskalacijo oziroma dodatno degradacijo diskurza.
Zato ne mislim vec pisati v to temo, saj je realno popolna izguba mojega(tudi tvojega) casa.
-v 15ih letih pasivnosti s strani lastnika je rog na precej nehuman nacin koncno postal gradbisce(bo v kratkem)
-avtonomne cone so ideoloski bullshit, lahko si avtonomen zgolj na svojem, pa se tam ne nujno(ker obstajajo zakoni...)
-scena v Rogu je v fazah degradirala(tudi zaradi pasivnosti mestnih oblasti) in mislim, da bi se morali vsi levo ali kakorkoli usmerjeni distancirati od trenutne Rog skupnosti. Ker zmorejo bistveno vec in bolje
-gabi se mi, ko berem o "levakih, lolekih, narkomanckih, pijanckih...", tako pisanje vedno in brez izjem odraza nehumanega pisca, ki ocitno misli, da so ena zivljenja vec vredna od drugih, ker sledijo bolj pravilnim pravilom. Potencial za nacizem, rasizem in marsikaj, kar se asocira s t.i. desno opcijo. Tudi ce gre za kakega narkomana ali pijanca, je to njihovo zivljenje in vredno spostovanja, kot vsako. Ce tega ne cutis, imas v sebi potencial za nacija.
-izpraznitev roga med protikoronskimi ukrepi, sredi zime in v snezni brozgi je provokacija druzbe na vec nivojih, nacin dela, ki ga ne podpiram, ker ga smatram za necloveskega in ponizujocega do udelezenih obcanov
-navsezadnje so rogovci prav tako Ljubljancani(verjetno) kot vsak od slo-techovcev, ki ste pac iz LJ. Ste isti ljudje, ki se delite zaradi slabo definirane ideologije.
-upam, da bo rog cim prej saniran in obmocje urejeno po zeljah in potrebah tam zivecih obcanov. Ampak v resnici bo, kar bo(...dolocil zupan in sodelavci). Se boste ze navadili ali se boste preselili.
-srecno.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
problem niso skvoterji, so simptom
Problem je to, da se kršitve zakonov preimenujejo in se tako olepša zadeve. Reče se motilci posesti.
v 15ih letih pasivnosti s strani lastnika je rog na precej nehuman nacin koncno postal gradbisce(bo v kratkem)
V vseh letih pasivnosti je rog postal ekološka bomba in kozlalnica umetnikov in odvisnikov. Potrebno je sanirat zadevo.
Agree.
gabi se mi, ko berem o "levakih, lolekih, narkomanckih, pijanckih...", tako pisanje vedno in brez izjem odraza nehumanega pisca, ki ocitno misli, da so ena zivljenja vec vredna od drugih, ker sledijo bolj pravilnim pravilom. Potencial za nacizem, rasizem in marsikaj, kar se asocira s t.i. desno opcijo. Tudi ce gre za kakega narkomana ali pijanca, je to njihovo zivljenje in vredno spostovanja, kot vsako. Ce tega ne cutis, imas v sebi potencial za nacija.
Kakršnokoli obmetavanje in označevanje nasprotnika glede politične ali katerekoli druge pripadnosti ne prispeva k debati. Nikoli ni in nikoli ne bo.
"vredno spoštovanja" je fraza, ki je naravnost debilna. Če bi Einstein bil hišnik ne bi bilo to nič spoštovanja vredno. Ker ni dosegel svojega potenciala. Vsi bi morali stremeti k VEČ in ne MANJ in LAŽJE. Če je nekaj TEŽKO je to IZZIV ne ovira.
izpraznitev roga med protikoronskimi ukrepi, sredi zime in v snezni brozgi je provokacija druzbe na vec nivojih, nacin dela, ki ga ne podpiram, ker ga smatram za necloveskega in ponizujocega do udelezenih obcanov
Sploh ni važno kdaj. Vedno bi bili neki izgovori. Povedano 100x. In že tretjič zastavljam vprašanje: Kje so ljudje, ki so brez doma, ki jim ni bila ponujena obljubljena pomoč?
navsezadnje so rogovci prav tako Ljubljancani(verjetno) kot vsak od slo-techovcev, ki ste pac iz LJ. Ste isti ljudje, ki se delite zaradi slabo definirane ideologije.
Ne zanima me iz kod so. Kolikor vem, ko so bile v rogu barikade, glavna sploh ni bila Slovenka. I don't care.
upam, da bo rog cim prej saniran in obmocje urejeno po zeljah in potrebah tam zivecih obcanov. Ampak v resnici bo, kar bo(...dolocil zupan in sodelavci). Se boste ze navadili ali se boste preselili.
Kar bodo določili izvoljeni predstavniki ljudstva v komunikaciji s tem ljudstvom. Kot pri vseh odločitvah.
Jaz se osebno opravicujem komurkoli, ki sem ga morda uzalil(recimo Primoz, sumim)
Ne sprejmem opravičila izključno zato, ker smatram, da sem bil tudi sam žaljiv in ker mi je generalno v življenju opravičevanje ena bolj debilnih stvari. Prevzem odgovornosti za svoja dejanja je resnično vrednota, ki bi jo morali učiti otroke ne pa opravičevanje.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
Bojda, da ima varnostna služba veze z ljubljanskimi neon nacisti.
Neon nacisti xD haha :D
A svetijo ponoči?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
On topic: Ja vodja intervencije v rogu je bil bojda Jure Godina bivši (vodja) Blood&Honor.
A B&H so kak pojem v sloveniji? Men se nikoli niso zdeli. To je isto ko čifurji (v bistvu po IQ so na isti stopnji). Če jih je 10 na kupu, se kurčijo, ko so pa sami, so pa ponižne ovce.
So bili pa svoje čase hammerskins v sloveniji veliko bolj nevarni. Ker se je posameznik upal veliko več, kot 10 komadov B&H.
Nevem. Nikoli nisem bil član teh skupin niti imel nekega opravka z njimi. Napisal sem samo to kar vem.
innerspace je izjavil:
Edina greznica je nivo komunikacije v tej temi :) Neon nacisti, lol, dober slip :)
-srecno.
V rogu ni blo več take struje kot 6 ali 7 let nazaj, ko je bil tam res razcvet. Potem so se pa dilerji tja naselili, se je pa začel propad roga. Tisti pravi rogovci so se dilerjem že zdavnaj umaknili.
Problem je to, da se kršitve zakonov preimenujejo in se tako olepša zadeve. Reče se motilci posesti.
V vseh letih pasivnosti je rog postal ekološka bomba in kozlalnica umetnikov in odvisnikov. Potrebno je sanirat zadevo.
Kakršnokoli obmetavanje in označevanje nasprotnika glede politične ali katerekoli druge pripadnosti ne prispeva k debati. Nikoli ni in nikoli ne bo.
"vredno spoštovanja" je fraza, ki je naravnost debilna. Če bi Einstein bil hišnik ne bi bilo to nič spoštovanja vredno. Ker ni dosegel svojega potenciala. Vsi bi morali stremeti k VEČ in ne MANJ in LAŽJE. Če je nekaj TEŽKO je to IZZIV ne ovira.
Sploh ni važno kdaj. Vedno bi bili neki izgovori. Povedano 100x. In že tretjič zastavljam vprašanje: Kje so ljudje, ki so brez doma, ki jim ni bila ponujena obljubljena pomoč?
Ne zanima me iz kod so. Kolikor vem, ko so bile v rogu barikade, glavna sploh ni bila Slovenka. I don't care.
Kar bodo določili izvoljeni predstavniki ljudstva v komunikaciji s tem ljudstvom. Kot pri vseh odločitvah.
Ne sprejmem opravičila izključno zato, ker smatram, da sem bil tudi sam žaljiv in ker mi je generalno v življenju opravičevanje ena bolj debilnih stvari. Prevzem odgovornosti za svoja dejanja je resnično vrednota, ki bi jo morali učiti otroke ne pa opravičevanje.
-Rece se skvoterji, specificni pomen
-Tu se vsi strinjamo, krivda je na strani obcine, da tega ni uredila pred 15imi leti
-Obmetavanje se zacne z ene strani, izpostavljanje in kategorizacija tipa obmetavanja je odgovor druge strani. Stopnjevanje je nonsense ampak izpostavljanje je nujno.
Einsteina in cistilca se identicno spostuje kot cloveka, dosezki so cisto druga zadeva. To je "clovecnost" ob katero si se obregal, se mi zdi. Osnova.
-Je vazno kdaj, ker zebe. Ne tebe ampak druge. Ce nimate empatije, je vseeno ce 1000x to ponovite.
-Kar tebe ne zanima, je tvoja stvar. Druge zanima, ker razmisljajo sirse. Ce te to moti, je izkljucno tvoj problem.
-Komunikacija med oblastjo in ljudstvom je nekaj, kar se gradi in oblikuje. Trenutni nivo je se dalec od optimalnega.
-Ali sprejmes ali ne, je tvoja stvar. Tvoje pisanje zame ni bilo zaljivo, je kvecjemu odraz tvojega razmisljanja. Kako si ga interpretiram je moja stvar ampak kot vedno skusam biti racionalen. Marsikdo se ne potrudi v to smer, not my problem. Odgovorni smo za svoje besede, ne pa za razumljenost, big difference.
;-) ::
Te horsiče ki so zavzeli stavbo in so sedaj dobili kar bi morali že na začetku lahko zagovarja samo nekdo ki svojega premoženja nima in si nezna predstavljati kako je če kdo to naredi tebi.
Okolica Roga je vedno bila znana po horsu in drugih trdih drogah, še nedavno ko je bilo topleje so se spredaj zadrzevali opranci in se samozadovoljevali na mimoidoče, zato je večina normalnih ljudi raje ubirala druge poti ker je bilo to neprijetno.
Končno se stvari premikajo naprej, v vseh mestih je treba te drogeraše in praktično "nihčeje" izgnat iz mest druzbe pa raztrgat.
Okolica Roga je vedno bila znana po horsu in drugih trdih drogah, še nedavno ko je bilo topleje so se spredaj zadrzevali opranci in se samozadovoljevali na mimoidoče, zato je večina normalnih ljudi raje ubirala druge poti ker je bilo to neprijetno.
Končno se stvari premikajo naprej, v vseh mestih je treba te drogeraše in praktično "nihčeje" izgnat iz mest druzbe pa raztrgat.
Taip4n ::
innerspace je izjavil:
Kakšna provokacija. 10 let se že vleče, tamkajšni osebki nimajo nobene pravice jamrati. Lahko so veseli, da so bili 10 let zastonj v prostorih. To me malo spominja na prisvajanje lastnine. Ah saj mi pa že 20 let obračamo avtomobil na sosedovi zemlji. Kako si sedaj sosed drzne postaviti ograjo. Že moj pra pra pra ata je obračal tukaj.
Obmetavanje se zacne z ene strani, izpostavljanje in kategorizacija tipa obmetavanja je odgovor druge strani. Stopnjevanje je nonsense ampak izpostavljanje je nujno.
Ne ni.
Einsteina in cistilca se identicno spostuje kot cloveka, dosezki so cisto druga zadeva. To je "clovecnost" ob katero si se obregal, se mi zdi. Osnova.
Ne, ne, ne. Nekaj je, da nekoga spoštuješ. Nekaj je pa, da je vredno spoštovanja. In spoštovanje si moraš zaslužit. In kaj je vredno spoštovanja bom presodil sam. Človečnost tukaj nima nobene povezave.
Je vazno kdaj, ker zebe. Ne tebe ampak druge. Ce nimate empatije, je vseeno ce 1000x to ponovite.
Koga? Že četrtič postavljam to vprašnje. Prosim odgovor.
Kar tebe ne zanima, je tvoja stvar. Druge zanima, ker razmisljajo sirse. Ce te to moti, je izkljucno tvoj problem.
Aja kje je pa zdaj človečnost? Svojo pristranskost boš apliciral na to iz kod kdo prihaja?
Komunikacija med oblastjo in ljudstvom je nekaj, kar se gradi in oblikuje. Trenutni nivo je se dalec od optimalnega.
Jbg. Kar smo volili to imamo. Velja za vse. Želiš spremembo? Snuj ideje, promoviraj, kandidiraj, voli, vladaj. Karkoli od tega ali vse to. Ne pričakuj pa, da ti bodo ljudje sledili. To je odločitev vsakega posameznika.
Ali sprejmes ali ne, je tvoja stvar. Tvoje pisanje zame ni bilo zaljivo, je kvecjemu odraz tvojega razmisljanja. Kako si ga interpretiram je moja stvar ampak kot vedno skusam biti racionalen. Marsikdo se ne potrudi v to smer, not my problem. Odgovorni smo za svoje besede, ne pa za razumljenost, big difference.
Nisem rekel, da je bilo tebi žaljivo. Rekel sem, da sem bil žaljiv. To implicira moje razmišlanje in moje počutje. Vseeno mi je za tvoja čustva tako kot sem mnenja, da bi tebi moralo biti za moja. Je pa to samo mnenje in te nikakor v nič ne silim.
GabrieLeo ::
Fantje...
Ko se razbije mravljišče se mravlje razlezejo povsod, namesto da bi bile centralizirane na enem območju-> zdaj imaš hudiča povsod.
Kje bodo pa zdaj deseti bratje ter ostali samorastniki?
Spoiler: še več jih bo po centru
Ko se razbije mravljišče se mravlje razlezejo povsod, namesto da bi bile centralizirane na enem območju-> zdaj imaš hudiča povsod.
solatko ::
Samael - Glede na tvoje branjenje rogovcev in pišme v uharstvo za pitno vodo, so mi tvoji posti avtomatično asociral na to, da nisi domačin, se opravičujem, ampak dejstva so taka, da je v rezervarjih toliko strupenih ostankov tovarne, da bi nekaj desetletij ne mogli več piti vode iz pip, dobrina, ki jo ima redko katero mesto v svetu. Tudi pivovarna Union bi morala nehat proizvajat pivo, ki je med kvalitetnejšimi, ravno zaradi odlične podtalnice.
Tri leta se nahajam v MB in voda iz pipe je zanič. Imam pa na Vodmatu še vedno stanovanje in notri sina z družino, tako, da mi ni vseeno, kaj se dogaja tam okoli.
Če komentiram video, se vidi, da je večina prišla zato, ker so pričakovali žur. Kaj bi s takimi protesti sploh radi, legalizirali uporabo tuje posesti brez dovoljenja lastnikov ali kaj.
Zakaj ni na shode nobenega, ko bi bilo potrebno štrajkat za plače, saj je sramota, da je več kot 60%-ov zaposlenih, pod povprečno plačo, za pošteno delo turbo kapitalistom?
Kje ste študentje, ko volite lastne politike, da vam vsaka izbrana skupina, izigrava pridobitno dejavnost, za lastne žepe in promocijo s študentskim denarjem?
Rog je pomemben, kako ste majhni!
Zakaj pa so navijači huligani? Zaradi nekaj osebkov (te to ne spomni na Rog-narkomani), ki niso socializirani in jim tudi navijanje ni prva prioriteta? Ravno tako, kot rogovci imajo svoj interes in aktivnosti, ti pa jih ozmirjaš, ravno tako, kot normalni ozmirjamo nelegalno početje rogovcev. Vidiš kako hitro padeš na spolzka tla.
innerspace - A zate bi bilo bolj humano terat ven 200-300 ljudi, ki so se zadrževali tam, ob lepšem in toplejšem vremenu, ko ni bilo korone?
Solzilec se uporabi po predhodnem opozorilu, da naj se skupina odmakne od policijskega kordona in to predvsem za gluhe! Kaj ti ni jasno, da je ravno policiste v takih zmedah, najbolj strah, ne zase, zato, da nebi kakšnega zblojenca preveč udaril. Bi raje videl streljanje, kot solzilec?
Če bi zavihal rokave, bi zgradbe obnovili, rezervarje s strupenimi snovmi varno izpraznili in sanirali, zadeve počistili in uredili tako, da bi bil prostor normalen in varen za bivanje. Kaj od naštetega so naredili?
ripmork - Sporočilo je, da so vse stvari popisali, jih prepeljali v skladišče, kjer jih bodo lastniki od ponedeljka naprej, lahko dvignili (tako se pa naredi pri deložaciji), problem bi nastal, če bi jih spustili not in bi se lepo posedli po tleh in nebi hoteli Rog-a več zapustiti. Živali pa so prepeljali v Gmajnice, jih zdravstevno oskrbeli, nahranili in čakajo, da lastniki pridejo po njih. Kaj bi še rad?
Tri leta se nahajam v MB in voda iz pipe je zanič. Imam pa na Vodmatu še vedno stanovanje in notri sina z družino, tako, da mi ni vseeno, kaj se dogaja tam okoli.
Če komentiram video, se vidi, da je večina prišla zato, ker so pričakovali žur. Kaj bi s takimi protesti sploh radi, legalizirali uporabo tuje posesti brez dovoljenja lastnikov ali kaj.
Zakaj ni na shode nobenega, ko bi bilo potrebno štrajkat za plače, saj je sramota, da je več kot 60%-ov zaposlenih, pod povprečno plačo, za pošteno delo turbo kapitalistom?
Kje ste študentje, ko volite lastne politike, da vam vsaka izbrana skupina, izigrava pridobitno dejavnost, za lastne žepe in promocijo s študentskim denarjem?
Rog je pomemben, kako ste majhni!
Zakaj pa so navijači huligani? Zaradi nekaj osebkov (te to ne spomni na Rog-narkomani), ki niso socializirani in jim tudi navijanje ni prva prioriteta? Ravno tako, kot rogovci imajo svoj interes in aktivnosti, ti pa jih ozmirjaš, ravno tako, kot normalni ozmirjamo nelegalno početje rogovcev. Vidiš kako hitro padeš na spolzka tla.
innerspace - A zate bi bilo bolj humano terat ven 200-300 ljudi, ki so se zadrževali tam, ob lepšem in toplejšem vremenu, ko ni bilo korone?
Solzilec se uporabi po predhodnem opozorilu, da naj se skupina odmakne od policijskega kordona in to predvsem za gluhe! Kaj ti ni jasno, da je ravno policiste v takih zmedah, najbolj strah, ne zase, zato, da nebi kakšnega zblojenca preveč udaril. Bi raje videl streljanje, kot solzilec?
Če bi zavihal rokave, bi zgradbe obnovili, rezervarje s strupenimi snovmi varno izpraznili in sanirali, zadeve počistili in uredili tako, da bi bil prostor normalen in varen za bivanje. Kaj od naštetega so naredili?
ripmork - Sporočilo je, da so vse stvari popisali, jih prepeljali v skladišče, kjer jih bodo lastniki od ponedeljka naprej, lahko dvignili (tako se pa naredi pri deložaciji), problem bi nastal, če bi jih spustili not in bi se lepo posedli po tleh in nebi hoteli Rog-a več zapustiti. Živali pa so prepeljali v Gmajnice, jih zdravstevno oskrbeli, nahranili in čakajo, da lastniki pridejo po njih. Kaj bi še rad?
Delo krepa človeka
ripmork ::
Fair enough.
Fantje...
Ne bo. Ker jih bo večina šla k nazaj k mamam živet.
@primoz
Zelo ocitno se ne razumeva dovolj dobro da bi bilo smiselno nadaljevati. Ce clovecnosti ne poznas ali jo zavracas ni moj problem. Tvoje pojmovanje spostovanja tudi, jaz se v osnovi identicno obnasam do klosarja ali zupana, ce sta oba kolikor toliko umita.
Dovolj casa sem izgubil, grem raje nazaj v realnost.
Zanimivo da nikogar ne zmoti sovrazni govor tukaj ampak se raje usajate na ideoloske razlike in vedno enako obracate besede. Zaostalo obnasanje.
Zelo ocitno se ne razumeva dovolj dobro da bi bilo smiselno nadaljevati. Ce clovecnosti ne poznas ali jo zavracas ni moj problem. Tvoje pojmovanje spostovanja tudi, jaz se v osnovi identicno obnasam do klosarja ali zupana, ce sta oba kolikor toliko umita.
Dovolj casa sem izgubil, grem raje nazaj v realnost.
Zanimivo da nikogar ne zmoti sovrazni govor tukaj ampak se raje usajate na ideoloske razlike in vedno enako obracate besede. Zaostalo obnasanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: innerspace ()
Kakšen sovražni govor zdaj?
Jaz samo pravim, da ta tvoja "človečnost" je kar nekaj. Tolikokrat si to že ponovil, da res izpade kot floskula. Spoštljiv odnos nima veze s spoštovanjem. Trudim se imeti spoštljiv odnos do vseh niti slučajno pa velike večine ljudi ne spoštujem. Eni si tega ne zaslužijo in drugi niti niso poskušali mojega spoštovanja pridobit. Kar pa sploh ni pomembno za to ali lahko živimo na istem planetu ali ne.
Le pojdi :) Ti bo dobro delo :)
Jaz samo pravim, da ta tvoja "človečnost" je kar nekaj. Tolikokrat si to že ponovil, da res izpade kot floskula. Spoštljiv odnos nima veze s spoštovanjem. Trudim se imeti spoštljiv odnos do vseh niti slučajno pa velike večine ljudi ne spoštujem. Eni si tega ne zaslužijo in drugi niti niso poskušali mojega spoštovanja pridobit. Kar pa sploh ni pomembno za to ali lahko živimo na istem planetu ali ne.
Le pojdi :) Ti bo dobro delo :)
Zgodovina sprememb…
V kolikor ne prepoznas sovraznega govora v tej temi, ti res ni pomoci. Ponizevanje je ocitno vsakodnevna rutina, da ga ne opazis in obsodis. Ampak motijo vas drugace misleci, bolj kot lastna konsistentnost.
Clovecnost je floskula samo za psihopate, ki ne razumejo, da smo vsi ljudje in da si nihce ne zasluzi ponizevanja ne glede na lastna prepricanja in zivljenjski slog. Slaba vzgoja.
Clovecnost je floskula samo za psihopate, ki ne razumejo, da smo vsi ljudje in da si nihce ne zasluzi ponizevanja ne glede na lastna prepricanja in zivljenjski slog. Slaba vzgoja.
innerspace je izjavil:
V kolikor ne prepoznas sovraznega govora v tej temi, ti res ni pomoci. Ponizevanje je ocitno vsakodnevna rutina, da ga ne opazis in obsodis. Ampak motijo vas drugace misleci, bolj kot lastna konsistentnost.
Zakaj ne izpostaviš tega sovražnega govora?
Zoran Janković ravnokar na svoj facebook profil objavlja posnetke prihoda varnostne službe in gradbenih delavcev 19.1 okoli 7:30 ure. Razvidno je tudi nasilje, ki ga uprizarja nekaj skrajnih levičarjev.
Varnostnik kljub nasilju odreagira mirno ter jih poziva, naj pokličejo policijo. "Kulturniki", ja seveda :D
Varnostnik kljub nasilju odreagira mirno ter jih poziva, naj pokličejo policijo. "Kulturniki", ja seveda :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
A ne vidiš kako jih varnostniki pretepajo? In mučijo. Nasilje, psihično in fizično. Potrebno bo klicat Amnesty International. Pa UNESCO. Aja ne to je neki druzga xD
gruntfürmich ::
RTVSLO pa poroča kot da je to skrajno levičarsko trobilo.
nobene uravnoteženosti, nobene druge plati...
to je katastrofa!
nobene uravnoteženosti, nobene druge plati...
to je katastrofa!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
A ne vidiš kako jih varnostniki pretepajo? In mučijo. Nasilje, psihično in fizično. Potrebno bo klicat Amnesty International. Pa UNESCO. Aja ne to je neki druzga xD
Ne gre za ljudi, za živali gre!
𝗭̌𝘂𝗽𝗮𝗻 𝗝𝗮𝗻𝗸𝗼𝘃𝗶𝗰́ 𝗷𝗲 (𝗽𝗼𝗹𝗲𝗴 𝗺𝗼𝘁𝗲𝗻𝗷𝗮 𝗺𝗶𝗿𝗻𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗶𝗻 𝟯𝟭𝟬. 𝗰̌𝗹𝗲𝗻𝗮 𝗞𝗭) 𝗸𝗿𝘀̌𝗶𝗹 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝟴𝟰. 𝗰̌𝗹𝗲𝗻 𝗦𝗣𝗭 (𝗴𝗹𝗲𝗷 𝘀𝗽𝗼𝗱𝗮𝗷). V svojem krutem ravnanju je šel tako daleč, da je več kot pol dneva po nepotrebnem trpinčil v Rogu ujete živali in se na ta način sadistično izživljal nad njihovimi lastniki. Iz Gmajnic so po živali prišli šele popoldne, čeprav sem župana po telefonu osebno zaprosila, naj v imenu humanosti in skladno z zakonom dopusti lastnikom, da gredo po svoje živali. Ni pustil. Telefon mi je vrgel dol. Bagri so hrumeli in živali so bile ujete v tej grozi ure in ure. Na koncu so našli dve mački, ki sta bili notranji mački. Kaj pa tiste muce in psički, ki so bili delno notranji in delno zunanji? Te živali so zaradi hrupa pobegnile. Zdaj se nimajo več kam vrniti. Strehe nad glavo ni več. In ljudi, ki so jih hranili, tudi ne, ker jih je župan izgnal. Sredi mraza in zime bodo verjetno te živali poginile. Kot pravi Svetlana Makarovič - župan je prizadel ogromno živih bitij. Strinjam se z njo. Dejanja, ki si jih je privoščil nad nemočnimi žrtvami tega brezumnega terorja, živalmi in ljudmi, so skrajno nehumana. Tudi moja Ljubljana to ni več. In še manj rdeča zvezda. Ne, dokler je župan on!
Nimam komentarja na kar si prilimal. Tudi sarkastičnega ne najdem.
Mi je pa všeč, da se je Zoki zameril Makarovički. Mogoče pa kakšen dober štos nastane iz tega. Čarovnice že dolgo ni bilo na spregled.
Mi je pa všeč, da se je Zoki zameril Makarovički. Mogoče pa kakšen dober štos nastane iz tega. Čarovnice že dolgo ni bilo na spregled.
solatko ::
Nezakonito je sprehajanje nezaposlenih po gradbišču in prav je ravnal, da jih ni spustil not, saj bi se kakšen še pod bager ulegu, pol bi bil pa kažin.
Živali pa niso tako strašno trpele, se mi zdi, da so ob kakšnem koncertu, trpele veliko bolj, živali iamajo namreč prefinjene občutke za zvoke in razbijanje, kričanje, pokanje,... jim ne ravno všeč, tudi hranile se v tistih razmerah, verjetno niso najbolj redno in zdravo, da ne govorimo o pitni vodi,....
Živali pa niso tako strašno trpele, se mi zdi, da so ob kakšnem koncertu, trpele veliko bolj, živali iamajo namreč prefinjene občutke za zvoke in razbijanje, kričanje, pokanje,... jim ne ravno všeč, tudi hranile se v tistih razmerah, verjetno niso najbolj redno in zdravo, da ne govorimo o pitni vodi,....
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Se pravi prišli so od nevem kje in jamali kar ni njihovo?
Definitivno so to tudi partizani počeli :D
Definitivno so to tudi partizani počeli :D
https://twitter.com/sukic_natasa/status...
Naj omenim, da je moj copy-paste iz njenega facebook profila?
14 dni? Ma po treh dneh bi nazaj mamici v naročje leteli.
Mogoče bi bilo res dobro, da v sloveniji za ene 2 do 3 tedne zmanjka elektrike.
Mogoče bi bilo res dobro, da v sloveniji za ene 2 do 3 tedne zmanjka elektrike.
sirotka ::
Uporabniki te podrtije pa niso bili najbolj diht?
Avtonomna Tovarna Rog se je v svoji borbi za bolj vključujočo družbo vzpostavila tudi kot eden pomembnejših prostorov antiavtoritarnega gibanja in tako navzven - v družbo, kot tudi navznoter - v skupnosti naslavjala in preko mnogoterih praks soočala dominacijske parametre patriarhalne družbe. Skupnost si je vseskozi prizadevala vzpostavljati varen prostora za vse, ki jih mačo mizogina kultura ne naslavlja, oziroma jim prestavlja še enega od virov vsakdanjega nasilja in zatiranja. Kljub težkim infrastrukturnim pogojem bivanja in delovanja v AT Rog, je bil to prostor, kjer smo mnoge lahko končno zadihale, se izražale, delovale, ustvarjale in sanjale. Raje mrzla voda, izpadi elektrike, gretje na drva in počasni procesi infrastrukturnih obnov v prostoru kjer se človek končno počuti človeško, kot spedenane stene, ogrevana tla in drug "poš bulšit", v prostorih, v katerih se na svojem stolčku nadmoči ponovno šopiri nek silak in izvaja oblastni teror nad vsemi prisotnimi.
Zokijeva vulgarna kraja je tokrat presegla vse meje. Nad nas uporabice_ke je z eno in edino misijo ponovno poslal svoje plačance. Namen je bil le eden: da nas poteptajo, dokočno ponižajo in nam vzamejo dostojanstvo ter ponos do tega, kar smo gradili 15 let. Popravni izpit so opravili, uničenje je popolno, a nismo in nebomo pustile, da nam zlomijo hrbte. Ti uslužbenci nasilja oblasti se skrijejo za svoje znake, značke, našitke, orožje in na papirju zapisne besede v obliki “pooblastil” ali podobnih ožigosanih neumnosti. Glasno govorijo "jaz samo opravljam svojo službo, jaz samo sledim ukazom (eichmann)" med tem pa veselo tepejo, žalijo, kradejo in uničujejo ljudstvo. Kvantiteta uporabljene telesne sile, ščitov, pendrekov, solzilca in celo teleskopskih palic so spremljala nasilna pridrzanja večih tovarišic_ev. Popolnoma nelegitimno nasilje se je nadaljevalo tekom dneva - pred Rogom in na na policijski postaji. Naslednji dan smo se polne modric, ran, izpahov sklepov in drugih poškodb, ki so nam jih na dan ilegalne evikcije prizadejali oboroženi silaki pred vhodom v našo Tovarno, vrnile na prizorišče. Iz ruševin smo poskusile rešiti naše stvari, napumpane mišice pred vhodom pa so od nas terjale, da jih za to ponižno prosimo in rotimo. Kdor ni klonil, ni imel vstopa. Orodje, umetnine, inštrumenti, tehnična oprema, rastline, knjige in druge stvari pa so bile tako prepuščene dokočnemu uničenju.
Devastacija prostorov od znotraj jasno kaže na testosteronsko izživljanje. Prostori so smrdeli po posilstvu z macolami in kladivi. Vse, kar so prepoznali kot nekaj vrednega, skupaj z vsem najdenim denarjem, so pokradli, ostalo pa so premetali, razbili, zlomili, raztrgali ali kako drugače uničili. Uporabnice_ki smo delovale_i in ustvarjale_i tam več let smo tako v najboljšem primeru imele_i v minutah omejen čas, da same_i, brez pomoči in ob spremstvu varnostnika, kar se da hitro, poberemo nekaj predmetov, med tem ko so se "uslužbenci" še naprej izživljali in provocirali z neokusnimi, seksističnimi in drugimi poniževalnimi komentarji. Svojo pozicijo so izkoristili za totalno zlorabo moči in pumpanje svojega ega. Plačanci v rumenih jopičih so svoje frustracije znesli najprej nad še spečimi Rogovci_kami, v istem trenutku nad našimi prostori, modri pa kasneje še nad pred vhodom zbrano protestniško množico. Oboji brez ovir, zapovedanih protokolov ali sankcij. Izživljanje malih tiranov in sadistov je bilo odurno. Vemo, da sta destrukcijo sprovedla Zoki in Grilc, a kljub temu ne gre pozabiti na uslužbence nasilja, ki s ponosom opravljajo delo mačo terorja državne in mestne oblasti.
Zoki pač ni prenesel dejstva, da obstaja nekaj, česar ne more kupiti, oziroma z nakupom samovoljno nadzorovati, nekaj, česar niti z EPK keš obljubami ne more kar tako spremeniti v produkt kapitala. Moral se je maščevati za naše uspešno oviranje njegovih monopolističnih planov. Ampak Zoki, to ne bo šlo tako zlahka. Avtonomna Tovarna Rog ni bila naša služba, ni bil atelje, stanovanje ali pisarna, ki ga lahko nadomestiš. Avtonomna Tovarna Rog je bila prostor z dodatno dimenzijo povezane antiavtoritarne skupnosti. Porušil si nam zidove, a me_mi ostajamo. Zoki, Grilc, plavi in drugih sodelavci nasilja boste za to morali plačati. Žogica maščevanja je zdaj na naši strani in tega bomo izvajale_li na vseh možnih nivojih, ob vsaki priložnosti in vse dokler vas dokončno ne pokopljemo pod vašo lastno piramidno oblastno strukturo.
Izgubile smo svoje prostore za delovanje izven okvirjev patriarhalnega sistema, a pravico do upora in zasedanja prostora si na tej točki jemljemo kot nujo.
Ustvarile bomo nova okolja za izmenjevanje izkušenj, svobodno delovanje in pridobivanje znanj, ki jih današnja klerofašistična podlaga zavrača. Stojimo nasproti oblasti in njihovi vojski! Uprle se bomo nadvladi Zokija in njegovih plačancev! Ne verjamemo v vladarje in kapital!
Bojte se, saj je naš bes neizmeren. Prihajamo po vas.
Črne Mačke
lufthammer ::
Zokijeva vulgarna kraja je tokrat presegla vse meje.
Čakte mal, a Zoki je neki ukradu Črnim mačkam?
To pa popolnoma spremeni vse skupaj.
Vitamia ::
Ko je že govora o mačkah. Če hranim mačko,ki jo nimam doma, ali to je moja domača žival (ljubljenček) ali ni. Si jo lahko lastim ali ne. Ali me lahko popade jeza, če tej mački podrejo streho nad glavo, ki ni njena lastnina in pod katero se je samo pritepla. Ali...
Samo razmišljam.
Samo razmišljam.
TESKAn ::
Boljše vprašanje - če imaš ti mačko doma, lahko ti renoviraš spalnico, v kateri se ta mačka najboljše počuti in noče it ven?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | parkiranje redarstvaOddelek: Loža | 7122 (5344) | St235 |
⊘ | Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17067 (12213) | drvo |
» | S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20138 (16121) | Jerry000 |
⊘ | Rog (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 38504 (31478) | kuglvinkl |